Gümrük işlemlerinin bugün bitmesi için uğraşıyor arkadaşlar. Yalnız klavyeler ile ilgili INTEL tarafından yapılan bir kodlama hatası nedeni ile çekim işlemleri biraz sıkıntılı olarak yürüyor. Bugün çözülebilmesi için INTEL' le yazışıyor arkadaşlar. Umuyorum bugün yada yarın bu işlemler tamamlanır ve ürünler biran önce gelir.
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Fiyat olarak daha cazip ürünler sunmaktan kastınız nedir onu tam olarak anlayamadım. Bizim şu an T7200 işlemcili modelimiz piyasadaki en ekonomik model. T7200' den düşük işlemci seçeneklerini 2 MB Cache bellekli oldukları için ve aradaki fiyat farkı bize çok cazip gelmediği için şimdiye kadar değerlendirmeye bilinçli olarak dahil etmemiştik açıkcası. Daha düşük işlemci, disk, memory vb. seçenekler ile fiyatları biraz daha cazip hale getirmek mümkün olabilir. Siz min. istediğiniz özellikleri iletin lütfen bana. İstediğiniz konfügirasyonda ve fiyat aralığında bir model üretip üretemiyeceğimize bakıp size net bir bilgi vereyim.
T72HEL802'deki T7200 yerine T5600 Core 2 Duo 1.83ghz işlemcili ve 100 GB 5400 RPM 8 MB Cache SATA diskli daha ekonomik bir HEL80 modeli 100$ fark eder ise datron'ların T5600 ve 7600 GPU'lu modelleri ile rekabet edebilecektir.Daha net sorarsam 1299$'a böyle bir model satışa sunabilmeniz mümkün mü veya ne olur fiyatı ?
İlhan bey,
İlginiz ve önerilere verdiğiniz önem için teşekkür ederim.
Ödemeyi İzmir' deki bayilerimiz kanalı ile yapıp ürün geldiğinde ürünü ARAS Kargo ile tabiki alabilirsiniz. Lütfen bayilerimizden size uygun olan biri ile temasa geçiniz. Ayrıca eğer ödemeyi kredi kartı ile yapacaksanız ve İzmir' de ödeme işlemlerini halledememişseniz size bir MAİL ORDER formu fakslarız. Siz formu doldurup bize fakslarsınız ve işleminizi gerçekleştirerek ürünü adresinize ARAS KARGO ile ücretsiz göndeririz.
Bu şekilde de işlem yapmak mümkün. Ürün geldiğinde tekrar konuşur, sizin için en uygun biçimde işlemlerin yapılmasını sağlarız.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mahirmete
ilhan bey en azından buraya gelmişken ödemeyi yapsam da laptop gelince ARAS kargo ile gönderilse? böyle bi olasılığımız varmı? iyi çalışmalar...
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Şu an Ankara' da herhangi bir bayimizde maalesef ürün yok. Gümrük işlemleri ile ilgili süreci halledip en kısa zamanda ürünleri Ankara ve İzmir' deki bayilerimiz ile birlikte sizlere bizde sunmak istiyoruz. Yalnız bu gümrük süreçleri bizi gerçekten çok yoruyor. Hatta sabah NTV' de bir yorumda hükümetin tasarruf edebilmek amacı ile gümrük işlemlerini zorlaştıracağını vs. söylüyorlardı. Eğer böyle bir gelişme olursa işimiz gelecek günlerde oldukça zor olacak gibi görünüyor. Hayırlısı olur inşallah...
ASUS S96J Barebone modeli stoklarımızda yok. Ürünleri ortalama 15 - 20 gün içinde bekliyoruz. Farklı bir gelişme olursa size bilgi veririm. Ürün geldiğinde aynı özellikler ile ASUS kasalı olarak ürünü alabilirsiniz. Fiyat farkı vb. konuları ürün geldiğinde teyitleşiriz yada zaten aynı özellikde modellerimizi bu süreçte siteye koymuş oluruz.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: leventsr
ilhan bey bende foruma yeni üye oldum ve monster markasının ürünlerini hiç göremedim sadece fotoğraflardan bakma fırsatım oldu benim sorum ürünlerden ankaraya teşhir amaçlıda olsa ürün gönderdinizmi ankarada deneme ve bakma şansına sahip olcakmıyız birde 2550 tl lik bilgisayayarda asus kullanma şansımız olabilirmi fiyat farkı gerekirse vermek şartıyla cevabınız için şimdiden
MONSTER T2-REX TxxHEL80x serisi modellerimizde 10/100/1000 Gigabit ethernet bulunmaktadır. Bu özellik ile ilgili herhangi bir yanlışlık bulunmamaktadır.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: maxxer
hel80 serisi monster laptopda yazan gigabit ethernet özelliği doğru mu?? bi yanlışlık olabilir mi??
Kocaeli bayilerimizin stoklarında ürün şu an maalesef bulunmamaktadır. Ürünlerimizin muhtemelen yarın yada çarşamba günü gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından stoklarımızda olacağını sanıyoruz. Ürün geldiğinde İZMİT bayimizdeki arkadaşlar ürün ve ürünün üzerine size ait lisanslı işletim sisteminin kurulması konusunda yardımcı olacaklardır.
Ürünü İZMİT' deki bayilerimizden yada Kadıköy mağazamızdan satın alabilirsiniz. Biz tercih ettiğiniz biçimde size yardımcı olabilmek için elimizden geleni yaparız.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: pisiko__
ilhan beeeeey lütfen yardım edin kocaeli bayilerinizin elinde t72hel802 modeli varmı varsa yarın gidip alıcam lütfeeen yardım edin telefon ettim açan yok ya ben geç aradım yada iftardan önce kapandılar ellerinde bu model varmı yokmu bir bilginiz varsa yardım edin 3-4 aydır notebook araştırması yapıyorum ve canıma tak etti alıcam bitane
MONSTER Notebook modelleri ile ilgili sorularınıza yanıt olacak oldukça detaylı bir açıklamayı ve objektif yorumlarımızı forumun 17. sayfasında bulabilirsiniz.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: hburak
yeni notebook alacağım, p bell 7413 almayı düşünüyordum. 15,4 Ram Desteği 512 MB Platform Intel Centrino Duo İşlemci Intel Core Duo T2300 L2 Cache 2MB FSB 667 Mhz Clock Speed 1.66Ghz Kablosuz Erişim Entegre 802.11 b-g Intel® PRO-Wireless 3945ABG Chipset Intel® 945PM Chipset Bellek 2 x256 MB DDR2 533 MHz(Max:2GB) Sabit Disk 80 Gb (4200 Rpm) Optik Sürücü DVD±RW +R9 Dual Layer Ekran 15.4 WXGA (1280x800) TFT LCD Özellik Diamond View Glare Ultra Parlak Ekran Grafik İşlemci ATI X1600
monster sonradan sonradan düşünmeye başladım, kullanan arkadaşlardan yardımcı olmalarını istiyorum, 1. Kasa nasıl , sağlamlığı, ergonomisi,görünümü (eski kasalrla aynımı) 2. Ekran parlaklığı nasıl 3. Isıma durumu nasıl 5. Oyun performansı nasıl ,
sayın İLHAN bey monster hel 80 lerin kasalar değiştimi acaba düne kadar sitede klavye kenarları gümüş renkliydi hata geçmiş yazılarda şu sitedeki ürün denmişti
monstera eş değer piyasada şuan sadece datron un ürünleri var fakat monsterin kasasının görme şansım olmadı elinde monster olan yada görme şansına erişmiş bi arkadaş varsa kasa kalitelerini datronla kıyasalaya bilirmi acaba
COMPAL firmasının HEL80 kodu ile başlayan 2 modeli var. Biri HEL80 diğeri HEL80i. COMPAL HEL80 modelini ekran, tv kartı, batarya, tasarım vb. opsiyonlar ile piyasadaki firmalara satıyor.
HEL80i modeli ise Verify By INTEL programı için COMPAL tarafından üretilen modelin kodu. Sondaki " i " INTEL' i ifade ediyor. Ürün resimlerini ve her 2 model ile ilgili farkları aşağıdaki linkte açılan sayfadan görebilirsiniz. Yaklaşık 2 hafta önce bu bilgiyi foruma ilettik fakat sitedeki bazı modellerde güncelleme yapmayı unutmuşuz. Bugün sabah yaptığımız güncelleme sonrası oluşan değişimin nedeni bu. Hatalı resimler nedeni ile sizi yanılttıysak özür dileriz. Kusura bakmayın lütfen.
sayın İLHAN bey monster hel 80 lerin kasalar değiştimi acaba düne kadar sitede klavye kenarları gümüş renkliydi hata geçmiş yazılarda şu sitedeki ürün denmişti
ilhan bey; MONSTER T72HEL801 Core 2 DUO Notebook ( T2-rex ) modeliniz halen, sitenizde Azalia 7.1 kanal SPDIF ses çıkışı ve Mikrofon girişi olarak gözükmekte.
ürünlerde tedariğinde yani gümrük falan filan sorun çıkıyo demekki acaba neden parti parti değilde bir parti 3 partilik ürün getirip hem bayilere dağıtılır hemde isteyen oldumu şak diye öüne koyarlar ama vardır bi bildikleri
onu bende anlamadım ama kaç haftadır beklioruz ve bu biraz sıkıcı bi durum olmaya başladı
quote:
ürünlerde tedariğinde yani gümrük falan filan sorun çıkıyo demekki acaba neden parti parti değilde bir parti 3 partilik ürün getirip hem bayilere dağıtılır hemde isteyen oldumu şak diye öüne koyarlar ama vardır bi bildikleri
Uyarınız için teşekkürler. Gerekli düzeltme yapılmıştır...
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: sgokd
ilhan bey; MONSTER T72HEL801 Core 2 DUO Notebook ( T2-rex ) modeliniz halen, sitenizde Azalia 7.1 kanal SPDIF ses çıkışı ve Mikrofon girişi olarak gözükmekte.
Uzun zamandır bu harika monsterların peşindeyim. Benim ufak sorunum çözüldüğünde ben de sonunda monster sahibi olcağım. İlhan bey sağolsun uzun zamandır bu problemi çözmeye çalışıyor.
Problem nedir diye soracak olursanız, ben piyasada yaygın bir şekilde bulunan (hatta alternatifi kolay bulunmayan) 1280*800 çözünürlüklü ekranlardan dertliyim. Sizlere sormak istedim, forumun bu kısmını uzun zamandır takip ediyorum, herkez performans detaylarıyla ilgili konularda oldukça hassas gördüğüm kadarıyla, peki 1280*800 çözünürlüğü az bulan hiç mi yok? Yani bu durum sahip olmak istediğimiz ya da olduğumuz performans canavarı (sadece monster ı kastetmiyorum) makinelerimizin kullanım performanslarını düşürmüyor mu? Bunu size de soruyorum çünkü bu konudaki hassasiyetim fazla mı abartılı acaba diye düşünmeye başladım :) ama sonuçta ekranın wide olduğunu bir kenara bırakırsak ekran nerdeyse 1024*768 çalışıyor, bu durum yoğun performans ihtiyacı içerisindeki kullanıcılara yeterli geliyor mu?
Bu parti ürünlerin siparişi ile ilgili aralıksız 1 aydır hiç durmadan INTEL distribütörleri ile mail ve telefon aracılığı ile konuşuyoruz. Bu ürünler, 10 Eylül - 15 Eylül tarihleri arasında stoklarımıza gelmiş olması planlanan ürünler aslında. Yalnız gelen ürünlerin ilk sevkiyatlar olması nedeni ile beklenmedik sıkıntılar yaşanıyor. Ayrıca henüz 1 distribütörden ve sınırlı sayıda ürün tedarik edebiliyoruz. Diğer distribütörlerinde bu konuda aktif hale geçmesi ile çok ciddi stok avantajımız olacak. Her istediğimiz zaman ürün bulabileceğiz inşallah. 3 - 4 farklı kanaldan ürünler gelecek. Ancak yapının oturması, gümrük işlemleri, yurtdışında yapılan hatalar, eksik yada hatalı belge vb. manasız problemler ister istemez bu süreçlerde ilk etapta sıkıntı yaratıyor. Çok kısa zamanda bu problemlerin ortadan kalkmış olacağını düşünüyorum.
Bu süreçte istemeden de olsa size yarattığımız sıkıntı için özür dileriz. Kusura bakmayın lütfen...
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 2 Ekim 2006; 16:11:49 >
ben fokusshop yetkililerine bişi demek istemiorum çünkü her türlü sorumuza cevap veriolar ama verdikleri tarihleri hiç tutturamadılar ve bundan sonra da ne olacağı belli diil. bugün yarın derken benim biçok arkadaşım vazgeçti ve hallerinden gayet memnunlar. sanırım 20 gün bekledikten sonra bu hafta sonuna kadar beklemek yeterli. ama gelmezse gidip alıcam başka bi model.
quote:
Orjinalden alıntı: sgokd
yetti artık bende beklemekten dolayı almaktan vazgeçecem.
arkadaşlar siz hiç alacagınız notebookları incelemiyomusunuz ?? fokus ile yönsisteki makinalar aynı !! farklı modeller degil bunlar intel vbı programı siz yarın bir şirket kurun ismi donanımhaber olsun intelle anlaşın bu makinayı donanımhaber x1600 diye satın olay bu bu makina tr şu an için 2 seçenek biri asusun x1600 lü modeli as96j digeri COMPAL HEL80i nvidia 7600 lü modeli . ama müşteri memnuniyeti ve iyi ilişkiler istiyosanız fokus bilgisayar bi adım öne çıkıyor . saygılarımla ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bresson -- 3 Ekim 2006; 19:21:15 >
Bir parça sabretmenizi rica ediyorum. İnanın aralıksız olarak gümrük problemlerinin çözülmesi için çaba sarfediyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ürünler Türkiye' de ancak 1 kağıt parçası yüzünden çektiğimiz eziyet ve sıkıntı tahmin edemeyeceğiniz boyutta. Muhtemelen yarın yada perşembe günü bu konu Allah' ın izni ile çözülmüş olacak.
Biliyorsunuz " 1 zorluk ile birlikte 2 kolaylık vardır. " Vardır bu işte bir hayır diye düşünerek biz sabrediyoruz ve var gücümüzle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Haftasonuna kalmadan inşallah herkes ürününü almış olacak. İnanın bunu en çok ben istiyorum.
Lütfen bizim kontrolümüzde olmayan bu durum nedeni ile kusura bakmayın...
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mfcwolf
ilhan beyden de ses çıkmadı. galiba bu haftada gitti arkadaşlar. diğer modelleri inceeyen arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sewinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 3 Ekim 2006; 21:59:15 >
syın ilhan bey bugün gittm nteboo um aldım hp 2085 la bu gerisine glince burada insalara bıkmadan usanmadan verdiğiniz bilgiler e cevaplar çin çok teşekkürler hiç bi şkilde hnin n servisindenedemüşteri memnuiyetinde sizin b avrınızı bulamyacağımdan eminin ne azıkki ben sabredemedim diğer canavar bekleyen arkadaşlar a beklemelerini öneririm nekadaracı okadar tatlıma be uyulayamadım iyi akşamlar
bu nasıl türkçe, güzel arkadaşım. dilini kaybeden bir millet herşeyini kaybeder.
quote:
syın ilhan bey bugün gittm nteboo um aldım hp 2085 la bu gerisine glince burada insalara bıkmadan usanmadan verdiğiniz bilgiler e cevaplar çin çok teşekkürler hiç bi şkilde hnin n servisindenedemüşteri memnuiyetinde sizin b avrınızı bulamyacağımdan eminin ne azıkki ben sabredemedim diğer canavar bekleyen arkadaşlar a beklemelerini öneririm nekadaracı okadar tatlıma be uyulayamadım iyi akşamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgokd -- 4 Ekim 2006; 8:54:07 >
bu nasıl türkçe, güzel arkadaşım. dilini kaybeden bir millet herşeyini kaybeder.
quote:
Memleketi batırdınız! Devleti batırdınız! Eğitimi batırdınız! Bir dilimiz kalmıştı onu da ATA'mın emanet ettiği gençlik batırdı! Ne kaldı ki inandığımız... Geriye bunların hepsini yeniden diriltecek olan uyumayan ve yeni uyanan TÜRK GENÇLERİ kaldı!
quote:
notebook yeni olduğu için ve yazıyı aldığım gün yazdımdan böyle bi sorun oldu klavye farklı ayrıca notebook la saatlerce haşır neşir değilim yani lim fazla alışkın değil ayıca burası bir bilgisayar forumu iyi yada kötü dil forumu değil saygılarımla (arkadaş niye böyle yazı yazdın hiç anlaşılmıyo demek nekadar şık ve güze olurdu değilmi )
Biraz önce aldığım bilgiye göre Gümrük tarafındaki son durum şöyle. Yurtdışından gönderilen eksik evrak nedeni ile oluşan sorun ortadan kalkmış durumda ve gümrük işlemleri yürütülmeye başlandı.
Bugün ve yarın gümrük prosedürlerinin inşallah tamamlanarak ürünlerin en geç yarın akşam yada Cuma günü öğlene kadar stoklarımıza gireceğini ve Cuma gününden itibaren ürünleri sevk etmeye başlayacağımızı sanıyorum.
ilhan bey ben 1399$+kdv fiyatlı MONSTER T72HEL802 Core 2 DUO Notebook ( T2-rex ) modelini almayı düşünüyorum ama internet üzerinden alışveriş yapmak istemiyorum. ankara sınırları dahilinde bu laptopu nereden temin edebilirim?
ve ayrıca klavyenin ekrana deydiği ve ekran üzerinde iz çıkartığına dair söylenceler var eğer doğru ise bu nasıl halledilebilir.
bu iki konu dahilinde beni aydınlatırsanız sevinirim.
Arkadaşlar, bence bekleyin,emin olun beklediğinize deyicek.Ben çook memnunum.Hem laptoptan hem de İlhan Bey gibi bir genel müdürü olan firmadan alış veriş yaptığım için.Daha önceki servisim Siemense hiç benzemiyor.Gerçekten çok fazla ilgileniyorlar ve size hemen bir çözüm buluyorlar.Hatta bundan sonra bir alış-veriş yapacağım zaman ilk bakacağım yer fokusbilgisayar.com olacaktır.hepsiburada ve ilgisizliklerine
arkadaşlar forumu birkaç gündür takip edemiyorum bende pazar gününden bu yana monster notebook'umu bekliyorum ancak buda bizim şansızlığımız diyorum olsun bu zamana kadar beklemişiz 1-2 gün daha bekleyelim inşallah notebook'lar yarın stoklara girer ve dağıltılmaya başlanır, elimizede en kısa zamanda geçer inşallah bu arada ilhan beyde bizleri mağdur etmemek için çok uğraştığına inanıyorum ve kendisine teşekkür ediyorum
sağlıcakla kalın
COMPAL' in bu konudaki cevabı " Isı seviyesini düşük tutabilmek amacıyla G73M (7600) serisi chip’in engine clock ve memory clock frekansları düşürülmüştür. Bu nedenden dolayı frekanslar düşük olarak gözükmektedir. " şeklindedir. Mesajın aslını aşağıya kopyaladım.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
From: Kien Luu Sent: Wednesday, October 04, 2006 12:33 PM Subject: RE: COMPAL HEL80 UNDERCLOCK ???
Hi,
The following statement is from Compal regarding the VGA:
“The video card is underclocked due to thermal budget.”
Sorularınıza elimden geldiğince yanıt vermeye çalışacağım.
* COMPAL HEL80i modelinin üzerinde bulunan GeForce GO 7600 ekran kartınının underclock edilmiş olduğu ile ilgili bize gelen kesin bir bilgi yok. Yalnız nVIDIA 7600 ekran kartının özellik tablosundaki verilere bakıldığında değerin olması gerekenden düşük olduğu görülüyor. Pzt. günü bu konuyu INTEL ve COMPAL firması yetkililerine mail atarak kesinleştireceğiz. Benim kişisel görüşüm HEL80i modeli ile üretilen notebook' ların en iyi verimlilikle çalışabilmesi için yani en az ısınma, en düşük gürültü seviyesi ve fan sesi, en optimum batarya süresi gibi kritik özellikler açısından ürünün performans + verimlilikte bir dengede olması için optimize edilmiş olabileceğini düşünüyorum. COMPAL notebook üreticileri arasında kalite ve verimliliğe en çok önem veren firma. Bu yüzden ekran kartı üzerinde bir optimizasyon yoluna gitmiş olabilirler. Ancak ben ürünü bizzat test ettim. Oldukça yüksek kalite ve verimlilik ile çalıştığını ayrıca performansının çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. INTEL ve COMPAL' den bu konu ile ilgili gelen cevabı burada sizinle aynen paylaşacağım.
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: DUTYX
Yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile; - Compal HEL-80 üzerindeki 7600 kartı underclock edilmişmiş yani daha düşük 350/350 hızda çalışıyormuş.
arkadaşlar amacım monster başlığını zedelemek değil ... ben de monster ı derinden takip ediyorum ama çekincelerim var onları aşsam bile bi de sıra var... ben de diğer alternatifleri araştırıyorum... üstte bi arkadaş bir link vermişti ben de onun üzerine aradım... maksat bizim için en iyisini elde etmek... dolayısıyla aşağıdaki ürünü buraya yazmakta bir sakınca görmedim... Acaba fiyat/perf. nasıl(ekran kartı benim için o kadar önemli değil)...
MONSTER T56HEL801 almya karar verdim. Umarım ürünlerin gelmesi gecikmez. Axses e vade farksız 12 taksitle alabileceğimiz bir bayiniz varmıdır? Ben muhtemelene Gigatek aracılığıyla alacağım..
Ayrıca gelmek üzre olan modellerin hepsi önsiparişleremi yollanacak yoksa bizde alabilecekmiyiz?
Ayrıca IBM lerdede olan ekran üzerindeki tente tarzındaki çıkıntı tasarım açısıdan olsun kamernın ışık alması açısında olsun hiç hoş gelmedi bana... :(