Ard1ndan direk 3Dmark 05 testini Gerçeklestirdim. Pc kapamadan.
Skor:3104
Clubeer arkadaşım testi 3d mark 2006 da fişteykenmi yaptın ? eger donanımda optimizer varsa açtınmı bende 2006 da test ettim 2000 çıktı cpu score 1740 çıktı bende t2rex var t7200 ve x1600 lü x1600 7600 den biraz daha düşük skor aldıgına göre sende daha fazla çıkması lasım :) kolay gelsinn..
Clubeer arkadaşım testi 3d mark 2006 da fişteykenmi yaptın ? eger donanımda optimizer varsa açtınmı bende 2006 da test ettim 2000 çıktı cpu score 1740 çıktı bende t2rex var t7200 ve x1600 lü x1600 7600 den biraz daha düşük skor aldıgına göre sende daha fazla çıkması lasım :) kolay gelsinn..
Önce Fis de tak1l1yd1 Ama arkaplanda baz1 programlar vard1. B1de optimizer prog. felan h1s bisi yoktu.. direk kurdum 06 ve daha once oyun felan onad1ktan sonra kurdum ve test ett1m yen1den baslatmadan ondan olucak heralde. Bu ara da sende optimizer prog.. felan varm1yd1.
120GB PS3 SLİM & Toshiba Full HD "106" & Asus M51 Notebook
Bu arada Sen1n moster notebook daha 1y1 yanl1z ondan da olab1l1r. 2gb dual k1t ram. 7200rpm hdd vvs.. bunlar etkiliyo heral de ama ben Arkaplan da prog. felan cal1smadan deniyim bidaha
yanlış anlama bi daha yaptım 1974 çıktı bu score lar 3 - 5 oynar yada 50 100 ama cpu score çok düşük yarıdan az bu programlar genellikle oyun amaçlı ve en çok önem verdikleri cpu ve gpu ( yani ekran kartı) bende aynı cpu 1700 çıkarken sende 1000 cıvarı çıkması şaşırttı bende power 4 gear vardı onda seçenek düşük kalmış 900 lu score çıktı full e çekince bu deger 1700 buldu onun için söledim eger fulle çekmezsen bazı oyunlarda kesilme prglarda yavaşlama oluyor bilgine :) bu arada belki görmek istersin diye SS koydum herkese kolay gelsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bresson -- 28 Eylül 2006; 0:45:27 >
120GB PS3 SLİM & Toshiba Full HD "106" & Asus M51 Notebook
yok dostum yanl1s anlamad1m zaten bide ben bu power 4 gear olay1n1 anlayamad1m sen bunu full e cekmey1nce 900 felan m1 c1k1yodu cpu score. bu power 4 gear olay1n1 biraz anlat1rm1s1n.
CLUbeer arkadaşım genellikle ama hepsinde deil notebook ile beraber verilen disklerde makinayı optime etmek için böle küçük yama prglar olur benimkinde asus power4gear vermiş başka arkadaşımda başka bi prg var . bu programcıklar yaptıgınız işe göre yada seçiminize göre bilgisayarınızın performansını ayarlar mesela pilde iken kendini yavaşlatır ekran parlaklıgını azaltır . atıyorum fiştesiniz ama düz yazı yazıyosun yada makina boşta beklio o zaman kendini kısar fazla ısınma olmasın diye eger sende böle bir program var ise onu iyi kullanmayı ögren yada başka bir yazılımla cpu test et score un çok düşük ben 4 defa yaptım 1700 ün altına düşmedi ve yaklaşık 10 saattir açık. ve son 2 saattir maçtan gaza geldik arkadaşla pes5 oynuyoruz kolay gelsinn..
denedim 1976 çıktı cpu yine 1750 civarı sende eger öle optime prg yok ise 900 düşük geldi bana resim koydum üstte cpu score gör diye . kolay gelsin bu arada pi 1m 25 sn 2m 1 dk çıktı bende bilgine
denedim 1976 çıktı cpu yine 1750 civarı sende eger öle optime prg yok ise 900 düşük geldi bana resim koydum üstte cpu score gör diye . kolay gelsin bu arada pi 1m 25 sn 2m 1 dk çıktı bende bilgine
Valla super p1 ler bende sendeki skorlar1n ayn1s1n1 al1yorum fakat akl1m1 kar1st1ran. 06 da neden dusuk c1kt1g1 acaba bendeki baya eski sürüm ilk c1kt1g1n da indirmistim pack felan da yok ondan felan m1d1r acaba yokksa baska surumu yokmu. anlamad1m kakfam kar1st1 valla ama oyunlar da felan gayet guzel hem 3d mark testler1 de normal belk1 bendek1 06 da b1 gariplik vard1r
walla bende t2rex s96j modeli var 6 cell 2 saat civarı gidiyor sadece nette surfte oyun oynarsanız 1 saat gimez bence :)) incelemeli bi test degil sadece kendi kullanımım..
Ses Kartı Realtek 7.1 kanal SPDIF ses çıkışı ve Mikrofon girişi Network 10/100/1000 GIGABIT LAN Fax Modem 56k V.90 Dahili Fax Modem Bellek Yuvası Card Reader 3.1 ( SD, MMC, MS Pro ) Sabit Disk kapasitesi 80 GB 7200 RPM 8 MB Cache SATA Optik sürücü Super Multi DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı ) Batarya Li-Ion 6 cell ( 3 saat civarında )
Sizinde mesajınızda belirttiğiniz gibi ürünün üzerindeki S/PDIF çıkış Yüksek kaliteli 2 kanal stereo çıkışı ifade etmektedir. Ürünün üzerinde optik ses çıkışı yada bizim ürün özelliklerinde yanlışlıkla belirttiğimiz gibi 7.1 kanal digital ses çıkışı maalesef bulunmamaktadır.
Oluşan bu durum nedeni ile özür dileriz. İsterseniz hatalı bilgilendirmemiz nedeni ile satın almış olduğunuz ürünü hemen iade edebilirsiniz. Web sitemizde gerekli düzenleme en kısa zamanda yapılacaktır.
S/PDIF ses çıkışı ile ilgili biz gün içinde gerekli testleri yapıp sizlere forum aracılığı ile bilgi vereceğiz. Şu an bu konu üzerinde çalışıyoruz. Intel' deki yetkililere de bu konuda mail attık. En kısa zamanda bu konu ile ilgili net bilgiye ulaşmış olacağız. Bizim de yurtdışındaki sitelerde ve Intel' in sitesinde yer alan özelliklerde gördüğümüzde üründe S/PDIF çıkışın var olduğu yönünde. Ancak bu çıkışı bir speaker setine bağlayıp açıkcası test etmemiştik. Gerekli testleri bugün yapacağız dediğim gibi.
Bluetooth konusunda teknik@fokusshop.com mail yada MSN adresinden yada ( 216 ) 449 49 30 / 125 - 126 dahili numaralardan Ahmet Bey ile görüşün lütfen. Sanırım kurulum ile ilgili bir sorun oluştu. Teknik bir müdahale ile sorununuz giderilebilecektir. Eğer üründen kaynaklanan bir problemse ürününüzü yeni bir ürünle hemen değiştiririz. Hiç problem değil, merak etmeyin lütfen.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
S/PDİF çıkış erzaman 5.1 yada 7.1 anlamına gelmiyor hda olarak ta geçiyor (high definition audio) yüksek kaliteli ses anlamına geliyor yaptıgım araştırmalarda. asusun usa bayilerinde yüksek kaliteli iki kanal stereo ses diye geçiyor . tabi spdif in 5.1 7.1 olanları ve optik çıkış olanlarda var ama bu aldıgımız konfigurasyonda varmı onu aydınlatırlarsa çok memnun olacagız . şahsen bende 5.1 rec var ama çalışmıyo iki kanal yada pro logic olarak çalışıyo.. bu arada bulucty arkadaşım spdif bir digital çıkış olup 5.1 audio recevera ihtiyaç duyar normal 5.1 baglanamaz . s harfi ile gördügünüz çıkış s video olup sadece görüntü çıkışı saglar üzerinde ses bulunmaz. linkte göstermiş oldugunuz aparat s video - composit kablo baglantısı yani video cıkışıdır saygılarımla ....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgokd -- 29 Eylül 2006; 12:19:51 >
makinanın SPDIF çıkışını dolby digital bir anfiye bağlarsın; dizüstünde çaldığın sese göre(5.1, 7.1 veya stereo) hoparlörden alabilirsin (5.1, 7.1 veya stereo)
yok anfim dersen tak kulaklığı veya normal hoparlörlerini dinle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sena23 -- 29 Eylül 2006; 13:44:46 >
Memleketi batırdınız! Devleti batırdınız! Eğitimi batırdınız! Bir dilimiz kalmıştı onu da ATA'mın emanet ettiği gençlik batırdı! Ne kaldı ki inandığımız... Geriye bunların hepsini yeniden diriltecek olan uyumayan ve yeni uyanan TÜRK GENÇLERİ kaldı!
ya bir de bu makinaları alıp da esaslı bir inceleyen yok mu aranızda? pil süresini mesela...
Memleketi batırdınız! Devleti batırdınız! Eğitimi batırdınız! Bir dilimiz kalmıştı onu da ATA'mın emanet ettiği gençlik batırdı! Ne kaldı ki inandığımız... Geriye bunların hepsini yeniden diriltecek olan uyumayan ve yeni uyanan TÜRK GENÇLERİ kaldı!
makinanın SPDIF çıkışını dolby digital bir anfiye bağlarsın; dizüstünde çaldığın sese göre(5.1, 7.1 veya stereo) hoparlörden alabilirsin (5.1, 7.1 veya stereo)
lütfen yanlış bilgilendirmiyelim digital anfi illa içinde decoder içercek diye bişey yok hatta satılan anfilerin % 9o ı bu işlemi yapamamakta ama 7 kolondan ses almak istiyosanız ayrı 7 kolonu yada 20 kolonu birbirine paralel baglayın hepsinden ses çıkar ama bu 7.1 yada 5.1 demek degildir. bilgisayarınızdaki ses chipi ve düzenegi 7,1 yada 5,1 desteklemiyosa ( ki konuştugumuz modellerde desteklemio) istedigin digital anfiyi tak ses stereodan bi adım öteye geçmez. ses net ve gürültü oranı azalır ama o kadar herkese ii günler dilerim..
yeni notebook alacağım, p bell 7413 almayı düşünüyordum. 15,4 Ram Desteği 512 MB Platform Intel Centrino Duo İşlemci Intel Core Duo T2300 L2 Cache 2MB FSB 667 Mhz Clock Speed 1.66Ghz Kablosuz Erişim Entegre 802.11 b-g Intel® PRO-Wireless 3945ABG Chipset Intel® 945PM Chipset Bellek 2 x256 MB DDR2 533 MHz(Max:2GB) Sabit Disk 80 Gb (4200 Rpm) Optik Sürücü DVD±RW +R9 Dual Layer Ekran 15.4 WXGA (1280x800) TFT LCD Özellik Diamond View Glare Ultra Parlak Ekran Grafik İşlemci ATI X1600
monster sonradan sonradan düşünmeye başladım, kullanan arkadaşlardan yardımcı olmalarını istiyorum, 1. Kasa nasıl , sağlamlığı, ergonomisi,görünümü (eski kasalrla aynımı) 2. Ekran parlaklığı nasıl 3. Isıma durumu nasıl 5. Oyun performansı nasıl ,
ya bir de bu makinaları alıp da esaslı bir inceleyen yok mu aranızda? pil süresini mesela...
esaslı bir incelemeden kastiniz nedir açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım test ise ilhan bey (fokusshop) gerekli testleri yapıp yayınlıyo sitede bence müşteri memnuniyeti adına büyük bi adım . eger kastiniz pil ise o çok degişken bi kriterdir hava sıcaklıgından bile etkilenir. genel olarak soruyosanız ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum % 80 diğer dizüstü bilgisayarlardan daha kuvvetli bi sistem pil ömrü ( benim kullanımım la ) nette surfte yaklaşık 2 saat oyun oynarsanız full performans yaklaşık 1 saat bunlar tam degil yaklaşık degerler. bir çok üretici firmanın 4- 5 saat yazdıkları zamanlar dizüstü bil stndby da beklme süresidir.. 6 cell 9 cell ve 12 cell piller mevcut olup bunlarla zamanı arttırabilirsiniz iyi günler dilerim..
dizüstünün ses çipi, sesi derinlikli=boyutlu=kanallı oluşturup yayınlamıyorsa, 100 tane kolonlu sisteme de bağlasan ne değişir? bu foruma 233 adet mesaj yazdığınıza göre bu konularda da bilgi verirseniz sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: sena23
"dolby digital anfi" olacaktı orası eksik olmuş...
"dolby digital anfi" de "dolby digital ses çözücüsü barındıran anfi" anlamına gelir haliyle...
quote:
Orjinalden alıntı: bresson
quote:
lütfen yanlış bilgilendirmiyelim digital anfi illa içinde decoder içercek diye bişey yok hatta satılan anfilerin % 9o ı bu işlemi yapamamakta ama 7 kolondan ses almak istiyosanız ayrı 7 kolonu yada 20 kolonu birbirine paralel baglayın hepsinden ses çıkar ama bu 7.1 yada 5.1 demek degildir. bilgisayarınızdaki ses chipi ve düzenegi 7,1 yada 5,1 desteklemiyosa ( ki konuştugumuz modellerde desteklemio) istedigin digital anfiyi tak ses stereodan bi adım öteye geçmez. ses net ve gürültü oranı azalır ama o kadar herkese ii günler dilerim..
ya masaüstü anakartlardaki gibi "center" "rear" "front" vs çıkışları olacak, yani anakart üzerindeki ses yongası sesi çözüp size al buyur bağla diyecek merkez arka sağ sol hoparlöre, neyse...
ya da spdif ve/veya optik çıkış sunacak; sen bu çıkıştan sesi çözülmemiş olarak alacaksın, dolby dijital decoder barındıran bir ses sistemine bağlayacaksın... ses çözme işlemini dizüstü bilgisayarın değil "dolby dijital decoder" yapacak...
dizüstü bilgisayarlarda da 4-5 tane ses çıkışı konmasına gerek olmadığı için, adamlar spdifi koymuşlar ki tek çıkıştan direk "dolby dijital decoder"a bağlantı yapasın diye...
quote:
Orjinalden alıntı: sgokd
dizüstünün ses çipi, sesi derinlikli=boyutlu=kanallı oluşturup yayınlamıyorsa, 100 tane kolonlu sisteme de bağlasan ne değişir? bu foruma 233 adet mesaj yazdığınıza göre bu konularda da bilgi verirseniz sevinirim.
quote:
kullananlar söylesin işte... oyun oynayıp internette gezip vs. dvd filim izleyip...
quote:
Orjinalden alıntı: bresson
quote:
Orjinalden alıntı: tengerlek
arkadaşlar pil süresini test eden olduysa yazarsa sevinirim...
walla bende t2rex s96j modeli var 6 cell 2 saat civarı gidiyor sadece nette surfte oyun oynarsanız 1 saat gimez bence :)) incelemeli bi test degil sadece kendi kullanımım..
ya masaüstü anakartlardaki gibi "center" "rear" "front" vs çıkışları olacak, yani anakart üzerindeki ses yongası sesi çözüp size al buyur bağla diyecek merkez arka sağ sol hoparlöre, neyse...
ya da spdif ve/veya optik çıkış sunacak; sen bu çıkıştan sesi çözülmemiş olarak alacaksın, dolby dijital decoder barındıran bir ses sistemine bağlayacaksın... ses çözme işlemini dizüstü bilgisayarın değil "dolby dijital decoder" yapacak...
dizüstü bilgisayarlarda da 4-5 tane ses çıkışı konmasına gerek olmadığı için, adamlar spdifi koymuşlar ki tek çıkıştan direk "dolby dijital decoder"a bağlantı yapasın diye...
quote:
quote:
arkadaşım yüzde 90 haklısın ama şöle bi sorun var sesi veren aygıt yani (s/pdif e ) yollayan anakart üzerindeki ses chipin eger bu ses chipi 2 kanal yolluyosa senin decoderin isterse 25 kanal desteklesin 2 kanallı çalışır S/PDIF digital çıkış demek ama illa 5,1 yada 7,1 demek deil ok ama şayet chip desteklio ise o zamanda kullanmak için seninde bahsettigin gibi decoderli bir anfi gerek normal 5,1 baglanmaz.. saygılarımla..
ben monster t72hel802 model notebook almayı planlıyorum 1)kocaelide satış mağazanız varmı? 2)axes-bonus-world kredi kartlarına 8 ve 10 taksitte ne kadar vade farkı ödemem gerekiyor? 3)bilgisayarı linuxlu alıcam çünkü elimde orjinal winXP home var ben laptopu almaya gittiğimde xp cdsini götürsem mağazadaki arkadaşlar windows işletim sistemi kurarmı?(laptop'un tüm driver lerini falanda) laptopu 1-2 gün geç alamaya razıyım çünkü zaten bayabi masrafa gircem 89$+kdv işletim sistemine veremem hazır elimde varken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 29 Eylül 2006; 21:03:23 >
bu arada kimsenin bahsetmedigi bi konu daha var üzerindeki PCIMCIA yuva express diye yeni çıkan bi yuva bildiginiz bütün PCIMCIA kartları bunda çalışmıyo adaptörle belki ama adaptörde tr yok :) artı yinede çok memnunum . bu arada @ dataman arkadaşım güncel driverlarla be arka plandaki çalışan prgları kapatırsan sonuç biraz daha yüksek çıkabilir 3d scoreu çünkü nv 7600 ati x1600 göre biraz daha performanslı. karşılaştırmaları donanımhaberde mevcut herkese ii günler..
Beyler Bügün Moster Notebook um Elime Geçti Model :MONSTER T72HEL802 Core 2 DUO Notebook ( T2-rex Intel® Core™2 Duo T7200(2x2.0 Ghz,667Mhz,4MB Cache, 64 bit)+256 MB nVIDIA Geforce Go 7600 +15.4" WXGA(1280X800)"Crystal Bright Parlak Ekran" + 1 GB Dual DDRII667 Mhz+120 GB 5400RPM SATA 8MB Cache+1.3 Mpixel dahili Web Camera+8X DVD +/- RW Dual+Intel 3945 wi-fi kart 802.11 a/b/g+3 in 1(SD/MMC/MS Pro)+Azalia 7.1 kanal SPDIF ses çıkışı ve Mikrofon girişi+56k V90 Modem + 10/100/1000 Gigabit Ethernet + 3xUSB2.0 +1xIEEE1394+Dahili Bluetooth+Biometric Parmak İzi Okuyucu+ Deri Çanta Hediye !!!
İlk izlenimlerim: Kasaya dandik deniliyor du bazı arkadaşlar fakat bu yeni modeller de Kasalar Süper Bence Kalite olarak da çok iyi. Gelelim performasn konusuna Bence performansı Mükemmel hele ekran kartı süper. Oyunlar da en ufak bi takılma olmuyor oyun performansı süper zaten şimdi anladım Eğer oynamadı oyun olursa geri iade gerantisi veriyoruz lafını Harbiden de öyle Genel performansa gelince 3d grafik uygulamaları vs.. denediğim bazı programlar da süper sonuçlar aldım gayet hızlı. özellikle bikere daha diyorum kasa konusun da gayet rahat olun çok güzel kasası var kalite de öyle.Bu ara da Müşteri memluniyetini biraz anlatıyım ben şuana kadar tek fokusshop da bukadar ilgili kişiler gördüm(kesinlikle reklam amaçlı değil) gerek personel gerekse genel müdür:İlhan bey bukadar ilgi hiç biyer de görmedim o konuda da rahat olabilirsiniz.
bazı becmarklar yaptım fazla uğraşamadım bügünlük.
3dmark 2001 normal ayarlar:17960 3dmark 03 normal ayarlar:7900 küsrüdü tam aklım da değil
şimdilik bunları yaptım ama yarın istediğiniz testleri koyabilirim.Notebook almak isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Marka konusun da rahat olabilirler.
Notebook ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olabilirim. resim de koyabilirim
arkadaşım bende bu bilgisayrı almayı düşünüyorum ancak nette biraz araştırdım..fokustaki resimle yurtdışındaki tutmuyo...sana zahmet olmazsa ve elinde imkan varsa kasanın bikaç resmini çekip foruma koyabilirmisin... pad i alüminyummu mesela anlayamdım? fan yavaş çalıştığı zaman birazda ses yapıyomuş galba bu doğrumu??? thnx şimdiden :)
benim nette bulduğum resimler böyle? kasa ciden böylemi? bu ürüne sahip olanlar bi kaç yorum yaparsa sevinirim!!! ekran kartı cidden overclok edilemiyomu?
quote:
quote:
arkadaşım yüzde 90 haklısın ama şöle bi sorun var sesi veren aygıt yani (s/pdif e ) yollayan anakart üzerindeki ses chipin eger bu ses chipi 2 kanal yolluyosa senin decoderin isterse 25 kanal desteklesin 2 kanallı çalışır S/PDIF digital çıkış demek ama illa 5,1 yada 7,1 demek deil ok ama şayet chip desteklio ise o zamanda kullanmak için seninde bahsettigin gibi decoderli bir anfi gerek normal 5,1 baglanmaz.. saygılarımla..
sesi kanallarına ayrıştırmak dolby digital decoderin işi zaten... SPDIF için; anakarttaki ses yongasının sesi 2 kanal yollaması gibi bir durum olamaz diye düşünüyorum; sesi alır aynen yollar... sen windows ses ayarlarından "spdif output" digital seçersin.. o sesi aynen spdif çıkışa verir (hatta pass-through benzer bir şey yazabilir).. yani sesi 2 kanal yollaması sözkonusu değil eğer bu seçimi ses ayarlarından yapar isen...
kısacası.... ses yongalarındaki çipler ya sesi çözer 7.1 6.1 5.1 neyse artık, ve rear front center diye çıkışlara verir ya da çözmeden dijital ve/veya optik çıkışlardan dışarı verir, elektriksel bir sinyaldir bu, 2 kanal felan söz konusu değil ses yongası açısından, sıkıştırılmış 6 kanal sesi herhangi bir işlemden geçirmeden aynen dışarı...
@ SENA23 arkadaşım bu konuyu çok uzattık ve daha sayfalarca tartışabiliriz ama arkadaşlarımızı sıkmadan bi sonuca baglayalım bu donanım sende mevcutmu ? eger mevcut ise hadi 7.1 geçtik 5.1 çalıştırabiliyosan bunu bizlerle paylaşırsan hem satan hem satın alan herkezi memnun etmiş olursun ve kendi adıma gani gani teşekkürü borç bilirim..
not: S/PDIF çıkışı kulaklık soketinden benim S/PDIF kablom uymuyo benim digital anfim çalıştırmıyo optik çıkış yok !!!! saygılar..
arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var.izmir e moster almaya geldim ama bayilikleri bulamadım.NeredeN alabilirim? ilhaN bey saNırım yoğuN old.içiN cevaplayamıyor. bileN varsa acil. 2 güN buradayım.p.tesi döNeceğim..
Türkiye' de Quadro ekran kartlı notebook satan bir firma şu an maalesef yok. Biz şu an CLEVO firması tarafından üretilen 17" ve 19" barebone nvidia 7900 ve Quadro ekran kartlı notebooklar ile ilgili MONSTER markası için görüşmeler yapıyoruz. Bu konuda istediğimiz sonuçlara ulaşabilirsek bir çalışma yapmayı planlıyoruz, yalnız henüz kesinleşmiş bir durum maalesef yok.
Bu konuda yapacağımız çalışma istediğimiz zemine oturduğunda duyurularını web sitemizden yapacağız. Sanırım bu özellikdeki ürünleri ÖN SİPARİŞ alarak ortalama 3 - 4 haftada teslim edebileceğimiz bir çalışma modeli ile önümüzdeki günlerde bir takım çalışmalar yapacağız. Bu çalışma EKİM - KASIM aylarında netleşecektir diye düşünüyorum. Farklı bir gelişme olursa foruma yazarım.
Selamlar,
İlhan YILMAZ Genel MÜDÜR
quote:
Orjinalden alıntı: vesre
İlhan bey monster notebooklarda QUADRO ekran kartlı model getirtme olanağımız varmı??? varsa fiyat yaklaşık nekadar olabilir??
tercihen... NVIDIA Quadro NVS 300M veya NVIDIA Quadro FX 1500M ekran kartı içeren!!!
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Ürünler maalesef henüz stoklarımıza girmedi. Pzt - Salı günü gümrük işlemlerinin tamamlanıp stoklarımıza girmiş olacağını sanıyorum. Dolayısı ile İzmir' deki bayilerimizde şu an maalesef ürün bulunmamaktadır. İzmir' deki ve Türkiye genelindeki tüm bayilerimize http://www.fokusbilgisayar.com/asp/menu_items.asp?ID=70 linkinden ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mahirmete
arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var.izmir e moster almaya geldim ama bayilikleri bulamadım.NeredeN alabilirim? ilhaN bey saNırım yoğuN old.içiN cevaplayamıyor. bileN varsa acil. 2 güN buradayım.p.tesi döNeceğim..
Foruma yanıtlamam için bırakmış olduğunuz mesajlara iş yoğunluğum nedeni ile anında yanıt veremeyebiliyorum. Ortalama 1 - 3 gün içinde tüm mesajları okuyarak mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum. Cevap yazmakta gecikirsem lütfen info, baris, kadir yada fatih@fokusshop.com adresine bir mail atın yada aynı adreslerden MSN' den arkadaşlarımız ile görüşün.
Yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile; - Compal HEL-80 üzerindeki 7600 kartı underclock edilmişmiş yani daha düşük 350/350 hızda çalışıyormuş, - Asus S96j'de ise X1600 kartı 450/450 hızında çalışıyormuş. - Bazı arkadaşlar 7600 daha hızlıdır inancında ama underclock (hız düşürtme) olduğundan mukayeseli olarak X1600 daha hızlı bir kart bu durumda. - Birde Compal Hel-80 lehine bir durumda aüisinin 9 hücreli olması, Asus için 6 diyorlar ama yurdışında 9 hücreli aküye yükselterek alma imkanı varmış. Bu ikisi arasında kalan pili 9 hücreliye upgrade ederek Asus S96j alıyor. (ama Monster sanırım her iki kasada da 6 hücreli akü kullanıyor) - Birde Asus'un ekranının Compal'a göre daha canlı olduğu yazılıyor.
Her ne kadar bu notebookları elime alıp incelememiş olsam da, Fokus bilgisayar firmasının Monster markası altında kullandığı "Compal HEL80" ve "Asus S96j" barebone notebooklar bana Ufotek'in Datron markası altında kullandığı "Inventec W15" modelinden daha cazip geldiler. Hatta ikisi arasında bir tercih yapmaya kalksam, okuduklarım ve duyduklarıma göre "Asus S96J" barebone notebook'u veya bu kasayı kullanan markayı tercih ederdim. (sanırım bu satırları yazarken, kullandığım Asus A4K'ya ikiz kardeşi kadar benzediği için olsa gerek )
Yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile; - Compal HEL-80 üzerindeki 7600 kartı underclock edilmişmiş yani daha düşük 350/350 hızda çalışıyormuş, - Asus S96j'de ise X1600 kartı 450/450 hızında çalışıyormuş. - Bazı arkadaşlar 7600 daha hızlıdır inancında ama underclock (hız düşürtme) olduğundan mukayeseli olarak X1600 daha hızlı bir kart bu durumda. - Birde Compal Hel-80 lehine bir durumda aüisinin 9 hücreli olması, Asus için 6 diyorlar ama yurdışında 9 hücreli aküye yükselterek alma imkanı varmış. Bu ikisi arasında kalan pili 9 hücreliye upgrade ederek Asus S96j alıyor. (ama Monster sanırım her iki kasada da 6 hücreli akü kullanıyor) - Birde Asus'un ekranının Compal'a göre daha canlı olduğu yazılıyor.
Her ne kadar bu notebookları elime alıp incelememiş olsam da, Fokus bilgisayar firmasının Monster markası altında kullandığı "Compal HEL80" ve "Asus S96j" barebone notebooklar bana Ufotek'in Datron markası altında kullandığı "Inventec W15" modelinden daha cazip geldiler. Hatta ikisi arasında bir tercih yapmaya kalksam, okuduklarım ve duyduklarıma göre "Asus S96J" barebone notebook'u veya bu kasayı kullanan markayı tercih ederdim. (sanırım bu satırları yazarken, kullandığım Asus A4K'ya ikiz kardeşi kadar benzediği için olsa gerek )
SAYIN İLHAN BEY YUKARIDAKİ BAHSEDİLENLER NEKADAR DOĞRU .?
slm @DUTYX arkadaşım ben çok notebook inceledim ve monster t2rex aldım yazılarımı takip ediyosan gayette memnunum çok agır prg ve uygulamalar ile ugraşıyorum nerdeyse desktopla aynı performans . kasa da çok ii ama bu donanım haber forumundada bulacagın üzere ekran kartı karşılaştırmaları saat hızları tabiki önemli olsada ekran kartının işlemciside çok önemli yani gpu su nvidia gpu su 7600 ün ati x1600 den %10-15 gibi biraz daha üstün bunu yapılan testlere dayanarak sölüyorum . ama atinin iyi yanlarıda var mesela 64 bit sürücüsü olması gibi 64 bit sistemlerde çok performanslı çalıştıgı söleniyor.
* COMPAL HEL80i modelinin üzerinde bulunan GeForce GO 7600 ekran kartınının underclock edilmiş olduğu ile ilgili bize gelen kesin bir bilgi yok. Yalnız nVIDIA 7600 ekran kartının özellik tablosundaki verilere bakıldığında değerin olması gerekenden düşük olduğu görülüyor. Pzt. günü bu konuyu INTEL ve COMPAL firması yetkililerine mail atarak kesinleştireceğiz. Benim kişisel görüşüm HEL80i modeli ile üretilen notebook' ların en iyi verimlilikle çalışabilmesi için yani en az ısınma, en düşük gürültü seviyesi ve fan sesi, en optimum batarya süresi gibi kritik özellikler açısından ürünün performans + verimlilikte bir dengede olması için optimize edilmiş olabileceğini düşünüyorum. COMPAL notebook üreticileri arasında kalite ve verimliliğe en çok önem veren firma. Bu yüzden ekran kartı üzerinde bir optimizasyon yoluna gitmiş olabilirler. Ancak ben ürünü bizzat test ettim. Oldukça yüksek kalite ve verimlilik ile çalıştığını ayrıca performansının çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. INTEL ve COMPAL' den bu konu ile ilgili gelen cevabı burada sizinle aynen paylaşacağım.
* ASUS S96J üzerinde bulunan X1600 ekran kartı 450/450 hızında çalışıyor doğrudur.
* HEL80İ ve ASUS S96J barebone modelleri yaklaşık olarak eşit performans değerlerine sahip ürünlerdir. Her 2 modelde piyasadaki en yüksek performanslı notebooklar arasındadır. Bu modeller ile ürettiğimiz MONSTER notebook modellerine gönül rahatlığı ile " OYNAYAMADIĞINIZ OYUN yada ÇALIŞTIRAMADIĞINIZ TASARIM PROGRAMI OLURSA ANINDA İADE GARANTİSİ " verebiliyoruz.
* Verify By INTEL programı kapsamında üretilen tüm modellerde 6 hücreli batarya kullanılmaktadır. Bu INTEL tarafından belirlenmiş bir standarttır. 9 hücreli batarya kullanımı opsiyonu maalesef bu program kapsamında şu aşamada bulunmamaktadır. Dolayısı ile COMPAL ve ASUS Notebook' ların bu konuda birbirlerine bir üstünlüğü yoktur.
* COMPAL ve ASUS notebooklarda yine bu program kapsamında standart özellikte üretilen LCD paneller kullanılmaktadır. Bu LCD Paneller 15.4" WXGA 1280 x 800 çözünürlükte ve program kapsamında tanımlanan birkaç LCD panel üreticisi tarafından standart formda üretilen modellerdir. ASUS ve COMPAL' de kullanılan LCD panel aynı kalitede ve aynı özelliklerdedir. Program kapsamındaki üreticilerin tüm parçalar için kimler olduğuna aşağıdaki linkten ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.
Benim her 2 model ile ilgili avantaj ve dezavantaj olarak gördüğüm OBJEKTİF ve TARAFSIZ yorumlarım şöyle; ------------------------------------------------------------------------------------------------- * ASUS S96J modelinin kasa tasarımı çok şık, estetik ve zarif. Buna karşılık ön tarafta yer alan kulaklık ve mikrofon çıkışı ve sol tarafta yer alan DVD-RW bazı kullanıcılar tarafından dizayn ve kullanım açısından beğenilmeyebilir. * ASUS S96J modelinde sadece PCMCIA Express Slot var. PCMCIA yuva yok. Bu yüzden TURKCELL Connect kart yada PCMCIA TV Kartı vb. ürünlerin kullanımı ile ilgili sıkıntı olabilir. * ASUS S96J modelinde web cameranın hem sağında hem solunda toplam 2 adet mikrofon var. * ASUS S96J modelinde 4 x USB 2.0 port var. COMPAL HEL80i modelinde ise 3 x USB 2.0 * ASUS S96J modelinin dahili hoparlör sesi HEL80i modeline göre daha düşük. * ASUS S96J modelinde ekran kartı ATI' nin Hyper Memory özelliğini kullanarak 512 MB' a kadar çıkabiliyor ve ekran kartının saat frekansı 450/450 olarak çalışıyor. * ASUS S96J modelinde kullanılan kasanın üretim ve malzeme kalitesi çok iyi. Kullanıma bağlı boya aşınması, ısınmaya bağlı problemler vs. kesinlikle olmayacak şekilde tasarlanmış. Forumda bazı üyelerin mesajlarında yazdığı boyanın aşındığı, kasanın kötü olduğu vb. yorumların gerçekle yakından uzaktan alakası yok. Ürünleri hiç görmeden yapılan uydurma yorumlar bunlar. Ürünleri biz bile daha hiç görmemişken yani daha Türkiye' ye bile hiç gelmemişken kasalar ile ilgili bu şekilde yorumlar yazıyorlardı forumda ve biz gülümseyerek izliyorduk yazışmaları. Özetle; kullandığımız barebone kasa modelleri oldukça kaliteli ve sorunsuz tasarlanmış modellerdir. Aşınma, boyanın çıkması vb. problemler kesinlikle yoktur. ------------------------------------------------------------------------------------------------- * COMPAL HEL80i modelinin kasa tasarımı güçlü ve sağlam olduğu yönünde iyi bir izlenim bırakıyor. Ancak kasa tasarımı ASUS kadar zarif ve estetik değil. * COMPAL HEL80i modelinde DVD-RW, kulaklık, mikrofon çıkışları sağ tarafta. Ayrıca port ve çıkışların notebook üzerindeki yerleşimi genel kullanım açısından oldukça iyi tasarlanmış. * COMPAL HEL80i modelinde ek bir özellik olarak Parmak İzi Okuyucusu var. * COMPAL HEL80i modelinde INFRARED Portu var. * COMPAL HEL80i modelinde Wireless Açma/Kapama düğmesi var. * COMPAL HEL80i modelinde hem PCMCIA Express hemde PCMCIA slot var. * COMPAL HEL80i modelinde dahili WEB Camera' nın görüntü kalitesi oldukça iyi. * COMPAL HEL80i modelinde dahili hoparlörler ile elde edilen ses kalitesi çok ama çok çok iyi... * COMPAL HEL80i modelinde kullanılan ekran kartı 256 MB nVIDIA GO 7600' ün hızı optimize edilmiş ve 350/350 Mhz olarak çalışıyor. Bu kimine göre iyi kimine göre kötü gibi görünen bir özellik. Ben ürünün sorunsuz çalışması, daha az ısınması, daha sessiz çalışması ve optimum batarya kullanımı anlamında bu optimizasyonun verimliliği arttıracağını düşünüyorum. * COMPAL HEL80i modelinde kullanılan kasanın üretim ve malzeme kalitesi çok iyi. Kullanıma bağlı boya aşınması, ısınmaya bağlı problemler vs. kesinlikle olmayacak şekilde tasarlanmış. Forumda bazı üyelerin mesajlarında yazdığı boyanın aşındığı, kasanın kötü olduğu vb. yorumların gerçekle yakından uzaktan alakası yok. Ürünleri hiç görmeden yapılan uydurma yorumlar bunlar. Ürünleri biz bile daha hiç görmemişken yani daha Türkiye' ye bile hiç gelmemişken kasalar ile ilgili bu şekilde yorumlar yazıyorlardı forumda ve biz gülümseyerek izliyorduk yazışmaları. Özetle; kullandığımız barebone kasa modelleri oldukça kaliteli ve sorunsuz tasarlanmış modellerdir. Aşınma, boyanın çıkması vb. problemler kesinlikle yoktur.
Benim her 2 modeli detaylı olarak inceleme fırsatı bulmuş olan biri olarak notebook alacak olsam şahsi tercihim HEL80İ modeli ile oluşturulmuş min. T7200 işlemcili bir MONSTER Notebook modeli olacaktır. Hatta kendi notebook' umu yakında T72HEL80X serisi bir modelle değiştireceğim.
Başka sorularınız olursa lütfen bana mail yada mesaj atın. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.
Saygılarımla,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: DUTYX
ilhan bey bende foruma yeni üye oldum ve monster markasının ürünlerini hiç göremedim sadece fotoğraflardan bakma fırsatım oldu benim sorum ürünlerden ankaraya teşhir amaçlıda olsa ürün gönderdinizmi ankarada deneme ve bakma şansına sahip olcakmıyız birde 2550 tl lik bilgisayayarda asus kullanma şansımız olabilirmi fiyat farkı gerekirse vermek şartıyla cevabınız için şimdiden
Arkadaşlar ben GO7600 kullanıyorum şu an ve alet kendi tespitine göre yani overclocksuz olarak 364/386 da çalışıyor ve denildiği gibi normal GO7600 ati X1600 den çok az daha iyi bir kart olduğu için clock frekansı düşsede X1600 ile neredeyse aynı performans veriyo bnm 3d mark puanım 2037 şu an zaten bunu aynı incelemeyi ati li mosnter ile yapmış olan arkadaşımızın puanı ile karşılaştırırsak hemen hemen aynı puanlar bu yüzden GO7600 de ki underclock olayını kafasına takacak olanlar hiç takmasınlar kesinlikle öneriyorum HEL80 serisini
evet arkadaşlar bende t72hel802 modeli için sipariş verdim sorun yaşanmazsa salı günü engeç çarşamba günü notebook elimde yanlız alttaki resimde işaretli olan kablo pc ile birliktemi geliyor yoksa ayrımı satılıyor
Fiyat olarak daha cazip ürünler sunmaktan kastınız nedir onu tam olarak anlayamadım. Bizim şu an T7200 işlemcili modelimiz piyasadaki en ekonomik model. T7200' den düşük işlemci seçeneklerini 2 MB Cache bellekli oldukları için ve aradaki fiyat farkı bize çok cazip gelmediği için şimdiye kadar değerlendirmeye bilinçli olarak dahil etmemiştik açıkcası. Daha düşük işlemci, disk, memory vb. seçenekler ile fiyatları biraz daha cazip hale getirmek mümkün olabilir. Siz min. istediğiniz özellikleri iletin lütfen bana. İstediğiniz konfügirasyonda ve fiyat aralığında bir model üretip üretemiyeceğimize bakıp size net bir bilgi vereyim.
T72HEL802'deki T7200 yerine T5600 Core 2 Duo 1.83ghz işlemcili ve 100 GB 5400 RPM 8 MB Cache SATA diskli daha ekonomik bir HEL80 modeli 100$ fark eder ise datron'ların T5600 ve 7600 GPU'lu modelleri ile rekabet edebilecektir.Daha net sorarsam 1299$'a böyle bir model satışa sunabilmeniz mümkün mü veya ne olur fiyatı ?
Yarın dediğiniz özelliklerde bir modelimizi web sitemizde bulabilirsiniz. MONSTER T2-REX T56HEL801 kodu ile satışa sunacağımız ürünün özellikleri sizin belirttiğiniz gibi olacaktır. Fiyat konusunda dediğiniz fiyat yapısına yakın bir seviyeleri yakalayabileceğimizi veya yakın bir fiyatlama yapabileceğimizi sanıyorum. Yarın öğleden sonra tüm detayları web sitemizde bulabilirsiniz.
Fiyat olarak daha cazip ürünler sunmaktan kastınız nedir onu tam olarak anlayamadım. Bizim şu an T7200 işlemcili modelimiz piyasadaki en ekonomik model. T7200' den düşük işlemci seçeneklerini 2 MB Cache bellekli oldukları için ve aradaki fiyat farkı bize çok cazip gelmediği için şimdiye kadar değerlendirmeye bilinçli olarak dahil etmemiştik açıkcası. Daha düşük işlemci, disk, memory vb. seçenekler ile fiyatları biraz daha cazip hale getirmek mümkün olabilir. Siz min. istediğiniz özellikleri iletin lütfen bana. İstediğiniz konfügirasyonda ve fiyat aralığında bir model üretip üretemiyeceğimize bakıp size net bir bilgi vereyim.
T72HEL802'deki T7200 yerine T5600 Core 2 Duo 1.83ghz işlemcili ve 100 GB 5400 RPM 8 MB Cache SATA diskli daha ekonomik bir HEL80 modeli 100$ fark eder ise datron'ların T5600 ve 7600 GPU'lu modelleri ile rekabet edebilecektir.Daha net sorarsam 1299$'a böyle bir model satışa sunabilmeniz mümkün mü veya ne olur fiyatı ?
Merhaba arkadaşlar forumun bu bölümünü hemen hemen baştan aşağı okudum bende 25 eylülde MONSTER T2-REX Hel803 model bi notebook aldım ve kişisel görüşlerim öncelikle firma fokus bilgisayar %100 ürünün arkasında ve sonuna kadar destek sunuyor kasa konusu bence gayet sağlam sade ve yeterli bir görünümü var performans benim açımdan oldukça doyurucu özellikler için aslında söylenecek bişey bile yok bilhassa şu an itibarıyla tr de bu klasmanda başka notbuk yok neyin tartışması oluyor anlamış değilim alacak olan veya düşünen varsa ben gözünüz kapalı alın derim önceki notbuk um da TOSHIBA A40-231 di 2 sene önce almıştım marka olduda ne oldu sanki gittik bi ton parada isme verdik bence ayrıca buradan ilhan bey ede sonsuz teşekkür etmek gerekir bence ancak bu kadar özveri ve müşteriye hizmet olabilir herşey için kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim SÜLEYMAN KOÇ Edirne. Saygılar.
ama 120 GB konsa daha iyi olurdu (bu sadece benim fikrim) o saman t72 yerine bu model düşünülebilirdi.
inşallah gümrük işleri bugün biterde sipariş verebiliriz.
öcelikle selamlar forumda yeniyim fiyatda ne gibi değişiklik olmuş onu anlamadım 2 3 gün önceden bakmaya başladım siteye sanki yine aynıydı yada ben kaçırdım
Gümrük işlemlerinin bugün bitmesi için uğraşıyor arkadaşlar. Yalnız klavyeler ile ilgili INTEL tarafından yapılan bir kodlama hatası nedeni ile çekim işlemleri biraz sıkıntılı olarak yürüyor. Bugün çözülebilmesi için INTEL' le yazışıyor arkadaşlar. Umuyorum bugün yada yarın bu işlemler tamamlanır ve ürünler biran önce gelir.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mfcwolf
T74HEL802 fiyatında değişiklik yapılmış
ama 120 GB konsa daha iyi olurdu (bu sadece benim fikrim) o saman t72 yerine bu model düşünülebilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan@fokusshop.com -- 2 Ekim 2006; 12:02:25 >
Intel® Core™2 Duo T7400(2x2.16 Ghz,667Mhz,4MB Cache, 64 bit)+256 MB nVIDIA Geforce Go 7600 +15.4" WXGA(1280X800)"Crystal Bright Parlak Ekran" + 1 GB DDR II 667 Mhz+120 GB 5400 RPM SATA 8MB Cache+1.3 Mpixel dahili Web Camera+8X DVD +/- RW Dual+Intel 3945 wi-fi kart 802.11 a/b/g+3 in 1(SD/MMC/MS Pro)+ SPDIF ses çıkışı ve Mikrofon girişi+56k V90 Modem + 10/100/1000 Gigabit Ethernet + 3xUSB2.0 +1xIEEE1394+Dahili Bluetooth+Biometric Parmak İzi Okuyucu+ Deri Çanta Hediye !!!
Gümrük işlemlerinin bugün bitmesi için uğraşıyor arkadaşlar. Yalnız klavyeler ile ilgili INTEL tarafından yapılan bir kodlama hatası nedeni ile çekim işlemleri biraz sıkıntılı olarak yürüyor. Bugün çözülebilmesi için INTEL' le yazışıyor arkadaşlar. Umuyorum bugün yada yarın bu işlemler tamamlanır ve ürünler biran önce gelir.
Selamlar,
İlhan YILMAZ
quote:
Orjinalden alıntı: mfcwolf
T74HEL802 fiyatında değişiklik yapılmış