Şimdi Ara

PROZAC Kullananlar, kullanmış olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben 15 gün kullanıp, bıraktım. Yani ilk 4 gün yarım kaşık içtim, sonraki 6 gün kadar 1 tam kaşık, sonraki 3 gün kadar yarım kaşık ve 1 gün de 0.25 kaşık içip bıraktım.
    Takıntı için verilen ilaç takıntılarımı arttırdı. Ve psikolojimi bozdu, bozdudan kastım, çok dengesiz birisi oldum. Ne düşündüğümü bilmiyorum, bir sürü şey düşünüyorum. Şıpsevdi oldum.

    Ve psikolojiden başka kötü etkileri de oldu, şöyle ki, en zor matematik problemlerini bir kaç saniye içinde kafadan çözüyordum eskiden (şaka değil, benim kendi çıkarımım da değil, arkadaşlarım, hocalarımın da dediği bir şey. İlkokulda matematiği en hızlı çözmekle meşhurdum, üniversiteye geldim, halen benden hızlı çözenini görmedim.)
    Ama sağolsun PROZAC'ın 15 günlük kullanımından sonra şuan toplama işlemlerinde tökezliyorum. Yani kafadan ufak bir hesap yapıcam, bunlar kaç yapıyodu lan diyorum. Bu da ayrıca bir depresyon kaynağı oldu benim için. Yani eskiden gurur duyduğum bir özelliğim şuan yok. Bilmiyorum ne kadar anlayabiliyorsunuz durumu ama...

    Okuduğum bölümü bırakmak istiyordum, ama ailem izin vermiyordu. İşte bu olayda, aileme karşı depresyon izlenimi vermiş olucam ki, ailem sanırım psikiyatrla görüşmüş. Ve devamında beni de psikiyatr'a götürdüler. Ve o gerizekalı psikiyatr bana bu ilacı yazdı. Onun savunması da şeydi, ben de kullandım ya nolucak tarzında. Şimdiki aklım olsa o cümleyi bitiremeden kafayı koyardım.

    Neyse arkadaşlar buraya içimi döktüm rahatladım. İsteyen yorum yazsın, isteyen yazmasın. İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForuMember -- 21 Şubat 2012; 10:26:06 >







  • çok doğru yapmışsın kardeş.o ilaçlar çok zararlıdır.bir sürü yan etkisi olduğu gibi zeka geriliği yapar.ayrıca çevreni rahatsız edersin sonunda seni akıl hastanesine yatırırlar.katillik ve intiharda yapar.daha önce yazdığım mesajı oku:

    kötü bir durum asosyallik kardeş düzeltmelisin.ama burda psikoloğa git diyorlar.her zamanki mesajımı yazayım bir kişi daha psikiyatriden ve ilaçlarından dert çekmesin.psikiyatrik abd tarafından kurulmuş hastaları kontrol altına almak ve hasta insanların geçtiği kötü durumları görüp başka insanları o hale sokmayıp kendine işgücü yaratmak için vb kurulmuş sahte bir bilimdir.ilaçları hastalığı daha kötü yapar,sıkıntı yapar,katillik ve intihar yapar kanser yapar vb hatta bir yerde gördüm yılansı hareket yapar yazıyordu belki eşcinsellik bile yapar.o yüzden psikiyatriste görünme psikolog neysede.ilk başta kitap film izle oyun oyna ders çalış bunları yoketmeye çalış sonrada insan içine çık.linklere bak ve yazıyı oku.

    http://bianet.org/biamag/saglik/120630-psikiyatra-gidip-ilac-alan-bu-kitabi-okusun

    http://ekonomi.milliyet.com.tr/psikiyatrinin-uydurma-hastaliklari/ekonomi/ekonomiyazardetay/14.09.2011/1438254/default.htm

    radikalde konuyla ilgili çıkan bir habere göre ilaçlar hakkında dönen şöyle spekülasyonlar mevcuttur:

    1- depresyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardan özellikle seçici serotonin geri alım engelleyicisi (ssri) grubundan ilaçların özellikle birkaçı, homisid (başkasını öldürme), suisid (kendini öldürme) hatta her iki davranışa birden yol açabilir.
    2- psikiyatrik ilaçlar, beyinde kalıcı hasara, kansere neden oluyor.
    3- psikiyatrik ilaçlar, beyin biyokimyasını etkileyerek, daha doğrudan deyişle değiştirerek psikiyatrik bozuklukları tedavi ediyor. mesela yukarıda anılan ssri ilaçlar, beyindeki serotonin adlı biyoamin'in akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir. başka ilaçlar da dikkate alınırsa, psikiyatrik ilaçlar, dopamin, noradrenalin üzerinden beyinde biyokimyasal değişmelere yol açarak sonuca ulaşıyor. halbuki söz konusu ruhsal bozuklukların, beyindeki biyokimyasal değişmeler sonucu ortaya çıktığı konusunda kesin kanıt yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.