Şimdi Ara

Victorinox Swiss Army Airboss Mach 6 (#241447)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni satın aldığım Airboss Mach 6 (Kodu: 241447) ile ilgili elimden geldiğince birşeyler yazacağım.

Marka olarak Victorinox'u öteden beri zaten biliyordum. Son 1 yıldır da Airboss Mach 4 modelini
    keyifle kullanıyorum. İşçilik, kalite ve şıklık olarak kesinlikle beklentilerimi karşılayan bir saat.
    Bu sebepten dolayı, yeni bir "Swiss Made" saat alma kararı verdiğimde ilk baktığım marka yine
    Victorinox oldu. Çünkü bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla, otomatik ve kurmalı saatlerinde
    en iyi kaliteyi en uygun fiyatlarla sunan bir marka. Yine Mach 4 örneğine dönersek, bu saatte
    kullandığı ETA 6498-2 Top Grade makinayı kullanan birkaç marka var ve istedikleri fiyat
    Victorinox'un kat kat üstünde.

Mach 6'da ise ETA 7753 makina kullanıyor. Araştırıp öğrendiğim kadarıyla, bu makina ünlü 7750
    tabanı üzerine kurulmuş ve 2002 yılında piyasa sunulmuş. 7750'yi kullanan ünlü bazı markalar
    marka logolarının saat 12 hizasında yer almasını istedikleri için ETA'ya böyle bir istekte
    bulunmuşlar. Böylece ETA 3-6-9 krono dizilimindeki 7753'ü üretmiş. Bu dizilim benim daha hoşuma
    gidiyor, estetik açıdan. Omega da, Speedmaster serisinde bu dizilimi kullanıyor mesela. Yine
    okuduğum kadarıyla 7750'nin krono modülündeki bazı plastik parçalar, 7753'te metal olanlarla
    değiştirilmiş. Bu dizilimden dolayı 7750'deki gün göstergesi 7753'te kaldırılmış, tarih göstergesi
    4:30'a konumlandırılmış ve tam karşısına, saat 10 hizasında bir pim yerleştirilmiş.
    Bu pim ile tarih atlatması yapabiliyorsunuz.

Bu bilgilerden sonra Mach 6'ya gelirsek; saatin kasası tipik Victorinox çelik kalitesini
    yansıtıyor. Mat ve tamamen pürüzsüz ve diğer birçok modelinde de kullandığı kasa tipi. Cam
    olarak 3 kat antirefle kaplamalı safir kullanılmış. Lug açıklığı 23mm. Ancak 24mm kayışları
    rahatça takabiliyorsunuz, Ayrıca Victorinox kasada 2 ayrı pim yuvası sunuyor. Kalın kayışları
    geridekine takabiliyorsunuz. Mach 4'te şu an böyle bir kayış kullanıyorum. Kullanılan deri
    kayış siyah renkli ve kontrast oluşturması açısından gri renkli iple dikilmiş. Kayışın iç kısmı
    hafif tüylü yapıda. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Mach 4'tekinden biraz daha farklı. Ayrıca
    kayışta yine mat çelikten çift kanatlı deployant toka kullanılmış.

Kadran oldukça koyu bir siyah renge sahip, aynı şekilde takimetreli bezel de öyle. Kadranda çeşitli
    girintiler ve çıkıntılar kullanılarak derinlik yaratılmış. Şahsi görüşüm, kayış bu renk tasarımı ile
    oldukça iyi gitmiş. Malzemesi de oldukça kaliteli görünüyor ve kayışı değiştirme düşüncem yok.

Saatin kollarında ve rakamlarda değişik fosfor kullanılmış. Kollardaki daha güçlü. Rakamların içindeki
    fosfor ise çok güçlü değil. Mach 4 fosfor açısından bu konuda daha başarılı.
    Kurma tepesi bence ideal boyutta. Manuel kurma ve saat ayarı sıkıntısız yapılabiliyor.

Saatin zaman tutmasına gelirsek: Daha 24 saat ancak oldu ama bu süredeki sapmasının +1 saniye
    olduğunu görüyorum. Zaten Mach 4'teki tecrübemden dolayı, birkaç saniyeden fazlasını
    beklemiyordum. Victorinox bu konuda gerçekten başarılı. Çünkü bir Victorinox meraklısı olarak
    internette bulduğum yazılarda okuduğum kadarıyla, mekanizmaları üreticiden aldıktan sonra,
    kendi tesislerinde hassas bir kalibrasyondan geçirip üst grade mekanizmaların hassasiyetini
    sağlıyormuş.

Aslında Dive Master 500'ü görüp deneme amacıyla girdiğim mağazadan Mach 6'yı alarak çıkmam tam
    bir sürpriz olmasa da, o an aklımda olan birşey değildi diyebilirim. Ama aldığım için
    kesinlikle memnunum. Victorinox saat alanında daha çok quartz modelleri ile biliniyor ve çoğu
    kişi için Victorinox çakı-bıçak anlamına geliyor. Yurtdışındaki genel izlenim de, ülkemizdeki
    kadar olmasa da böyle. Çünkü saat alanındaki geçmişi yaklaşık 30 yıla dayanıyor. 1700-
    1800'lerde kurulmuş firmaların yanında daha bebek sayılır. Sanırım Victorinox da bu durumun
    farkında ki, saat alanında kendine daha saygın bir yer edinebilmek için (gerçi benim için şu
    anda da öyle ) elinde gelenin en iyisini yapıyor ve en uygun fiyatlara olabildiğince en kaliteli
    ve kendi tarzını yansıtan ürünleri sunmak için uğraşıyor. Ama aslına bakarsanız, Victorinox'un
    marka olarak çok ta değerlenmesini istemiyorum. Böylece hem sadece değerini bilenler alıp
    kullanır, hem de uygun fiyatlar sunmaya devam eder. Neyse, sanırım biraz bencillik ediyorum
    Umarım saat hakkında biraz fikir verebilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkürler.

Şimdi fotoğraflar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 20 Şubat 2012; 15:48:48 >

• Saat harika, inceleme çok güzel, teşekkürler.

Saatinizi iyi günlerde kullanın, gerçekten çok güzel.

Saatinize 24 mm kordonlar oluyorsa, eskitme deri seviyorsanız kesenin ağzını biraz açıp güzel bir kordon almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Örnek:http://www.zeugmastraps.com/zeugma/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=65&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27

• Çook güzel saat hayırlı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hana-MicHi__ -- 19 Şubat 2012; 22:29:52 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 19 Şubat 2012; 23:05:59 >
  • Gerçekten çok güzel bir saatmiş. Güle güle ve güzel günlerde kullanın inşallah.

Fotoğraflara bakarken ne kadar imrendiğimi bilemezsiniz. Kazasız, belasız ve nazarsız kullanımlar dilerim.
  • Harika bir saat güle güle kullanın. Birde incelemede göremedim nereden ve ne kadara aldığınızı yazarsanız sevinirim.
  • Mükemmel bir seçim. Güle güle kullanın.
  • Çok güzel bir saat ve oldukça detaylı,bilgilendirici bir inceleme.Teşekkürler
  • Teşekkürler.

@Polemik, aslında kordonu değiştirmeyi henüz düşünmüyorum ama bir süre sonra olabilir. Orijinalini fazla yıpratmadan yapsam iyi olur aslında.
    Gerçi o sizin linkteki fiyat benim sınırlarımı oldukça aşıyor. (Türk üreticiymiş, sonradan farkettim)
    Belki Panatime'ın ürünlerinden alabilirim. Mach 4'e onların üretimi 5mm yağlı deri kordon almıştım, 1 yıl oldu, hala oldukça iyi durumda.
    Çok yumuşak ve konforlu.

Belki bu olabilir, ama yan kısımlardaki beyaz renkten ötürü tam emin değilim.
    http://www.panatime.com/neblgawiwhst.html

Bu da var ama fiyatı biraz fazla:
    http://www.panatime.com/neblgehoshco.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 18 Mart 2012; 19:04:31 >

• Güzel saat, mükemmel fotoğraflar, harika bir inceleme.... Daha ne olsun? Hayırlısı olsun
  • Çok başarılı bir model Güzel bir seçim olmuş güle güle iyi günlerde kulanın.

Bu arada inceleme çok güzel olmuş emeğinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 21 Şubat 2012; 22:26:57 >
  • Öneri için iki saat arasından bende bunu seçmiştim çok iyi bir seçim olmuş harika bir saat güle güle kullanın
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 20 Ekim 2012; 11:16:19 >
  • Bence 2.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir saat güle güle kullan.. Fiyatı ne kadar acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bence 2.

+35.5
    Bence de ikinci seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Teşekkürler.

@Polemik, aslında kordonu değiştirmeyi henüz düşünmüyorum ama bir süre sonra olabilir. Orijinalini fazla yıpratmadan yapsam iyi olur aslında.
    Gerçi o sizin linkteki fiyat benim sınırlarımı oldukça aşıyor. (Türk üreticiymiş, sonradan farkettim)
    Belki Panatime'ın ürünlerinden alabilirim. Mach 4'e onların üretimi 5mm yağlı deri kordon almıştım, 1 yıl oldu, hala oldukça iyi durumda.
    Çok yumuşak ve konforlu.

mach6 yı bi ara satılıga çıkarmıştınız halen geçerlimi bu ?

özel mesaj atamıyorum kapatmışsınız...

iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat2101

quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Teşekkürler.

Çok yumuşak ve konforlu.

mach6 yı bi ara satılıga çıkarmıştınız halen geçerlimi bu ?

özel mesaj atamıyorum kapatmışsınız...

iyi günler.

Hayır saatimi satılığa çıkarmadım hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Güzel saat, mükemmel fotoğraflar, harika bir inceleme.... Daha ne olsun? Hayırlısı olsun

İnsaf, yeni farketmişim. Aynı dileklerle...
  • çok hoş bir saat..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.