Şimdi Ara

Retina Ekran'lı iPad 3, 'A5X' yongasından güç alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
7.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • 7 Mart'ta tanıtılması beklenen 3.Nesil iPad'le ilgili olarak merak edilen sorular cevap bulmaya devam ediyor.Kısa bir süre önce 2048x1536 piksellik Retina Ekran'a sahip olacağı büyük ölçüde kesinleşen yeni iPad, işlemci açısından ise A6 yongasına sahip olmayabilir.


    Bu yorumu yapmamıza sebep olan kaynak ise Çin'li WeiPhone sitesi tarafından internete sızdırılan iPad 3'ün Logic Board'u (Mac dünyasında Logic Board, PC dünyasında ise Anakart- Mother Board) fotoğrafı. Yapı itibariyle iPad ve iPad 2'de kullanılan Logic Board'lar ile benzerlik gösteren Logic Board'u üzerinde ilk göze çarpan ise A6 ismiyle beklenen Apple'ın 3.Nesil işlemcisi olan "A5X" isimli yongası. Fotoğrafın doğruluğunu arttıran önemli unsurlardan bir diğeri olan yonga üzerindeki "1146" tarih kodu ise yonganın 2011 yılının 46.haftasında yani 14-20 Kasım tarihleri arasında banttan çıktığı anlamına geliyor.


    Diğer taraftan Logic Board üzerinde 16GB'lık iki çift Hynix marka depolama birimi göze çarparken; A5X'in sol tarafında ise Apple marka, geçmiş nesillerdeki Logic Board'lar göz önüne alındığında kuvvetle muhtemel güç yönetimiyle ilgili yonga yer almakta.


    Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Macrumors ekibinin iPad 3'e ait olan ekran ile iPad 2'nin ekranını mikroskop ile incelemeleri sonucunda iPad 3 için OEM etiketle yedek parça olarak seri üretimi yapılan ekranın çözünürlüğünün 2048x1536 piksel olduğu ortaya çıkmıştı.












  • full hd den de yüksek
  • 2s geliyor
  • Apple katalizör gibi diğer markalardan da Retina Ekranlı tablerini göreceğiz...

    Keskinlik ile gözler bayram edecek.
  • O çözünürlüğe uygun oyun uygulama yapılması ve bunu mobil bir işlemcinin yapabilecek olması bile hayalde mükemmel ötesiyken belki 1 ay olmadan çıkacak olması mükemmel. Teknoloji resmen kendinden geçiyor.
    Apple Mart ayı içerisinde etkinlik yapacaktır mutlaka iPad için bunun tarihi belli mi, her yıl Apple şu tarihte yer kiraladı gibisinden haberler çıkardı bu yıl hiç rastlamadı.
  • İsimlendirmenin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum. Apple şayet kurnazlık yapma peşinde olsaydı herkesi sadece ismiyle etkileyebileceği için yonda adına a6 diyebilirdi. ama bunu yapmıyor ve dürüstçe bu a5 yongasının daha hızlı versiyonu olacak demeye getiriyor.. bunu kolay kolay başka firma yapmaz.. Ben appleın bu yönünü takdir ediyorum. Önemli olan isimler değil önemli olan o cihaza yetecek gücü vermesi ki şimdiye kadar performansından memnun olunmayan tek bir apple cihazı piyasaya sürülmedi. O yüzden benim için adlandırmalar önemli değil. isterse a2 desin ne değişir?? Yüksek çözünürlüğün görüntüde nasıl harikalar yarattığını iphonedan biliyoruz.. ipad bu noktada yine popülerliğini artırarak devam ettirecek gibi görünüyor.. 4 kat daha yüksek çözünürlük resmen aynaya yansıyan görüntü imajı verecektir tablete..




  • X belkide OC anlamına geliyodur. Merak ettiğim tek şey grafik işlemcisi..
  • Kesinlikle iPad 3 gelmeyecek ... iPad 2 S gibi birşey çıkacak...

    Gelecek aylarda veya yıllarda ise iPad 3 + iPhone 5 beraber sunulacak ...Buda böyle biline :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIainPROST

    2s geliyor


    Cihaz 2s olmaz s speed anlamına geliyor. Apple o ismi sadece işlemci farkı olduğu zaman veriyor. Ekran çözünütlüğü 4 katına çıkıyor bence ipad 3 olarak çıkar.
  • belkide apple a5in sınırlarını zorlayıp 2 ghz çıkarmıştır

    a5x= a5 extreme diyorum

    eğer dual core a5x ile çıkarsa sağlam bi yazılımsal yenilikler gelmesi olası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 19 Şubat 2012; 22:09:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIainPROST

    belkide apple a5in sınırlarını zorlayıp 2 ghz çıkarmıştır

    a5x= a5 extreme diyorum

    Naptın sen ya Extreme anlamına geliyo olabilir ama 2GHz olurmu hiç
  • bence A5x islemcisi 4 cekirdek degil frekansi arttirilmis cift cekirdek olacak ya 1.2 yada 1.5 GHz olur. A6da da 4 cekirdek olur. bu sene 4 cekirdekli tablet ve smartphone larin senesi olsada o 4 cekirdekli cikacak smartphone lara rakip 2 cekirdekli iphone 4s olacak sonucda ve anca iphone 4s nin gucune yetisecekler belkide gececekler ama burda dikkat edilmesi gereken sey iphone 4s cift cekirdekken digerlerinin 4 cekirdek olarak rakip olacagi. ne adalet ama!:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slymn_54

    bence A5x islemcisi 4 cekirdek degil frekansi arttirilmis cift cekirdek olacak ya 1.2 yada 1.5 GHz olur. A6da da 4 cekirdek olur. bu sene 4 cekirdekli tablet ve smartphone larin senesi olsada o 4 cekirdekli cikacak smartphone lara rakip 2 cekirdekli iphone 4s olacak sonucda ve anca iphone 4s nin gucune yetisecekler belkide gececekler ama burda dikkat edilmesi gereken sey iphone 4s cift cekirdekken digerlerinin 4 cekirdek olarak rakip olacagi. ne adalet ama!:))

    Ondan sonra da bunlar karşılaştırılamaz diye ortada bir sürü yaygara olacak.

    Burada bu konuda başka bir haber daha var. (Fotoğraflar her zamanki gibi kalitesiz)
    http://9to5mac.com/2012/02/19/possible-photos-of-ipad-3-retina-display-production-samsung-displays-sighted/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: createemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: AIainPROST

    belkide apple a5in sınırlarını zorlayıp 2 ghz çıkarmıştır

    a5x= a5 extreme diyorum

    Naptın sen ya Extreme anlamına geliyo olabilir ama 2GHz olurmu hiç

    ms8660 bile 1.72 ghz stabil o.c oluyor

    apple 2 ghz yapabilir heralde çok zr bişey olmasa gerek

    ha şu düşünülebilir

    1.2 ghz üstü batarya süresini düşürür buda ipadin albenisini düşürür

    ama apple bu fake atmayı seviyor lansmana kadar hiç bi habere inanmıyorum




  • Ah bir de fiyatlarını biraz alınabilir seviyede yapsalar gerçekten üstüne tablet olmaz. Ama ne yazıkkı bu durumda asus transformars prime gerçekten sağlam bir rakip olarak görünüyor ki bana göre tek eksiği 3g. O eksiğin kapatıldığı model gelirse sanırım alacağım tablet asus olucak.
  • Macler de bile olmayan ekran çözünürlüğünü nasıl tablete koyacaklar ki ? Gerçekten ilginç !!!2048x1536 ekrana 1.3 Megapixel kamera koymazlar umarım
  • iPad 3 değilde daha farklı bi isimle piyasaya sunulacak bence ve arkadaşın dediği gibi iPad 3 ile 5. nesil iPhone aynı zamanlarda piyasada olacaktır
  • İsminin ne olduğu önemli değil,çıtayı yükseltsinler.Rekabeti kızıştırmak için iyi bir modelle çıksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    apple meraklılarının beklentisi yeni bir işlemciden ziyade çözünürlüğü arttırılmış bir paneldir sanırım bu yeni ipadte bu gerçekleşecek benimde beklentim bu doğrultuda elimdeki ipad2 değiştirmem için ekran çözünürlüğü yenilenmiş bir panelbeni cezbedebilir yoksa A5 işlemci hali hazırda tegra 3 hariç bu piyasanın en güçlü çift çekirdekli işlemcisidir apple sıtabiluygulamaları 3gs gibi bir telefonu bile canlı ve alınabilir tutmağa devam ettiğini hesaba katarsak güçlendirilmiş birA5 ile apple bir sene daha rakiplerinin önünde yarışı önde götürür


    Piyasanın en iyi çift çekirdek işlemcisi A5 değil Samsung Exynos 4210 yada Ti Omap 4430 dur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremakın

    iPad 3 değilde daha farklı bi isimle piyasaya sunulacak bence ve arkadaşın dediği gibi iPad 3 ile 5. nesil iPhone aynı zamanlarda piyasada olacaktır

    Hiç sanmıyorum hatta ihtimal olarak %0 diyorum çünkü 2 cihazı da aynı anda tanıtmak baştan kaybetmektir şöyle düşünün yılın farklı zamanlarında ürün tanıtırsınız müşterinin cebinde para olur her ikisini de alır ama aynı anda 2 ürün tanıtırsanız büyük ihtimalle yalnızca birisini alır, bu cihazlar farklı segmentte olsalar bile bu durum gerçekleşir sonuçta her ikiside iOS.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.