Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7970 hava soğutma ile 1.3GHz'e çıkartıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  
     
    AMD tarafından dünyanın en hızlı grafik yongası olarak lanse edilen Tahiti XT'nin güç verdiği Radeon HD 7970, hız aşırtma yetenekleriyle gündeme gelmeyi sürdürüyor. Kısa bir süre önce sıvı azot kullanılarak 1.7GHz GPU hızına çıkartılan ekran kartı, yapılan yeni bir çalışma kapsamında hava soğutma 1.3GHz'e çıkartılarak dikkat çekici bir sonuca imza attı. 28nm üretim teknolojisinin avantajlarından faydalanan DirectX 11.1 destekli ekran kartının HIS tarafından üretilen versiyonu, Deep Cool firmasının Dracula soğutucusu ile 1319MHz GPU hızına yüseltildi.
     
    Aynı çalışma kapsamında bellek hızı da 7288MHz'e yükseltilen ekran kartı, bu hızlarda yapılan 3DMark 11  testinde 11462 puanlık performans skoruna imza attı. Bu arada merak edenler için hız aşırtma çalışmasının FX-8150 işlemci ve Gigabyte anakartın oluşturduğu AMD platformu üzerinde gerçekleştirildiğini de not düşelim. 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 3GB GDDR5 bellek kapsaitesine sahip olan HD 7970, 2048 paralel işlem birimine, 128 doku ünitesine ve 32 ROP birimine sahip.
     



  • gerçekten güzel değerler bu değerlere stok fan ile ulaşılabilmesi dileğiyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz_371

    gerçekten güzel değerler bu değerlere stok fan ile ulaşılabilmesi dileğiyle

    Stoklarimizda fan kalmamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartının bellek soğutucuları yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Ekran kartının bellek soğutucuları yok



    Herhalde onları da üfleyerek soğuttular
  • İşin iyice tadı kaçmaya başladı.
  • o zaman bi tane 7970 alalım basalım oc yi ne gerek var ki 990 590 vs :P
  • süpermiş valla ;) ama bu ekran kartlarında ne zaman çift çekirdek 4 çekirdeği göreceğiz ya telefona bıle 1,4 dört çekirdek yerleştirdiler :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yhackup

    süpermiş valla ;) ama bu ekran kartlarında ne zaman çift çekirdek 4 çekirdeği göreceğiz ya telefona bıle 1,4 dört çekirdek yerleştirdiler :))))

    Ne gereği var şimdi çift çekirdeğin felan gpu hızlarını artırıyoruz birazda bellek hızı artırıp artık 3 gb lık ne güzel kartlar sunuyoruz size ... bizde ne güzel para kazanıyoruz :) sil arkadaşım bu mesajını milleti uyandıracaksın şimdi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 18 Şubat 2012; 11:05:25 >
  • lafta amd yapacaktı bir ara dual gpu lu ekran kartı yalan oldu oda ....
  • bu arada tv de denk gelmıstı telefondakı cpu larda 60 cekırdek devrını başlatacak bir fırma haberın sonuna denk gelmıstı .....hangi firma idi hatırlayn varmı
  • Arkadaş ekran kartında 4 çekirdek istemiş, mevcut kartlar zaten sağlam PSU istiyor, 4 çekirdeğe de artık 2000 wattlık psu alırsınız, sanki mevcut kartların açamadığı oyun var da.



    Tamam teknoloji gelişsin ama gelişme ile de bizleri tüketim koyunlarına dönüştürmelerine izin vermeyelim, 4 çekirdek ekran kartı ihtiyacı olsa ilk ben desteklerim ama gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    Arkadaş ekran kartında 4 çekirdek istemiş, mevcut kartlar zaten sağlam PSU istiyor, 4 çekirdeğe de artık 2000 wattlık psu alırsınız, sanki mevcut kartların açamadığı oyun var da.



    Tamam teknoloji gelişsin ama gelişme ile de bizleri tüketim koyunlarına dönüştürmelerine izin vermeyelim, 4 çekirdek ekran kartı ihtiyacı olsa ilk ben desteklerim ama gerek yok.

    teknoloji yeterli bunu yapmaya varsın yapsınla bi çekirdeği oc yap yap nereye kadar
  • Teknoloji yetersiz demedim gerek yok dedim, oc gerektirmeden oyun oynayabileceğiniz kart dolu, ha çok pahalı mı evet pahalı, a zaten çift çekirdek olanını da ucuza kimse vermeyeceğine göre ya oc yapacaksın ya da pahalısını alacaksın, üretim ve ar-ge uuzlamadıkça bu böyle, yani gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yhackup

    süpermiş valla ;) ama bu ekran kartlarında ne zaman çift çekirdek 4 çekirdeği göreceğiz ya telefona bıle 1,4 dört çekirdek yerleştirdiler :))))


    bahsedilen cuda ve radeon çekirdeklerini bu yönde sayman gerek bence :) yani karşılaştırdığın standart mimariye karşı duruşu farklı bir yapı var ortada :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    Teknoloji yetersiz demedim gerek yok dedim, oc gerektirmeden oyun oynayabileceğiniz kart dolu, ha çok pahalı mı evet pahalı, a zaten çift çekirdek olanını da ucuza kimse vermeyeceğine göre ya oc yapacaksın ya da pahalısını alacaksın, üretim ve ar-ge uuzlamadıkça bu böyle, yani gerek yok.

    ya neden muhalefet oluyorsunuz ki bende bılıyorum bu gunku kartların acmayacagı oyun olmadıgını çift yada dört çekirdekli işlemciler çıksın ki yola sacacak parası olan zengin arkadaslar alsınlar böylece bu ekran kartlarının fiyatı düşsün bizde bunlardan alabilelim
  • hava soğutma ile 1.3ghz ..süper...
  • Bi ara 1.7 veya 1.8GHz'ye çıkarılmıştı. O sıvı soğutma ile yapılmıştı dimi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    Arkadaş ekran kartında 4 çekirdek istemiş, mevcut kartlar zaten sağlam PSU istiyor, 4 çekirdeğe de artık 2000 wattlık psu alırsınız, sanki mevcut kartların açamadığı oyun var da.Tamam teknoloji gelişsin ama gelişme ile de bizleri tüketim koyunlarına dönüştürmelerine izin vermeyelim, 4 çekirdek ekran kartı ihtiyacı olsa ilk ben desteklerim ama gerek yok.


    Şu koyuna dönüştürme olayına katılıyorum. Arkadaşlar adamlar konsol fiyatına ekran kartı satıyorlar. Konsol savunduğumdan dolayı değil ama bilgisayar çok bileşenli bir yapı. Kaliteli bir şey için tonla para dökmek gerekiyor. yeni kartların fiyatları 450-550$ bandında. Makul fiyatlı olsalarda bizde bu kartlar eskiyip tedavülden kalkmadan alıp kullanabilsek. Kendi salaklıkları yüzünden hala daha DX11 destekli oyun bile yok piyasada ama DX11.1 destekli kartlar çıkarıyorlar. Ne işimize yarayacak??
  • Herkes çekirdekten bahsediyor ama çekirdeğin tipide önemli, kabak çekirdeği , ayçekirdeği, kavun veya karpuz çekirdeği var .Onlarca çekirdek yerine, çekirdeklerin iş hatları birleştirilir yada grafik iş hatları bunun için kullanılabilir, çekirdek içinde aynı tipteki birimler geliştirilerek birden fazla paralel işlem yapabilmesi sağlanabilir, böylece hem silikon yüzeyinde birim alandan tasarruf edilir, hem daha az enerji kullanılır. Amd cpu ve gpu birimlerini birleştirdi. Bu biraz daha geliştirilebilir, işlemci çekirdekleri içindeki alu ve fpu birimlerinin görevini gpu üstündeki unified shader birimlerin yapmasını sağlanabilir , her birim aynı anda grafik ve hemde işlemci için aritmetik ve mantık işlemlerini yürüterek işlem yapılır. Buradaki tek sorun karmaşıklık, 10 adet unitemiz olsun ve her unitede 200 shader 200/5 = 40 birim olsun, Bu 40 birimin 20 sı grafik işlemi için ayrılmış olsun ve iş yükü % 50 de olsun diyelim, işlemci çekirdeği için 20 birim % 20 iş yükü olsun diyelim. Grafik işlem yükü %49-50 den %100 olunca işlemci için ayrılan birimler 4 erli birimler halinde gpu tarafına, 24 gpu 16 cpu oldu, şimdiki iş yükü % 90 gpu % 50 cpu olsun. Çok karmaşık bir durum, Melez bir birim hem cpu hemde gpu , ben buna hybrid cortex ( alu+fpu+ unified shader) birimleri diye isimlendirmek istiyorum.
    Kullanıma göre oranlarını değiştirebilen, tıpkı AMD Cool'n'Quiet kullanıma göre işlemcinin mhz ve voltaj ayarını yapması gibi turbo vb ayarların otomatik olması gibi. Ama burada daha karmaşık bir çözüm uygulamak gerekli. kullanıma göre iş yükünün dengeli ayarlanabilir.

    thoroughbred fusion yani safkan füzyonu bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreindie -- 18 Şubat 2012; 14:28:12 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.