Şimdi Ara

Mini Cooper 2008 2. el ACİL soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar. Öncelikle konu doğru yerdemi bilmiyorum. Fakat doğrudur büyük ihtimalle. 20 25 gün önce Mini Cooper aldık 2. el 2008 model 56 000 km'de. Aracı istanbul Bostancı Oto da ekspertiz yaptırdık hiçbir sorunu yoktu. 4-5 yerinde boya vardı fakat bunu sorun olarak görmeyip uygun bir fiyata aldık. 25 gün boyunca karda kışda uzun sürelerde rahatça kullandık (toplamda 800 km falan yapıldı) araçta hiçbir sorun yoktu. 4-5 gün önce bu aracı aldığımız fiyatın 1000 tl azına sattık (araç kiralamadan daha mantıklı geldi) araç satıldıktan 1 gün sonra bize alanlar segmentin attığını ve aracın 10 bin TL hasar çıkardığını söyledi. Bizim elimizde ekspertiz raporu var Bostancı Otonun. Ayrıca ekspertizini geçtim alacak arkadaşlar 3 kere bu aracı kullandılar sorun yoktu. Ve arkadaşlar bizim suçlu olduğumuzu hatalı araç sattığımızı söylüyorlar. Bizde nasıl bir suç vardır gerçekten anlamıyoruz. Aracı alacaklar geldiler beğendiler test ettiler sonrada aldılar. 20 gün öncesinin ekspertiz raporunuda verdik. İsterlerse yinede servise götürebilceklerini söyledik. 1 gün sonra bizi arayıp aracınız bozuldu bunu siz ödeyin diyebilirlermi ? Bizi dolandırıcı yerine koyabilirlermi ? Hukuki olarak kim haklıdır bizmi onlarmı ?

    ayrıca araçta meydana gelen sorun silindir kapağının yerinden çıkıp silindiri parçalaması imiş. bu sorun nasıl olur ? bu kadar kolaymıdır ? alan kişi acemi olduğundan kullanım hatasımıdır ? satarken üzüldüğümüz aracı bu hale getirip bizi suçlamalarıda gerçekten çok enteresan. 3 avukat ile ve bostancı oto ile görüştük. bostancı oto biz aracın arkasındayız başka yerler ne teklif ettiyse yarısına yapmaya hazırız fakat araçta sorun yoktu böyle birşey sizle alakalı değil diyor. avukatlar ise hukuki olarak hiçbir haklarının olmadığını söylüyor. sonuçta biz yürür çalışır raporlu az kilometreli bir araç sattık. bizle alakası yok bence.

    görüşlerinizi aktarırsanız sevinirim.







  • Avukatlarınızın söylediği gibi sonuna kadar haklısınız. Gerek sözlerinizle gerekse belgenizle. Elinizdeki belgeyi gösterseniz bile yetecektir diye umuyorum. Araca gelince ya talihsizlik ya da zorlama veya kullanıcı hatası olabilir tam emin değilim bu konuda. Araştırmakta fayda var.
  • Selamlar, ben de 2. el bir mini için ekspertiz yaptırmak için Borusan Oto ve Kosifler Oto ile görüştüm. Her ikisi de böyle bir hizmet vermediğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan veya güvenilir bir yer tavsiye edebilecek olan varsa çok sevinirim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.