Şimdi Ara

Tamron 17-50 için uygun fiyat mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir almayı düşündüğüm ve 18-55'in yerine kullanmak istediğim bir lensti. Hepsiburda.com'da bir fiyat gördüm.. fotografium, fotozeynep, yalçınlar gibi sitelere nazaran fiyat uygun geldi hayyamda herhangi bir araştırma yapmadım.. Sizce bahsettiğim gibi fiyat uygun mudur yoksa sahibinden.com gibi sitelerde 100 tl ucuza alıp ikinci el objektif almanın rizikolarını kabul etmek daha mı mantıklıdır ? sahibinden de en ucuzu 650 tl civarı

http://www.hepsiburada.com/Liste/tamron-sp-af-17-50mm-f28-xr-di-ii-ld-aspherical-if-objektif/productDetails.aspx?productId=bd99906&categoryId=97096#Yorumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksenophanes -- 17 Şubat 2012; 15:15:24 >

• Yanılmıyorsam indirim günlerinde Vatan Computer'da benzer hatta daha düşük bir fiyata veriyor,Hepsiburada'nın teslimatından çok şikayet var stokta olup olmadığından emin olmak gerek..
  • sıfır sıfırdır, 12 taksitle alabilirsin sonuçta... fiyat gayet normal geldi bana
  • hayyam'da aynı lens spot 850-900 tl idi bugün. bence fiyat uygun.
  • Autofocus'unu dene o sesi netlemek icin ugrasip durmasi ayar ediyor insani bn dayanamdm bu duruma mutlaka imkanin varsa test cekimi yap :)
  • bende vr lisini alıcam bunun 6 aya inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

bende vr lisini alıcam bunun 6 aya inşallah

vclisini demek istedin sanırım. vclisi pek önerilmiyor bu lensin, vcsiz olanının fotoğraf kalitesi daha iyi deniyor. şimdiden hayırlı olsun:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

quote:

vclisini demek istedin sanırım. vclisi pek önerilmiyor bu lensin, vcsiz olanının fotoğraf kalitesi daha iyi deniyor. şimdiden hayırlı olsun:)

ama gece portrelerındekı sarsmayı nasıl halledıcez o dusunduruyo tamam ısıgı yakaladın 2.8 f le ama biraz uzun pozlamadakı tıtreme ne olucak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

quote:

ama gece portrelerındekı sarsmayı nasıl halledıcez o dusunduruyo tamam ısıgı yakaladın 2.8 f le ama biraz uzun pozlamadakı tıtreme ne olucak

artık seçim senin olur o noktada. ya biraz daha keskin fotoğraflar ya da daha hızlı bir lens:) eğer daha çok hareket etmeyen objeler çekeceksen vc önemli düşük ışıkta. fotoğraf kaliteleri arasında çok fark var mı açıkçası kendim test etmedim, ama söylenenler bu yönde.

• 17-50 VC onemli fakat bedeli var. Asagıda VC li versiyon ile ilk versiyonun aynı govdede aynı odakta aynı diyaframdaki cropları mevcut.
    Fazladan eklenen VC sistemi malesef ısıgı deforme ediyor. Genis acıda VC cok aranmaz ama tele acıda hayati onem tasır. Genis acıdaki etkisi daha az oldugundan bir sekilde 1-2 stop kazanılabilir. Tele acıda ciddi caba gerekir. Bunu dusunerek karar vermek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Şubat 2012; 8:54:41 >

• @ hakanlevent,
    İki lens arasındaki keskinlik farkı yenilir yutulur gibi değil, gece çekimlerinde zaten VC yada IS ' ninde çaresiz kaldığı çok durum var. İyi bir tripod 55 mm de herşeyi halleder. Kaldı ki elinizdeki 18-55 mm VC' li Tamron' dan keskinlik açısından çok daha iyi. Tabi f:2.8 için değer mi VC' li almak? 100-150 TL' ye elinizdeki lensi elden çıkartıp VC' li 17-50 mm Tamron almak kocaman bir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Şubat 2012; 9:21:39 >
  • Vallahi VC'siz modelini iyice merak etmeye basladim. VC'li model bile bence iyi:http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/05/tamron-17-50-f28-vc-canon-35mm-f20.html?m=1
  • 17-50 VC siz olanı fiyat/performans cok basarılı urundur. Bu fiyata L serisi performansı sunuyor bosuna denmiyor. Fakat alınırken iyice incelemek lazım.
    Kotu kopyalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Şubat 2012; 12:56:04 >
  • VC'siz 17-50 Can'dır Hayyamda 1 hafta önce kutulu spot fiyatı 800 idi. Hepsiburada fotoğrafçılık alışverişi için pahalı bir site fakat fiyat gayet uygun. İkinci el düşünürseniz hayyamda 550-600 civarına, ikinci el sitelerinde 500 civarına bulabilirsiniz.

• Zaten 17-40'i APS-C govdelerde kullanmak hatali. Canon'un da ilk yenilemesi gereken L lens bence. 17-40 f4L IS bekliyorum ben Canon'dan.
  • @ozturert Hocam ben 1Ds MIII'de de pek fark göremedim renk sapması ve keskinlikte Tamron bırakmıyor kendini... Takdir sizin tabi ki de, sonuçta 1500 üstü bir fiyat sözkonusu ama bence kırmızı halkayı taşıyamıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

@ozturert Hocam ben 1Ds MIII'de de pek fark göremedim renk sapması ve keskinlikte Tamron bırakmıyor kendini... Takdir sizin tabi ki de, sonuçta 1500 üstü bir fiyat sözkonusu ama bence kırmızı halkayı taşıyamıyor...

Yok zaten 17-40 eskidi bence. Hatta bana sorarsan 24-105'in de yenilenmesi lazim. Tamron 17-50'yi 5DMarkII'de denedim. Tabii ki koselerde asiri kararma var ama "gorunen" kisimlarda performans iyiydi. f2.'li ve VC'li bir lens kullanmak iyi birsey. Yeni Tamron 24-70mm f2.8 VC nasil olacak bakalim.
  • bende VC li versiyonu var. ama ben çok çok uygun fiyata 2.el almıştım.

vc li olanı biraz ağır ve daha geniş, makinanın kendi flasini kullanamıyorsun :) ama yinede güzel bir lens.

açıkçası VCli VCsiz görüntü kalite farkının biraz abartıldığını düşünüyorum... o kadarda değil yani kit lensten kötü çıkmış testlerde nerdeyse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

bende VC li versiyonu var. ama ben çok çok uygun fiyata 2.el almıştım.

vc li olanı biraz ağır ve daha geniş, makinanın kendi flasini kullanamıyorsun :) ama yinede güzel bir lens.

açıkçası VCli VCsiz görüntü kalite farkının biraz abartıldığını düşünüyorum... o kadarda değil yani kit lensten kötü çıkmış testlerde nerdeyse :)

Evet 17-50 de böyle bir sıkıntı var. Abuk bir büyüklüğü mevcut. Kendi flash ını patlatınca objektifin olduğu bölüm kararıyor, fotoğrafı bozuyor. Resmen sığmıyor makineye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.