Şimdi Ara

OPERA 9 Preview 2 YENİLİKLER:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

LİNK:http://snapshot.opera.com/windows/o90p2_8212.exe

Türkçe Dil Paketi :http://www.opera.com/download/lng/851/ouw851_tr.lng (Sağ klikleyip Farklı Kaydedin.)
    Bu dosyayı OPERA kapalıyken C:\Program Files\Opera klasörüne atın.
    Tools/Preferences/General/Language/ Turkish--->İşlem tamamdır.

NOT:Kurulumu eski versiyon üstüne yapacaksanız, herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşı ;
    C:\Documents and Settings\[Kullanıcı Adı]\Application Data\Opera\Opera
    OPERA klasörünün bir yedeğini alın.
    Profile klasöründeki bazı önemli dosyalar: Yer İmleri(opera6.adr), Şifreler(Wand Passwords- wand.dat)

*Ben eski versiyon üstüne kurulum yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım.

Bu versiyon oldukça güzel özelliklerle beraber gelmiş arkadaşlar.Tespit edebildiğim bazı yenilikleri aktarmak istiyorum:

BLOCK CONTENT:

Bu özelliği uzun süredir bekliyordum.
    ADBLOCK eklentisine benzer bir işlevi var.Daha önce şu linkte nasıl adblock filtresi oluşturabileceğimizi anlatmıştım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_4815790/mpage_1/tm.htm

Bu yeni versiyonla beraber,Opera otomatikman urlfilter.ini dosyası oluşturuyor ve manuel olarak filter dosyası oluşturmaya gerek kalmıyor.Verdiğim bu linkte anlatılanlar daha önceki versiyonlar içindir.

Bu özellik sayesinde, girdiğiniz bir sitede, bloklanabilecek öğeleri rahatlıkla seçip, filter dosyasına ekleyebiliyoruz.

Önce bir site içinde sağ klikleyin. "Block Content" 'e tıklayın:

Gelen ekranda sadece bloklanabilecek öğeleri göreceksiniz.Bu da işimizi epey kolaylaştırıyor.İstediğiniz öğenin üzerine gelin ve sadece tıklayın.
    "BLOCKED" yazısını göreceksiniz:

DONE tıkladığınızda filter.ini dosyasına eklenecektir.
    DEATILS'e basın:

Resimde görüldüğü gibi, blokladığınız öğe eklendi. Sayfayı tazeleyin ve bingo...

Daha önceden oluşturmuş olduğum filter.ini dosyası da bu ekranda rahatlıkla düzenlenebiliyor. Hiç filter.ini dosyasını açmadan istediğiniz filtre öğelerini buradan NEW tuşuyla ekleyebilirsiniz:

OPERA THUMBNAIL

Bu da çok hoş olmuş. Açık olan sekmelerin üzerine geldiğinizde thumbnail şeklinde, hem kısa bilgiler hem de bir önizlemesini görebilirsiniz.

SITE PREFERENCES

Bu özellik sayesinde sık kullandığınız siteleri, isteğinize göre birçok ayarını kişiselleştirebiliyorsunuz.
    Örneğin pop-up'ların açılıp açılmamasını,cookies denetimini,javascript'leri,sayfa biçimini gibi daha birçok özelliği sadece belirlediğiniz site için ayarlayabiliyorsunuz.

CREATE SEARCH

Firefox'tan bildiğimiz arama motoru ekleme özelliği, Opera'nın bu sürümünde de artık var. Hem de oldukça pratik bir şekilde arama motorlarını kendiniz oluşturabiliyorsunuz.İşin en güzel kısmı bu.

İstediğiniz bir sitenin arama motoru üzerine gelip sağ klikleyin ve "CREATE SEARCH" 'e basın.

Gelen ekranda istediğiniz bir kısayol adı girin ve TAMAM'a basın.

Artık arama motorumuz eklenmiştir:

WIDGETS

Yine Firefox'taki eklentiler benzeri bazı ufak ama çok hoş uygulamaları indirip kullanabileceğiniz bir özellik. Saat, takvim, resim izleme gibi birçok araç mevcut. Sanırım zamanla daha birçok şey eklenecektir.Birkaç tanesini denedim ve oldukça güzel bir özellik diyebilirim.

F6'ya basın ve Widgets arayüzünü çalıştırın, ADD'e basın:

Burada istediğiniz eklentinin üzerine tıklayın.Hemen yüklenecektir.

Eklentinin sürekli üstte durmasını istiyorsanız PIN'e basın ve sol üstteki sembole tıklayın.

JAVA VE FLASH UYGULAMALARININ DÜZGÜN ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞINI TEST EDİN

JAVA UYGULAMALARI TEST

Java 2 Runtime Environment:
    Java dili ile yazılmış internet ve masaüstü uygulamalarını bilgisayarınızda ve tarayıcınızda çalıştırabilmeniz için gerekli olan yazılımdır.

Test Java Virtual Machine (JVM)

http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml

Test sonucu şu şekildeyse herşey yolunda demektir:

Java Runtime Download:

http://www.inndir.com/program.php?id=27564

JAVA Runtime ' ın güncel versiyonlarını şu linkten takip edebilirsiniz:

Java Runtime Environment Version 5.0 Update 6
    http://java.com/en/download/manual.jsp

Burada; Windows (Offline Installation)(filesize: 16.00 MB) yazan dosyayı indirirseniz setup dosyası sisteminize indirilecektir.İnternet üzerinden yüklemek yerine, bence bu şekilde kurulumu tercih edin.

TEST MACROMEDIA SHOCKWAVE & FLASH PLAYERS

Tarayıcınızda Flash uygulamalarının düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını test etmek için:

http://www.macromedia.com/shockwave/welcome/

Bu linkte hem Shockwave hem de Flash Player ile çalışan iki farklı menü görünmelidir.Düzgün bir şekilde görüntülenmiyorsa aşağıdaki playerları kurmalısınız.

Macromedia Flash Player Download (OPERA / FIREFOX):

http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash

Shockwave Player Download:

http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash

"FLASHGET KULLANARAK İNDİR " SEÇENEĞİNİ EKLEMEK

NOT: Bu işlemler sırasında OPERA mutlaka kapalı olmalı.

Opera browser'da bir dosyayı Flashget ile indirmek için şu eklentiyi indirin:

http://www.amazesoft.com/npfg11.exe

Dosyayı çalıştırdığınızda kurulum için şu klasörü seçmelisiniz.

C:\Program Files\Opera\program\plugins

Bu klasörü açıp şu dosyaları kontrol edin:

* NPFgc1.dll
    * NPFgc2.dll
    * NPFgc3.dll
    * FlashGet klasörü.

C:\Program Files\Opera\defaults

klasörü içerisindeki "standard_menu.ini" dosyasını kopyalayın ve şu klasör içerisine yapıştırın:

C:\Documents and Settings\[Kullanıcı Adı]\Application Data\Opera\Opera\profile\menu

"standard_menu" Dosyasının ismini şu şekilde değiştirin : Flashget

Bu dosyayı notepad ile açın.En baştaki satırı şu şekilde değiştirin:

quote:

[Info]
    Description=Flashget
    Author=Opera Software ASA
    Version=1
    NAME=Flashget

CTRL+F ile sırasıyla [Link Popup Menu] ve [Image Link Popup Menu] satırlarını bulup, aşağıdaki ifadeyi aynen yapıştırın:

quote:

Item, "Flashget kullanarak indir" = Execute program, "C:\Program Files\FlashGet\flashget.exe","%l"

Bu ifadeyi istediğiniz konuma yapıştırabilirsiniz.Tavsiyem 2 No'lu satırın altına yapıştırmanız.

Dosyayı kaydetmeyi unutmayın.

Bu işlemlerden sonra OPERA'yı açın.
    ARAÇLAR / SEÇENEKLER / GELİŞMİŞ / ARAÇ ÇUBUKLARI
    Burada "MENÜ AYARLARI" altında "Flashget" 'i seçin ve Tamam'a basın.

Bundan sonra bir dosyaya sağ kliklediğinizde "Flashget kullanarak indir" seçeneği görünecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 10 Şubat 2006 22:15:15 >

• eline sağlık bayılıyorum bu yazılımaben :)

hep şu adam yüzünden = borntobewild

bi linkte ekle istersen herkez buradan çekebilsin yazılımı dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 7 Şubat 2006 22:48:14 >
  • adamlar muhteşem yapmışlar bir de torrent özelliği de eklenmiş ayrıntısını bilmiyorum fakat opera yine kendine hayran bıraktı.

Eski operamdan bu yeni versiyona maillerimi habergruplarını import edebilirsem çok daha güzel olucak bunun yolunu bilen var mı?

edit : download adresi :http://snapshot.opera.com/windows/o90p2_8212.exe

technics nası ama fena mı oldu sen söyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 7 Şubat 2006 22:52:37 >
  • Link eklendi.
    Kurulumu eski versiyon üstüne yaptım ve şu an için bir sorunla karşılaşmadım arkadaşlar.Ama ne olur ne olmaz profil klasörünü yedeklemek lazım derim.
  • feylesof dostum operanın mailleri nerede sakladığını biliyomusun?import seçeneği sadece 7.x öncesi versiyonlar için varmış da.
  • C:\Documents and Settings\[Kullanıcı Adı]\Application Data\Opera\Opera

Burada hem MAIL hem de PROFILE klasörlerini bulabilirsin.
  • aha yakaladım opera hakkında soru sordu buadam :) eheheh born saol walla bana çok güzel aktarmıştın bu programın artılarını zamanında :)

quote:

Orjinalden alıntı: borntobewild

feylesof dostum operanın mailleri nerede sakladığını biliyomusun?import seçeneği sadece 7.x öncesi versiyonlar için varmış da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linke baya bi yüklenen var çok düşük hızla iniyo şuan için bittorent ile anlaşma yapmış opera torrentleride destekliyo artık browserımız :)
  • Acaba hız konusunda nasıl?8.51 in surf hızı düşüktü
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

C:\Documents and Settings\[Kullanıcı Adı]\Application Data\Opera\Opera

Burada hem MAIL hem de PROFILE klasörlerini bulabilirsin.

ordaki klasörleri aktarmayı denemiştim ama değişen bişey olmadı neyse artık :) makinada 3 opera versiyonu yüklüydü toptan siliyorum hepsini,sadece bu kalsın artık neyime yetmiyo.

bu arada operayı irc clienti olarak kullanabileceğinize de biliyosunuz dimi,ilk öğrendiğimde gözlerim dolmuştu öylesine söyliyim dedim
  • değildi sevgili dostum.. ben tüm browserları kullandım en hızlısıydı opera

quote:

Orjinalden alıntı: alaybaz83

Acaba hız konusunda nasıl?8.51 in surf hızı düşüktü
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

aha yakaladım opera hakkında soru sordu buadam :) eheheh born saol walla bana çok güzel aktarmıştın bu programın artılarını zamanında :)

quote:

Orjinalden alıntı: borntobewild

feylesof dostum operanın mailleri nerede sakladığını biliyomusun?import seçeneği sadece 7.x öncesi versiyonlar için varmış da.

ne demek technics şımartıyosun

bu arada sorunumun çözümünü buldum ve herşeyimi kayıpsız bu yeni versiyona aktarabildim.Mailler için C:\Program Files\Opera klasöründeki mail klasörünü yedeklemek yeterli,file>import/export seçeneğinden de bookmarkları kolayca aktarıyoruz.Ayrıca operanın diğer versiyonlarının da default opera klasörünü kullanmış olduğunu da öğrendik böylece

• bunda yazı karakterleri değişiyo yanlız eskisi gibi olmasını nasıl sağlıycaz arkadaşlar? donanım haberdeki yazılar falan büyük oldu timesnewroman ı seçtim yine aynı
  • Opera+bittorent güzel bir haber
    http://shiftdelete.net/site/content/view/555/1/
  • buarada ilk bug benden olsun ilk betadada dikkatimi çekmişti buadres satırından kopyalamaya çalıştığım linkler bazen yapıştrılmıyo nedense bunda haala değişmemiş bubug. ben eskiye geri döndüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 8 Şubat 2006 2:42:27 >
  • JAVA VE FLASH UYGULAMALARI için Test ve Download linkleri eklenmiştir.
  • OPERA DH den iki üyenin tavsiyesi ile başladım bunuda çekiyorum. Bravo OPERA
  • OPERA'da "Flashget kullanarak indir" seçeneğini eklemek için yapılması gerekenler eklenmiştir.
  • Preview 2 Versiyonunda yaptığım testlerde henüz bir sorunla karşılaşmadım.Şu an gayet güzel gidiyor.Özellikle de Firefoxtan fena halde alıştığımız "arama motoru ekleme" ve block content özellikleri çok hoşuma gitti.
  • Opera 9 Betamı ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.