Şimdi Ara

DH Özel: AMD'den 95 Watt TDP'li üç yeni FX işlemci geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
10.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • DH Özel: AMD'den 95 Watt TDP'li üç yeni FX işlemci geliyor


     
    Bulldozer mimarisinin güncellenmiş versiyonu olan Piledriver tasarımına yer verdiği FX Next kod adlı yeni nesil FX işlemcileri için hazırlık çalışmalarını sürdüren AMD, mevcut ürün gamına yeni modeller eklemeyi planlıyor. Güncel yol haritasına göre AMD, önümüzdeki günlerde ısıl tasarım gücü 95 Watt olan dört, altı ve sekiz çekirdekli yeni FX işlemcilerini piyasaya sürmüş olacak.
     
    AMD'nin yeni işlemcileri arasında en hızlı model FX-8140 olacak. Şirketin şu anki amiral gemisi olan FX-8150'nin altına konumlandırılacak sekiz çekirdekli işlemci standart olarak 3.2GHz'de görev yapacak ve Turbo Core 2.0 teknolojisi ile çekirdek çalışma frekansını 4.1GHz'e kadar otomatik olarak arttırabilecek. 16MB bellek kapasitesine sahip olan işlemci, üretim teknolojisi ve diğer detaylar açısından FX serisinin karakteristik tüm özelliklerini bünyesinde barındırıyor. AMD'nin kullanıcılarla buluşturacağı ikinci yeni işlemci FX-6120 olacak. 6 çekirdekli olan işlemci, standart olarak 3.5GHz'de görev yapacak ve Turbo Core 2.0 ile 4.1GHz'e kadar çıkabilecek. 14MB bellek kapasitesine sahip olan işlemcinin ısıl tasarım gücü ise 95 Watt.
     
    AMD'nin bu çeyrekte piyasaya sunacağı 95 Watt TDP'li üçüncü işlemcisi ise dört çekirdekli FX-4150 olacak. Standart olarak 3.9GHz'de görev yapan ve Turbo Core 2.0 ile 4.1GHz'e kadar çıkabilen işlemcinin bellek kapasitesi ise 12MB olacak. Her üçü de Soket AM3+ formunda olan yeni işlemcilerin tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatları hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte piyasada olan bir üst seviyedeki modellere kıyasla daha düşük fiyatlandırma ile kullanıcılarla buluşmaları bekleniyor.
     







  • TDP degerinin dusuk olmasi intel ile olan performans yarisinda pek bir fayda saglamaz. Amd nin fiyata oynamasi veya fm2 formuna butun agirligiyla asilmasi gerekiyor ki duze cikabilsin...
  • Bekliyip test sonuçlarını görmek en hayırlısı olucak galiba
  • TDP düştüğü için daha fazla overclock olacaklar.
  • Amd bırak bu ayakları, düşür şu işlemcilerin fiyatlarını
  • masal dinlemeyelim.
    1- performans artışı var mı, iyileştirme yapıldı mı
    2- fiyat düşecek mi? en azından 8150, 2500k nın altında satılabilecek mi?
    3- buldozer faciası yüzünden 6 çekirdekli phenomlar yok sattı, piyasada kalmadı yeni phenomlar gelecek mi?
    ondan bahsedin
  • ben pc alıncaya kadar çıakr bu işlemciler belkide bi seri daha çıkar inşallah.tek +sı 95 watt olmaları olacak galiba.bide ghzye bağlı hız artışı ama uçuk bişey olmayacğı kanısındayım.bakalım neler yapacak amd.çıksın testler yapılsın tek çekirdek başarımına göre seçim yapabiliriz.
  • Amd çok iyi işlemciler yapıyor evet ama bence İnteli bu saatten sonra geçemez..Aaa tabi herşey rekabet değil elbette AMD'nin belirli ve yeterli bir kazancı var sabit ve yüksek kitleden oluşan müşterileriyle ancak yine baya geride kalmış..
  • amd işlemci alanında çok ciddi epic fail oldu ; bu gidişle bim'e düşmesi yakındır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

    amd işlemci alanında çok ciddi epic fail oldu ; bu gidişle bime düşmesi yakındır..


    "Le-amd yada" "La-Amd x86 Traktör işlemci yüksek performanslı" etiketide böyle olur herhalde.
  • bim aktüel ürünler köşesinde 6 ay sonra anca gelir..fanlara duyuruur...
  • İntel fanboylar basmis burayi paralarini intel veriyor sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya 8150 lanse edileli ömür geçti, hala Türkiye'de yok. İşlemcinin çıkışı efsane gibi bişey oldu doğru olabilme ihtimali olan bir olay ama kimse görmemiş... İkinci nesilden bahsediliyor ama ; nerede bu 8150 bilen var mı beyler? Ne zaman raflarda göreceğiz?
  • @C.Team
    yok fanboy değiliz..amd fx-8150 bekleyenlerdendim ama işlemci şehir efsanesi oldu ortada yok hala....
    bas bas bağıran yok gerçek 8 çekirdek yok şöyle böyle diyen amd ye hanimiş hanimiş fx-8150 diyoruz....
  • yeni nesil fx işlemcilern naber? ben asıl onları merak ediyorum.
  • fx denince artık akıllarda çok olumsuz bi hava bıraktı olan daha önceki efsane fx markasına oldu
  • phenom 2 şu an için idare ediyor benim pc yi, ama yeni nesil fx ler çıkar, başarımı da 2600k dan daha iyi olursa, fiyatı da makul seviyelerde tutulursa eğer, çok satar ki ilk alıcılardan biri ben olurum.

    çok şey mi istedim acaba AMD den?
  • bende şuan fx 6100 biara overclocksuz bi test yaptım 4 tane 720p. flim vlc de en son ayarlarda windows media center 6 tane ayrı net sayfaları modern warfare 3 birkaç tanede şuan için aklıma gelmeyen programlar açıkdı ve artı arka planda çalışan programlarda var tabiki işlemci %50 ila 55 arası idi sıcaklık ise 40 dereceyi bile görmedi. bundan önce intel vardı bitane 1080p. flim açıyoduk vlc.nin son ayarlarında donup kalıyordu o sistemse şöyle idi

    intel işlemci e7200, gigabyte p35s3g anakart, 2 gb. Kingston 333mhz ram, 420 watt asus güç kaynağı, ekran kartı palit nvidia gts250 512mb. 256bit. idi.

    şimdiki ise.
    işlemci fx6100 6 (kabak :) ) çekirdek
    anakart Asus Crosshair V Formula
    Ram Kingston Hyperx 6gb. ddr3 1600mhz.
    ekran kartı palit nvidia gts250 512mb. 256bit
    güç ise THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 775W GÜÇ KAYNAĞI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bydvd

    bende şuan fx 6100 biara overclocksuz bi test yaptım 4 tane 720p. flim vlc de en son ayarlarda windows media center 6 tane ayrı net sayfaları modern warfare 3 birkaç tanede şuan için aklıma gelmeyen programlar açıkdı ve artı arka planda çalışan programlarda var tabiki işlemci %50 ila 55 arası idi sıcaklık ise 40 dereceyi bile görmedi. bundan önce intel vardı bitane 1080p. flim açıyoduk vlc.nin son ayarlarında donup kalıyordu o sistemse şöyle idi

    intel işlemci e7200, gigabyte p35s3g anakart, 2 gb. Kingston 333mhz ram, 420 watt asus güç kaynağı, ekran kartı palit nvidia gts250 512mb. 256bit. idi.

    şimdiki ise.
    işlemci fx6100 6 (kabak :) ) çekirdek
    anakart Asus Crosshair V Formula
    Ram Kingston Hyperx 6gb. ddr3 1600mhz.
    ekran kartı palit nvidia gts250 512mb. 256bit
    güç ise THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 775W GÜÇ KAYNAĞI

    E 7200 işlemcide açtığın programlara göre donma takılma yapabilir, çünkü Intel'in en dandik işlemcilerinden birisidir e7200. Fx 6100'le bir iki oyun testi koyabilir misin acaba?




  • i3 2300 rakip geliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.