Şimdi Ara

El Yapımı Notebook Soğutucu (Bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Proje bitti ve ilk mesajımı son duruma göre düzenliyorum
    Başlangıç Tarihi: 16.02.2012
    Bitiş Tarihi: 20.02.2012

Bu kadar üşengeçlikle 1-2 günde bitecek şeyi 4 günde bitirdim.

Malzemeler:

Altlık olarak (9 cm yüksekliği var arkadan biraz fazla gibi geliyor bana)
    http://www.ikea.com.tr/urundetay/60150176/brada_laptop_destegi.aspx

Fanlar
    1 tane 80'likhttp://www.xilence.net/tr/ueruenler/fan/product/209369.html
    1 tane 120'lik (Evde vardı maliyeti düşürmek için bunu seçtim merkeze koyulacak)

Adaptör
    Elektrikçiden 12v sabit çıkış değerli standart adaptör. Değişken voltaj ayarlı kullanacaktım ama ona 15 lira dediği anda vazgeçtim :D

Gerekli Notlar ve Maliyet Hesaplaması

Xilence fanda 3 tane kablo var biz kırmızı ve siyahı kullanıcaz. Boşta kalan mavi kablo fan kontrolcüsü göreviyle çalışıyor o yüzden onunla işimiz yok.
    Straforu yapıştırma sebebim arkanın çok yüksek olması ve ortadaki büyük deliği fanın yüksekliğini ayarlamadan açtırmış olmamdan ötürü bir yükseklik problemi çekmemdendi. Onları koyunca her şey istediğim gibi oldu.

80mm Xilence Fan 9 TL
    120mm Fan Evde vardı eski bir PSU'dan çıkma
    Altlık 10 TL
    Adaptör 7.5 TL

Toplamda 26.5 TL

Henüz ne kadar soğuttuğunu denemedim. Sorunuz varsa lütfen çekinmeden sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 20 Şubat 2012; 16:48:02 >

• fan boyutlarini keske biraz daha buyuk alabilseydin
    fanlari islemci ve ekran kartinin orlarda denk getirmeye calis birde
  • NoWLoadinG projen hayırlı olsun.İyi başlamışsın bende yeni notebook'umdan yazıyorum.Dur bakalım inşallah soğutucuya felan gerek kalmaz :D

TEŞEKKÜRLER.....
  • İlk Mesaj Güncellendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 20 Şubat 2012; 16:50:07 >
  • Olay budur 10 numara işlerimin yoğunluğundan foruma bile giremiyorum.(Yenı notebookumun soğutma problemi yok ama nazar değmesin.)Aklımdaki projeyi kaybetmedim artık soğutma problemim olmadığı için şunu yapmaya karar verdim.
    Masanın üzerinde çok şık duran bir ahşap laptop sehpası+laptop soğutucu özelliklerine sahip yani artık öncelik soğutmanın iyiliğ deil şıklık çünkü sogutma sorunum kalmadı.
    Hafta sonu bitiririm.
    Projen süper eline sağlık...

TEŞEKKÜRLER....
    teknocini

• bir şeyleri kendiniz yapmanız takdire şayan fakat linkteki gibi bir şey alsaydınız hem zaman hem de maliyet açısından daha iyi olurdu ayrıca gücü USB'den alırdınız prize ihtiyaç duymazdınız diye düşündüm

http://www.teknobiyotik.com/notebook-laptop-dizustu/notebook-sogutucu-stand/tx-tornado-mavi-ledli-20cm-fanli-notebook-sogutucu.html
  • @teknocini

Teşekkürler övgülerin için :) Problemin olmaması harika evde olmadığımdan test sonuçlarımı yazamadım onları da burda paylaşayım aklımda kaldığı kadar.

Harddisk 14 derece
    Ekran kartı 12 derece
    İşlemci 10 derece
    Chipset 10 derece
    aşağı çekildi yani sonuç harika. Tek sorun call of duty oynarken 3-4 saat sonra yine 95i zorluyor ısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @_G_K_N_

Açıkcası o soğutucu bende hiçbir işe yaramayacaktı çünkü bende ekran kartı fanı dışardan içeri hava çekmiyor içerden dışarı tahliye yapıyor. O yüzden 80lik fanı aşağı hava verecek şekilde montajladım. İlk başta içine üflüyordu o şekilde 1 derece dahi başarı elde edememiştim. Dışa üfleyince farkı üst mesajda belirttim.
  • İşlemci altına gelen fanın önüne bir toz filtresi koyulsa daha iyi olur. en azından fan aldığı tozlu havayı laptoba vermez. Ayrıca fan üfleme hızı çok yüksek olursa işlemci fanı çalışmazken alttaki fanın akımıyla dönerek ters akım oluşturma ihtimali de var mı? Böyle bir durumda anakarta zarar gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

@teknocini

Teşekkürler övgülerin için :) Problemin olmaması harika evde olmadığımdan test sonuçlarımı yazamadım onları da burda paylaşayım aklımda kaldığı kadar.

Harddisk 14 derece
    Ekran kartı 12 derece
    İşlemci 10 derece
    Chipset 10 derece
    aşağı çekildi yani sonuç harika. Tek sorun call of duty oynarken 3-4 saat sonra yine 95i zorluyor ısı.

Hort gibi olacak hocam ama bu değerler harika
  • quote:

@teknocini

Harddisk 14 derece
    Ekran kartı 12 derece
    İşlemci 10 derece
    Chipset 10 derece

Buzhanede mi yaşıyorsun dostum laptop un bulunduğu ortam herhalde - 10 derece filan. Fan ile oda sıcaklığının altında bir derece elde etmek imkansız ya sensörler bozuk yada dediğim gibi bulunduğu ortam -10 derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

@teknocini

Harddisk 14 derece
    Ekran kartı 12 derece
    İşlemci 10 derece
    Chipset 10 derece

Buzhanede mi yaşıyorsun dostum laptop un bulunduğu ortam herhalde - 10 derece filan. Fan ile oda sıcaklığının altında bir derece elde etmek imkansız ya sensörler bozuk yada dediğim gibi bulunduğu ortam -10 derece.

bu derecelerde değil tabi ki arkadaş aşağı çekildi demiş

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

quote:

@teknocini

Harddisk 14 derece
    Ekran kartı 12 derece
    İşlemci 10 derece
    Chipset 10 derece

bu derecelerde değil tabi ki arkadaş aşağı çekildi demiş

Pardon yanlış anlamışım o zaman. Fiyat/performans bakımından baya iyi olmuş o zaman. 200 liralık Zalman soğutucu zaten bu kadar performans veriyor fazla birşey beklememek lazım 10 derece düşürse dua et. Yenil nesil laptopların altında hava alacak yerde yok bu laptop soğtucularının yakında işi biter.

• quote:

Pardon yanlış anlamışım o zaman. Fiyat/performans bakımından baya iyi olmuş o zaman. 200 liralık Zalman soğutucu zaten bu kadar performans veriyor fazla birşey beklememek lazım 10 derece düşürse dua et. Yenil nesil laptopların altında hava alacak yerde yok bu laptop soğtucularının yakında işi biter.

haklısın dostum laptopların hava alacağı yer çok az
  • incanın ucuz soğutucularından birini aldım bilgisayar daha çok ısınıyor gibi geldi
  • Hadi hayırlısı bakalım takip
  • 1500 rpm soğutucu aldım fark varmı yokmu anlamadım gitti
  • Beyler benim eski pc nin fanı var oda iş görürmü acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Beyler benim eski pc nin fanı var oda iş görürmü acaba?

Eski fan çalışmasına çalışır, ama gürültülü olur. Soğutma işini de görür. Fanlarda motora giren tozlar zamanla gürültüyü artırır. Yeni bir dan almanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademguduk

quote:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Beyler benim eski pc nin fanı var oda iş görürmü acaba?

Eski fan çalışmasına çalışır, ama gürültülü olur. Soğutma işini de görür. Fanlarda motora giren tozlar zamanla gürültüyü artırır. Yeni bir dan almanı tavsiye ederim.

Neden ses çıksınki tertemiz 3 yıl önce çıkrmışdım dolapta duruyor..

PC yi yeni almıştım ark la xbox ile takas etmiştik bende fanını almışdım :)

3 ay kullandım sadece

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.