Şimdi Ara

120 GB Vertex 3 Düşük performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
3.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 120GB vertex 3 aldım. Forumda bulduğum ssd tweak ayarlarını uyguladım, sadece ahci ayarına getiremedim, windows açılırken mavi ekran veriyor. Bulduğum amd ahci sürüsünü kurmak da sorunu çözmedi... Windowsdan en düşük puan 7.1 ile ssd nin
    Test de edemiyorum bende atto gibi ssd test ayzılımları yok, sadece HD tune var.

• Bende vertex alicam da ahci olmadan performans getirmez onu yapmalisin hocam.

• Depolama amaçlı kullandığım 2. diski sökünce ahci modda açıldı, windows kendiliğinden ahci sürücülerini yükledi. Okuma hızında bariz artış olsa da benim vertex3 vertex3 olduğunun farkında değil :) 7,6 alıyor windowstan. Ahci moddaki as ssd bench :

Ahci moddayken atto çalışmıyor, 2 kez denedim, bilgisayar kilitleniyor, reset atmak zorunda kalıyorum...

• Sisteminizin tüm ayrıntılarını öğrendiğimde cevap vereceğim. Iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Gerginix

Sisteminizin tüm ayrıntılarını öğrendiğimde cevap vereceğim. Iyi geceler.

Merhaba, sistem panelimde yazıyor. gigabye 990xa d3 anakart amd x6 1055t işlemci(3,4ghz) 12gb ddr3 1600 ram...

• Önceki mesajı cep telefonundan yazmıştım, paneli görememiştim.

1- Buradaki AHCI sürücüsünü indirin:http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx
    2- Kurmadıysanız linkteki CHİPSET dışındaki tüm sürücüleri veya Vertex 3 performansı için sadece SATA RAID başlığındaki işletim sistemine uygun sürücüyü kurun ve kurmadıysanız son BIOS güncellemesini yapın
    3- Bendeniz bu anakarttan peşpeşe 2 adet iade etmiştim BIOS sorunları yaşadığım için...

Söylediklerimi tamamladığınz zaman tekrar test yapıp paylaşın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ssd ler ile ilgili bir üst konu yokmu arkadaşlar herkes sıkıntı yaşamış , bu konuda kendini geliştirmiş bilgi sahibi bir arkadaş konu açsa fena olmaz. Hergün 3-5 tane konu görünmeye başladı ve ssdler yayıldıkça sayı artacaktır.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Önceki mesajı cep telefonundan yazmıştım, paneli görememiştim.

1- Buradaki AHCI sürücüsünü indirin:http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx
    2- Kurmadıysanız linkteki CHİPSET dışındaki tüm sürücüleri veya Vertex 3 performansı için sadece SATA RAID başlığındaki işletim sistemine uygun sürücüyü kurun ve kurmadıysanız son BIOS güncellemesini yapın
    3- Bendeniz bu anakarttan peşpeşe 2 adet iade etmiştim BIOS sorunları yaşadığım için...

Merhaba, son attığım mesajda da belirttiğim gibi ahci modda başlatabildim ama hala performansı iyi değil, üstelik zaman zaman kilitlenmeler de olmakta. Atto testinde direk kilitleniyor ahci modda, dediğiniz sürücüyü indirdim kurdum, bir şey değişmedi, anakart biosu güncel...

• quote:

Linkteki CHİPSET dışındaki....Derken linki vermemişim pardon:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_10/download/

• quote:

quote:

Linkteki CHİPSET dışındaki....Derken linki vermemişim pardon:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_10/download/

Verdiğiniz sürücüyü kurdum, artık testte msahci yazan yerde amdsata yazıyor ama performans azaldı...

Hala ahci modda atto açınca kilitleniyor, reset atmak zorunda kalıyorum...

• Bende de bu anakarttan var. SSd almayı planlıyorum. Ama bu iyi olmadı.
    En son bios sürümünü indirin F10G sizin sorununuz mutlaka düzelecektir.
    Cpu: 386 sx-2/66 < pentium 166MMX < 200MMX < pentim III 600 < Celeron 733 < Celeron 1000 < athlon 2600(barton) < athlon 3000(s.754) <phenom 8450 < phenom II x3 720BE < phenom II x4 965BE<X6 1090T<FX6100<Xeon e3-1240<xeon E3-1270 V2<i7 3770K<FX 8350<i7 4790K Gpu: Cirrus Logic 1MB < S3 virge dx 4MB < 16MB 3dfx vodoo banshee < 32 mb TNT2 < 64MB Geforce 2 mx400 < 128 MB Geforce 4000 < 128 MB fx5200 < 256 mb 9600XT < 256 MB 6600GT < 256MB X800GTO < 512MB 4830 < 512MB 4770 < 1GB 5770 < HD5850<HD6870<HD5870<2GB HD6950-70<7850<7870XT<hd7950<r9 290<GTX 750ti<GTX970<GTX980<GTX 980ti<RX 480<GTX 1070|
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Bende de bu anakarttan var. SSd almayı planlıyorum. Ama bu iyi olmadı.
    En son bios sürümünü indirin F10G sizin sorununuz mutlaka düzelecektir.

Anakartı pek tavsiye etmiyorum, özellikle overclock düşünüyorsanız. Bios güncel, sorunun ssdde olduğunu düşünüyorum, söylediğim gibi şu an ciddi bir performans söz konusu. Bu secure erase ve sonrasından sıfırdan format atmayı düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir40
    Anakartı pek tavsiye etmiyorum, özellikle overclock düşünüyorsanız. Bios güncel, sorunun ssdde olduğunu düşünüyorum, söylediğim gibi şu an ciddi bir performans söz konusu. Bu secure erase ve sonrasından sıfırdan format atmayı düşünüyorum...

Ben anakartı aldım zaten 3 aydır kullanıyorum. Oc potansiyeli de güzel. x6 1090T ile 4.1 ghz'e çıktım stabil olarak. Eski anakartımda 4.0 ghz stabildi.
    Benim için önemli olan ssd performansı. Onu bilmiyorum işte. Hdd performansı güzel.
    Cpu: 386 sx-2/66 < pentium 166MMX < 200MMX < pentim III 600 < Celeron 733 < Celeron 1000 < athlon 2600(barton) < athlon 3000(s.754) <phenom 8450 < phenom II x3 720BE < phenom II x4 965BE<X6 1090T<FX6100<Xeon e3-1240<xeon E3-1270 V2<i7 3770K<FX 8350<i7 4790K Gpu: Cirrus Logic 1MB < S3 virge dx 4MB < 16MB 3dfx vodoo banshee < 32 mb TNT2 < 64MB Geforce 2 mx400 < 128 MB Geforce 4000 < 128 MB fx5200 < 256 mb 9600XT < 256 MB 6600GT < 256MB X800GTO < 512MB 4830 < 512MB 4770 < 1GB 5770 < HD5850<HD6870<HD5870<2GB HD6950-70<7850<7870XT<hd7950<r9 290<GTX 750ti<GTX970<GTX980<GTX 980ti<RX 480<GTX 1070|
  • quote:

quote:

Ben anakartı aldım zaten 3 aydır kullanıyorum. Oc potansiyeli de güzel. x6 1090T ile 4.1 ghz'e çıktım stabil olarak. Eski anakartımda 4.0 ghz stabildi.
    Benim için önemli olan ssd performansı. Onu bilmiyorum işte. Hdd performansı güzel.

Çarpan kilidi açık bir işlemciyi overclock ederken kullandığınız anakart çok önemli değildir... Hardisk konusunda, mekanik sabit disk performansı ve Raid sabit disk performansı önceki kullandığım asus m4a78tdv evo dan iyiydi, ama ssd konusunda sebebini bilmediğim bir hayal kırıklığı var şu an...

• quote:

quote:

quote:

Çarpan kilidi açık bir işlemciyi overclock ederken kullandığınız anakart çok önemli değildir... Hardisk konusunda, mekanik sabit disk performansı ve Raid sabit disk performansı önceki kullandığım asus m4a78tdv evo dan iyiydi, ama ssd konusunda sebebini bilmediğim bir hayal kırıklığı var şu an...

SATA III portuna takılı olmasa o sonuçlar alınmaz anakartta bir sorun olabilir mi diye düşünmeye başladım. SATA III doğru porta bağlı - sürücüler yüklü... Daha önce de dediğim gibi bu anakartı 2 kez iade etmek zorunda kalmıştım. SSD'yi keşke başka bir anakartta daha deneme şansınız olsa...

Edit: Aslında skorlar çok kötü değil, total skoru 400 üzerine çıkarmak gerekiyor. Bİr de şunu deneyin başlat çubuğundaki komut satırına tıklayıp msconfig yazın, çıkan menüde önyükleme sekmesine tıklayıp gelişmiş seçenekleri tıklayıp işlemci sayısı sekmesinde işlemcinizin barındırdığı tüm çekirdek sayısını belirtin (orada 1 yazar işlemcinin kaç çekirdeği varsa mesela 4, 4 yazın) denetim masası - sistem ve güvenlik - güç seçenekleri sekmesinden sistemi yüksek performansa getirip bir AS SSD testi daha yapın... Bench skorunun düşmesinin sebeplerinden biri de çok bench almaktır. Ben de bu durumu yaşamış en son geçenlerde secure erase yapıp tüm sürücüleri kurup ince ayarları yaparak 366 olan skoru 430'a taşımayı başarmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 18 Şubat 2012; 23:46:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

SATA III portuna takılı olmasa o sonuçlar alınmaz anakartta bir sorun olabilir mi diye düşünmeye başladım. SATA III doğru porta bağlı - sürücüler yüklü... Daha önce de dediğim gibi bu anakartı 2 kez iade etmek zorunda kalmıştım. SSD'yi keşke başka bir anakartta daha deneme şansınız olsa...

Edit: Aslında skorlar çok kötü değil, total skoru 400 üzerine çıkarmak gerekiyor. Bİr de şunu deneyin başlat çubuğundaki komut satırına tıklayıp msconfig yazın, çıkan menüde önyükleme sekmesine tıklayıp gelişmiş seçenekleri tıklayıp işlemci sayısı sekmesinde işlemcinizin barındırdığı tüm çekirdek sayısını belirtin (orada 1 yazar işlemcinin kaç çekirdeği varsa mesela 4, 4 yazın) denetim masası - sistem ve güvenlik - güç seçenekleri sekmesinden sistemi yüksek performansa getirip bir AS SSD testi daha yapın... Bench skorunun düşmesinin sebeplerinden biri de çok bench almaktır. Ben de bu durumu yaşamış en son geçenlerde secure erase yapıp tüm sürücüleri kurup ince ayarları yaparak 366 olan skoru 430'a taşımayı başarmıştım.

Sorunun bilgisayarın performansı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ahci modda kilitlenme yapıyor. Atto testi ahci modda çalıştıramıyorum, ide modda kilitlenmiyor ama daha da yavaş. Dediğiniz gibi işlemci çekirdeğini 6 diye(gerçek çekirdek sayısı 6) işaretledim. Performans moduna getirdim ki bu modda kullanmam bilgisayarı, bilgisayar her zaman açık ve performans modunda işlemci hep 3,5Ghz çalışıyor ama test için getirdim :) Benim ssd hala windowstan 7,6 alıyor ki agilityler bile 7,8-7,9 almakta. Daha da önemlisi kilitlenme sorunum var... Bu arada 381 olan ssd puanı performans modunda 411 oluyor.

• @tahir40

Söyleyebileceğim tek şey, farklı bir anakartta kullanarak deneme yapmanız yönünde... Ben de PC'yi yüksek performansta çalıştırmıyorum ama Agility3 ile çıkabileceğim maksimum bench için uyguladım 430 Bench aldım ki Vertex 3 ile minimum 500 puna civarında bir skor elde etmek gerekiyor. 990xa - ud3 kullanıcı kulübü vardır sanırım. Bence oraya uğrasanız iyi olur. Son kez tekrar edeyim, iki farklı gigabyte 990xa - ud3'ü iade etmek zorunda kalmıştım sonra anakart değişimi yaptım.

• Universal USB Installer programını indirerek:http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Download: ocz_linux_tools_315.zip (50.73 MB) isimli dosyayı bu linkten indirip:https:///rapidshare.com/#!download|863l35|3639817097|ocz_linux_tools_315.zip|50729|R~E9BA1D5DD35027515B8A2A468D3FAD11|0|0
    http:///www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?89670-Tools-for-OCZ-SandForce-Driven-SSD-s Bu linkteki resimli yönergeyi izleyin, OCZ toolbox'ı USB bellekten linux sistemi boot ederek çalıştırıp, ister secure erase yaparsınız ister firmware update. benim tavsiyem önce secure erase yapıp sonra firmware update yapın. Sonra da win7 kurun. svstmr nickli arkadaşın açtığı konuda da bunun ayrıntılarının bulunduğu forumdaki link mevcuttu. Son iki linkteki http'den sonraki 3. / işaretini silerek linki açabilirsiniz elbette...

Hatta forumda bahsettiğim toolbox meselesini gayet güzel açıklayan başlığı da buldum:http://forum.donanimhaber.com/m_44672896/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 20 Şubat 2012; 21:01:34 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.