Şimdi Ara

iPhone rehberine üçüncü taraf uygulamaların erişimi sadece kullanıcının izniyle olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • iPhone rehberine üçüncü taraf uygulamaların erişimi sadece kullanıcının izniyle olacak


     
    Geçtiğimiz hafta popüler bir iOS uygulaması olan Path'ın iPhone kullanıcılarının rehberlerini standart olarak tarama yaptıktan sonra kendi uzak sunucularında yedeklediğinin ortaya çıkması büyük bir rahatsızlığa sebep olmuştu. Hatta konu derinleştikçe Twitter gibi bazı uygulamaların da aynı yöntemi kullandıkları anlaşılmıştı.
     
    Path CEO'sunun tüm rehber yedeklerini sildiklerini ve rehber yedekleme işlemini kullanıcının isteğine bağlı olarak değiştirdiklerini açıklasa da Apple bu konuda tedbir almaya karar verdi.
     
    Apple sözcüsü Tom Neumayr AllThingsD sitesine yaptığı açıklamada; bir kullanıcının rehber bilgisini öncelikli iznini almadan toplayan veya transfer eden uygulamaların prensiplerine aykırı hareket etmiş olacağını belirtti.
     
    Apple şu anda aynı lokasyon hizmetinde olduğu gibi uygulamaların kullanıcının rehberine ulaşmak için öncelikli olarak izin almasını gerektiren bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Düzenleme sonraki bir güncellemede hayata geçmiş olacak.
     
    Geçen yıl iPhone modellerinin kullanıcının izni olmadan lokasyon bilgilerini Apple sunucularına aktardığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüş, Güney Kore'de 27 000 iPhone kullanıcısı bu konu nedeniyle Apple'a tazminat davası açmıştı. Apple izinsiz kullanıcı bilgisi toplama konusunda artık daha hassas davranıyor.
     







  • Bencede bunu yapması apple'ın iyi olmuş hem kişisel saygı hemde güvenlik açısından..Ayrıca tam bir PP(PersonalPhone)olmuş(tabi bu yakıştırma kişisel görüşüm)..:)
  • Sanki uygulamanın ne yapıp yapmadığını baştan beri bilmiyorsun. Uygulamaları o kadar sıkı denetimden geçirdikten sonra onay veren bir firmanın, bu tip beyanatları tabiki gülünç oluyor.

    Tepkileri görünce çark edip şirin gözükmek ne kadar işe yarar bilemem. Ama bilinçli kullanıcı herşeyin farkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 16 Şubat 2012; 18:12:38 >
  • Aynısını Android içinde bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theasus

    Aynısını Android içinde bekliyoruz.


    Markette uygulamalar bulabilirsin bunun için. Root isen tabii ki. Ayrıca android uygulaması vardı hangi uygulamanın neye eriştiğini anlık gösteriyordu ve izin verip vermediğinizi soruyordu. Mesela internet erişimi maillere erişim rehbere erişim fotoğraflara erişim vs. hepsini.

    Ayrıca android firewall indirerek hangi uygulamanın internete çıkıp çıkmayacağını belirleyebilirsin. Böylece kişisel bilgilerini toplayan uygulamaları eğer internetle işi yoksa (örn launcher vb. rehberi tarıyor olduğu gibi) internet erişimini kesip kendini güvene alabilirsin.


    Ama google yeni gizlilik politikasında yazmış, rehberi kimin sizi ne zaman aradığını ne kadar konuştuğunuzu lokasyon bilginizi ben alıyorum demiş. Androidin kendisi direk gizliği çiğniyor uygulama çiğnemese ne olacak.




  • Android'in kendisi yapıyor ki bilgi hırsızlığını!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 16 Şubat 2012; 14:52:38 >
  • ya hala kişisel güvenlik diye millet olay çıkartıyor. çok özel bilgilerini telefona yüklemeyeceksin olacak bitecek. kimin ne yapabildiğini kaç kişi biliyor sanki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.