Şimdi Ara

Sony, akıllı prizler üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
10.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji hızla gelişip etrafımızdaki her şeyi değiştiriyor fakat konu duvardaki elektrik prizi olunca -garip bir yüz ifadesiyle "Değişebilecek nesi var ki?" sorusunu sormamak elde değil. Sony, "Smart Sockets" ismini verdiği teknolojiyle prizlerimizi de akıllı hale getirerek, enerji tüketimi üzerindeki kontrolü ve beraberinde verimi arttırmayı hedefliyor.



    Sony, akıllı prizler üzerinde çalışıyor

     



    Şu an ev ve işyerlerimize gelen elektrik faturalarında toplam elektrik harcamasının tam analizini yapmak mümkün olmuyor. Mesela masa üstü bilgisayarınızın veya saç kurutma makinasının o ayki faturada ne kadar pay sahibi olduğunu göremiyorsunuz.

     

    Sony'nin geliştirdiği sistemde priz, üzerine takılan cihazı tanıyarak eğer izin verilenler listesindeyse güç vermeye başlıyor. Bağlanan cihazın ne kadar süre ile kullanıldığı ve ne kadar güç tükettiği ise merkezi bir sistemde kayıt altına alınıyor.

     

    Sisteme giriş izni verilmeyen bir cihaz şarj edilmek veya çalıştırılmak için prize bağlanırsa  bu cihaza da  güç verilmeyerek hem güvenlik hem de enerji tasarrufu sağlanmış oluyor. Yani küçük yaştaki çocuğunuz prizle istediği kadar oynayabilir. Sisteme çocuk tanımlanmadığı(!) sürece enerji verilmeyeceği için çarpılma riski de yok. Şaka bir yana aynı zamanda bahçenizde veya garajınızda olan prizler de izniniz olmadan kullanılamıyor.

     

    Akıllı prizler üzerlerine bağlanan cihazları tanımak için RFID çiplerini kullanıyor. Yani kısaca şu an parayla satın alabileceğiniz hiç bir cihaz bu prizlerle uyumlu değil. Fakat Sony, evimizde kullandığımız elektronik eşyalar RFID yongalarıyla donatılıncaya kadar sistemi ticari olarak kullanmak istiyor.

     

    Japonya'da akıllı prizlerle donatılmış enerji noktaları kuracak olan firma, kullanıcıların daha önceden alacakları RFID kartları prize dokundurarak cihazlarına enerji alabilmelerini sağlayacak. Kullanıcının karta yüklemiş olduğu kontür bittiğinde ise priz elektriği keserek haksız kullanımın önüne geçecek.

     

    Tabi bu en masum hali, bizim göreceğimiz şekli ise hava alanı ve benzeri elektrik prizlerinden ücretsiz yararlanabildiğimiz yerlerde artık kullandığımız kadar ödüyor hale gelecek olmamız olacak. NFC desteği de kazandırılabileceği söylenen akıllı prizlerde cep telefonlarımızı yaklaştırarak ta ödeme imkanı sunulabilecek. 

     

    Ticari versiyonu hem sistemin geliştirilerek gelecekte daha verimli ve fonksiyonel hale getirilmesini hem de destekli cihazların artmasını sağlayacaktır diye umut ediyoruz. Zira uyumlu cihazlar evlerimize girdiğinde hangi cihazın ne kadar tükettiğini ve faturaya etkisini an an görebilmek enerji tasarrufu yanında çevrenin korunmasına da büyük katkı sağlayacaktır. 







  • Vay be güzelmiş ama bu sisteme tüm dünyada geçilmesi çok uzun sürer gibi geldi yıllar yıllar...
  • Sony artık nerden kurtarıcam diye düşünüyo
  • teknoloji çok güzel de biz görür müyüz bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün firmalar ortak hareket etmezse çok yaygınlaşmaz bu teknoloji.
  • Kaçak kullanımın bedelini, kaçak kullanmayanlara ödeten bir devlet varken bu teknoloji işe yaramaz, ben o kadar kemer sıkıcam hangi makinanın ne kadar elektrik harcadığının görüp ona göre tasaruf yapıcam, özen göstericem ama ay sonunda bi tarafıma kaçak kullnım dayatması girsin pehhh :(
  • Akıllı ev sistemine sony de bir adım yaklaşmış , Bence sony yaparsa iyisini yapar. Aranızda akıllı ev sitemi ile ugrasmıs olan var mı bilmeme ama suan icin bulasmayın derim. Cozum ortagı firmalar bile bir cok konuda cozumsuz..
  • Bazen teknoloji , basitlik ve sorunsuzluk karşısında yenilir. Böyle bir sistemin evlerde basit sade ve daha kullanışlı mevcut sistemin yerine geçmesi imkansızdır.
  • Japonyada olur ama Türkiye'de daha doğudaki çoğu bölgede fatura ödenmezken ne gerek var bu sisteme derler yada hangisi daha çok elektirik kaçırıyorsa onu kullanın derler güzel teknoloji ama bize gitmez giderde önce büyük sorun halledilmeli.
  • sony iyice mala bağladı
  • Sony eskiden markaya bakıp gözü kapalı sattırdığı ürünlerine yoğunlaşsa iyi olacak.
  • Aklını alırlar bununda..

    Düzeltme: Harf eksikliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 15 Şubat 2012; 0:52:29 >
  • Boşverin bunları bizim devlet her türlü kilitler.
  • bu tür araştırmalar çalışmalar değerli madenleri aramak gibidir...belki günü kurtarmaz,cazipte gelmeyebilir kimilerine göre saçmada gelebilir...

    fakat insanlık adına en azından birileri çalışıyor,bozuyor tekrar yapıyor bunlarda onları sonuca götürüyor...üreten satan yapıyor,sizde dedikodusunu yapar konuşur konuşur durursunuz,zaten öyle isimler varki her haberin altında gelmişler birşeyler karalamışlar,maksat mesaj sayısı artsın ota sürsen büyümez...
  • bence iyi fikir biz kendi at gözlüğümüzden baktığımız için bazı arkadaşların yorumları normal yahu yurtdışında herke bizim gibi sefil mi adamın evi dubleks garajı var bahçesi var dolayısıyla dışarıda da prizi var mesela onların işine yarar herkes bizim gibi enayi mi adamlar kullandığı kadar gerçek değerini ödeyerek kullanıyor elektriğini
  • iyi bir gelişme yapsınlar yapsınlar çalışsınlar telefonlar tabletler pcler ilerlesin . ilerlemezse teknoloji nolur halimiz araçların bugun geldigi duruma bak hep teknoloji sayesinde. ilerlemeseydi hala anadola şahine binerdik asdasda
  • Bundan çok daha basit şeylerin hayatımızı ağır şekilde pratikleştirdiği ortada, onlarla ilgili bu tip haberler çıksa belki onlarla da dalga geçilirdi. Belli olmaz.
  • çok iyi
  • Guzel teknoloji ama yayilmasi zaman alir sony artik nasil kurtaririmin pesinde.
  • Uygulaması biraz zor olur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.