Şimdi Ara

ATİKER İLE YAŞADIĞIM ve ARABA SATTIRAN SORUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
2
Favori
15.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Herkes soruyor niye bu kadar sorun yaşadın ya da ne yaptında olmadı diye bende kendimce bir başlık açmaya karar verdim tüm başımdan geçenleri anlatmak istiyorum.

27.07.2011 tarihinde alıp 13.01.2012 tarihinde sattığım 2001 model otomatik Peugeot 206 ile yaşadığım sorunlardır ve arabayı satmamın %70 sebebi atikerdi diyebilirim.

Önemli Not:"Aracın bakımlarını yaptırdınız mı?" diye soran arkadaşlar var.Buraya aldıktan sonra yaptığım tüm bakımları ekliyorum.Hepsi fiş va faturalı olarak alıcıya teslim edildi.

ATİKER İLE YAŞADIĞIM ve ARABA SATTIRAN SORUNLAR

1-Önceden herhangi bir sorun yoktu sonradan başgösterdi.Araç aşırı derecede tüketim yapıyordu.Hele hele kış geldiğinde nerdeyse abartısız (1.4 motor olmasına rağmen) araç km de 30-35 krş arası yakabiliyordu.Nerdeyse benzinle aynıydı diyebilirim.Üstelik Kırıkkalede Türkiyenin en ucuz gazını burdan alabilirsiniz (Milangaz-o zamanlar 1.93 tl idi) Yaklaşık 100 km de 12-13 lt yakıyordu.

2-Arabayı Kırıkkalede göstermediğim atiker bayisi kalmadı.Bilgisayara bağlanıp bir türlü konfigürasyon işlemi yapılamıyordu.Son aşamada araç stop ediyordu.Dedim sorun neyse çözelim buna rağmen kimse bişey söyleyemedi.Biri enjektör dedi biri diyafram dedi.Enjektör ne kadar dedim 175 tl BRC marka dediler.Zaten kit 900 tl.Nerdeyse 4 de 1 i fiyatı.Sadece lpg filtresini değiştirdim.Ama hiç kimse şundan ötürü böyle oluyor diyemedi.Yani kısaca atiker bayileri bu işi bilmiyor bence.

3-Aracın gaza geçme derecesini 40 derece olarak ayarlattım buna rağmen Araç soğuk günlerde gaza ilk geçişte stop etmeden kesinlikle geçmiyordu.Stop etmese bile 100 metre kadar silkinip tekliyordu.Hele yokuşta veya ışıktaysanız korkulu rüya görüyordunuz acaba stop edecek mi arkadan araç geliyo mu vsvs.

4-Araba 1.5 km önceden kesinlikle gaza geçmiyordu hatta bi ara dereceyi 20 olarak bile ayarlatmıştım.Yine hüsran.İş-ev arası zaten 2.5 km

5-Araç gazdayken aşırı derecede bir performans kaybı oluyordu.Yokuşlarda köküne kadar gaza abanmanız gerekiyordu.Şimdi honda jazz otomatik var ve BRC kit kullanıyorum.Gazda mı yoksa benzinde mi çalıştığını anlayana arabayı hediye ederim.

Daha aklıma gelmeyen çok şey var.Unuttum çoğunu belkide unutmak istedim çünki abartısız 2 günümün 1 i sanayide geçiyordu.Ben memur adamım maaşımın yarısını arabaya harcayamam.Atiker değil babamın oğlu olsa tanımam.Çok ciddi bişey söyliycem.Bu kiti bedava versinler arabama TAKTIRMAM.Bir yerli ürün için bunları yazmak istemezdim isterdim ki yerli ürünümüz kazansın ama demekki olmayınca olmuyormuş.Bazı arkadaşlar sorunsuz biniyorum diyor olabilir.Belki ustadan belki kitten dolayı şanslı olabilirsiniz ama şuna eminim birgün mutlaka ama mutlaka bir sorunla karşılaşacaksınız.Sorunuz varsa samimi bir şekilde cevaplarım.Marka fanatiği bir insan değilim hiç olmadım.Zaten gaz kitinin marka fanatikliği mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 14 Şubat 2012; 13:06:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 666

Belki ustadan belki kitten dolayı şanslı olabilirsiniz ama şuna eminim birgün mutlaka ama mutlaka bir sorunla karşılaşacaksınız.

Geçmiş olsun, sanırım size usta denk gelmemiş. Piyasada sorun yaşatmayacak araba yok, kitte yok. Siz şimdi diyebilirmisiniz honda hiç arıza yapmaz, aynı şekilde brc hiç arıza yapmaz. Bunların hepsi mekanik/elektronik sistemler, illaki arıza yapar.
  • sayın 666,

Peugeot 206 araçlar tıpkı ladalar gibi lpgye geçtikten sonra sıkıntı yaratma ihtimali çok yüksek araçlar ,
    özellikle boğaz kelebeği arızaları çıkabilir fakat buna rağmen bu araçlarda birçok markayı sorunsuz
    kullananlarda var hemde binlerce ! mesele atiker olayı değildir !mesele parça olayıdır.siz sıfır bir boğaz kelebeği bulup peugeot arıza tespit cihazı ile adaptasyonlarını güzel bir şekilde yaptırsaydınız bu sıkıntılar bitecekti.

burada gülü seven dikenine katlanacaktır ama herşeyi lpgcide çözmeyi düşünürseniz 150 tane atiker'' bayisine gitseniz sonuç değişmez araçta olan arızayı lpgci tahmin edebilir sadece yönlendirebilir bildiği tek şey sistem sağlıklı takılmışsa araçtada bir sıkıntı yoksa olay düzelir. düzelmiyorsa araç sahibi işin ehli bir ustaya gidip sorunu düzelttirir.

saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinsson-Wolf

sayın 666,

Peugeot 206 araçlar tıpkı ladalar gibi lpgye geçtikten sonra sıkıntı yaratma ihtimali çok yüksek araçlar ,
    özellikle boğaz kelebeği arızaları çıkabilir fakat buna rağmen bu araçlarda birçok markayı sorunsuz
    kullananlarda var hemde binlerce ! mesele atiker olayı değildir !mesele parça olayıdır.siz sıfır bir boğaz kelebeği bulup peugeot arıza tespit cihazı ile adaptasyonlarını güzel bir şekilde yaptırsaydınız bu sıkıntılar bitecekti.

burada gülü seven dikenine katlanacaktır ama herşeyi lpgcide çözmeyi düşünürseniz 150 tane atiker'' bayisine gitseniz sonuç değişmez araçta olan arızayı lpgci tahmin edebilir sadece yönlendirebilir bildiği tek şey sistem sağlıklı takılmışsa araçtada bir sıkıntı yoksa olay düzelir. düzelmiyorsa araç sahibi işin ehli bir ustaya gidip sorunu düzelttirir.

saygılarımla

Aracın tüm bakımları yapılmış değişmeyen hiçbir parçası yok.Her parça orjinal kesinlikle yan sanayi yok.Motor şanzuman on numara.Hatayı başka yerde arayamadım ne yazıkki.Araç arıza göstermiyor.Herşeyi lpgcide çözemezsiniz demişsiniz evet haklısınız.Ama araç çok yakıyosa ve ilk lpg geçişlerinde stop ediyorsa söyler misiniz bu sorunu nerde çözücez? Kaportacıda mı?? Evet BRCde de hata çıkabilir saygı duyarım ama aynı anda 50 tane hata çıkmaz herhalde öyle değil mi? Önemli olan bu zaten.Abartısız hergün gaz ayarına gidiyordum artık illallah etmiştim.

• Boğaz kelebeği Arızası Mekanik arızadır Arıza tespit cihazı göstermez aracın datalarında iyi bir usta anlar,

Araca Günlük ayar yapmaya gerek yoktur Lpg montaj sonrası 1,000 Km kontrolluna geldiğinde OBD hızlı Yavaş kesme yakıt ayarları yapılır Benzin Mss gaz Mss verilei kontrol edilir araç müşteriye teslim edilir.
    Zamanla LPG de hata veya arızalı parcalar varsa değişir Araçda sorun varsa motor ustası ve lpg ustası fikir Alışverişi yaparak sorun çözülür.

Doğru ayar montajla sorun çok nadir olur.

siz arızısı yaptıramıyorsan ustalar yapamıyor en iyi lpg sistemini taktırsanız hiç bir faydası olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinsson-Wolf

Boğaz kelebeği Arızası Mekanik arızadır Arıza tespit cihazı göstermez aracın datalarında iyi bir usta anlar,

Araca Günlük ayar yapmaya gerek yoktur Lpg montaj sonrası 1,000 Km kontrolluna geldiğinde OBD hızlı Yavaş kesme yakıt ayarları yapılır Benzin Mss gaz Mss verilei kontrol edilir araç müşteriye teslim edilir.
    Zamanla LPG de hata veya arızalı parcalar varsa değişir Araçda sorun varsa motor ustası ve lpg ustası fikir Alışverişi yaparak sorun çözülür.

Doğru ayar montajla sorun çok nadir olur.

siz arızısı yaptıramıyorsan ustalar yapamıyor en iyi lpg sistemini taktırsanız hiç bir faydası olmaz

Kardeş anlatamıyorum.Diyorsunki boğaz kelebeği arıza vermiş olabilir tamam diyelimki olabilir.Peki bunu atikerciler bilmiyorlar mı? hiç mi bu durumla karşılaşmamışlar? Onlar bana "boğaz kelebeği arızalı git yaptır" dedide ben mi yaptırmadım?? Gezmediğim hiçbir mekanik ve motor ustası kalmadı kırıkkalede herkesin dediği abi bu arabada hiçbişey yok.Daha ne yapmamı bekliyorsunuz anlamıyorum ben? Kit le alakalı bir parça arızalı ise değiştirmesi gereken zaten atikerciler.Ama adamlar neyin arızalı olduğunu bile bilmiyorlar.

• Türkiyede en büyük sıkıntılardan bir tanesi arızaların kara düzene aramak bir arıza ve hata oldu zaman araç sahiplerinin başına gelmeyen kalmıyor malesef ve bu gün geçtikce daha fazla olmaya başlıyor.
    Araçta sorun oldu zaman ustalar bir araya toplanıp fikir alışverişi yaparak sorunu çözmek yerine araç bir lpg ustasına bir motor ustasına gidiyor geliyor ve sorun çözülemez hal alıyor.
    Bizim bir araçta sorun oldu zaman çözemiyorsak yurt dışındaki mühendislerden fikir alış verişi yapıyoruz bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayıp günde 1 saat internetten araştırma yapmış olsa ustalarımız araçlar hakkında bilgi sahibi olmayı deneseler böyle sorunlar büyümeden önüne gecilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prinsson-Wolf -- 14 Şubat 2012; 15:17:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_18819079/mpage_50/f_/key_//tm.htm#57718079

bu başlıkta en son sayfada bir arkadaş benimle aynı şeyleri yaşamış.
  • bende cok dertliyim son 1 aydır atikerden :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeturk

bende cok dertliyim son 1 aydır atikerden :(

anlat hocam senin başına neler geldi
  • arkadaşım da geçen yıl atiker yüzünden clio hb aracını sattı. ama yine corolla sahibi bir arkadaşım da sorunsuz kullanıyor. iki aracın da montajını aynı yer yapmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 15 Şubat 2012; 1:48:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

arkadaşım da geçen yıl atiker yüzünden clio hb aracını sattı. ama yine corolla sahibi bir arkadaşım da sorunsuz kullanıyor. iki aracın da montajını aynı yer yapmıştı.

şu hep yapılan "iyi usta" muhabbetine inanmayın.Bir adam günde en az 2 tane araca kit bağlıyosa bu adamdan daha iyi usta mı olur? İyi usta aşşağı iyi usta yukarı.Nerde bu iyi ustalar bi bize denk gelmiyor keratalarSonuçta kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi herkes montaj yapa yapa ustalaştı.E şimdi günde 2 kit takan adam iyi usta olmuyor mu? Ona güvenemiycez mi? Yani demek istediğim hatalarda pek fazla usta payı olduğunu sanmıyorum atiker kendisi sorunlu.Hergün aynı işi yapan adam bugün doğru yaparken yarın niye yanlış yapsın??

• quote:

quote:

arkadaşım da geçen yıl atiker yüzünden clio hb aracını sattı. ama yine corolla sahibi bir arkadaşım da sorunsuz kullanıyor. iki aracın da montajını aynı yer yapmıştı.

şu hep yapılan "iyi usta" muhabbetine inanmayın.Bir adam günde en az 2 tane araca kit bağlıyosa bu adamdan daha iyi usta mı olur? İyi usta aşşağı iyi usta yukarı.Nerde bu iyi ustalar bi bize denk gelmiyor keratalarSonuçta kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi herkes montaj yapa yapa ustalaştı.E şimdi günde 2 kit takan adam iyi usta olmuyor mu? Ona güvenemiycez mi? Yani demek istediğim hatalarda pek fazla usta payı olduğunu sanmıyorum atiker kendisi sorunlu.Hergün aynı işi yapan adam bugün doğru yaparken yarın niye yanlış yapsın??

sayın 666

siz bu yorumları yapar ikien ustaları kötülüyorsunuz sistemi kötülüyorsunuz sizin 1 arabanızda sorun cıktı diye bu kadar insan kötümü oldu şimdi oto otogaz setöründe binler ce ekmek parası kazanmak icin dürüst insanlar var şimdi siz brc burda havalara cıkarıyorsunuz yarın brc sorun yaşadıgınız da onlarıdı karalarsınız ve 1 ikincisi arcınızda problem yaşamışsınız ve bunu takan bayi sizinle ilgilenmemiş olabilir bunun icin hiç atikeri aramayı düşünmedinizmi veya bu ülkede tüketici hakları diye bir şey var bunlarla ilgilenmedinizmi cıkmışsınız buraya atikeri kötülüyor x markaları taktırın iyidir diyorsunuz uslubunuza dikat ederek konuşursanız bu oto gaz piyasasındaki ekmek yiyen insanların haklarına riyat ediyorsunuz ben gazcı degilim benim aracımda lavoto marka kit var memlunum ama sizin burada markaları ve ustaları kötülemek gibi bir niyetiniz var burada tüm oto gaz camiasından özür dileyin derim saygılar

• ayrıca şunu da ekleyelim.araç defalarca atiker servisine gitti. konya merkezle görüşüldü ama yok beceriksizlikten mi kit in arızasından mı bilmiyorum çözüm bulamadılar. Araç benzinde de artık çalışmamaya başlamıştı. benzinde çalışsa sökersin kit kafalarına atarsın.en sonunda satıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: estasi

quote:

quote:

sayın 666

siz bu yorumları yapar ikien ustaları kötülüyorsunuz sistemi kötülüyorsunuz sizin 1 arabanızda sorun cıktı diye bu kadar insan kötümü oldu şimdi oto otogaz setöründe binler ce ekmek parası kazanmak icin dürüst insanlar var şimdi siz brc burda havalara cıkarıyorsunuz yarın brc sorun yaşadıgınız da onlarıdı karalarsınız ve 1 ikincisi arcınızda problem yaşamışsınız ve bunu takan bayi sizinle ilgilenmemiş olabilir bunun icin hiç atikeri aramayı düşünmedinizmi veya bu ülkede tüketici hakları diye bir şey var bunlarla ilgilenmedinizmi cıkmışsınız buraya atikeri kötülüyor x markaları taktırın iyidir diyorsunuz uslubunuza dikat ederek konuşursanız bu oto gaz piyasasındaki ekmek yiyen insanların haklarına riyat ediyorsunuz ben gazcı degilim benim aracımda lavoto marka kit var memlunum ama sizin burada markaları ve ustaları kötülemek gibi bir niyetiniz var burada tüm oto gaz camiasından özür dileyin derim saygılar

Benim aracımda 1 adet değil nerdeyse 10 adet arıza çıktı.Ayrıca atikeri de aradım.Bişey yapmadılar.Onca işçi ve usta çalışıyor diyorsunuz o zaman işlerini doğru dürüst yapsınlar.Tüketici haklarına gitsek ne değişecek? Kitin garanti süresi dolmuş kim ilgilenecek veya en erken ne zaman bir sonuç alınabilecek? Markayı ya da ustaları kötülemek gibi bir amacım yok ben olanı söyledim.Eğer sizde 2 günün birini sanayide geçirseydiniz benim ne demek istediğimi anlardınız.Şimdi anlayamazsınız.BRC de sorun çıkmayacak diye birşey yok.Ama hiç olmazsa yaşadığım bu sorunları bana yaşatmıyor.Kusura bakmayın ama özür dileyecek birisi varsa o da atiker ve özür dilemesi gereken kişide benim.@tuncay altuntoprak nikli arkadaşın benden önce yazdığı mesajı tekrar bir okuyuverin bi zahmet.

• Konuyu herkes okusun arkadaşlar.atiker taktıracaklara bundan güzel rehber olamaz.
  • Bazı araçlar ne kiti takarsan tak kabul etmezler.Kabul görür diyenler yalan söyler,yada geçici olarak sağlıklı çalışırlar.Bunun yanında aracında sağlam olup olmadığı önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okifi

Bazı araçlar ne kiti takarsan tak kabul etmezler.Kabul görür diyenler yalan söyler,yada geçici olarak sağlıklı çalışırlar.Bunun yanında aracında sağlam olup olmadığı önemlidir.

Pejo 206 sı olupta çok sorun yaşayan görmedim.Evet bazı araçlar sıkıntılı olabiliyor.ama çevremde aynı sıkıntıyı yaşayan insanlar yoktu.
  • güncel
  • quote:

Arkadaşlar merhaba.Herkes soruyor niye bu kadar sorun yaşadın ya da ne yaptında olmadı diye bende kendimce bir başlık açmaya karar verdim tüm başımdan geçenleri anlatmak istiyorum.

27.07.2011 tarihinde alıp 13.01.2012 tarihinde sattığım 2001 model otomatik Peugeot 206 ile yaşadığım sorunlardır ve arabayı satmamın %70 sebebi atikerdi diyebilirim.

Önemli Not:"Aracın bakımlarını yaptırdınız mı?" diye soran arkadaşlar var.Buraya aldıktan sonra yaptığım tüm bakımları ekliyorum.Hepsi fiş va faturalı olarak alıcıya teslim edildi.

Bu işte REKLAM kokuyor.
    Arabanızda hata var.(Boğaz kelebeğinde). Suçu başka şeylere yüklemeyin.
    Prins de taksanız aynı sorun olurdu.
    Bilip bilmeden hemen kötülemeyelim.
    Atiker Çalışanı falan değilim. (Fen ve Tek. Öğretmeniyim)
    Ben TARTARİNİ kullanıyorum. Çoğu tanıdıkta Atiker var sıkıntısız kullanıyorlar.

Teşekkürler...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.