Şimdi Ara

Firefox'un Windows 8 tabletler için yeni bir versiyonu hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüksek bellek ve işlem gücü gereksinimleri yanı sıra sık sık çökerek bazen sinir sistemimizin de bozulmasına neden olabilen Firefox, geniş eklenti ve özelleştirme seçenekleriyle hala en çok tercih edilen tarayıcılardan biri olmayı sürdürüyor.

     

     Firma her ne kadar akıllı cep telefonları için başarılı bir sürüm ortaya koyamamışsa da 2012'nin 2. yarısında Windows 8'in Metro arayüzü için geliştirdikleri yeni sürümü gün yüzüne çıkartmayı planlıyor.




    Firefox'un Windows 8 tabletler için yeni bir versiyonu hazırlanıyor


     



    Bilindiği gibi Windows 8 ile hayatımıza girecek olan ve şu anda Windows Phone 7'de aktif olarak kullanılan Metro arayüzü, dokunmatik kontroller üzerine odaklı Tablet PC ve akıllı cihazlarda kullanılmak üzere çeşitli optimizasyonlar içeriyor.

     

    Firefox'un Windows 8 Metro UI sürümü de çoklu dokunma ve sürükle kaydır gibi el hareketlerini destekleyecek. Tabi Windows 8 sadece Metro UI'a sahip değil Firefox'un yeni sürümü Windows 7 benzeri klasik görünümde de çalışmaya devam edebilecek. 

     

    Windows 8'in ARM versiyonunda Flash desteği bulunmadığı da düşünüldüğünde yeni Firefox'un donanımsal HTML 5 desteği ile gelecek olmasına ise kesin gözüyle bakılabilir. 

     








  • "Yüksek bellek ve işlem gücü gereksinimleri yanı sıra sık sık çökerek bazen "

    valla bahsettiğiniz tarayıcıyı yıllardır kullanıyorum pek bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem.

    Bence adam gibi bir test yapın. Ve bunuda bizimle paylaşın. Görelim bakalım 15-20 sekmeda hangi tarayıcı ne kadar bellek kullanıyor.. Ne kadar işlem gücü harcıyor.
  • Çok uzun zamandır Firefox kullanıyorum ve şaşırıyorum Firefox kullanırken sık sık çökmeyle karşılaşanlara.Ben çökme uyarısıyla mininum derecede karsılasıyorum.

    FIREFOX
  • firefox tan croma geçmiştim 10.0 sürümüyle birlikte yeniden firefoxtayım :)
  • firefox icin az bile denilmis ben bu kadar coken,adamı deli eden bir tarayıcı gormedim
  • Kötü veya iyi özgür yazılım Firefox'a evet!
  • Firefox u kim nasıl çökertiyor inanın bende anlamış değilim.

    Ayrıca firefox diğer tarayıcılardan daha az bellek kullanıyor. bunu çok sayıda tab açtığınız zamanda sizde farkedebilirsiniz.


    Açıkcası bir editörün bu kadar göreceli ve su götürebilecek bir konuda kendi deneyimlerini ve görüşlerini sektör gerçeği gibi beyan etmesini sağlıklı bulmuyorum. Adeta kamu oyunu yönlendirmeye çalışmışsınız. Amacınızın bu olmadığına inanmak istiyorum ancak bu yazdığınızı okuyan adam firefox un hiç bir işe yaramadığını düşünür. Ayıp ediyorsunuz ayrıcada yazık ediyorsunuz.

    Mozilla kar amacı gütmeyen arkasında bir ticari dev olmayan, tamamen gönüllü insanların alın teri ve emeği ile varolan ve bir şeyler üretebilen yegane organizasyonlardan biridir. Bu kadar ciddi ve kaliteli bir Haber platformunun, bu kadar kıdemli ve kaliteli editöründen açıkcası bu tarz bir haber girdisi göreceğim aklımın ucundan dahi geçmezdi.

    Firefox mükemmel değil bunu kimse iddia etmiyor ancak sizin belirttiğiniz gibi sorun yumağı asla ama asla değil. Bunları firefox nightly 64 bit den yazıyorum. Alfa bile denemeyecek bir sürümden yani, ver saatlerce kullandığım bir çok işlem yaptığım bu tarayıcı daha bir kez bakın ciddiyetle söylüyorum bir kez çökmediği gibi felaketde hızlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 14 Şubat 2012; 0:28:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yüksek bellek ve işlem gücü gereksinimleri yanı sıra sık sık çökerek bazen valla bahsettiğiniz tarayıcıyı yıllardır kullanıyorum pek bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem. Bence adam gibi bir test yapın. Ve bunuda bizimle paylaşın. Görelim bakalım 15-20 sekmeda hangi tarayıcı ne kadar bellek kullanıyor.. Ne kadar işlem gücü harcıyor.


    sürüm 10.0.1 (firefox)
    sırf meraktan denedim ne olcak die

    tek sekme 310 mb ram %0 cpu
    25 sekme şuan okuduğum ve okuduğunuz sayfa sayfa başına 10mb ram %5 (max) e kadar yükselen cpu kullanımı

    tarayıcınıza saçma sapan eklentiler kurup ........tan sonra aman efendim çöktüydü aman efendim çok kastı o kasarken bende biyerlerimi kastım demeyin
    usulünce kullanıldıında sorun çıkardıını görmedim

    dierleride kaliteli güzel browserler, sadece tercih meselesi

    4 ever fayr foks



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 14 Şubat 2012; 0:58:46 >




  • Bende Firefox'un sık sık çökmesinden müzdarip olan kullanıcılarındanım.. Chrome'ye geçiş yaptım sonrasında ama ondada sorunlar var bellekten çok götürüyor ama Firefox'u arada kullanıyorum.. Umarım bu çökme sorununu aşarda Firefox bizde eski 'MESUT' mutlu günlerimize döneriz


    Not; Happy valentines day "Merhaba ben Mesut Çevik"
  • Mesut abi o nasil bir baslangic oyle pek yakistiradim size, yoksa bu aralar Ekrem Cukurca ile mi takiliyorsun :) O da ayni bu sekil Android'e sovuyor, bence herkes yorumunu kendine saklamali neticede haber objektif olmali istenirse yorum kismindan yorum yapilmali...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardus Linux -- 14 Şubat 2012; 3:43:56 >
  • Firefox bende hicbir zaman randimanli calismadi :)
    Ama hala Firefox kullaniyorum . Alin bakin 1 Sekme ve MB a DIKKAT..... Simdi aldim Resmi.

    Firefox'un Windows 8 tabletler için yeni bir versiyonu hazırlanıyor

    Neden boyle hicbir fikrim yok. Yardimci olabilecek varsa Süper olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 14 Şubat 2012; 4:19:14 >
  • "Yüksek bellek ve işlem gücü gereksinimleri yanı sıra sık sık çökerek bazen sinir sistemimizin de bozulmasına neden olabilen Firefox" bi çok tarayıcı denedim Opera chrome midori .. eminim ismini bile duymadığınız çok fazla tarayıcı denedim hiç biri mozillafirefox kadar kaliteli deği işte kanıtı. Bu güne kadar hiç çöktüğünü görmedim.
    Firefox'un Windows 8 tabletler için yeni bir versiyonu hazırlanıyor bu görmüş olduğunuz ss de 43 tane sekme açık kullandığı ram miktarı ortada kullandığım sürüm mozillanın linux kullanıcıları için olan son sürümü.




  • "sık sık çökerek bazen sinir sistemimizin de bozulmasına neden olabilen Firefox"

    Bunu Ekram Çukurca yazmış olsaydı direk döktürürdüm de Mesut Çevik yazınca noluyoruz moduna girdim. Şaşırmayıp şaşırtmamak lazım. Firefox gayet başarılı bir tarayıcıdır. Ayrıca kullanıcı bilgisi açısından en güvenli tarayıcıdır.
  • Bir teknoloji haber sitesinin bir tarayıcı için sinir bozuyor demesi hangi mantığa sığıyor? FF çöküyor ram kullanıyor diğerleri sütten çıkmış ak kaşık mı? DH tarafsızlığını iyice kaybetti.
  • Mesut ÇEVİK i İŞŞİZLER grubuna kapak mı yapsak?



    Hayır her gelen toolbarı, eklentiyi gelene ağam gidene paşam mantığıyla kurarsanız çökmesi, bellekten yemesi tabi normal.

    Herkes diyor ki Chrome çökmüyor, ya arkadaş ram yetersizliğinden ötürü kaç kez çöktü, aynı pc de firefox bana mısın demedi, e niye chrome daha az çöküyor? daha az eklentisi var! gelen geçen firefox a abuk subuk eklentiler koymuş, siz de program kurarken yes yes yes deyip geçerseniz firefox u içten yıkmış olursunuz.

    Zaten google a normalde de sevmiyordum, ana sayfam bing. Yeni gizlilik sözleşmesiyle iyice gözümden düştü, adamlar zaten bizi izliyor bunu da şimdi aleni hale getiriyorlar.

    Aklı olan google a dair şeyler kullanmaz. Firefox fanlığı falan değil bu, gidin Opera ya şans tanıyın, hakettiği yerde olmayan bir browser bana göre. Bana göre çok iyi işlere imza atıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    Yüksek bellek ve işlem gücü gereksinimleri yanı sıra sık sık çökerek bazen sinir sistemimizin de bozulmasına neden olabilen Firefox bi çok tarayıcı denedim Opera chrome midori .. eminim ismini bile duymadığınız çok fazla tarayıcı denedim hiç biri mozillafirefox kadar kaliteli deği işte kanıtı. Bu güne kadar hiç çöktüğünü görmedim. Firefox'un Windows 8 tabletler için yeni bir versiyonu hazırlanıyor bu görmüş olduğunuz ss de 43 tane sekme açık kullandığı ram miktarı ortada kullandığım sürüm mozillanın linux kullanıcıları için olan son sürümü.


    kardeş ubuntu bu ama :) zaten tümleşik olarak geliyor ubuntuya firefox . windows da en hantalı firefox bunu kabul etmek gerekiyor ancak benim en kullanışlı bulduğum da ayrıca firefox




  • Coker fakat iyidir.
  • Ne diyelim firefoox iyi yapıyuor güzel olur .:)Ona göre hizmet vs şeyler.
  • iyide birçok programın windows 8 için metro arayüzü desteği ile geleceği oldukça aşikar bir durum. şimdi kalkıpta herbir programı böyle haber yapmak çokta doğru olmayacaktır.. sırf yer kaplasın diye yazı yazılmasını doğru bulmuyorum. aynı şeyi opera chrome maxton gibi sadece tarayıcılar için haber yapmak ve onbinlerce programın windows 8 metro arabirimine destek vereceğini ayrı ayrı gündeme getirmek çokta haber değeri taşımaz diye düşünüyorum... bunu yazsanızda yazmasanızda herkes bilebilir dolayısı ile haber niteliği yok ortada.. firefox destek vermeyecek diye bir bilgi olsaydı esas o haber olurdu...!!!
  • Firefox iyidir, iyi yapmışlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.