Şimdi Ara

Çin'de iPad modelleri raflardan kaldırılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'de iPad modelleri raflardan kaldırılıyor

     

    Apple'ın bu yıl için tanıtması muhtemel yeni iPad modelinin lansmanı merakla beklenirken dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'den kötü haberler geliyor. Apple, Proview Technology firması ile olan isim hakkı davasını kaybetti ve sancılı bir süreç başladı.




    Apple'ın iPad isim hakkı için Proview Technology ile olan mücadelesi eskiye dayanıyor. Proview Technology firması iPad isim hakkını 2000 yılında tescil ettirdi. Firmanın uluslararası operasyonlarını yürüten Proview International tarafından da 2006 yılında iPad isim hakkı Apple'a satıldı. Apple da yeni tabletini Avrupa ve ABD'de 2010 yılında satışa sundu.




    Problem iPad modellerinin Çin'de satılmaya başlamasıyla alevlendi. Proview Technology firması Apple'ın iPad adını Çin'de kullanamayacağını öne sürerek yeni bir dava açtı ve yerel firmalara tolerans tanıyan yargı makamları 2 ay önce firmayı haklı buldu. Proview Technology kısa süre sonra iPad adını taşıyan Android 3.0 yüklü tabletini Çin'de piyasaya sürecek. 




    Çin'den gelen haberler perakendecilerin raflardan iPad modellerini kaldırdığı yönünde. Çünkü Çin Endüstri ve Ticaret Yönetimi - AIC, Apple tabletlerinin toplanmaya başlamasını istedi. Operasyonun ayrıntıları net değil ancak perakendeciler zarar görmemek için ürünleri raflardan kaldırıyor ve kasa arkasından satış yapma yolunu seçiyor. 




    Apple'ın şimdi nasıl bir yol izleyeceği konusunda resmi bir açıklama gelmedi ancak firmanın büyük yatırım yaptığı Çin'de maddi olarak zarar göreceği de bir gerçek.

     



    Çin'de iPad modelleri raflardan kaldırılıyor












  • satış koşullarını okuyup görmek lazım önce.. 2006 da Apple bu ismi adamlardan satın almış, ancak isim hakkı Proview de olmamasına rağmen yakın zamanda iPad isimli android tablet çıkaracaklar da deniyor.. e patenti sende olmayan bir isimle nasıl ürün çıkarabilirsin ?

    iPad'i çinde sattırmassın tamam, ancak para karşılığı sattığı isim hakkını izinsiz kullanacak olmuyor mu bu durumda da ?

    edit : bi soru sordum arkadaşlar ? eksi veren arkadaşlar kafanız mı iyi artı yada eksi verilecek bi mesaj değil bu, soru sorduk cevaplayın bari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 13 Şubat 2012; 14:44:13 >
  • Bunlar Çin'in oyunları kanmayalım.Samsung var işin arkasında :D
  • Bence o kasa arkası satanlar bu günü bekliyordu ne kadar gizli ve illegal ise o kadar kâr getirir diye kaldırıyorlardır :) Türkiyede olsa gizli odalar bile yaparlar sırf illegal satmak için satıcıların arayıpta bulamadığı fırsat olmuş
  • Apple kopyala yapıştır yapmış....(Sonradan para karşılığı almış)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olle

    Bunlar Çinin oyunları kanmayalım.Samsung var işin arkasında :D


    haha :)
  • Çindeki pazar hiç kimse kaybetmek istemez LePad diye Çin e özel çakma bir tablet çıkartır
  • Sabreden dermiş muradına erbeden gebebermiş.:P :)Burada gerçekten apple'ın haksız olduğu açık olarak gösterıiliyor verdiği sözün arkasında durmadan iş yapmış haklı olarak da rakip firma kazanmış.
  • Çindeki fasoncuların en büyük müşterisi Apple ilen Çin o kadar aleni Apple'a haksızlık yapmaz. Firma ismi satarken Çin hariç diye ibare koydurmuştur muhtemelen. Yada bu hakkı Çinde onlara sağlayan birşeyler vardır.
  • apple ne yapip edip satar arkides

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • copy center = apple
    sonra da millete kopyacı derler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 13 Şubat 2012; 15:07:59 >
  • patent konusunda bu kadar hassas olan firma neden konu kendisi olunca aynı hassasiyeti göstermiyor acaba???
  • Copy center = DonanımHaber...!!!

    Biraz meşhur sitelere bakanlar, fotoğrafına kadar aynısı olduğunu görür. Üzülüyorum milletimi sadece tercüme yaparken gördükçe. Reklamdan ise voleyi vuruyorlar.
  • Apple bir yolunu bulur ve satar. ıPad
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

    satış koşullarını okuyup görmek lazım önce.. 2006 da Apple bu ismi adamlardan satın almış, ancak isim hakkı Proview de olmamasına rağmen yakın zamanda iPad isimli android tablet çıkaracaklar da deniyor.. e patenti sende olmayan bir isimle nasıl ürün çıkarabilirsin ? iPadi çinde sattırmassın tamam, ancak para karşılığı sattığı isim hakkını izinsiz kullanacak olmuyor mu bu durumda da ? edit : bi soru sordum arkadaşlar ? eksi veren arkadaşlar kafanız mı iyi artı yada eksi verilecek bi mesaj değil bu, soru sorduk cevaplayın bari


    patent hakkı her ülke için ayrı ayrı alınmalıdır. amerikada aldığınız patent almanya'da geçerli değildir. bu nedenle çin deki patent hakkın apple'a satılmamış olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    copy center = apple
    sonra da millete kopyacı derler...

    Ne alaka hocam adamlar kadar yenilikçi bir firma daha var mı
  • Zaten çinde hiç kimse apple store'dan cn kodla biten ipad almıyor genellikle insanlar hongkong malı tercih ediyor sebebi daha ucuz olması ve amerika malı ile aynı özelliklere sahip olması örneğin çin malı ipadde youtube yokken hongkong malında var
  • Millet fanboylugunu yine calıstırmıs applexsamsung ... Boşverin fanboylugu simdi orada fiyatlar epei ucuzlayacak millet zarar olmasın diye daha dusuk fiyattan satacaklar bi 10-20 tane getirtebilsem varya....köşeyi dönerim.
  • Ne o iPad'in çakmalarını mı satıcaksınız artık :D
  • ctrl+c vtrl+v = i#
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.