Şimdi Ara

Samsung'un Ivy Bridge tabanlı oyuncu dizüstü bilgisayarı detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung'un Ivy Bridge tabanlı oyuncu dizüstü bilgisayarı detaylandı


     

    Arka arkaya piyasaya sunduğu iddialı modeller sayesinde son birkaç yılda dizüstü bilgisayar satışlarını agresif bir şekilde arttıran Samsung, Intel'in 22nm Ivy Bridge platformunu kullanan yeni modeller üzerinde çalışıyor. Diğer sistem üreticileri gibi Samsung'un yeni platform için hazırlık sürecinde olduğu biliniyordu ancak şirketin yeni modellerine ait detayların belirmeye başlamasıyla birlikte Güney Koreli firmanın Ivy Bridge modelleri de şekillenmeye başladı.

     

    Samsung'un haberimize konu olan oyun odaklı dizüstü bilgisayarı güçlü donanım özellikleriyle piyasaya çıktığı dönemde dikkat çekecek gibi görünüyor. NP700G7C-S01US koduna sahip olan yeni dizüstü bilgisayar, 17.3-inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde ekrana (parlaklık seviyesi 400nit)  sahip. Intel'in 22nm 3D transistör teknolojisini kullanarak geliştirdiği, 2.3GHz hızındaki dört çekirdekli Core i7-3610QM işlemcisinden güç alan dizüstü bilgisayar, 16GB'a kadar DDR3 bellek kullanımına olanak tanıyor. Depolama sürücüsü olarak 1TB'lık iki adet disk ile toplamda 2TB depolama kapasitesi sunan dizüstü bilgisayar ekran kartı olaraksa Nvidia'nın Kepler mimarisini temel alan yeni nesil mobil ekran kartlarından GeForce GTX 675M eşlik ediyor. 2GB GDDR5 bellek ile gelen ekran kartı ile Samsung'un yeni sisteminin oyun performansı açısından iddialı bir konumda yer alacağı da altı çizilen detaylar arasında. 

     

    Samsung Chronos 7'deki tasarım anlayışının güncellenmiş hali ile dikkat çekici bir görünüme sahip olan diüstü bilgisayar, optik sürücü olarak Blu-ray kullanıyor ve bu durum, çoklu ortam deneyimi açısından da yeni modeli iddialı kılıyor. Samsung'un Express Cache teknolojisi ile hızlı sistem başlangıcını destekleyen diüstü bilgisayar, kablosuz iletişim 802.11n WiFi ve Bluetooth 4.0 desteğine ek olarak Intel WiDi ile uyumlu cihazlara kablosuz görüntü aktarımını da mümkün kılıyor. USB 2.0, USB 3.0 ve Gigabit Ethernet portlarına sahi olan dizüstü bilgisayarda görüntü aktarımı için D-Sub bağlantısı da destekleniyor. Görüntülü sohbet uygulamaları için 2 Megapiksel çözünürlüğünde yerleşik internet kamerası ile donatılan sistemde ayrıca klavyenin arka aydınlatma özelliğine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. 

     

    8 hücreli pil ile gelecek Samsung NP700G7C'nin, Intel Ivy Bridge platformunun lanse edileceği Nisan ayı içerisinde 1700$ civarı bir fiyatlandırma ile pazara giriş yapması bekleniyor.










  • çıktıgında bi inceleme bekleriz yeni oyuncu notebookları eskilere gore dahi olacagı soylenıyor ozellikle sogutma dizayn gibi merakla beklemekteyiz :D
  • benim beklediğim pc

    I5 3430m işlemci

    8gb ram

    Amd radeon 7650

    15.6-17.3 ekran

    Altec hoparlör

    7 serisi çip



    Fiyatta 1.500 1.800 arası olsa tadından yenmez
  • laptopun alınabilirliğini soğutması belirleyecek. 2000-2500 bandında fiyata inerse yada ötv indirimi gelirse :) Kaçırmam bilgisayarı.
  • Of çok harika bir dizüstü şuan zaten yapılan en iyi dizüstü Pc yada Pc'lerden biri.
    Teknik özellik bakımından hatsafhada fiyatda tabi ona göre normal sanırsam 3000TL civarında bir laptop ama güzet tasarım sade ne etkileyici..Tam benim gibi profesyonel oyunculara hitap ediyor :) Bu laptop benım olsa yemın edıyorum 5-6 yıl arası kullanırım.:)
  • Aynı özelikleri 13 inch modellere de koyabilirse süper olur. Windows 8 ve dokunmatik ekranıda ekledilermi laptop + ultrabook + tablet karışımı harika birşey çıkar ortaya. Birde Asus Tranformer daki gibi ekranıda söküp takabilirsek piyasada ne laptop kalır nede tablet...
  • :) güzel ama fiyatı biraz tuzlu olur.
  • Yazın laptop almayı düşünüyorum aslında aklımda monster vardı ama bu laptopu görünce fikrim biraz değişti aynı özelliklerde laptop u monsterda yaptığımda 4000 tl civarı fiyat çıkıyor eee bu laptop 3500 tl civarı olursa kesinlikle bunu alırım tabi bu şuan ki durum yaza kadar fiyatlar kesinlikle oynar birde notebookcheck gibi sitelerde gtx 675m in benchmark larını görmem lazım ancak bu laptop hem tasarım hem donanım özellikleriyle alınabilirliği yüksek bir laptop
  • Bir firma her alanda nasil bu kadar eksiksiz urunler ortaya koyabiliyor anlamak zor, bu da şahane olmus, F/P ile de ayrica goz dolduruyor, tebrikler SAMSUNG.
  • daha ne olsun herşeyi yapmişlar
  • Guzel ama boylesine guclu bilesenler icin kasasi cok kucuk. Sogutmasini nasil yapacaklar cok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarjı nekadar dayanacak acaba :(
  • Özelliklerine diyecek bişey yok ama 120GB SSD+1TB HDD olsa daha iyi olurdu. Samsungun da bilgisayarları güzel ama ben asıl laptopu MSIdan bekliyorum.
  • süper ötesi bir cihaz olmuş.. tek kelime ile muhteşem.. birde ekranı dokunmatik olsaymış windows 8 için biçilmiş kaftan olurdu sanırım. ama onuda bir sonraki modele koyarlar sanırım..
  • Ya akılları kurcalayabilecek onca soru varken şarjını ne yapacaksınız Allah aşkına. Oyun odaklı dizüstülerin şarjları zaten güçlü bileşenlerden ötürü hep 1 saat civarı gider (oyun kullanımında).
  • Oyun bilgisayarında dokunmatik ekrana ne gerek var ki
  • Şuanda samsungun i5 işlemcili dizüstünü kullanıyorum vede alet ne açarsam açayım ısınmıyor. Bu samsung nasıl bir teknoloji geliştirdi bilmiyorum ama aletin sesini duymuyorum o derece yani. Hani normal gelmiyor bana bu kadar sessiz çalışması. :D bu laptopta alınır diyorum. Çünkü samsung az öncede bahsini ettiğim gibi ısınma problemini tepeden tırnağa çözmüşte diyebiliriz. MSI acer felan hikaye yani bunun yanında. Harika donanım özelliklerine sahip. Bu dizüstüne sahip olsam herhalde beni 5 ila 6 yıl idare ederdi rahatlıkla :))
  • Bu sefer 'Oyuncu Bilgisayarı' olmuş.
  • klasik bir Samsung bilgisayar. tasarım farklı, özellik olarak iyi ama yine de pek iç açıcı görünmüyor. samsung donanımdan kısıtlama yapmıyor ama kasa kalitesi, ısınma ve stabilite sorunları çok oluyor(casper gibi). bunun da çok iyi olacağını düşünmüyorum. 3000 tl ye monster varken bunu almak da pek mantıklı gibi görünmüyor. aynı fiyata, özellik olarak monster biraz daha düşük olabilir ama kalite ve garanti bakımından çok daha iyi.
  • alınabilirlik konusunda En önemli faktör fiyatının nekadar cazip olduğu.sırf imcelik için 2 kat fiyat koyuyorlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.