Şimdi Ara

Soğuk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
14.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 2 Şubat 2019; 3:23:5 >

• Üretmeyen ve belirli bir tabakaya biat edilen ülkelerde devlet yüksek vergi toplar ve ülke böyle geçinir ama bu kısa vadede bir çözümdür daha sonra büyük sorunlar doğurur, ayrıca her siyasi iktidar koltuğa geldiği gün gidecegini bilir ve bu süre içerisinde kendisi ve yanındakileri zenginleştirir kendi burjuvasını oluşturur, iç işlerde kendi başına takılır dış işlerde Birleşik Devletler gibi güçlerin maşası olur.

Yani kendi zevki ve çıkarı için ülkeyi uçuruma sürükleyen bu iktidarlar en büyük sorunlardır ama biat eden kitlenin demokrasi için değilde "demokrasiye karşı" oy kullanması telafi edilemeyen sonuçlar doğurur,bunun bedelini yine aynı gemide olan vatandaş öder kısaca çoğunluğun dediği doğru demek değildir ama bu doğru olmayan şey bütünü ilgilendirir.

Kısaca kendine güç bulan iktidarlar bu süre içerisinde yüksek vergiler ile ekonomi çarkını yavaş yavaş döndürerek ekonomide istikrar var imajını gösterirken kendi ve yandaş çıkarlarına hizmet ederler buda gelir eşitsizliğini doğurur belirli bir kesim gittikçe zenginleşir büyüme verileri %2 de kalır bu ekonomi sağlam ve büyüyor olarak lanse edilir ama bu büyüme iç harcama ve lüks tüketimden kaynaklıdır yani büyüme falan yoktur aslında.

Bu sebeple yüksek vergiler cahil halkların hakettiğidir halk ne kadar bilinçli ise ve ne kadar refah istiyor ise o kadar refah gelir bir ülkeye ama dediğim gibi bekirli bir kesimin çoğunluğu göz ardı edilmemelidir çünkü birleşirlerse "Çalıyor ama çalışıyor" diyebilecek kadar ileri giderler...
  • Mesela bu mesajı yazmak için interneti kullanıyorsun ve bunun altyapısını devlet kuruyor. Bilgisayarının çalışması için gereken elektriği evine devlet getiriyor. Yaşaman için gerekli olan temiz su ihtiyacını da devlet yaptığı yatırımlarla sağlıyor falan filan.

Bunların kalitesi düşük dersen veya vergiler çok yüksek dersen başka telden çalarız ama "devlet bize ne veriyor ki" demek forumdan uzaklaştırma almaları için insanları kışkırtmak olur.
  • Verdiği pek çok şey var ama yinede paranın önemli kısmının tekrar halka dönmediğine inaniyorum. Mesela yolumuzu yapıyor, kaldırım döşüyor, tüneller yapıyor, alt yapılar sağlıyo felan ciddi para isteyen işler bunlar. Ama bunun yanı sıra partilere boş yere müthiş para akıyor, devlet otomobillere çok para veriyor(dünyada en çok devlet arabası bizde) ve daha pek çoğu.
    sonuç: vergiler yapılan işe göre fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünki sistem kapitalist
  • üretim olmadığı için vergilerle ayakta duruyoruz.

turizm, inşaat vs. 'de iş yapıyoruz onun haricinde pek birşey yok
  • Devlet bu gün benim için ne yaptı?
  • Vergi ödenen devlette halkın devlet işlerine karışması daha olasılıklıdır. Halk devlete vergi verir ve bu halkın bazı istekleri olur. Ama Türkiye' de halk, devlet ne verirse ona talim duruma geldi. Fazlasını isteyemiyoruz, üstüne dünyanın en pahalı vergileri bizdedir. Avrupa'da da insanlar bize yakın vergi veriyorlar fakat geri dönüşümlerini daha iyi alıyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Mesela bu mesajı yazmak için interneti kullanıyorsun ve bunun altyapısını devlet kuruyor. Bilgisayarının çalışması için gereken elektriği evine devlet getiriyor. Yaşaman için gerekli olan temiz su ihtiyacını da devlet yaptığı yatırımlarla sağlıyor falan filan.

Bunların kalitesi düşük dersen veya vergiler çok yüksek dersen başka telden çalarız ama "devlet bize ne veriyor ki" demek forumdan uzaklaştırma almaları için insanları kışkırtmak olur.

1 yıl kullandım altyapıyı amorti ettim geri kalan para daha hızlı internet için kullanılmıyor başka yerlere akıyor aldığım hizmet kalitesi aynı kalıyor + temiz su sağlıyor diyorsun ya zaten onun parasını alıyor vergi hizmet için alınan bişey değil haraç gibi birşey bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 13 Şubat 2012; 6:01:23 >
  • Kendi fikrimi söylüyorum onun için beni suçlamayınız lütfen bu kadar vergi veriyoruz çünkü başbakanın gözü doymuyor aldıkça dahada istiyor. Sorarım size Van depreminde vanın yarısı duman oldu bunun için yardım toplandı bu miktar 127 milyon tl eski paraya göre 127 trilyon bu para ne oldu çok merak ediyorum ve hala turkcell yeni yardım kampanyası başlattı bir mesaj için 5 lira kesiliyor. 127 milyon tl ile iki van yapılır o para ne oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Kendi fikrimi söylüyorum onun için beni suçlamayınız lütfen bu kadar vergi veriyoruz çünkü başbakanın gözü doymuyor aldıkça dahada istiyor. Sorarım size Van depreminde vanın yarısı duman oldu bunun için yardım toplandı bu miktar 127 milyon tl eski paraya göre 127 trilyon bu para ne oldu çok merak ediyorum ve hala turkcell yeni yardım kampanyası başlattı bir mesaj için 5 lira kesiliyor. 127 milyon tl ile iki van yapılır o para ne oldu.

Hangi 127 milyon?

http://www.internethaber.com/van-icin-verilen-sozler-yalan-oldu-390567h.htm

• Devletin masrafı çok ve kısamıyor bu yüzden çok vergi alıyor. Gereksiz personel ve araç sayısı, transfer harcamalarının büyüklüğü, verimsiz işgücü... Bazen devleti özelleştirmek gerekiyor diye düşünmüyor değilim :D

Resmen iş yapmayın, üretmeyin, işçi çalıştırmayın paranızı faize yatırın / bankalarda tutun/ yurtdışına çıkartın diyor...

Nasıl mı?

Her işçi için sskya 350 tlye yakın meblağ ödeniyor içerisinde işveren payı var ( ama her işçide var işveen kaç taneyse artık... )
    Sonra aynı adamdan bağkur parası alınıyor
    Adam mal alıp satıyor kdv ödüyor
    Kar ediyor kurumlar vergisi ödüyor
    Dükkan tutuyor stopaj ödüyor
    Sonra kendine para alınca kendisi için bir vergi daha ödüyor...
    Elektrik, su, doğalgaz ve tüm temel ihtiyaçlar paralı ve bunların da içlerinde vergileri var...

tüm işini resmi yapan bir yer için tahminen söylüyorum : 100.000 tl'lik cironun çok rahat 40.000 tlsi vergi olarak devlete gidiyor...

• ben devlet memuruyum. yaklaşık her ay elime 2000 lira para geçıyor. ama yaptığım iş 300 lira etmez. aradaki 1700 lira farkı devlet nerden karşılayabilir? benimki çok basit bir olay ,türkiyede buna benzer bir çok şey var. ayrıca ben petrol ve araç dışındıkı ürünlerde fazla vergi olduğuna inanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: velevki

Devletin masrafı çok ve kısamıyor bu yüzden çok vergi alıyor. Gereksiz personel ve araç sayısı, transfer harcamalarının büyüklüğü, verimsiz işgücü... Bazen devleti özelleştirmek gerekiyor diye düşünmüyor değilim :D

Resmen iş yapmayın, üretmeyin, işçi çalıştırmayın paranızı faize yatırın / bankalarda tutun/ yurtdışına çıkartın diyor...

Nasıl mı?

Her işçi için sskya 350 tlye yakın meblağ ödeniyor içerisinde işveren payı var ( ama her işçide var işveen kaç taneyse artık... )
    Sonra aynı adamdan bağkur parası alınıyor
    Adam mal alıp satıyor kdv ödüyor
    Kar ediyor kurumlar vergisi ödüyor
    Dükkan tutuyor stopaj ödüyor
    Sonra kendine para alınca kendisi için bir vergi daha ödüyor...
    Elektrik, su, doğalgaz ve tüm temel ihtiyaçlar paralı ve bunların da içlerinde vergileri var...

tüm işini resmi yapan bir yer için tahminen söylüyorum : 100.000 tl'lik cironun çok rahat 40.000 tlsi vergi olarak devlete gidiyor...

bu direk vergi. adam araba alacak yüzde 80 ya da yüzde 130 vergi ödüyor. -bak söyledikçe yerimde duramıyorum yüzde 130 vergi ne lan!?-
    benzin 1 liraya çıkıyor depoya 4.3 liraya giriyor.
    elektronik eşya da fahiş vergi var.
    sinemaya git eğlence vergisi yazıyor fişte
    kısacası o 40.000 üstüne bi 30.000 daha alıyor senden.

• Millet 127milyon tl ile van kuruluyor diyiyor, siz ne kuruyorsunuz allahin askina. Van gibi bir il icin en az 1milyar tl gerekir, siz 127milyona vani 2kere kuruyorsunuz. 127 milyon tl 1tane alisveris merkezinin parasi bile degil.

Ha gelelim vergi olayina, her devlet vergi alir, devlet ve halk olmanin geregidir bu vergi alma olayi. Sen vergi odemezsen ordun, alt yapin, ihracatin gelismez. Su an gelismiyor diyen bi ton liseli cikacaktir ama hem savunma sanayisinde hemde ihracat yapan cogu firma sahibi islerin buyudunu soyluyor, bi anda bu isler halka yansimaz ama 5-6 yila halkta meyvasini alir.

Baska bir konu dolayli vergilerin ve vergi oranlarinin cok olmasi, size kisaca bakkaldan fis aliyormusunuz diye soruyum, ben dahil kimse almiyor. Bakkalda vergi kaciriyor. Bu kucuk bir ornek halk cok fazla vergiden kacirinca, mecburan vergi oranlari ve dolayli vergi artar. Memur olmayan veya memur olup ek is yapan herkes vergiden kaciriyordur. Kimse ben verginin tamamini oduyorum diyemez. Su an yunanistan gibi olmadiysak odedigimiz vergilerden dolayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergiler çok fahiş, bir devlet hiç üretmeden, istihdam yaratmadan, vergileri dış borçlarını kapatmak için kullanıyorsa ve bu yüzden zırt pırt vergi zammı yapıyorsa o devletin sonu gelmiş demektir. Son çıkan Genel Sağlık Sigortası uygulaması mesela buna örnektir. İşsiz vatandaştan bile zorunlu vergi almak demektir. Gerçekten yazık.

Ha gerçi halk böyle oldukça, bize semer vuran çok olur. Dünyada bu kadar tepkisiz bir halk var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 14 Şubat 2012; 17:33:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Vergiler çok fahiş, bir devlet hiç üretmeden, istihdam yaratmadan, vergileri dış borçlarını kapatmak için kullanıyorsa ve bu yüzden zırt pırt vergi zammı yapıyorsa o devletin sonu gelmiş demektir. Son çıkan Genel Sağlık Sigortası uygulaması mesela buna örnektir. İşsiz vatandaştan bile zorunlu vergi almak demektir. Gerçekten yazık.

Ha gerçi halk böyle oldukça, bize semer vuran çok olur. Dünyada bu kadar tepkisiz bir halk var mıdır acaba?

Hocam burdada yanlis bilginiz var.
    Evde mesala 4kisi yasiyorsunuz ve askeri ucret 700tl diyelim (tam bilmiyorum askeri ucreti) eve giren para 2800tl den fazla ise 50tl oduyorsun, 2800den az ise devlet karsiliyor, belli bir miktarin ustunde ise daha fazla oduyorsun, 18yasindan buyuk ve issizsen 50tl ye sigortali olmak cok avantajli, 18-25 yas arasi okuyorsanda devlet karsiliyor, 2800tl kazanan aile icinde 50tl bisi degil. Bu yasa kacak isci calistiranlar icin buyuk darbe oldu, adam isci calistiriyor ama sigortasi yok, maasida az isci magdur, devlet magdur, is veren mutlu bu adaletsizligi bozmak icin yaptilar. Simdi isci beni sigortali yapmak zorundasin dicek. Haberlerden duyma islerlerle, halkin uydurdugu tabularla hareket etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 14 Şubat 2012; 17:41:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Vergiler çok fahiş, bir devlet hiç üretmeden, istihdam yaratmadan, vergileri dış borçlarını kapatmak için kullanıyorsa ve bu yüzden zırt pırt vergi zammı yapıyorsa o devletin sonu gelmiş demektir. Son çıkan Genel Sağlık Sigortası uygulaması mesela buna örnektir. İşsiz vatandaştan bile zorunlu vergi almak demektir. Gerçekten yazık.

Hocam burdada yanlis bilginiz var.
    Evde mesala 4kisi yasiyorsunuz ve askeri ucret 700tl diyelim (tam bilmiyorum) eve giren para 2800tl den fazla ise 50tl oduyorsun, 2800den az ise devlet karsiliyor, belli bir miktarin ustunde ise daha fazla oduyorsun, 18yasindan buyuk ve issizsen 50tl ye sigortali olmak cok avantajli, 18-25 yas arasi okuyorsanda devlet karsiliyor, 2800tl kazanan aile icinde 50tl bisi degil. Bu yasa kacak isci calistiranlar icin buyuk darbe oldu, adam isci calistiriyor ama sigortasi yok, maasida az isci magdur, devlet magdur, is veren mutlu bu adaletsizligi bozmak icin yaptilar. Simdi isci beni sigortali yapmak zorundasin dicek. Haberlerden duyma islerlerle, halkin uydurdugu tabularla hareket etmeyin

Kardeşim ben zorla sağlık sigortası falan istemiyorum. Resmen dayatma yapıyorlar. Benim belki özel sigortam var, çok daha iyi hizmet alıyorum. İstemiyorum bu hizmeti kullanmak yahu.

Bu arada oranları yanlış biliyorsun

Bu uygulamayı zorunlu yapmayacaklardı, yapacaklarsa sadece devletin sırtında kambur olan yeşil kartlılara yapacaklardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Millet 127milyon tl ile van kuruluyor diyiyor, siz ne kuruyorsunuz allahin askina. Van gibi bir il icin en az 1milyar tl gerekir, siz 127milyona vani 2kere kuruyorsunuz. 127 milyon tl 1tane alisveris merkezinin parasi bile degil.

Ha gelelim vergi olayina, her devlet vergi alir, devlet ve halk olmanin geregidir bu vergi alma olayi. Sen vergi odemezsen ordun, alt yapin, ihracatin gelismez. Su an gelismiyor diyen bi ton liseli cikacaktir ama hem savunma sanayisinde hemde ihracat yapan cogu firma sahibi islerin buyudunu soyluyor, bi anda bu isler halka yansimaz ama 5-6 yila halkta meyvasini alir.

Baska bir konu dolayli vergilerin ve vergi oranlarinin cok olmasi, size kisaca bakkaldan fis aliyormusunuz diye soruyum, ben dahil kimse almiyor. Bakkalda vergi kaciriyor. Bu kucuk bir ornek halk cok fazla vergiden kacirinca, mecburan vergi oranlari ve dolayli vergi artar. Memur olmayan veya memur olup ek is yapan herkes vergiden kaciriyordur. Kimse ben verginin tamamini oduyorum diyemez. Su an yunanistan gibi olmadiysak odedigimiz vergilerden dolayi

Üstadım peki bakkala soruyormusun niye vergi kaçırıyorsun da ödemiyorsun diye? Adam sattığından ortalama %18 kdv alıyor ( devlet adına tahsildarlık yapıyor ) ve devlete ödüyor, Kesin olarak Kar elde edip etmediği belli olmayan 3 aylık dönemlerde kurumlar vergisi ödüyor, yer kiralıyor stopaj ödüyor, sskya işçisi ve kendisi için para ödüyor sonra mecburen bağkurada para ödüyor, elektrik su ve doğalgaz için haklı olarak hizmet bedeliyle haksız olarak yüksek vergi ödüyor, akabinde telefonu için hem özel iletişim vergisi ödüyor hemde verginin vergisini ödüyor... Araba alıyor özel! vergilerden ödüyor, ev alıyor %100ün üzerinde vergi ödüyor ve asıl kaçırılan para orada bakkalın kaçırdığı bir kaç lirada değil

Devlet vergi almasın demiyorum diyende saçmalar zaten ama alınan vergiler iş yapanları batıracak düzeyde olmalı. Ticaret hayatını bilmeyenler ticaret kanunlarını yazmamalı.

Kırdıysam affola güzel kardeşim derdim oranların çok yüksek olduğunu anlatmaktı. Keşke oranlar düşürülse ve vergi tabana yayılsa...

• Bir gün bir kral ülkesindeki insanların hiç sesi çıkmamasından, her şeyi kabullenmesinden çok rahatsız olmuş ve ülkesindeki en çok kullanılan köprünün başına bir adamını yerşetirmiş. O adam köprüden her geçenden 5 altın vergi almış. Aradan aylar geçmiş, halktan ses çıkmıyor... En son kral dayanamamış vergiyi 10 altına çıkarmış. Halktan yine ses yok...Kral çok sinirlenmiş ve köprünün başındaki adama hem 10 altın almasını hem de köprüden her geçeni öpmesini!! (siz anladınız :)) istemiş. Bakmış halktan yine ses yok. Artık dayanamamış ve köprünün başına gitmiş ve kuyrukta öpülmeyi bekleyen halka bağırmış; " ey halkım bu durmdan şikayeti olan bir adam bile yok mu aranızda?" . . . dakikalarca kimseden ses gelmemiş. Kral daha çok hiddetlenmiş ve soruyu daha gür bir sesle sormuş.. arkalardan bir adam öne çıkmış ve "benim şikayetim var kralım" demiş. Kral da sevinerek şikayetini sormuş. Adam da "Kralım, köprüye koyduğunuz adam çok yavaş öpüyor bizi, biz de sırada beklemekten yoruluyoruz, buraya bir adam daha koyarsanız işler daha hızlı yürür" demiş....

• Devlete verdiğin verğiler sana yol, su, elektirik olarak geri dönüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.