Şimdi Ara

Daha ucuz, daha verimli güneş pilleri yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cambridge üniversitesindeki bilim insanları geliştirdikleri yeni yöntem ile güneş ışığından gelen mavi ve kırmızı ışık dalga boyunu aynı anda enerjiye çevirmeyi başararak fotovoltaik hücrelerin verimliliğini %25'ten fazla arttırmayı başardı.

     

    Fotovoltaik genel anlamıyla ışık kaynağından elektrik elde etme yöntemine verilen ad oluyor. Fotovoltatik hücre de büyük güneş pili panelleri üzerindeki en küçük elektrik üreten birime verilen isim. Güneş pilleri bir çok fotovoltaik hücrenin paralel ve seri olarak birbirine bağlanması ile elektrik üretiyor.

     

    Cambridge üniversitesindeki araştırmacılar yaptıkları açıklamada kullanılmakta olan güneş pillerinin sadece kırmızı dalga boyundaki ışığı enerjiye çevirebildiğini mavi dalga boyundaki ışığın ise ısı olarak kaybedildiği belirtiyor. Bu nedenle alışıldık güneş pilleri güneş ışığının en fazla %34'ünü elektriğe çeviriyor.




    Daha ucuz, daha verimli güneş pilleri yolda

     

    Yeni geliştirilen fotovoltaik hücreler ise hem kırmızı hem de mavi dalga boyundaki ışığı elektriğe çevirme yeteneğine sahip.  Mavi dalga boyunun enerjiye çevrim oranı ise şimdilik 2'ye 1 oranında.




    Ekip bununla da kalmayıp yeni üretim teknikleriyle daha uygun fiyatlı güneş pillerinin de önünü açıyor. Yeni fotovoltaik hücrelerle geliştirilecek güneş pilleriyle %44'e varan verimlilik elde edilebilecek olması da gelecekte temiz ve ucuz enerji için oldukça önemli bir gelişme. 

     

    Artan verimlilik sayesinde daha az alanda daha fazla enerji elde edilebilecek olması da yeni güneş pilleriyle dizüstü ve cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarda şarj sorunu da ortadan kaldırılabilir. 

     







  • Bende simdi tukenmeyen pil uzerinde calisiyorum.Cambridge kimmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afferim çalışın çalışınnn
  • Bizde Bakıyoruz ne hoş
  • %40 verimli fotovoltaik piller var ama astronomik fiyatlarda satışta o yüzden adamların gerçekten üretim tekniklerine el atması lazımdı. adamlar yapıyor biz daha bir nükleer santral inşaasına başlayamadık bile...
  • Turkiyede gecersiz bu dusuk fiyat muhabbeti, sonucta %5oo vergi var(!) + ayrica adamlar hic bos durmuyor yapiyor, helal olsun
  • Evet evet yoldadır kesin. Bir üniversite bir şey icat etmiş/ bulmuş ise ondan gelir elde etmek için yapmıştır. Büyük firmalara patentini satarlar onlarda istediği zaman istediği fiyata sunar.
  • Sonunda bu tür yeni gelişmelerin ortaya çıkması güzel, devamını bekliyoruz..:)
  • siz merak etmeyin güneş pilleri yaygınlaşsın devlet onada ışık vergisi koyar
  • ama şimdi bunlar çoğalırsa pil firmaları batmazmı? herkes bunu alıp güneşte şarj edecek kimse yeni pil alma gereği duymayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    siz merak etmeyin güneş pilleri yaygınlaşsın devlet onada ışık vergisi koyar

    Birde güneş olmadığında güneşsizlik vergisini de unutmayalım.Malüm devletimiz vergi uydurma ve uyduruk vergiyi bindirme konusunda uzman.
    Yakında sadece vergiyle çalışan otomobilimiz olacak zaten.
  • rekabet olup diger firmalar da birseyler yapacak iste.. bekli onlarda enerjiyle calisan pil yaparlar
  • adamlar çalışıyo helal olsun diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kont_andre

    quote:

    Orijinalden alıntı: batkent siz merak etmeyin güneş pilleri yaygınlaşsın devlet onada ışık vergisi koyar
    Birde güneş olmadığında güneşsizlik vergisini de unutmayalım.Malüm devletimiz vergi uydurma ve uyduruk vergiyi bindirme konusunda uzman. Yakında sadece vergiyle çalışan otomobilimiz olacak zaten.


    A hiç öyle bir şey yapar mı devletimiz aaaa. Sadec şunu söylim çoğunluk bu güneş enerjisinden faydalanarak enerji ihtiyacını karşılasın devlet güneş panellerinin önüne açılır kapanır panel koyar parasını ödedikçe panellerin açılır öedemmessen kapanır. Birde sayaç koyar onlara oooo çok kullanmışsın paneli bu kadar enerjiyi ne yapıcaksın güneşinide kapatırlar.

    Abartdığımı düşüneneler olabilir ama memeleketimde öyle saçma sapan vergiledirme yapılıyorki adamın nefes alıcak bir yeri kalmıyor. Depremde konan vergiler hala devam eder . Bir defaya mahsus çevre temizlik vergileri devam eder. Atık su bedeli devam eder. Sonra sorunca biz mi yaptık bizden öncekiler yaptı derler sanki sorduğumuz kişiler yol geçen vatandaş . İşine gelmediği kanunu değişsin geleni ooo biz mi yaptık eski hükümeti seçin onlar değişsin derler.

    Ben vergi vermek asla zoruma gitmez aksine vermek için uğraşırım ama vergisiniz düzgün verenle devlet uğraşır vermiyen paşa paşa işini halleder. Konuyu daha fazla dağıtmayayım .

    Bir örnek veryim paneller hakkında , Japonyada bir mahhalleye devlet karşılık beklemeden her evin çatısına güneş paneli yerleştirdi . Yaşam sıtandartları etkileyip etkilemediği ni araştırmak için . Ve yerleştirdiği paneller vverimliliği %4 iala %9 arası . Ve panelli evler fazla elektriği sayaçtan geçerek artı olarak aparada kazandı. İşte devlet işleyişi böyle olmalı. Hep yollmak la olmuyor.




  • bizim ülkede yeni teknoloji diye normal pillerden daha pahalıya satarlar
  • Eğer ekonomik olarak hayata geçirilirse büyük gelişme olur. Güneş enerjisi ile elektrik üretmek insanoğlunun küresel ısınmayla mücadelesindeki en önemli unsurlardan bir tanesi.
  • yorumlara baktım birde habere baktım ya geyik var yada siyaset güneş yararlıdır ben şuanda güneşten su ısıtmada yararlanıyorum.yazın bizim evde hiç kalorifer yada kombi açılmaz 4tane güneş paneli var kışın bile 1 saat güneş görmesi yetiyor ve ticari hayatımızda da kullanıyoruz bunu orada da 60 tane prizmatik camlı bakır kollektör gurubu calıştırıyoruz günde 12ton suyu 65 derecede sisteme basıyoruz kapalı devre olarak mazotla karşılaştırırsak 6 ayda 12 ton mazot parası cebimize kalıyor komple sistem 1,5 yılda maliyetini sıfırladı.şimdi ayda elektirik şirketine 6 ila 12 bin tl ödeme yapıyoruz bunuda güneş piliyle karşılamak için teknolojinin olgunlaşmasını bekliyorum 3 yıl önce araştırdıgımda bu fotovoltaik meselesini güneşten gelen enerjinin %8 ila 12 sini elektriğe dönüştürüyor 1 panel 1000dolar mertebesinde ben en az 150 panelli bir sistem kurmayı düşünüyorum ki bu da 100kw yapar iş cok tabiki olmadı daha sonra siyah silikonun geliştirildigini ögrendim onun %90 oranında verimli oldugu söylendi ama bidaha bi ses çıkmadı erke gibi sonuç bekliyoruz




  • gzüel bir gelişme
  • onlarda Bilim İnsanları, Bizde de Vergi İnsanları işbaşında
  • Şkk ornekleri %10 verimliligi gecemiyordu %44 verimlilik bence devrim bu gidisle günes enerjisi ile calısan arabalar yakındır.. Gene araplar 4 ayak ustune dusecek adamlarda günesten bol bişi yok :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.