Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.115
Cevap
124
Favori
727.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birileri berline hiz testi yapip koyabilirmi? pingleri merak ediyorum
    sadece hipernetle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 23 Ocak 2016; 22:53:44 >
  • Selamlar, dün bir arkadaşım Superonline Fiber upload hızının 5 mbit ile sınırlandırılmasından yakınmış.

    TTnet Fiber 50 mbit hıza bile 2 mbit upload limiti koyuyor. Dün şikayet oluşturup TTnet ile görüştüm, yetkili kişi altyapının bu kadar desteklediğini söyledi.

    Komik bir durum. Buna biz dur demezsek hiç bir şey değişmeyecek. Online oyunlarda veya video vb yüklerken resmen çile çekiyoruz. Bence bir change.org kampanyası başlatalım ve TTnet Online işlemlerden şikayet yazısı yazıp gönderelim...

  • Merhaba Wikipedia'da Vdsl2 İçin

    17a 100Mbit Simetrik
    30a 200Mbit Simetrik

    Bilgileri Var Sanırım Türkiyede Sadece 17a Profili Kullanıyor Türk Telekom Ama Hat Değerleri Genelde Download 150 Upload İse 50Mbitler Oluyor Bu Download Ve Upload Değerlerinin Eşit Olması Gerekmiyormu Neden Upload Daha Düşük Oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

    Merhaba Wikipedia'da Vdsl2 İçin

    17a 100Mbit Simetrik
    30a 200Mbit Simetrik

    Bilgileri Var Sanırım Türkiyede Sadece 17a Profili Kullanıyor Türk Telekom Ama Hat Değerleri Genelde Download 150 Upload İse 50Mbitler Oluyor Bu Download Ve Upload Değerlerinin Eşit Olması Gerekmiyormu Neden Upload Daha Düşük Oluyor?

    Pazarlama şekli bu şekilde. Yoksa vdsl2 ile aynı bakır kablo mesafesi kısa kalmak kaydı ile 140 mbit download, 60 mbite yakında upload hızları alabilmek mümkün, dolaptan eve kadar olan bakır mesafe uzarsa buna göre verilecek hız düşüyor. Ttnetin 2 mbit upload vermesi tamamiyle kendi paket mantığı ile ilgili, vodafone 4 mbit veriyor mesela, normalde btk nın belirlediği tavan upload hız 35 mbit için 3 mbit, 50 mbit için 4 mbit vodafone bunu uyguluyor paketlerinde ama ttnet uygulamıyor, ttnet aboneleri resmen üvey evlat konumunda.




  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Anladığım Kadarıyla 17a Profilinde Download+Upload Toplam 200Megabit Bant Genişliği Var Ve Türk Telekom Bunu 100/100 Vermek Yerine Kendi İsteğince 140/60 Olarakmı Veriyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

    Anladığım Kadarıyla 17a Profilinde Download+Upload Toplam 200Megabit Bant Genişliği Var Ve Türk Telekom Bunu 100/100 Vermek Yerine Kendi İsteğince 140/60 Olarakmı Veriyor?

    Bunlar modemden gördüğünüz ulaşılabilir hızlardır, altyapı durumundan, altyapı içerisindeki kullanılan cihazlardan, santral taraflı sistemsel durumlara ve modemin dataları nasıl değerlendirdiğine göre değişebilir. 17a profili ortak bir profildir, ttnet bunu kısıtlayamaz, modem üzerinde ulaşılabilir hızı 100/100 olarak görebilmeniz için modülasyon mesafesinin yarım metre falan olması gerek. Kimsenin evinde fiber dolap olmadığından haliyle ulaşılabilir hız değişecektir. Bina altında fiber dolap varsa bakır kablolama 200 metreyi geçmez ise alabileceğiniz maksimum hız 150 down 60 up, 100/100 almanız için dolabın evinizde, modeminizinde içinde olması gerek ayrıca bu hızlar ciddi miktarda snr gücü gerekmektedir, her vdsl kartının marka/modeline göre port başı tahsis edilen güç limitleri vardır, kart üzerinde yoğunluk az ise boş port çok ise yüksek snr değerleri gönderilebilir ancak tüm portlar doluysa haliyle güç paylaşılır, birçok dolapta boş vdsl portu bile bulunamıyorken bizim fazlasını beklememiz hayal gibi birşey.

    Aslında konu çok farklı bir yere geldi, benim bahsettiğim şey internet paketleriydi. Btk belirli periyotlarda adsl/vdsl toptan satış paketleri belirliyor ve alt bir fiyat koyuyor bunu isplere gönderiyor. Onlar fiyatlarda düzenleme yapıyor, paketleri tavanı geçmemek kaydı ile değiştirebiliyor. Ttnet çakallık yaparak upload hızını paketlerinde düşük tutuyor, vodafone ise tavan limitten veriyor. Yani fiber veya hiper pakete uygun olanlar rahatça 10-20-40 mbit upload hızları alabilir ancak başta btk bu olayı limitliyor, üstüne ttnet kullananlar ikinci bir limite uğruyor.




  • Uzun zaman önce binanın bodrumuna Türk Telekom kutu bağlamıştı. Sanırım kutu T11 tam anımsayamadım. Bağlandıktan sonra hattım kendiliğinden (Dönüşüm)FİBERNET LİMİTSİZ (20 Mbps'ye kadar)_DG İ olarak değişti. Online işlemlerde bu şekilde gözüküyor. Modemim VDSL2 destekli değil.

    Aşağıya modem değerlerinide ekleyeceğim. 3 farklı sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdidenn teşekkürler

    1- Bu paketlerde upload hızı 2Mbit mi ?

    2- Ping değerlerim kötü seviyede diyebilirim. Özellikle online oyunlarda çok sıkıntı çıkartıyor. Aynı veya daha düşük bağlantıya sahip arkadaşlarım yarı yarıya daha az ping aldıkları oluyor. Bu pakette hizmet VDSL2 olarak veriliyor diye biliyorum. Modemi değiştirip VDSL2 şeklinde sinyal aldığımda ping değerleri düşer mi ?

    3- İnternet günde 4-5 defa kesiliyor. Downstream SNR marjı biraz düşük gibi geldi. Hızı 22Mbit civarı sabitlettirmemi tavsiye eder misiniz ?

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU




  • TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    resimdeki paketin 16mbse kadar olanına 60 tl ödüyorum daha hızlı 24mbse kadar olan paketde aynı fiyat görünce ttneti aradım müşteri hizmetlerini bölgemde hipernet olduğunu söyledi aynı fiyata evet 24mbse kadar kullanabilirsiniz dediğine göre 20 mbs falan alırmışım yalnız modemim vdsl destekli olacak bunu söyledim TPLİNK 8970 modem kullanıyorum yalnız bana hala bayan ttnetin satışta olan vdsl modemlerini tercih etmelisin diyor dedimki hanımefendi benim modemim vdsl dedtekli zorla ttnetin o dandik modemini satıcaklar neyse ben şimdi 16 mbs den 24 mbse ücret farkı olmadan aynı fiyata kullanırmıyım süpriz fatura olmaz diye sorduğumda hayır dedi 60 liraya hipernet 24mbs kullanabilirsiniz dedi fakat geçiş sürecinde bağlantı kopması internet gitmesi yaşanabilirmiş peki bu kopmalar ne kadar sürer kaç gün dediğimde maksimum 15 gün sürer dedi aynı fiyata 24 mbs hipernet 16mbse kadar olanda 14 mbs görüyorum maksimum hızı 3mbse düşmeden önce kafam karıştı ne dersiniz 24 mbse geçmelimiyim arkadaşlar




  • Paket değişikliğinde bi ust hıza geçince fiyatı ne ise onu oluyorsunuz sürpriz çıkmıyor bende 24 den 50 ye geçiş yaptım.
    Gelelim internet koymalarına.Kendilerini garantiye almak adına en uzun sureci söylüyorlar.Ben geçiş yaptığım anda sinyal gitti ve hemen yeni hız değerli sinyal geldi yaklaşık 1-2 saatte normal hızına ulaştı modem.
  • Arkadaşlar geçende sormuştum.

    Jpon bağlantı türü kullanıyorum.(Veya herneyse)Tılgın modem değiştirecem ericson ong 'den wan kablosunu yeni modeme takmam yeterli oluyor mu internet bağlantısı için??
  • Vodafone Fiber'e geçmek istiyorum. Altyapımın uygun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  • Yeni mahallemde yeni hat değerlerim

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
  • Hayirli olsun. Saha dolap uzakligi yaklasik ne kadar? Artik tasinirken internet hiz degerleride ev secim kriterleri arasina girmeye basladi gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Sağolun 1-2 sokak ilerimde 50 veya 100 metre olması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VDSL

    Yeni mahallemde yeni hat değerlerim

    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    Hayırlı olsun hocam.. Bende geçebilsem hayırlısı ile vdsl ye :)) 1.5 aydır uğraşıyorum yok olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    Sağolun sıkıntı neyki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aHMET-

    hayır gerek yok. zaten cat6 kablo çekince de içindeki 2 tane teli kullanıyorlar, normal telefon kablosu ile aynı işi görüyor.

    eğer internet bağlandıktan sonra hız problemi / kopma vs. yaşarsan o zaman değiştirmen gerekir. ben 20 senelik kabloyu değiştirdim, tüm ek noktalarını kaldırıp direk bina dışındaki türk telekom kutusuna kadar cat6 ile değiştirdim, hızım 30'dan 31mbit'e çıktı :) o kadar da fark etmeyebiliyor yani yeni kablo olması.

    bu arada turkcell al/sat yapıyor, ttnet'ten farklı bir VDSL alamazsınız, hız kota vb. aynıdır. turk net ile vodafone ise VAE (veri akış erişimi) anlaşmasıyla kendi hız ve kotasını ayarlayabiliyor. o yüzden böyle farklılıklar var.

    Turkcell al sat yapmıyor. Türk net ve vodafone dan çok daha geniş vae ve yapa altyapısı var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VDSL

    Sağolun sıkıntı neyki ?

    Bir buçuk aydır hattımın vdsl2 portuna geçişi için altı kez başvuruda bulundum beş kez iptal oldu altıncı başvurunun üzerinden beş gün geç geçti hala hattım beklemede santrale iş emri düşmüyormuş hattın adsl modundan vdsl ye geçmesi için sistemsel bir sıkıntıymış çözmeye çalışıyorum ama sıktı artık bir buçuk ay oldu çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arakadaslar.tt net adls kullanicisiyim ve taadutumun bitmesine 10 ay var.Yakin zamanda tasinacagim. Gidecegim yerde ttnet fiber var gozukuyor(ttnet fiber nerededen baktim). Fibere gecebiliyormuyum taadut bitmeden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala tılgın denen zıkkımdan kurtulmamızın bir yolu yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.