Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: F VE Q KLAVYE KARÅ?ILAÅ?TIRMASI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Klavye, Fare, Joystick, Gamepad >> Cevap: F VE Q KLAVYE KARÅ?ILAÅ?TIRMASI Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 [8]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
net_katil

9 Ekim 2008, 19:10:33  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bundan 1.5 yıl önce Zabıt katipliği sınavına girmiştim. Önümüzde bir metin yanlışsız olarak bilgisayarda en az 3 dk da 90 kelime istiyorlardı. Ben On parmak Q kullanıcısıyım 135 kelime yazmıştım Q klavye içinde en iyilerden biriydim ama 1. olan çocuk F klavye kullanıyordu
Tam 178 kelime yazmıştı hiç unutmam. Q klavye elbette yazım hızı açısından berbat ama işte her yeri sarmış durumda özellikle notebooklarda çok sorun oluyor. Ülkemizde baştan tedbir alınmış olsaydı Q klavyeleri hiç bir şekilde pazarımıza sokmasalardı en azından F klavye standartlaşana dek bu noktaya gelinmezdi.

HP PAVILION DV6-1245et KULLANANLAR KULÜBÜ
CPU:T6500 |RAM:3GB |HDD:320 | İntel Wifi Link 5100 Ağ Bağlantısı a/g/n ve Realtek ethernet kartı | ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran kartı | 5/1 Kart okuyucu | Parmak izi okuyucu | HP Web Kamerası | 3 USB, 1 e-sata, 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı | 15,6" 16:9 Ekran | Çift katman destekli LightScrible özellikli DVD+/-R | 6 Hücreli Lityum İyon pil | HP mobil uzaktan kumandası |
CYBER-WARRIOR

18 Ekim 2008, 18:40:04  

Yaşasın f klavye canavar gibi yazıyorum..İş yerinde herkes hayran kalıyor..Merak ediyor özeniyorlar..Azıcık havamız olsun da...

ŞİMDİ KURAL İÇİ GALİBA | | OKUMAYA GEREK YOK
Horned Hand
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Ekim 2008, 20:47:56  

Q klavyeye başlamadan önce F e başlamak isterdim. Daha çekici geliyor nedense
cyborgnox

4 Kasım 2008, 22:29:32  

9 yıldır yani 5 yaşından beri Q kullandım Qkullanıorum F zor geliyo :D

asilimy

6 Kasım 2008, 3:17:26  

1995 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. bir atml öğrencisiyim. okulumuzda bilişim teknolojileri alanı var ve bende o alandayım. 6 yıldır f klavye kullanan bir arkadaşımla aynı metni word te yazmayı denedik. yanımdaki arkadaşımda bize metni okudu. f klavye kullanan arkadaşım 10 parmak yazmasına rağmen ben ondan daha hızlı bir şekilde ayrıca ona göre alfabetik kurallara ve imla kurallarına daha uygun bir biçimde yazdım. yani bu kişiye göre değişiyor. hangisiyle başladıysan onunla gidiyorsun. onda daha iyi oluyorsun. okulda f klavye olmasına rağmen ben bilgisayarımı q klavyeye çevirerek kullanıyorum. f klavyenin bir kötü yanıda yazdığımız kodlarda bizi aşırı düzeyde yavaşlatması. çünkü ingilizceye hiçbir şekilde uygun değil. en çok kullanılan tuşlar en zor ulaşılan yerlerde. örneğin: q, f, w, x, b (html kodlarında en çok kullanılan kodların bazılarını yazıyorum. yazdığım harfleri inceleyebilirsiniz: <b>, <br>, <marquue>, content="text/html, "text/javascript", width, www, http-equiv, quality, if....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilimy -- 6 Kasım 2008; 3:19:46 >

www.metropolhosting.com

www.onlinesakarya.com

:) :) :)
mihl

21 Kasım 2008, 17:57:46  

quote:

Orjinalden alıntı: asilimy

1995 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. bir atml öğrencisiyim. okulumuzda bilişim teknolojileri alanı var ve bende o alandayım. 6 yıldır f klavye kullanan bir arkadaşımla aynı metni word te yazmayı denedik. yanımdaki arkadaşımda bize metni okudu. f klavye kullanan arkadaşım 10 parmak yazmasına rağmen ben ondan daha hızlı bir şekilde ayrıca ona göre alfabetik kurallara ve imla kurallarına daha uygun bir biçimde yazdım. yani bu kişiye göre değişiyor. hangisiyle başladıysan onunla gidiyorsun. onda daha iyi oluyorsun. okulda f klavye olmasına rağmen ben bilgisayarımı q klavyeye çevirerek kullanıyorum. f klavyenin bir kötü yanıda yazdığımız kodlarda bizi aşırı düzeyde yavaşlatması. çünkü ingilizceye hiçbir şekilde uygun değil. en çok kullanılan tuşlar en zor ulaşılan yerlerde. örneğin: q, f, w, x, b (html kodlarında en çok kullanılan kodların bazılarını yazıyorum. yazdığım harfleri inceleyebilirsiniz: <b>, <br>, <marquue>, content="text/html, "text/javascript", width, www, http-equiv, quality, if....)

O f yazandan kaynaklanıyor f klavyenin suçu ne profosyonel düşünen herkez f nin daha kullanılışlı ve hızlı olduğunu bilir

Picasso

23 Aralık 2008, 19:04:19  

Herkese alıştığı klavye iyi geliyor. Bende en başlarda F klavye kullanıyordum. Annem ve babam gazetecilik okuduklarından dolayı sürekli F klavyeyle çalışıyorlardı bende onu öğrenmiştim. Ben ilkokul 3. sınıftayken evimize bilgisayar girdiği düşünülürse, ortaokulun yarısına kadar F klavye kullanmıştım. Sonra gençlik tabi internet kafelere gidiyoruz. Eski bir kitap vardı çalışmama rağmen on parmak da öğrenememiştim. Hem de arkadaşlar bakıyor "bu ne biçim klavye lan" diyorlar. Sonra eski bir Q klavye buldum, USB klavyeler de pek yaygın değil babamla kavga dövüş ederekten taktım Q klavyeyi bilgisayara onu öğrenmeye çalışıyorum, bu sefer annem babam garip garip bakıyorlar klavyeye. Böyle bir ortamda, ara ara da F klavyeye dönüş yaparak Q klavyeyi öğrendim. Hakkıyla on parmak Q klavye öğrendiğim zamanlar da herhalde lise 1 ya da 2 olduğum döneme rastlar. İlginçtir, yıllardır ekmeğini önce daktilo sonra bilgisayar üzerinde F klavyeden çıkaran babam klavyeye bakmadan yazamazken ben bir iki yıl içerisinde hiç çalışmadan sadece refleks olarak 10 parmak yazmayı öğrendim. Tabi bunun nedeni büyük ölçüde gençken öğrenmiş olmamdır bunu biliyorum. Uzun lafın kısası, benim söylemek istediğim, bu bir alışkanlık meselesi. O zaman vazgeçmeyip F klavyeyi aynı şekilde öğrenmiş olsaydım, bugün aynı şekilde F klavye de kullanıyor olurdum. Artık milyonlarca insan buna alıştıktan sonra Q klavyeyi kaldırıp atalım demek de çok zor ve uzun bir süreç olur. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi, bunun önlemi ta en başta, Q klavyeyi ülkemize sokarken düşünmeliydik. Şimdi F klavyecilerin üzerine düşen görev bence ilköğretim okullarında F klavye kullanılmasını zorunlu hale getirmeye yönelmektir. Çünkü artık bizden geçti, ama yarın için olan savaş, bugünden başlar.

İmza
Akinci

23 Aralık 2008, 20:49:47  

Çok geç kalınmış sayılmadığın düşünüyorum.
Ayrıca müsait bir zamanda yorumlarıda dikkate alarak yazıyı güncelleyeceğim.

Q klavye parmaklara işkencedir. Türkçenin klavyesi F klavyedir. tıklayın

TesTuDo

24 Aralık 2008, 9:51:14  

En iyi Q klavye..okulda yazılmıo apışıp kalıom.Q klavyede 10 snde yazcam şeyi 20 sn de yazıom

Eski ad:Konkon
hüso58

24 Aralık 2008, 19:24:30  

quote:

Orjinalden alıntı: TesTuDo

En iyi Q klavye..okulda yazılmıo apışıp kalıom.Q klavyede 10 snde yazcam şeyi 20 sn de yazıom

Bende bir süreliğine F klavye kullandım ,çok zordu.Hiç alışamadım.

ATATÜRKÇÜLER BİRLİĞİ
http://www.mehmetcik.org.tr/
SiR MaNiaC

30 Aralık 2008, 14:10:19  

arkadaşlar bu sadece tuşların dile göre dizilimiyle açıklanabilecek bir durum değildir bence..

mesela ben bir yazılımcı olarak türkçeyle pek işim olmuyor ne yapayım Fe klavyeyi.

ya da ayrıyetten solağım ve Q klavye tam solaklar için üretilmiş sanki

sol elim sağ elimden daha çok harfe basıyor.Bir yerlerde de bunun hakkında bir yazı vardı.

nihalim71

24 Ocak 2009, 24:36:34  

ya bikere ben f klavye yide kullanmasını biliorum bakmadan q klavyesinide kullanabiliyorum bakmadan.
7 sene boyunca q klavye kullandım fakat su 2 senedir f klavye kullanıyorum ve bu dalda birinciliklerim bile var. bu kadar basit ve kolay bi klavye olamaz. bence çok rahat bi kullanımı var. 10 parmak yöntemi süper bence.
herkese tavsiye ediyorum

nihal öztürk
zEnci

3 Şubat 2009, 8:35:04  

bilgisayar öğretmenlerinin bundan haberi yok sanırım 11 senedir bilgisayarı Q klavyede kullandım malesef bilek ağrımın nedeni Q klavye sanırım !
Nymphadora

5 Şubat 2009, 16:30:43  

yazdıklarının arasında bilmediklerim de varmış,teşekkürler.

nbispf

20 Şubat 2009, 23:46:55  

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
fth.RBTR

21 Şubat 2009, 17:21:42  

süper bi yazı olmuş

boywonder

2 Mart 2009, 19:43:43  

Suanda ben F klavye kullanan sadece 1 arkadısımı gordum o Q klavyedede guzel yazıyordu okula gttıgımde bı bakdım F klavye aralarnda Q klavyeyı aradım ama bulamadım bende bıse yazmadım :D ama ark ım F de guzel yazıyordu cunku ona alısmısdı ama suanda turkıyenın 4/3.5 dan fazlası Q kullanıyor ınternet kafelerde dahıl!!

halukkilic

8 Mart 2009, 18:49:42  

Çok güzel bir yazı olmuş, 10 senedir f klavye kullanıyorum, başlarda bir çok program f klavye kabul etmediği için q klavye alıyordum windowstan f'e çeviriyordum, gerçi bios'ta hala f klavye kullanılmıyor Yes ve No'ya basmak için oda ayrı bir olay. Gerçi yararını her yerde gördüm, q klavyeyi windowstan F 'ye çevirmek 5 saniyeyi almıyor, ki askeriye de daha bir başka oluyor, internet alışkanlığı olan herkesde bi q klavye sevgisi alıp başını gitmiş , fakat askeriyemiz F klavye kullanıyor ve kullanmakta da çok haklılar. Eline koluna sağlık bu arada tekrar.

Gigabayt P35DS3R | Q6600 | Sonic 9600Gt | Benq x2200w hdmi @ Inca 20.1 Dvi @ Benq MP721c Dvi | 320Gb Samsung-e-sata @ 80 Gb Seagete-sata @ 1 TB Maxtor-usb @ 1 Tb Wd My Book World-ethernet @ 1 Tb Qnap Turbo Nas Pro II @ 1 Tb Wd Essential-usb | Aopen H700B @ Fsb 600w Psu @ Powersonic 600VA ups @ Xerox Phaser 3121 | Samsung CLP 315 @ G15 v1 | G5 Mouse @ Belkin N52 | Thunder 9 | Sennheiser pc150|
BaZZaM

9 Mart 2009, 11:34:39  

F Klavyeyi askerde kullanmıştım. Elbette ilk kullanmaya başladığım zamanlarda zorlanmıştım. Ama alıştıktan sonra klavyeye dahi bakmadan yazmaya başladım. Keşke F Klavyenin yaygınlaştırılması için bir şeyler yapılsa. Hiç olmazsa Q Klavyede bir şey yazmak için harcanan vakitten tasarruf edilmiş olunur. Devir tasarruf devri... :)

Jokerguy

10 Mart 2009, 18:11:45  

gereksiz...herkes hangi klavyeyle yazmaya kullanmaya alıştıysa onu kullansın klavyede bile milliyetçilik olayına girceksek işimiz var...

DH XBOX 360 TOPLULUĞU

gamertag : evrensel
bulevent

Sisteme Gözat

12 Mart 2009, 15:27:03  

ne milliyetçiliği burda tartışılan hızlılık tamam olaya bir de milliyetçilik penceresinden bakalım. Dile sahip çıkmak gerekir değilmi millet neden evet yerine ewet yazar oldu veya "z" yerine "s" kullanır oldu düşün bakalım tabiki daha hızlı yazabilmek için bunlar sadece şuan hatırladıklarım. Ben dilimizin bu msn kültürü ve internet kültürü yüzünden kirlenmesinden hoşlanmıyorum. Çok yakında f klavyeler zaten yaygınlaşacak devlet bu konuya da el attı türçenin kirlendiğinin onlarda farkında. Okullarda tekrardan f klavye kullanılmaya başlandı. Bir de olaya yararcılık penceresinden bakalım zabıt katipliği sınavlar düzenleniyor Q kullananların çoğu o sınavı kazanamadı neden mi türkçe de (ş,ü,ğ,ç ) gibi türk alfabesinin ağılıklı olarak kullanılması.

muratguclu
Jokerguy

13 Mart 2009, 17:38:35  

Q klavye ingilizce kökenli bir klavye olabilir ama sonuçta Türkçe karakterleri de içeriyor...Türkçe yazan biri q klavyede de yazar gördüğün gibi ben nasıl ü leri ç leri yazabiliyorum q klavye kullanmama rağmen..ayrıca o v yerine w falan hızlı olma olayı da hikaye değişik olmak için,tarz yapmak için öyle yazıyolar..ona bakarsan TurqcheyLe aLhaqaSı oLmayan shekiLLerde yazan da var..Bir önceki cümlemde verdiğim örnek gibi böyle yazanlar da mı hızlı yazmak için böyle yapıyor hayır şekil olsun diye aksine daha da yavaş yazıyolar..Yani zabıt katipliği sınavına girenler de birazcık q klavyeyle alıştırma yapsalardı geçerlerdi belki de sorun klavyede değil kullanıcıdadır..Sen f klavye gelince v ler w yazanların düzeleceğini Türkçenin temizleneceğini mi sanıyorsun? Ben hiç sanmıyorum..

DH XBOX 360 TOPLULUĞU

bulevent

Sisteme Gözat

13 Mart 2009, 23:16:52  

öncelikle q klavyede (ş,ü,ğ,ç i) gibi karakterlerin olmadığını zaten söylemedim.(zaten bunu söyleyerek ya karşıdaki insanın Q görmediğini düşünüyosun ya da F kullacılarının Q klavyenin sadece ingilizce için kullanıldığını düşünüyosun ya kaç adam der zaten yok bunlar diye. yalnız şuna degineyim bu karakterler sık kullanılır. q da bu yük tamamen sağ serçe parmağa binmiş durumur. buda verimi düşürüyor. f de ise bunlar güçlü parmaklara göre ayarlanmış. daha hızlı yazmamıza olanak sağlıyor. şimdi ben Q 10 parmak kullanıyorum. yani bakmadan çok hızlı yazabilirim. taki bu zabıt katipliğine kadar. Bu sınava hiç girmediğin belli oluyor. ben hızlı yazdığımı zannederken f kullanıcıları 3 dakikada 130 kelimeye çıktı ben 96 da kaldım 12 yanlış ve kaldım yani öyle birazcık q klavyeye baksalardı alıştırma yapsalardı geçerlerdi belki demekle de olmuyor. q da en hızlı özellikle bu sınavda 100 kelimenin üzerine çıkanıda görmedim. yok ben yazarım diyosan bu sınavlarda çıkan metinler var dene. yani bu metini belki sınavdakinden daha hızlı yazdım ama ordaki metinler daha zorlu :) yani yok ben yazarım diyordan çıkmış metinlerde kendini dene. bundan dolayı F klavyeye geçmek daha mantıklı. şu karakter değişikliğine gelelim ben de daha önceden hızlı olsun diye (evet yerine ewet) yazardım bunu kimse inkar edemez yani benim dediğim yani amaçları sadece hızlı olmak isteyenleri de inkar edemezsin. şu şekil yazanları örnek gösteripde bak bunlarda var sen yanılıyorsun demek ne kadar akıllıca tartışılır. ha var mı bunu bilmiyorum belki şekilli yazanlar var. dil kirliliği zaten diz boyu olmuş burdan da başlasak fena mı olur ?

muratguclu
Jokerguy

14 Mart 2009, 13:31:13  

Ben genelden bahsettim hızlı olsun diye değil de şekil olsun diye yazanlar var derken...tabi ki hızlı olması amacıyla yazanlar da vardır sen yanılıyosun gibi bişey söylemedim..ayrıca f klavyeye de karşı değilim yanlış anlaşılmasın..sadece türkçeye daha uygun diye heryerde kaldırılmasına insanlara zorla sunulmasına karşıyım..ben kaç yıldır q klavyeye alışmışım bi daha yeni baştan klavye mi öğrenecem..kim hangi klavyeyi rahat kullanıyosa onu kullansın..

DH XBOX 360 TOPLULUĞU

KontG

15 Mart 2009, 12:27:07  

Bari bilgisayarlar yaygınlaşma aşamasındayken F'ye alıştırsalardı... Ya da Türkiye'ye giren bütün klavyeleri F yapma zorunluluğu gelseydi...

Biz ne satıldıysa onu kullanmak zorunda kaldık... Artık değiştirilmesi zor... Ben de istemezdim q klavye ama yapacak birşey yok...

Bilgi için teşekkürler

LOST Fan iPod Touch User
gork71

15 Mart 2009, 13:37:33  

Turkceyle alakasi olmayan bi klavye uydurup satmislar yillarca. üstelik özerinde calisma yapilmis dilimize uygun hale getirilmis bir tus düzeni hazirlanmis hatta kanunlarla korumaya alinmis. buna ragmen q'nun yayginlasmasin göz yumanlara ne demeli..

Aliskanliklardan vazgecmek zordur ama cocuklarmiza bari dogru bir aliskanlik kazandiralim, kendimiz de fe'ye gecelim.

Milliyetcilik falan diyen arkadaslar, bari bunda biraz ciddyet gösterin, daha uygun ve ve dilimiz için hazirlanmis birseyden bu kadar korkmayin.

en bastaki mesaji okudum ve biraz düsününce q klavye kullanmak cok sacma geliyor ilk isim fe klavye almak olacak.
konu hakkinda bir yazi, foruma bu yazi sonrasinda ulastim: http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=825327

12henry14

15 Mart 2009, 22:53:22  

herşeyimiz bitti bir q'muz f'miz kaldı
bunu da hallettik mi dünyanın en ileri teknolojisine sahip ülkelerden biri olacağız

fransızlarında kendi klavyesi vardır almanlarında fakat çoğu bizim gibi q kullanır, ama bizden kat kat ileridedirler. demek ki neymiş, olay daha başka yerlerdeymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 15 Mart 2009; 22:48:49 >

iceyhan

16 Mart 2009, 22:08:43  

arkadaşlar q klavyede 3 dakikada 60 kelime yazıyorum f klavyeye geçsem mayısa kadar 3 dakikada 100 kelimeyee ulaşabilir miyim?

cenkse

19 Mart 2009, 20:36:09  

Arkadaşlar milliyetçiliği bir kenara bırakın artık ingilizce evrensel bir dil oldu bir Japon bir Türkle ingilizce sayesinde rahatlıkla anlaşabilir yazışmalarımızın çoğunu ingilizce yapıyoruz bu konuyu alevlendirmenin bir manası yok.

Gelelim F klavye kullanımına, iddia ediyorum Q klavye kullanıpta Türkçe 10 parmak dakikada 140-150 kelime yazıyorum diyen var ise muhtemelen sıkmıştır. 110-120 kelime doğrudur.

Ben ticaret lisesi mezunuyum okulda öğrendik F klavyeyi ve yaklaşık 12 senedir F klavye kullanıyorum. Okulda kara tahtamızın hemen üstünde parmakların dakdiloda nasıl durduğunu gösteren bir şema vardı. Ben yazmaya başladığımda hiç dakdiloya bakmadım hep o şemaya bakdım, şu an hakikaten nasıl yazdığımı bilmiyorum sadece düşünüyorum ve ekranda yazısı çıkıyor diyebilirim.

Sınavlarımız 20dakika civarında olurdu sadece kağıdın ön yüzünü hatasız dolduranlar 100 alabilirlerdi. Ben kağıdın arkasınıda doldurup hocadan yeni kağıt isterdim sınavda kaşeli kağıt kullanıldığı ve sayılı olduğu için vermezdi bende oturur beklerdim sınavın bitmesini, 12 senedir çok hızlanamadım herkesin bir limiti var tabi bilgsayarda yazmak daha kolay sıkı çalışmayla herşey yapılabilir. Eğer F klavyeye devlet sınavına gireceksiniz çalışın yoksa Q klavye size yeterde artar bile yormayın kendinizi hayatın tadını çıkarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkse -- 19 Mart 2009; 20:31:11 >

Riamando_Leles

11 Nisan 2009, 17:56:00  

Beyler bizim okulumuzda F klavye kullanılıyor :) Her okulda böyle mi bilmiyorum..Çalışma için sağolasın kardeş baya dikkatimi çekti.Ben Q klavyeye alıskınım ama F yede alısmaya çalışıyorum.Benim babam iş yerinde F klavye kullanıyor ve eve geldiğinde Klavye Ayarlarından Klavyeyi F klavye yapıyor..Gerçekten biraz değişik birşey ama bakacam.Tabi ben Q cu oldugum için F biraz garip geliyor..

212.175.122.92:3162 RPG server herkezi bekleriz
Akinci

12 Nisan 2009, 12:28:43  

Arkadaşlar bu yazıyı hazırlarken bu kadar popüler olabileceğini tahmin etmemiştim. Demek ki F klavyenin emek ürünü olduğunu anlayan, bilen çok kişi varmış.
Müsait bir zamanda yaplan eleştiriler ışığında yazıyı güncellemeyi düşünüyorum. (Yazımı diyemiyorum çünkü konu yazanı aştı, F klavyecilerin katkılarıyla ortak bir hale geldi, )

Bilinçli her arkadaş bir şeyler yapabilir. F klavye için çeşitli sloganlar da üretebiliriz.
Belki benim nickimden (Akıncı) dolayı ikide bir konunun milliyetçiliğe çekilmesinden rahatsız oluyorum. F klavye bilimsel bir sonucun ürünüdür belli ideolojinin dayatması değildir. Eğer ideolojik bir ürün olsaydı bugün Q an çok F klavye kullanıcısı olurdu.

mihl

2 Haziran 2009, 17:20:16  

F klevyenin dünyanın en bilimsel klavyesi olduğunu kim inkar edebilir,ki, tabiki on parmak yazanlar bunu bilir sanki sen düşünüşorsun klavye kendi yazıyor

ReBeR

5 Haziran 2009, 2:46:00  

birçok kurum ki buna ibm türkiye dfahil f kulanıyor. üniversiteden bir arkadaşım sekreterlik yapıyor ve f klavye ile inanılmaz hzızlı yazıyor. ama ben okul labaratuarlarında f klavye yüzünden kafayı yiyordum. bir internet sitesini yamam 1 dakikay buluyordu. anlyorum sadece evde kendimiz kullansak tamam ama f alışınca her yerde karşımıza çıkan q klavyede benim fde yaşadığımı yaşamakta var.

i hate your falsehood and lies, i see your dreams drowning in world anarchy
westblood

6 Haziran 2009, 7:23:52  

Q alışmışız, yani pcye kullandığımdan beri Q kullanıyorum artık Fye geçmem. 8 senesi var en az.

ψ Kimi Raikkonen - Freddie Mercury Ψ

Freddie Mercury : "Müzik aynen resim çizmeye benzer.Resmi çizerken arada neye benzediğini
görmek için bir adım geri çekilmek zorundasındır.Ben de Queen'den bir adım geri çekiliyorum.
Sevenlerimin,müziğimi ebediyete kadar hayatta tutmalarını istiyorum.''
Ψ Ultimate Rock God Ψ

mihl

15 Haziran 2009, 2:25:55  

quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

birçok kurum ki buna ibm türkiye dfahil f kulanıyor. üniversiteden bir arkadaşım sekreterlik yapıyor ve f klavye ile inanılmaz hzızlı yazıyor. ama ben okul labaratuarlarında f klavye yüzünden kafayı yiyordum. bir internet sitesini yamam 1 dakikay buluyordu. anlyorum sadece evde kendimiz kullansak tamam ama f alışınca her yerde karşımıza çıkan q klavyede benim fde yaşadığımı yaşamakta var.

arkadaşım hala anlamamışsın f kullananlar on parmak kullanırlar yani tuşların üzerindeki yazılarla işleri olmaz işte bu yüzden 5 saniyede her klavyeyi f ye çevirip yazarlar yani tuşların üzerine iki saat bakıp harf aramazlar

fatihcanery

Sisteme Gözat

22 Haziran 2009, 3:23:07  

f klavyeyi kendi çabalarım sonucu öğrendim,kaç yıldırda öyle kullanıyorum.bakmadan klavyeye yazmak süper oluyor,ve çok hızlı

İşletim sistemi»»Win7* İşlemci>AMD Phenom II x3 710 2,6@ 3,1 ghz *Soğutucu»»Zalman 9500*Anakart> ECS A780GM-A Black Series*Ram>Corsair dominator 2*1 gb ddr2 1066 mhz 5-4-4-13*Harddisk>Segate 160GB SATA2*Monitor>Siemens 19"/color]
if_you

25 Temmuz 2009, 17:22:40  

Bu günden İtibaren Fe klavye kullanıcam...

Q klavyeye

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mkrts

28 Temmuz 2009, 23:25:39  

ben kü klavyeye alıştım napmam lazım

FirefoxPortable 3.52 TR + Bir kaç Eklenti
Youtube Hosts v1.1 ---100 KB -- Sorunsuz Youtube

Akinci

28 Temmuz 2009, 23:58:59  

Zararın neresinden dönülse kardır.
Hükümete baskı yapalım, bir yıl içinde kapalı alanlarda Q klavye kullanmayı yasaklasın.

zorbey1993

2 Ağustos 2009, 3:44:17  

quote:

Orijinalden alıntı: iceyhan

arkadaşlar q klavyede 3 dakikada 60 kelime yazıyorum f klavyeye geçsem mayısa kadar 3 dakikada 100 kelimeyee ulaşabilir miyim?

Bu çalışmana bağlı. Ben de senin başladığın zamanlarda başladım f klavyeye. Şu an dakikada 300-350 Vuruş yazabiliyorum.
Bir kelime yaklaşık 5 vuruş etmekte. Bu da dakikada 50-60 arası değişiyor. 3 dakikalık 150 yani.

zorbey1993

2 Ağustos 2009, 3:52:56  

quote:

Orijinalden alıntı: mihl

quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

arkadaşım hala anlamamışsın f kullananlar on parmak kullanırlar yani tuşların üzerindeki yazılarla işleri olmaz işte bu yüzden 5 saniyede her klavyeyi f ye çevirip yazarlar yani tuşların üzerine iki saat bakıp harf aramazlar

Evet arkadaşım haklısın. F kullanan 10 parmak kullanır. Alıştıktan sonra da klavyenin üzerinde harf yazıyor mu, klavye f mi q mü ortadan kalkar. Sen sadece klavyenden yazarsın. Zaten f i 10 parmak yazarsan harika olur, eğer 2 parmak baka baka yazarsan bu senin için bir işkence hâlini alır.Keşke Türkiye' deki herkese f klavye kullanmayı teşvik edebilsek. İnanın çok faydası görülür. Ben şu an Adalet Meslek Lisesi öğrencisiyim ve bizde 10 parmak f klavye de bakmadan yazma dersleri var. Bildiğiniz gibi Zabit Katipliği bölümü. Bundan dolayı memnunum. Dakikada 90 kelime ve daha fazla yazanlar bile var. Kısa zamanda hızlı ve bakmadan yazmanın yolu bence f klavyeden geçiyor. Q klavye eski daktilolarda kullanılırmış. Bu eski daktilolarda da tabi demirlerin birbirine vurmaması için; en çok kullanılan harfler hep uzaklara yerleştirilmiş. F klavyenin mucidi Syn. İhsan Yener de bunun üzerine f klavyeyi Standart Türk Klavyesi olarak ortaya çıkartmıştır. F klavyede q ya nazaran en çok kullanılan harfler genel parmakların sırasında olduğu için yazım daha kolay oluyor. Genel sıra da parmaklar şu sırada; uiea ü t kmlyş (x) ( Bazı klavylerede x harfi üstte rakam sırasında ) Biraz da olsa bilgi verebildimse ne mutlu bana.

Saygılarımla....

b3rkhan
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

2 Ağustos 2009, 16:53:46  

Valla ben şu an Q kullanıyorum ama 6 parmağı geçmiyor kullandığım parmak. Sağın tüm gücünü işaret parmağı alıyor arada orta parmakla destekliyorum ama sol elim tamamen çalışıyor. Ama ilk işim F klavye almak olucak galiba. Paylaşım için çok teşekkürler.
black_sea_28

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2009, 11:56:29  

on parmak kullanmak her zaman için iyidir.

Q Klavye ile Yazı Yazmak İşkencedir, F Klavye'nin Harikalarını Keşfetmek için Tıklayın

ToffieBoi

1 Eylül 2009, 10:58:06  

Bize zamaninda okuldayken bilgisayar derslerinde Fe klavye kullanma zorunlulugu getirdiler. Butun klavyeleri de Fe klavye yapmislardi.
MEB boyle zorladi bizi dediler.
Bize cok sacma geliyordu. Sanki gerikafalilik gibi.
Ama o zamanki bilgisayar ogretmenimiz, bize oturup bi ders boyunca bu yaziyi okusaydi. Simdi sinifta en az bi kisi (ben) Fe klavye kullaniyor olurdum.

SONY DSC-HX1
SonyEricsson G705
Cowon D2
BySide

25 Eylül 2009, 17:27:55  

Daha bugün bunun muhabbeti vardı.

karabey_53

4 Ekim 2009, 5:17:25  

quote:

Orijinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: HayatBoş

Resmen geyik yapmışsınız. F klavye saçmalıktan başka birşey değil. Düşünün bir kere dos ortamına geçtiğiniz zaman sizin F klavyeniz hiç bi işe yaramayacak ve bilgisayar Q klavyedeki harflerin yerini hatırlayacaktır. Mesela bir Format komutu verebilmek için 80 tuşa basarak tek tek harf aramanız gerekir. Bios a girdiğinizde değişiklikleri kaydedip çıkmak için Y ve N tuşlarını bulmak için en az 20 tuşa basarsınız. Çünkü bios ayarlarında bilgisayar henüz F klavyeyi yüklemediği için tanımamaktadır. Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanıyordur. Ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamaz.

Zaten her gün dosa gireriz ya ,dimi ama? Ayrıca "Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanıyordur. Ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamaz." buyurmuşsunuz.Fark ne allah aşkına ,aynı mantık değil mi? Mesnetsiz konuşmayalım lütfen!!!

@kamikazeden sana katılıyorum. Günümüzde sanki hala dos'a giren varmış ta , Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanırmışta, ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamazmışta, mış mışta mış mış. Bu ne düz hatta düpedüz mantık. @HayatBoş arkadaş birde söylediğinin tersini kendine sorsana. Gerçi @kamikazeden arkadaşımız sormuş ama, cevap alabilir mi bilmem. Çünkü verilecek cevap yok. Fakat ortada bir bilimsel çalışma ve bu bilimsel çalışma neticesi ortaya çıkmış bir gerçek (F klavye) var. Bu gerçeği göz ardı etmemek gerekir. Türk dili ve Türkçe için en uygun harf dizilimi konusunda Sayın İhsan YENER ve ekibi çalışmalar yapmış ve ortaya bu çalışmanın neticesinde F klavyeyi çıkartmışlar. F klavye Türk Dili ve Türkçe yazılım (hatta İngilizce yazılımı konusunda bile ) en iyi klavye olarak ortaya çıkmış. Bilimsel çalışma yapanlar, Türkçe ve Türk Diline uygun olarak en iyi F klavyeyi bulmuşlar. İnatla Q klavyede ısrar etmenin anlamı ne anlayamıyorum. Olsa olsa yabancı sevdamız olabilir belki diye düşünüyorum. Yukarıda BİLİMSEL alıntı olarak bilgi veren @Akinci arkadaşımızın bizleri aydınlattığı verilere inanıyor, ona ve Sayın İhsan YENER' e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabey_53 -- 4 Ekim 2009; 5:40:33 >

Bizi aldatan bizden değildir.
Alışveriş yaptıklarım: @garuda, @NightStalker035, @ArabaCıl

karabey_53

4 Ekim 2009, 24:08:45  

Yukarıda belirttiğim konuları, forumun yeni erlerinden olduğumdan ve forumu karıştırarak yeni yeni vakıf olduğumdan dolayı cevaplamam biraz uzun sürdü (yaklaşık 3,5 sene kadar) ama; olsun dediğiniz gibi zararın neresinden dönülürse kardır.

Plunder
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 2 günü kaldı.

9 Ekim 2009, 23:37:11  

Güzel olmuş
umaykut

14 Ekim 2009, 24:33:17  

quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

F Klavye miletimizin yani hepimizin malı. Benim yaptığım yeni bir şey değil, bizim klavyemiz var deyip bir kaç şeyi hatırlatmaktı. Zaten yazıda kaynakları belirttim.
(Beni bir arkadaş gaza getirdi ama forumun arama özelliği çalışmıyor, bulamıyorum. ben de ona teşekkür ediyorum)

arkadaşlar.. yapmayın.. Çin'de veya Tayvan üretilen, düzeni bile orada ayarlanan bir klavye nasıl biizm malımız olabilir?
tamam İhsan beyi saygıyla anıyoruz.. Çok başarılı bir iş yapmıştır.. Türkçe karakterleri yerlerini ayarlamıştır.
Ama Türkçe'ye Çin'de üretilen F klavyelerle sahip çıkılmaz..

ama şu da var. Bırakın insanlar istedikleri klavyeyi kullansınlar..
Q klavye kullanmak kimseyi Anti Türk,
F klavyeyi kullanmak da kimseyi gerçek Türk yapmaz..
eğer evimize Türk malı değil de Çin malı mallar alıyosak işte sorun orada demektir..

Keşke Milli Eğitim Bakanlığımız klavyelerle uğraşacağına, tüm okulları Çanakkale'ye zorunlu olarak götürse de Milli Bilinci böyle verse öğrencilere..
Oraya gitmişken de Seyit Onbaşı heykelinin neden papyonlu olduğunu soran bir öğrenciye de "oğlum bu heykeller Çin'de üretiliyor. Elin Çinlisi nerden bilsin bizim gariban Seyit Onbaşı'mızın kıyafetlerinin yırtık dökük olduğunu" diyebilse..

ayrıca hepimiz office programları kullanıyoruz. Kısayolları f klavye de kullanmanın ne demek olduğunu da biliyoruz o zaman.. (Ctrl C, Ctrl V vs..)
bahsettiğim şey şu : eğer teknolojiyi siz üretmiyor da dışardan alıyorsanız, onların kurallarına ister istemez uyarsınız. (bkz Almanlar da, Fransızlar da, Araplar da, Güney Afrikalılar da Q klavye kullanmaktadırlar.)
ama üretelim kendi bilgisayarımızı, işletim sistemimizi, bios'umuzu, klavyemizi..
hepimiz kullanalım.. sahip çıkalım..

ama elin ürettiği bir şeyi değiştirip de bu bizimdir buna sahip çıkalım demek bence mantığa uygun değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umaykut -- 14 Ekim 2009; 12:39:08 >

2007 Getz 1.5 VGT ABS
"Mevzubahis Vatansa, gerisi teferruattır.. M.K. Atatürk"
karabey_53

14 Ekim 2009, 21:49:20  

Ne alakası var teknoloji üretmekle F klavye kullanmanın arasında. Aslı astarı Q değilde F klavye ile yazacağız ve gelecek kuşaklarımızın da kullanması için elimizden geleni yapacağız. Gerçi şimdiye kadar alışanlar ve Q ile yazmak isteyenler devam edebilirler. Ancak yeni alışacak nesiller için bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmış F klavyeyi kullandırmaya teşvik edelim ve ısrarla satıcıdan F klavye isteyelim. Madem alışmak ise F klavyeye alışsınlar. F klavyeyi değilde Q klavyeyi biz mi icat ettik te onu kullanmamızı istiyor bazı devletler. Adamlar bilmem kaç milyon Q klavyeyi toplamamak ve kendilerine mali külfet olmamak için yanlışlarında ısrar ediyorlar. Sanki yaptıkları herkesçe kabul görmüş gibi bize de dayatıyorlar Q klavye denilen ucubeyi. Alışanlara tabiki sözüm olamaz. Ama birde bir müddet F klavyeyi deneyin farkı fark edeceksiniz. Ayrıca her ne kadar elin ürettiği bile olsa, konu olan üretilen şey değil üretilenin Türk Diline uygun tasarımı. Benim istediğimi yaptıktan sonra ha Ahmet Usta, ha Mehmet Usta ne fark eder. Önemli olan benim onu, bana ayarlı en iyi şekilde kullanabilmem. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabey_53 -- 14 Ekim 2009; 21:53:21 >

mihl

15 Ekim 2009, 11:49:23  

quote:

Orijinalden alıntı: karabey_53

Ne alakası var teknoloji üretmekle F klavye kullanmanın arasında. Aslı astarı Q değilde F klavye ile yazacağız ve gelecek kuşaklarımızın da kullanması için elimizden geleni yapacağız. Gerçi şimdiye kadar alışanlar ve Q ile yazmak isteyenler devam edebilirler. Ancak yeni alışacak nesiller için bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmış F klavyeyi kullandırmaya teşvik edelim ve ısrarla satıcıdan F klavye isteyelim. Madem alışmak ise F klavyeye alışsınlar. F klavyeyi değilde Q klavyeyi biz mi icat ettik te onu kullanmamızı istiyor bazı devletler. Adamlar bilmem kaç milyon Q klavyeyi toplamamak ve kendilerine mali külfet olmamak için yanlışlarında ısrar ediyorlar. Sanki yaptıkları herkesçe kabul görmüş gibi bize de dayatıyorlar Q klavye denilen ucubeyi. Alışanlara tabiki sözüm olamaz. Ama birde bir müddet F klavyeyi deneyin farkı fark edeceksiniz. Ayrıca her ne kadar elin ürettiği bile olsa, konu olan üretilen şey değil üretilenin Türk Diline uygun tasarımı. Benim istediğimi yaptıktan sonra ha Ahmet Usta, ha Mehmet Usta ne fark eder. Önemli olan benim onu, bana ayarlı en iyi şekilde kullanabilmem. Saygılarımla...

onderdemirel

15 Ekim 2009, 15:53:52  

vay be, eline sağlık teşekkürler

mcgrady121

15 Ekim 2009, 17:37:10  

Q başladık Q devam edicez

"TheROCK"

zafergun

5 Kasım 2009, 2:30:15  

keşke f klavye ile başlamış olsaydık.
q klavye

DoCuMenTS

6 Kasım 2009, 11:29:36  

benim için ikiside fark etmiyor ikisindede performansım harika ama şu bir gerçek F klavyede yazdığım on parmağı Q klavyede gerçekleştiremiyorum Çünkü F klavyenin tuşları parmaklara uyarlanmış gibi her birisi bir tuş üzerinde olduğundan dolayı yazma sürem birazdaha artıyor ama diğer arkadaşların dediği gibi Q Klavye bir çok yerde yarı yardımcımız oluyor bu yüzden ben Q klavye kullanıyorum bizi kandırmışlardı okulda çalıştığınız devlet dairelerinde F klavye kullanacaksınız buna alışın diye nedense ben birtane bile F klavye ile çalışan bir yer görmedim o yüzden tuttuğum klavye Q dur Q'dan şaşmam abi :D

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Çöldeki Bedevi Senden Daha Medeni..
Sayfa:   <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 [8]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Klavye, Fare, Joystick, Gamepad >> Cevap: F VE Q KLAVYE KARÅ?ILAÅ?TIRMASI Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 [8]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI X-Slim X340
MSI'dan tasarımı ve hafifliği ile fark yaratan dizüstü bilgisayar
Wii Sports Resort ve Wii Fit Plus Lansmanı Röportajı
Nintendo Türkiye Genel Müdür'ü Hasan Çolakoğlu ile yeni gelecek Wii oyunları konuştuk.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız