speaker settings veya thx setup console ayarlarında hoperlörleri test ettiğimiz channel veya noise bölümünü çalıştırdığımızda hoparlorler testinden sonraki subwoofer testinden ses gelmiyor ama speaker test bölümü sesin geldiğini gösteriyor. Bütün medyalarda subwoofer çalışıyor.Bu problemmidir,yoksa ayarlar bölümünden ayarlamak mı gerekiyor? (ses kartım audigy 2 zs,hoparlorler t7700)
slm arkadaşlar sorunum hala çözülmedi lütfen yardım sorunum şu eax consoldan effect menüsünde enable audio effects kutucuğunu işaretliyom ve advanced EQ secip (acaustic.chamber veya disco vb..) herhangi bir effecti seçince ses tamamen gidiyor acaba bu cevresel sesleri nasıl aktif yapacaz
mesela environmet special fx studio veya karaoke de bu sorun olmuyor sadece advanced eq secince ses gidiyor
TECHNİCS SA-DX940 amfi ve 2 tane SBT100 kolonlarım var.Epox mf4j3 Realtek ALC-65X 6 Kanal Onboard ses kartı ile kullanıyorum. Acaba bu 2 karttan herhangi birini alsam ses seviyesinde ve kalitesinde artış olur mu? olursa hangi ses kartını önerirsiniz. (Hergün film izler , oyun oynar ve mp3 dinlerim.)
slm arkadaşlar sorunum hala çözülmedi lütfen yardım sorunum şu eax consoldan effect menüsünde enable audio effects kutucuğunu işaretliyom ve advanced EQ secip (acaustic.chamber veya disco vb..) herhangi bir effecti seçince ses tamamen gidiyor acaba bu cevresel sesleri nasıl aktif yapacaz
mesela environmet special fx studio veya karaoke de bu sorun olmuyor sadece advanced eq secince ses gidiyor
ses kartı audigy 2 zs ve z5500
Benim de başıma geldi bu olay, çok ama çok inanılmaz bir yerden çıktı sorunun kaynağı...
İşlemcim Intel Core2Duo E6300 ve default değerlerde çalışıyor ve anakart da Asus P5B...
Ben de acooustic vb. effektleri açmak istediğimde ses tamamen kesiliyordu, tesadüfen sorunun kaynağını buldum...
Şimdi olay şöyle: Anakart içinden gelen AI Suite programını kurdum ve programın içindeki AI Gear menüsünden işlemciyi "max. power saving" modunda çalıştırdım, işlemci gerilimi ve fan hızlarını azaltan bir seçenek bu, bu seçenek aktifken accoustic efektini seçtiğimde bu kez ses kesilmedi defalarca denedim normal olarak çalışan işlemciyle hep ses kesilirken bu seçenek aktifken istediğim her efekti seçebiliyorum ve sistemi restart yaptığımda işlemci normal hızda geri geliyor ve accoustic efekti de aktif kalmaya devam ediyor...
Bunu tamamen tesadüfen buldum, senin sistemin ne bilmiyorum bende olay bu...
bugün exa dan 94 ytl ye audigy 2zs aldım diyeceğim tek şey mükemmel.. inanılmaz bass var wooferdan lk kez böyle bir ses duydum daha oyunlarda ve film lerde denemedim sadece bir kaç mp3 dinledim inanılmazz çok heyacanlandım süper bir alet
Arkadaşlar Merhaba Yukarıda yapmış olduğum yorumda x-fi nin filmlerde Audigy2 ZS nin o bas ile dolgun sesi veremediğini söylemiştim. Bu sözümü geri alıyorum ve her yönden x-fi nin Audigy2 ZS göre daha üstütn olduğuna karar verdim. X-fi nin yeni sürücüsünü yükleyince kararım kesinleşti. Ses dağılımındaki bozukluklar ve özellikle basın yaşattığı sorunlar kalmadı. X-fisi olan herkese yeni sürücüsünü mutlaka yüklemesini tavsiye ediyorum. Belki benim yaşadığım bozuklıklar dışında varsa başka sorunlarıda ortadan kalkabilir. Yalnız x-fide film seyrederken 24 bit crystalizerin %50 veya %55 den fazla olmamasına dikkat edin iyi bas almanız için ayarı bence bu şekilde yapmalısınız. Son sürücüyü Creative nin kendi sitesinden bulabilirsiniz ama ben isteyen için kendi uploadımın adresini aşağıda veriyorum. Yer alan * yerine a harfi koyarak adresi tamamlayın ve kopyalayıp Internet Explorerın adres çubuğuna yapıştırın.
Daha öncede belirttiğim gibi bende Zs den X-fi ye geçenlerdenim X-fi yi herkese öneriyorum. Zs kullandığımdan onunda sürücüsü bende vardı isteyenler için onuda upload ettim.