Şimdi Ara

LPG’LİYE SIZDIRMAZLIK RAPORU MECBURİ DEĞİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
27.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LPG’LİYE SIZDIRMAZLIK RAPORU MECBURİ DEĞİL

    Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı bir genelge ile özellikle muayene sırasında istenen ve TMMOB tarafından verilen LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunu yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkardı. TÜV Türk, bundan böyle LPG’li araçlarda sızdırmazlığı hafif kusur olarak değerlendirecek.
    LPG’li araçlarda denetim 1999 yılından itibaren makina mühendisleri odalarına verilmiş, bu araçlar için de sızdırmazlık raporu alma zorunluluğu getirilmişti.

    ‘Her parça inceleniyor’
    TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AİTM Yönetmeliği uyarınca, araçların muayene istasyonlarında fenni periyodik muayeneleri öncesinde istenmesi gereken LPG Gaz Sızdırmazlık Raporu düzenleme çalışması 1999 yılından beri; TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından başarıyla yürütülmekteydi” hatırlatmasını yaptı. Arslan, açıklamasına şöyle devam etti:


    “Makina Mühendisleri Odası’na bağlı Makina ve Uçak Mühendisleri tarafından yapılan sızdırmazlık kontrollerinde, LPG tankından gaz borularına kadar her parçanın titizlikle ve en son teknoloji kullanılarak incelenmekte, standartlara uygun olmayan dönüşümlerin düzeltilmesi sağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunun yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkarılması ve araç muayene istasyonlarında hafif kusur olarak nitelendirilmesi, büyük bir tehlikeye ve karmaşaya neden olacağı gibi, bu genelge ile birlikte ‘merdiven altı’ imalatın yolu açılacak, birçok araç patlamaya hazır bomba gibi karayolunda dolaşacaktır.”
    Bu arada, TÜKTURK bundan sonra sızdırmazlığın hafif kusur olarak sayılacağını, mevcut kontrollerin TÜVTURK tarafından da yapıldığını belirtti.

    Çok iyi oldu.

    Edit: Kaynak - http://ekonomi.milliyet.com.tr/lpg-liye-rapor-mecburi-degil/ekonomi/ekonomidetay/08.02.2012/1499352/default.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenman -- 8 Şubat 2012; 10:21:35 >







  • az önce tuvtürk'e sordum haber doğru..
  • TüvTürk'e alternatif mi geliyor aceba? Sadece LPG sızdırmazlık işi yapacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesudum

    TüvTürk'e alternatif mi geliyor aceba? Sadece LPG sızdırmazlık işi yapacak...

    Hayir tuvturk kendi yaptigi sizdirmazlik testini yeterli goruyor. Bence yanlis bir uygulama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TUVTürk ile MMO ortak çalışmalılar bence de .

    Sadece birinin yemesi olmaz!
  • MMO hiç sızdırtmıyordu zaten, tüvtürk de onlara bile güvenmeyip her bir noktayı teker teker kontrol ediyordu. eyvah bombalar dolaşacak ortalıkta ARTIK
  • LPG nin patlamadığını yazan bir sürü adam var forumda.

    Demek ki adamlar haklı, LPG patlamıyor, benzinden, mazottan bile güvenli ki kontrole ihtiyaç duyulmuyor.

    Bence benzin ve mazotlu araç kullanıcılarına sızdırmazlık raporu şart olmalı ve kapalı otoparklara girişleri yasaklanmalı.
  • Lpg uygulaması düşünürken öncesi iyi oldu bu haber
  • LPG li araç sahibi olarak bu kakarı kınıyorum bence sızdırmazlık çok önemli bir uygulama idi tabi bunu işini Konya'da ki gibi yaptıklarını varsayarak söylüyorum.geçen yaz Konyad'da bu testi yaptırdım bir çok aracı defalarcfa geri gönderdiklerine şahit oldum.ayrıca LPG montajcısına uğradım muayeneye gitmeden önce tamam sızdırma yok dediler TMMOB sızdırmazlık için gittiğimde sızıntı olduğunu söylediler ve bunun üzerine tekrar gidip 2 parça boru ve bir parça değişti eğer denetim böyle muntazam olmasaydı ben o araçla geziyor olacaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadbul

    LPG li araç sahibi olarak bu kakarı kınıyorum bence sızdırmazlık çok önemli bir uygulama idi tabi bunu işini Konya'da ki gibi yaptıklarını varsayarak söylüyorum.geçen yaz Konyad'da bu testi yaptırdım bir çok aracı defalarcfa geri gönderdiklerine şahit oldum.ayrıca LPG montajcısına uğradım muayeneye gitmeden önce tamam sızdırma yok dediler TMMOB sızdırmazlık için gittiğimde sızıntı olduğunu söylediler ve bunun üzerine tekrar gidip 2 parça boru ve bir parça değişti eğer denetim böyle muntazam olmasaydı ben o araçla geziyor olacaktım.

    +1
  • Çok yanlış bir karar olmus, hem mmo da hemde tüvtürk te kontrol edilmesi cok daha doğru olurdu ama belliki birilerinin para kaynağına comak sokmuslar
  • Sızdırmazlık testi olsun sonuçta ihmal kötü bir şey ama sızdırmazlık testi araç muayenesi ile birleşsin aynı yerde yapılsın araç muayeneye girdiği zaman sızdırmazlığada bakılsın.

    ikisi için ayrı yere gidip ayrı sıra ayrı para veriliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DXM06

    Sızdırmazlık testi olsun sonuçta ihmal kötü bir şey ama sızdırmazlık testi araç muayenesi ile birleşsin aynı yerde yapılsın araç muayeneye girdiği zaman sızdırmazlığada bakılsın.

    ikisi için ayrı yere gidip ayrı sıra ayrı para veriliyor.

    en doğru çözüm bence de bu

    her muayene istasyonuna 2 makına mühendisi koyarsın araç muayene için geldiğinde bir yandan da sızdırmazlığı kontrol edilir....
  • Arkadaşlar MMO'nun yıllardır oluşturduğu bir veri tabanı vardı...Trafikteki LPG'li araçların üstündeki cihazın markasından seri numarasından tutun da tankın imal tarihine kadar...Ve biliyorsunuz ki bu tankların belli bir zaman sürecinde değişmesi gerekiyor...TÜV'ün elinde böyle bir veri tabanı yok ve mevcut araçların tankının değişip değişmemesi gerektiğini nasıl takip edecekler? Eskimiş tankı Hafif kusur sayıp yollayacaklarsa eyvallah
  • Ayrı ayrı olması saçma bence.

    Yoksa kimse yapılmasına karşı değil.

    150-160 lira muayene ücreti veriyoruz buna sızdırmazlık ve egsoz muayeneside dahail olması gerek.

    Ayrı ayrı yerlerde sürünmeyelim tek yerde sürünelim yeter.
  • Saçma bir uygulama.Tüvtürk benim lpg'de sızdırmazlık var mı yok mu kontrol etmemişti bile.Gerçi sızdırmazlık raporu olmaması yüzünden polisler ceza yazacaktır ama neden tüvtürk ve mmo entegre çalışmıyorlar ki.
  • Çok saçma bir karar umarım bu yanlış karardan erkenden dönülür. MMO başkanı da çok güzel açıklamış MMO da yapılan kontroller gayet sağlıklı oluyordu, ayrıca bu da MMO ya bir gelir kapısı oluyordu..

    Yakında yolda giderken havaya uçan araçlar görürsek şaşırmayalım.. Burası Türkiye her türlü pisliğin, denetimsizlik ve tedbirsizlikten geldiği bir ülke..
  • Çok güzel bi karar...
  • Elimde 1 saat önce aldığım sızdırmazlık raporu olmasına rağmen Tüvtürk aracı içeriye kendileri sızdırmazlık kontrol etmeden almamışlardı.Kaldı ki MMO ve Tüvtürk'ün kullandığı alet aynı alet rengi bile aynı..Tamamen aynı işlemi yaptılar.

    MMO'da sızdırmazlık muayenesini yüksek mühendis mi yapıyor ki bu kadar tepki? Kaldı ki bu sızdırmazlık belgesi bir işe yaramıyor ki?Araçları zaten kapalı yerlere almıyorlar.Açık alanda da kaçak olduğunda zaten gaz depodan yavaş yavaş güvenli bir şekilde tahliye olur.

    Ayrıca adam sızdırmazlık yaptırıyor sonra misal veriyorum enjektörlerin yerini değiştiriyor,depoyu büyültüyor vs..Önemli olan halkın kendinin bilinçli olması.Zaten bir sürü muayenesiz ruhsata işli olmayan Lpgli araçlar yolda geziyor.

    Kararda takılacak fazla bir nokta yok.Konuda üzerinde takılacak çok nokta var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 8 Şubat 2012; 11:40:55 >
  • Ayrıntıları görmeden yorum yapmak istemiyorum. Benzin için sızdırmazlık alınmadığına göre LPG için de çok büyük sıkıntı yok. Muayenede bağlantılar kontrol edilirse sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.