Şimdi Ara

Ahşap Kasa Modifikasyonu İçin Güç Biriktiriyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süre önce yeni bir kasa almak için bakınırken kendimi hemen burnumun dibindeki bu forum sayfasında buldum. Burada sergilenen çalışmaları inceledim ve çok beğendim. Hepsi emek - zaman ve ilgi istemiş ve hakkı verilmiş. Bugüne kadar forumda çok bilgilendim, mantığım ve birikimimim yettiğince bilgi vermeye çalıştım. Şu an çok kritik bir noktaya geldim. Kendime bir kasa modlayacağım. Ne elektrikten anlarım ne de devreden. Buna karşın istekli olursam çabuk öğrenebiliyorum. teorik olarak fan kontrolcüsü - power - reset butonları gibi devreleri çalışır hale getirebilirim. Pratikte birkaç ceviz kırma ihtimaline karşın yanımda elektrikçi bir danışman veya yardımcı arkadaşım olacak.

Bu fikrin kaç ayda tamamlanabileceğini kestiremiyorum ama uğraştıkça elimin alışacağını - hızlanacağımı fakat hesap edemediğim aksilikler yüzünden tekrar yavaşlayacağımı varsayıp, 3 - 4 ay içinde tamamlamayı umuyorum. Tüm çalışma ahşap olacak. Evin dekoratif bir ögesi olmasını hatta eşimin bunun üzerine dantel örtmesini istiyorum. İşte aklımdaki fikre yakın örnekler. Alttaki 1 numaralı resimdeki çalışma Ünlü İsveçli tasarımcı LOVE HULTEN'e ait. Birebir bu kasayı üretmeyi de düşündüm fakat birebir kopya olmasın istiyorum.

Bundan dolayı:

1. Nolu resimde katlanan klavye ve arka panel tasarımını
    2. Nolu resimdeki gibi bacaklandırarak
    3. Nolu resimdekine benzer diktörgen - dik açılı bir kasayla birleştirerek, çalışmayı tamamlamayı düşünüyorum.

Biraz daha ayrıntısıya girecek olursak:

1- 22" Samsung Monitör TV kullanacağım. TV'nin güç vs... tuş takımı dokunmatik olduğu ve TV kumandasının gözü de burada bulunduğu için ne yazık ki siyah çerçeve ya görünür kalmak zorunda olacak ya da sadece bu kısmı görünür tutacağım.

2- Bu mod hem TV hem de PC olacak ve açılıp kapanan klavye takımı kablosuz olduğundan istediğim an yerinden sökülecek.

3- 1 veya 3 nolu resimlerde de görülen monitörün sağ tarafındaki boş alanda USB - Analog Fan kontrol ve 1. resimdeki gibi çubuk şeklinde anahtar kullanacağım hatta kasanın arka panelindeki tüm çıkışları ekranın sağ tarafında tutup, ekran kartının HDMI kablosunu hemen yakın bir yerde açacağım delikten kasa içinde monitörle buluşturabilirim. Bu kablo da kendince su soğutma borusu gibi görünür hatta kablonun görünen kısımlarını ahşap rengine boyayarak kozmetik bir kamuflaj yapabilirim. Yine eternet kartına takılacak kabloya da benzer bir çözüm bulmam gerekecek.

4- Kasa üstten açılıp kapanacak. Bacaklar açılıp - kapanabilecek. Gerekirse masaüstünde, gerekirse kendi bacakları üstünde kullanılacak.

5- 4+1 ses sisteminin rear çiftini kasanın yanına, bası ise altına monte edebilirim fakat bu durumda masaüstü özelliğini yitirecek veya bası alt kısma monte etmenin portatif bir çözümünü de bulabilirim ya da ses sistemini bu sistemden bağımsız seyyar tutabilirim.

6- HDD'ler ve SSD için kasanın yan yüzeyine eski bir kasadan çıkaracağım kızakları uygun hale getirip monte ederek o kenardan içeri serin hava üfleyecek bir fan takmayı planlıyorum. Böylelikle diskleri serin tutablirim. Kasanın üst kapağında iki adet egzos fan, arka panelde ise yine 2 adet 12 - 14'lük içeri hava üfleyen fan düşünüyorum.

Şimdi bu işin uzmanı tecrübeli arkadaşlara sorularım var:

1- Uzun ömürlü analog - klasik ibreli göstergeye sahip ısı değerlerini de görebileceğim fan kontrol ünitesini ne kadara nereden bulabilirim? (AKORTEK ve FIREBAL'da göremedim) Eğer böyle bir ürün yurt dışı veya tuzlu ise 100 TL'yi aşmayacak daha az gösterişli ucuz fakat kesinlikle yine analog tercihte bulunurum veya dijital panel bu ahşap üstünde gayet esprili görünür derseniz ikna olabilirim. Ayrıca fan kontrolcüyü kullanmak anakrt üzerindeki fan güç girişlerini kullanmamak anlamına mı gelir?

2- Ahşap kullanmam, kasada hatırı sayılır ısılara ulaşacak bölgedeki kısımlarda kuruma, kararma, zaman içinde çürüme hatta yangına varabilecek ciddi sorunlara yol açabilecekse ne tür bir tedbir alabilirim?

3- Ahşap yüzey ve sistem bileşenleri arasında mesafe oluşturmak için herhangi bir kasadan sökeceğim anakart tablasından başka seçeneğim yok diye düşünüyorum, alternatif varsa duymayı çok isterim.

4- Fanları kapatacak aparatın ızgara kılıklı olması hoş olur diye düşünüyorum veya daha estetik ve efektif çözüm ne olabilir. (cahilliğimi affediniz)

5- Tecrübe sahibi arkadaşlar sorduğum sorulardan cahilliğimi anlamıştır diye umuyorum ve akıl edemediğim ve sormam gereken başka ne tür sorular olduğunu, cevapları ile birlikte öğrenmeyi arzuluyorum.

Gerçekten fikir verebilen, sorularımı cevaplayabilen, yanlışımı düzeltebilecek, atladığım noktaları hatırlatacak aydın ve ciddi mesajlara ihtiyacım var. Yazdıklarımı okumaya üşenseniz dahi hepinize teşekkür ediyorum.

MODEL AŞAĞIDAKİ RESİMLERİN KARIŞIMI OLACAKTIR:

Ahşap Kasa Modifikasyonu İçin Güç Biriktiriyorum.

• Dün gece ve bu sabah biraz düşündükten sonra, panel çalışmasını monitörün sağ tarafına değil alt tarafına almaya karar verdim.

Bu arada dün akşam KOÇTAŞ'ta yaptığım ahşap araştırması sonucu istediğim ölçülerde (150x40 cm - 18 mm kalınlık) plaka buldum fakat plaka köknar ağacı olduğu için pek evladiyelik bir iş çıkartmaz. Bundan dolayı SARI ÇAM veya bu işlerin piri olan KESTANE bulmam lazım. Plaka kalınlığını yerine göre 12mm - 40mm alacağım.

Koçtaş'ta 150 cm x 40 cm köknar plaka 27 TL. idi... Fİyat fena değil.
    Kasa içinin öyle yangın çıkaracak kadar yüksek ısılara ulaşması imkânsız, metal kasaya göre belki 1 veya 2c fark eder sıcaklık.
    Ahşap yerine, ahşap görünümlü ufak çapta bir çeyiz sandığı, bir antika radyo veya buna benzer birşey üzerinde çalışabilirsin.
    Monitör basit aslında. Mobilyacıların kullandığı 1mm kalınlıkta kaplamalar işini görecektir.
    İş bittikten sonra dantel kendiliğinden gelir, merak etme.

Bir sandık sonrasında da radyo aklımdan geçti hatta sizin başlıktaki mesajımda bulduğum radyo resmine çok benzer bir tane bulsam güzel olur ama sonrasında tamamıyla bana ait bir tasarım ile resmen bir mobilya yapayım istedim. 3 gün sonra bir marangoz ile randevum var. Kendisinden rehberlik alacağım. Kafamdaki çalışmanın gerçekleşmesinin ne kadar mümkün olduğunu hangi aletler ile ne kadar performans elde edeceğimi öğreneceğim.

"Monitör basit aslında. Mobilyacıların kullandığı 1mm kalınlıkta kaplamalar işini görecektir. "
    Monitörün çerçevesine suntalam kaplamaktan bahsediyorsanız evet iyi fikir.

Ahşabın zorluğu sanırım bana köknar aldıracak. Köknar: kesmek - biçmek zımparalamak için çok müsait bir ağaç. Renklendirici boya ve çift kat vernik ile mika kadar olamsa da ona yakın bir dış yüzey elde ediliyor. Hatta aprke cilası düşünüyorum. Ahşabı çoğu yerde 18 mm'den daha ince ayarlayacağım. Sanırım 3 - 4 gün içinde malzemeleri almış olurum. Benim daha çok kontrolcü konusunda yardıma ihtiyacım var. Nereden hangi modeli alabilirim gibi...

• Bana alışveriş yapabileceğim AKORTEK veya FIREBAL dışında firma önerebilir misiniz yoksa buralar dışında alternatif yok mudur?

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Merhaba..
    Ben olsam, kasayı ahşap yapmaya kalkmazdım. Ahşap kalınlığı, ağırlığı, ileride çalışarak dönme durumu gibi nedenlerden ötürü biraz uygunsuz bir malzeme bu iş için..
    Kasa içinin öyle yangın çıkaracak kadar yüksek ısılara ulaşması imkânsız, metal kasaya göre belki 1 veya 2c fark eder sıcaklık.
    Ahşap yerine, ahşap görünümlü ufak çapta bir çeyiz sandığı, bir antika radyo veya buna benzer birşey üzerinde çalışabilirsin.
    Monitör basit aslında. Mobilyacıların kullandığı 1mm kalınlıkta kaplamalar işini görecektir.
    İş bittikten sonra dantel kendiliğinden gelir, merak etme.

+1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşyeri için kasa topluyorum
    2 yıl önce açıldı
    Kasa ve PSU Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.