Şimdi Ara

Nokia 801 ile ilgili yeni görseller ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
8.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia 801 ile ilgili yeni görseller ortaya çıktı

     

    Microsoft ile yapılan ortaklık neticesinde Windows Phone 7 işletim sistemli Lumia cihazlarına ağırlık veren Nokia bilindiği gibi bir süre sonra Symbian işletim sistemine verdiği desteği sona erdirecek. Ancak firma bu ana kadar Symbian akıllı telefon modellerini piyasaya sürmeye devam edeceğini belirtmişti. Bunun yanında Symbian Belle işletim sistemi yerine artık Nokia Belle işletim sistemi tanımlaması yapılıyor.




    700 ve 701 modelleri ile önemli satış başarısı elde eden Nokia'nın 801 adlı yeni bir Belle modeli üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Smartphonegeeks sitesi tarafından da bu yeni modele ait biri tanıtım için olmak üzere iki farklı görseli internete sızdırıldı.




    Sitenin firma içi bir kaynağa dayanarak elde ettiği bilgiye göre Nokia 801 modeli 4 inçlik AMOLED ClearBlack dokunmatik ekran, muhtemelen 360 x 640 piksel ekran çözünürlüğü, Bluetooth 3.0, GPS, WiFi, 1.4GHz hızında çalışan tek çekirdekli işlemci, 512MB RAM, yakın alan iletişimi NFC yongası, çift LED flaşlı 12MP otomatik odaklamalı kamera, 1080p video kaydı sunacak. Bu açıdan şu ana kadar ki en iyi donanıma sahip Belle modeli olacağını söyleyebiliriz. 




    Kasa tasarımı olarak N8, N9 veya Lumia 800 ile aynı yapıda olduğu görülüyor. Polikarbonat yekpare kasa ise Lumia serisi ile aynı. Bunun yanında N8 ve Lumia 910 ile birlikte firmanın en iyi kameraya sahip üçüncü modeli ve 1080p video kaydı yapabilen ilk modeli. Pek çok akıllı telefon modelini piyasaya çıkmadan internete sızdıran ünlü teknoloji editörü Eldar Murtazin de 801 modelini doğruladı.




    Daha önce internete sızan 801 bilgilerinde 1.2GHz hızında çalışan işlemci ve 3.8 inçlik 360 x 640 piksel çözünürlükte AMOLED ekran özelliklerine yer verilmişti. Bu kez donanım özellikleri biraz daha farklı.




    Diğer bir iddia ise 801'in Nokia'nın Symbian işletim sistemini tamamen rafa kaldıracağı N8'in devamı niteliğinde olan (N8-01) model olacağı. 801 ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

     



    Nokia 801 ile ilgili yeni görseller ortaya çıktı














  • Tasarımı güzel. Ama symbianı bir süre sonra desteklemeyecek neden hala symbianlı telefon çıkarıyor ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markhov -- 7 Şubat 2012; 23:46:47 >
  • Nokia tasarımcıları ne iş yapıyor acaba?
  • Symbian Krali geliyor!
  • eskiden bir telefon üretip 10 tane farklı kasaya yerleştirip satardı, şimdi 1 kasa üretmiş 10 tane telefona aynı kasayı kullanıyor. anlam veremiyorum
  • samsung wave serisine rakip olacak gibi.
  • nokia hala varmı ya
  • Ekran 640*360 olacaksa çıkmasın gerek yok. 4" te pixel saymanın alemi yok. O snapdragon un 1ghz liğini N8 e koymuş olsaydın şimdi çok farklıydı bazı şeyler.
  • symbianın suçu yok tek suçlu nokia. kısıtlı donanımla anca bu kadar olur. ayrıca teknolojik gelişmelere en çabuk ayak uydurabilen sistem symbian. İlk kameraya ve renkli ekrana 7650 ile sahip olduk. Hafıza kartı takma 3650 ile ve ilk 3g 6630 la görüntülü görüşme de 6680 le yapıldı. Gps 6110 la tele girdi,n73 le foto makinası kalitesinde resimler çekildi.n79 la mp3leri ek parça olmadan arabada dinledik. N8 le amr kalitesi gitti hd ses geldi. Bunların ortak yönü symbian oluşu. Birçok yenilik bu sistemle geldi şimdiyse beğenen yok. Herşey gösterişli bir ekrandan ibaret değil. Nokia yı değil symbianı savunuyorum. Nokia baştan ramı ve işlemciyi yüksek tutsaydı batmazdı zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan456

    symbianın suçu yok tek suçlu nokia. kısıtlı donanımla anca bu kadar olur. ayrıca teknolojik gelişmelere en çabuk ayak uydurabilen sistem symbian. İlk kameraya ve renkli ekrana 7650 ile sahip olduk. Hafıza kartı takma 3650 ile ve ilk 3g 6630 la görüntülü görüşme de 6680 le yapıldı. Gps 6110 la tele girdi,n73 le foto makinası kalitesinde resimler çekildi.n79 la mp3leri ek parça olmadan arabada dinledik. N8 le amr kalitesi gitti hd ses geldi. Bunların ortak yönü symbian oluşu. Birçok yenilik bu sistemle geldi şimdiyse beğenen yok. Herşey gösterişli bir ekrandan ibaret değil. Nokia yı değil symbianı savunuyorum. Nokia baştan ramı ve işlemciyi yüksek tutsaydı batmazdı zaten


    ben bilmem ilk kamera ilk gps hangi telefonda kullanılmştır ama dönemin tek çoklu uygulama çalıştırabilme ve tek uygulama yüklenebilme kapasitesine sahip olan işletim sistemi symbiandı, o dönem için ihtiyacı kısmen karşılayabiliyordu seneler geçti nerdeyse kendini hiç geliştiremedi dokunmatik ekranda karizması iyice düştü düşün ki i7 işlemcili bilgisayarın var sen kalkıp üstünde windows xp kullanıyorsun bunun gibi bir hale geldi, hal böyle olunca insanlar da yeni şeyler beklerken n8, c7 gibi telefonlarla diğer telefonları karşılaştırınca hayal kırıklığına uğradılar n8 piyasaya çıkarken direkt belle sürümü ile çıkması gerekirken 1 seneden fazla zaman sonra belle çıktı ama iş işten geçti. son çırpınışları yaparken n9 geldi insanlar kuşkuyla da yaklaşsa ilk izlenimleri olumlu oldu ama bu sefer de onun geleceği yok dediler insanlar da bıktı artık markaya karşı soğudular




  • çıksa ne olur çıkmasa ne olur..
  • 1.tez: Bu telefon bu kadar düşük çözünürlükle çıkarsa şaşırmam. nasılsa nokia derim.telefon ölü doğar.
    2.tez: Ekran çözünürlüğü qhd veya hd kalitesinde olursa da lumia ların tamamını sollar.
    ama ben 11 yıllık eski nokia kullanıcısı olarak 1. tez doğru çıkar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 8 Şubat 2012; 1:12:20 >
  • ngage de de playstation kalitesinde oyun oynadık ve yine symbian vardı ngage mde hala duruyor ama nokia beceremedi şimdi millet oyun oynatıyor diye telefon alıyor ilk yapan nokia ydi ama işin peşini bıraktılar adam gibi donanım koyup geliştirselerdi symbian 1. Ydi şu anda. Bu telefon da çıksa ne olur çıkmasa ne olur marketler bom boş bi angry birds bi de temalar la olmaz bu iş. ben markete giriyorum 5800 için temadan başka bişey yok neden bi daha nokia alayım ki kazığımı yemişim bi kere
  • çözünürlük şaka mı bana mı öyle geldi???
  • 4 inç ekranda 360 x 640 piksel öyle mi? Yeni hayalkırıklığı!

    Ayrıca anlamadığım şekilde bazı çelişkiler de var. nHD ekranda 1080p video izlemek bana saçma geliyor. Çünkü nHD bu çözünürlük için fazlasıyla küçük. O çözünürlükte 1080p izlemenin keyfini alamazsın. Ek olarak hangi Snapdragon S2 işlemci 1080p desteği sunuyor? Yanlış bilmiyorsam 1080p desteği veren tek çekirdekli bir işlemci yok. Bunu yapabilmesi için Snapdragon S2 + BCM2763 çözümlemesi gerekiyor. Ki böyle bir çözümleme de açıkçası çok saçma. Onu da geçtim Snapdragon platformu içinde Symbian sürücüsü yok. Yani desteklemiyor. Desteklediği işletim sistemleri Android, Windows Phone ve webOS. Zaten bugüne kadar hiçbir Symbian cihazında Qualcomm kullanılmamıştır. Tek çekirdekli Cortex olarak OMAP 3 var Symbian destekliyor. Bunun dışında destekleyen de var mı bilmiyorum. OMAP3630 + BCM2763 gelme ihtimali de olabilir. Içinde zaten dahili GPU'su olan bir yonga içine bu tarz bir çözümleme yapılmasını saçma buluyorum. Bunu yapacağına çift çekirdek koy daha iyi. Doğrudan 1080p desteği sunan işlemcilere(ARM Cortex-A9) baktığımızda Symbian sürücüsü bulunan iki platform var. Biri OMAP 4 diğeri de NovaThor. Açıkçası bu iki platformdan birini kullansa işte istediğim cihaz budur dedirtecek bir cihaz olur. Nokia ST-Ericsson ile sıkı bir iş ortağı. Bu durumda NovaThor U8500'i Symbian cihazlarda görebiliriz diye düşünüyorum. Ama fazla umudum yok. Şu çözünürlük de çok can sıkıcı. 1080p için en uygunu qHD.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nokia bari Symbian'ı öldürürken şöyle saglam bi donanimla öldürde eski dostuna yakışır bir ugurlama olsun.Koy çift çekirdek bi işlemci,koy saglam bi gpu,koy saglam bi ram,koy saglam bir hd ekran,koy 1080p kamera coştur şu Belle'yi artık.Yılların markasına yakışan birşeyler yap artık !
  • muhteşem haber,

    n8 imden bellesiz bile bu kadar memnunken, 4 inc tam hayalim olmuş...

    kasa zaten tasarım harikası,
  • Ben Nokia-Symbian düşmanı falan değilim, sadece uzaktan izleyen ve yaptıkları hataları eleştiren kullanıcılardanım, yanlış anlaşılmasın.
    Bu modeldeki donanım mantıksızlığını(yine...) da geçtim, kim neden 1-2 model sonra ölecek olan, hatta uygulama geliştirme bakımından zaten ölmüş olan bir işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon alır?
  • Nokia gibi bir devin batmasi iş yapamamasi iyidir. Diğer büyük firmalar sanmasınlarki hep ayakta duracağız. Müşterini küstürmeyeceksin arkadaş bu iş bu kadar basit. Nokia 801 bakalım neler getirecek hayatımıza.
  • şuan bana göre piyasanın sahibi samsung ..
    Nokıa kendi kendini bitirdi bu telefonunu da elle inceleme imkanım oldu . bunu nokıa mı yaptı dedim bi an . özelliklerine girmeyeceğim fakat asla tercih etmem okadar parayı verip samsung sony ikilisinden birini alırdım..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.