Şimdi Ara

IOS VS ANDROID MAKALEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler sevgili DH okurları.Bu yazımda elimden geldiğince IOS ve Android'i karşılaştırmaya çalışacağım.
    1-)Uygulama Mağazası(AppStore &Android Market)
    Biliyorsunuz ki dünyadaki birçok insan akıllı telefon ve tabletleri birer eğlence cihazı olarak kullanıyorlar.Video ve fotoğraf çekmek,sosyal ağlarda dolaşmak,internette gezinmek ve en önemlisi uygulama indirmek.Çünkü akıllı cihazları akıllı yapan en önemli özellik bu,o bakımdan uygulama mağazalarına dikkat çekmek istiyorum.Appstore'de uygulama sayısı 600.000 i aşkın,Android Market'te ise 500 bin civarı.Ayrıca Android Market'teki birçok uygulamanın trojan spyware spam vb. olduğunu varsayarsak ve Appstore'a daha yoğun ilginin olduğunu,ayrıca uygulamaların iPad ve İphone özel konfigüre edildiğini hesaba katarsak AppStore'nin ve dolayısıyla IOS'un burada öne çıktığı aşikar.(Ayrıca Apple kullanıcı güvenliğinde konusunda çok daha hassas.)
    IOS:1 Android:0
    2-)İnternet Performansı
    A-)Flash Desteği
    Biz bugüne kadar IOS'lu cihazları Flash destekli olmamalarının dezavantaj olduğunu kabul ederdik,çünkü internette birçok flash içerik vardı.Fakat bu son zamanlarda biraz değişti.Geliştiricilerin HTML5'e yönelmeleri(ki IOS HTML5 destekliyor,Android desteklemiyor)ve Adobe'nin Mobil Flash'ı geliştirmeyeceğini açıklaması,Android 4.0 ICS sürümünün kaynak kodlarından Flash'ı desteklemeyeceği yönünde haberlerin gelmesi Apple'ın elini biraz daha güçlendirmişti.Lakin hala Flash'ın önemi tartışılmaz.
    B-)Hız
    Ben size direk puanları vereyim.Bu arada benchmark Browser Mark programıyla yapılmıştır.
    Tablet:
    Asus Transformer Prime:100960
    iPad 2:98437
    Asus Transformer:80282
    Akıllı Telefon:
    Iphone 4S:85415
    Samsung Galaxy Nexus:93696
    Android biraz daha önde
    3-)Ek Servisler:
    IOS:Facetime,iCloud,iTunes,Siri,
    Android:Yok
    Yazılarıma devam etmeyi düşünüyorum
    Sağlıcakla Kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen1000 -- 7 Şubat 2012; 21:42:36 >







  • Kısa bir yazı olduğundan haliyle yüzeysel olmuş ve Android'e haksızlık edilmiş biraz Android hakkında geniş bilgim yok ancak Facetime'dan daha avantajlı olan görüntülü konuşma özelliği var iPhone'larımızdan farklı olarak.. en ufak örnek bu :)

    eğer bir karşılaştırma yapılacaksa bu çok uzun zaman alır.. Detaylar çok fazla
  • makale dediğin şeyin biraz daha ayrıntılı olması lazım hevesli başlamışsın ama sonu getirememişsin sanki. yine de fena değil hocam emeğine sağlık.
  • şunu da ekleyebilirsin.. androidde ücretli bi uygulamayı internetten indirip telefona apksını atarsan root işlemini yapmadan kurma avantajın var herşeyi yükleyebilirsin garanti dışı kalmaz ancak ios da jb yapmadan ücretli hiçbir uygulama yükleyemezsin.

    androidde custom rom özgürlügü vardır en iyilerinden miui ve cm7-9 bunlar çok popüler custom romlardır ayrıca stok rom da istenildiği gibi launcher yardımıyla herturlu şekile sokabilirsin iosta ise jb yapıp tweaklar yardımıysa şekillendirebilirsin.

    android açık kaynak kodlu oldugu için kodları alıp kendi romunu bile yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.