Şimdi Ara

HTC 2012 ilk çeyrek için de gelir düşüşü bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC 2012 ilk çeyrek için de gelir düşüşü bekliyor






    2011 yılı ilk yarısında rakiplerini kıskandıracak derecede hızlı bir yükselişe giren HTC, yılın ikinci yarısında aynı başarıyı tutturamadı ve düşüş sürecine girdi. 2011 4. çeyrekte yüzde 30 gelir düşüşü yaşayan HTC, 2012 yılı ilk çeyreği için de düşüşün süreceği beklentisine sahip.




    Geçen hafta bir açıklama yapan sevkiyat anlamında dünyanın 5. büyük akıllı telefon üreticisi HTC, ilk çeyrekte yüzde 36'lık düşüşle 2.20-2.37 milyar dolarlık gelir bekliyor. Bir önceki çeyrekte elde edilen gelir de 3 milyar dolar civarındaydı. Ancak HTC sıkıntıların kısa vadeli olacağına inanıyor.




    Bu ay yapılacak MWC 2012 fuarında HTC'nin 4 farklı model tanıtması bekleniyor. Bunlardan birisi ince yapısıyla dikkat çeken HTC Ville ve diğeri ise 4 çekirdekli HTC Edge modeli. 




    Analistler HTC'nin en büyük sorununun farklılaşamama olduğunu belirtiyor. Birbirinin benzeri ürünler nedeniyle tüketici talebinde de bir azalma yaşanıyor. HTC'nin Samsung'un Galaxy serisi ve Apple'ın iPhone serisi gibi büyük başarı yakalayacak tasarımlara ihtiyacı var. 2010 yılı ve 2011 yılı başlarında hisse sebedi kazancı neredeyse 3 katına çıkan HTC, son çeyrekte akıllı telefon üreticileri arasında en kötü performansı sergileyen firma oldu.




    Ayrıca firmanın Ocak ayı satışları da geçen aya göre yüzde 37 azalarak 600 milyon dolara geriledi. 




    HTC'nin şu an geleceğinin en çok sorgulanan firma olduğu ancak akıllı telefon pazarında halen rekabet için yeteri kadar yerin de olduğu belirtiliyor.

     








  • böyle olması normal. mantıksız işler yapıyor htc. telefonlarının genelinde düşük dahili hafıza var. en az 8 gb olmalı bana göre. sony de aynısını yapıyor. ha bi de htc'nin daha kaliteli ekran kullanması lazım. lcd ile bir yere kadar. super amoledi, retinayı gören insanlar lcd'yi kolay kolay tercih etmez.
  • Göz göre göre pazar kaybediyorlar.
    Ekran ve dahili hafıza olayına el atsalar ve ICS&Sense4 çalışmalarını sonuçlandırsalar tekrar pazar lideri olmamaları için hiçbir neden yok.
    (HTC kullanıcısı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 7 Şubat 2012; 10:58:20 >
  • Neden mi?
    hep aynı telefonlar,aynı donanım,düşük ekran çözünürlüğü,Telefonları çok pahalı.wildfire s bile 750-800 civarı o fiyata sonyercsson xperia neo var beşe katlar wilfire s modelini.Nokia gibi pazar stratejisi izliyor..adamların bi defa 768 mb ram olayı klasik oldu.her telefonda aynı ram...
  • En başta 768 mb ram ekran ve dahılı hafızada cıddı guncellemeler yapması lazım yoksa tabikide dusus olur.
  • Pazarda çok oyuncu var ve bu kadar çok oyuncu varken geçen yılki büyüme oranlarını beklemesinler. Ek olarak yukarıda arkadaşın söylediği gibi LCD ekran artık eskidi. SAMOLED+, Nova ekran varken insanlar bakmaz bile LCD'ye. Dahili hafıza yok, kamera kalitesi olarak zayıf vs. Sürekli birbirinin aynısı cihazları çıkarıp pazar payı artırmaya çalıştılar. Insanları bıktırdılar. Nerdeyse her hafta telefon çıkarmaya başlayacaklardı. Birinin kamerasını kısıp, diğerinin ön kamerasını ekliyorlardı ya da ekranını büyütüyorlardı. Bu tarz komik farklar yaparak güya farklı cihazmış gibi insanlara sattı. Desire HD'yi Incredible S adı altında 2011 versiyonu olarak tekrar sattı. Aynı cihazların sadece kasalarını ve isimlerini değiştirip sattı. Bir zamanlar aynısını Nokia da yapmamış mıydı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence en büyük eksik arkadaşlarında dediği gibi ekran sırf bu yüzden sgs2 tercih ettim
  • Bence mobil şebekeden görüntülü sohbeti ve dahili hafızayı artırmaları gerekir onun dışında tüm özellikleri çok iyi. Ekranı en doğal ekranı kullandığı için 2 yıldır keyifle kullanıyorum...
  • HTC'nin grafikerlerini anlayamıyorum açıkçası.Bir serinin bir ürünü diğerine benzeyebilir ama yapılan bütün telefonlar HTC'de birbirine benziyor ve bu da pazarı düşürüyor bence.Az buçuk,Nokia'dan kapmaları gereken çok şey var
  • Aslinda cihaz genel kalite olarak nokia,samsung,sony hic biri htc ile yarisamaz..oldukca iyi malzeme kullaniyorlar lakin arkadaslarin soyledigi durumlar ve lcd ekranla dusen pil omurleri eklenince cok tercih edilesi olmuyor...



    Ben htc yonetiyor olsam ilk olarak farkli tiplerde ve renklerde cihaz cikartirim ve ust model telefonlari donanim olarak rakibinden daha bile iyi hale getiririm....



    Bir ton para verip ram az, dahili hafiza az olunca hos olmuyor.. bir noktada fiyatlarin yuksek ve oynak olmasi.. gerci bu htc tr nin insiyatifindedir muhtemelen
  • HTC'nin cihazları güzel olabilir fakat batarya konusunda sanırım hala sıkıntıdalar.
  • O ekrana kalitesine o düşüş normal.cihazın en göze çarpan yeri ekran sen onu kaliteli koymazsan olacağı budur.
  • Büyük düşüş ani atılım ve iyi yenilikler yapmazsan olacağı budu riyi olmuş hiç olmazsa daha iyilerin şansı artar.!
  • müşteri desteğinin az olmasıda etkili olabilir satışlarda...
  • Oh olsun :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacarslan

    Göz göre göre pazar kaybediyorlar.
    Ekran ve dahili hafıza olayına el atsalar ve ICS&Sense4 çalışmalarını sonuçlandırsalar tekrar pazar lideri olmamaları için hiçbir neden yok.
    (HTC kullanıcısı)

    katiliyorum.ve ek olarak seste nasil beats ortakligi ile farklilasmaya gittilerse ayni seklilde kamera konusunda da diger markalardan siyrilabilirse tahta tekrar gecmemesi icin hicbir sebepleri kalmaz.kameraya da onem ver HTC!

    (eski htc asigi,yeni samsung kullanicisi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 7 Şubat 2012; 22:14:35 >
  • Çok fazla model çıkardılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumaru_444

    böyle olması normal. mantıksız işler yapıyor htc. telefonlarının genelinde düşük dahili hafıza var. en az 8 gb olmalı bana göre. sony de aynısını yapıyor. ha bi de htcnin daha kaliteli ekran kullanması lazım. lcd ile bir yere kadar. super amoledi, retinayı gören insanlar lcdyi kolay kolay tercih etmez.


    tamamda htc s amoled kullanıyordu zaten ama samsung artık başka firmalara satmadığı için s-lcd kullanıyor.
  • çok gereksiz modeller çıkardı. En tepeye oynamak lazım. Samsung bunu yapıyor en iyisini çıkarıyor :)
  • Diğer eksiklerine bakmadan her ay daha da büyük ekranlı telefon çıkarmaya uğraştılar.. Doymadılar..

    Hep daha yeni model sunalım deyip sadece ekranı büyüttüler teknolojide hiç ileri mesafe kaydedemediler. Halbuki en fazla iki-üç model çıkar. Biri 4.0" diğeri 4.3" olsun. Ama özellikleri tam olsun.

    Beast Audio olayını bir kenara bırakıyorum geri kalan birçok şeyde doğru hamleleri uygulamadılar. Şimdi pazarda Samsung - Apple rekabetini izlemek zorundalar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.