Şimdi Ara

Dünden Bugüne Xbox360

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet Arkadalar Xbox 360 Dünden Bügüne Geçirdiği Evreyi Anlatacağım.

    Xbox 360, Microsoft'un ürettiği Yedinci jenerasyon oyun konsoludur. 27 Kasım 2005'te eski nesil Xbox'ın devamı olarak ABD'de piyasaya çıktı. Xbox 360'ın henüz Türkiye'de resmi olarak satışı yoktur . Xbox 360 S fiyatı 465-749 TL arasında satılmaktadır.
    Şu an itibari ile XBOX 360 Arcade, XBOX 360 Elite, XBOX 360 S olmak üzere 3 farklı paket şeklinde satışta olan Xbox 360, daha satışa çıktığı ilk gün marketler önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. "Next-gen" yani yeni nesil olarak anlandırılan oyun konsollarının ilki olan Xbox 360'ın Avrupa çıkışı bir hafta gecikmeli oldu. Her iki kıtada satışlarda patlama yaşandı ve ürünler eBay üzerinden karaborsa olarak satılmaya başlandı. İlk satılan ünitelerin fiyatları 2000$ gibi abartılı rakamlara ulaştı. Konsolun IR kumandası MCE bilgisayarlar kontrol edebilmektedir. Ayrıca kapaklarıyla görünümü değiştirilebilir. 15 Haziran 2010 E3 fuarında, Microsoft 250 GB HDD'li yeni XBOX 360 S'i tanıtmış ve 16 Haziran 2010'da Amerika Birleşik Devletlerinde satışa çıkmıştır. XBOX 360 S'in Avrupa çıkış tarihi 16 Temmuz 2010 olarak belirtilmiştir.
    Oyun konsolu olarak piyasaya sürülen Xbox 360, halefi Xbox ve rakibi Playstation 3 gibi aslında PC tabanlı bir sistemdir. Bu aletlerin güncel PC'lerden düşük konfigürasyona sahip olmalarına rağmen yüksek grafik kalitesi ve performans ortaya koymalarının sebebi ise, PC'ler gibi bir çok görevi yerine getirecek yapıya sahip olmak zorunda olmamalarıdır. Aygıt sürücüsü, API, değiştirilebilir arayüz gibi sisteme yük bindiren uygulamalar yoktur. 2009'da IGN Xbox'u gelmiş geçmiş en iyi 25 konsol arasından 6., PS3'ü 15., Wii 'yi 10. seçmiştir.[kaynak vikipedi]


    Xbox 360 Fat Kasa Yanı İlk Çıkan Modeli:27 Kasım 2005'te eski nesil Xbox'ın devamı olarak ABD'de piyasaya çıktı.
     Dünden Bugüne Xbox360


    Xbox 360 Slim Eski Fat Kasaların Yerini Almıştır:15 Haziran 2010 E3 fuarında, Microsoft 250 GB HDD'li yeni XBOX 360 S'i tanıtmış ve 16 Haziran 2010'da Amerika Birleşik Devletlerinde satışa çıkmıştır. XBOX 360 S'in Avrupa çıkış tarihi 16 Temmuz 2010 olarak belirtilmiştir.
     Dünden Bugüne Xbox360



    Evet Şimdi Xbox Ex Oyunlar Devam Edelim.

    Top 10 Exclusive Xbox 360

    1.Mass Effect 2
    2.Gears of War
    3.Halo 3
    4.Gears of War 2
    5.Forza 3
    6.Halo: Reach
    7.Gears of War 3
    8.Mass Effect
    9.Ghost Recon Advanced Warfighter
    10.Forza Motorsport 4

    bu liste tabikide tartışılır ama malum bu istatiskler xbox live üzerinden yapılıyor.
    KİNECT
    Ve Geldik Şüpesiz Ki Microsoft Çıkardığı En İyi Cihazlardan Biri Çok Büyük Sükse Yapan Kınect:Kinect ya da Project Natal, Microsoft'un, Xbox 360 platformu için geliştirdiği ve herhangi bir kontrolör olmadan oyun oynama imkanı veren alet. İlk olarak 4 Kasım 2010'da, Kuzey Amerika'da satışa sunulmuştur.

    XBOX
    Ve Buda İlk Xbox Bir Çoğumuzun Oynama İmkani Bulamamış Olmasına Rağmen Ozamanki Zamada Ps2 Daha iyidi:Xbox, Microsoft firmasının oyun konsolu piyasasında pay sahibi olmak amacı ile ürettiği ve 25 Ekim 2001'de Kuzey Amerika'da, 22 Şubat 2002'de Japonya'da, 14 Mart 2002'de Avusturalya'da ve 16 Nisan 2002'de Avrupa'da piyasaya sürdüğü bir konsoldur. Diğer oyun konsollarının çıkış tarihleri çok eskidir; fakat Xbox, piyasaya daha yeni girmesine rağmen piyasada kendine çok iyi yer edinmiştir. Öte yandan, piyasada Playstation 2'nin kaldığı kadar uzun süre kalmamıştır.[kaynak vikipedi]
     Dünden Bugüne Xbox360



    Ve Geldik Xbox Live ı' Mıza:Xbox Live; Xbox cihazlarında kullanılan, online oyun oynama ve dijital market gibi işlevleri olan bir çevrimiçi ağdır. Ayrıca Microsoft, Xbox LIVE™ olarak ticari marka hakkını almıştır. İlk olarak 2002 yılında Xbox için yapılmış, daha sonra bu servis geliştirilerek 2005 yılından itibaren Xbox 360 ile kullanılmaya devam edilmiştir. Xbox Live günümüzde Xbox 360 sahiplerinin vazgeçilmezlerinden biridir.

    Xbox Live sayesinde oyuncular;
    Party sistemi ile 8 kişiye sesli veya yazılı olarak iletişim kurabilir,
    Çevrimiçi olarak Dünya’nın herhangi bir yerindeki oyuncularla birlikte oyun oynayabilir,
    Oyun tanıtımlarını izleyebilir,
    Oyun demoları indirebilir,
    Oyunlardaki achievement’ler ile Gamerscore kazanabilir,
    Last.fm , Facebook, Twitter, Skype, Windows Live Messenger gibi uygulamalardan yararlanabilir,
    Xbox Live Marketplace’den dijital oyun satın alabilir veya DLC indirebilir ve benzeri birçok şeyi yapabilirler.
    Xbox Live ücretsiz bir servistir ama bazı özeliklerden faydalanmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu yüzden 2 farklı üyelik tipi vardır.

    1) Silver Membership
    Ücretsiz olup Gold üyeliğiniz olmadığı zaman üyeliğiniz Silver olarak gözükür. Party chat, video chat, online oyun oynama, Facebook ve Twitter gibi bazı servisleri kullanamazsınız.
    2) Gold Membership
    Ücretli olan üyelik tipidir. Xbox Live ile yapılabilen herşeyi yapabilirsiniz.
    Kaynak Adresi


     Dünden Bugüne Xbox360


    Şimdi Xbox' Ex Oyunlarında Başlayalım.

     Dünden Bugüne Xbox360

    1.Alan Wake
    Alan Wake, bir hikayeyi takip eden, psikolojik gerilim türü dahilinde bir aksiyon oyunu olup, Finlandiyalı bir video oyunu geliştiricisi olan Remedy Entertainment tarafından geliştirilmiş ve Microsoft Game Studios tarafından 2010 yılında Xbox 360 video oyun konsolu için yayımlanmıştır. Oyunun konusu, çok satan gerilim romanu yazarı Alan Wake'in eşi Alice ile birlikte Bright Falls, Washington'da geçirdikleri tatil sırasında eşinin kayboluşunu ve onun ardındaki gizemi çözmesini ve Alan'ın bu sırada yazdığını hatırlamadığı bir romanındaki karakterlerin canlanması ve bu karakterlerin halüsinasyonlarını görmesini içermektedir. Alan Wake karakteri Ilkka Villi tarafından tasarlanmış ve oyunun İngilizce sürümünde Matthew Porretta tarafından seslendirilmiştir.
    Altı adet televizyon dizisi benzeri bölüme ayrılmış oyunun kendisinin dışında, oyunun yayımlandığı yıl içerisinde indirilebilir içerik formatında yayımlanan "İşaret" (The Signal) ve "Yazar" (The Writer) özel bölümleri de mevcuttur. Oyun ile alakalı bazı kitaplar ve Bright Falls adında altı adet web dizisi de Alan Wake hikayesini geliştirmekle birlikte pazarlama materyali görevlerini üstlenmiştir.
    Remedy Entertainment, Max Payne (2001) ve onun devamı olan Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003) oyunları ile bilinmektedir. Aynı zamanda ilk iki Max Payne oyununun yazarı olan Sam Lake tarafından yazılan Alan Wake, stüdyo'nun Max Payne 2'den sonra yayımladığı ve oyun endüstrisinde alışılmışın dışında uzun bir süre olan beş yılda geliştirilmiş bir oyundur. Oyun, eleştirmenler tarafından genellikle olumlu eleştiriler almış olmakla birlikte, özellikle oyunun atmosferi, temposu ve hikayesi eleştirmenlerden tam not almıştır. Oyun, bununla da yetinmeyip, Time dergisi tarafından 2010 yılının en iyi 10 video oyunu listesinde birinci sırayı almıştır.
    2. Gears Of War::
     Dünden Bugüne Xbox360

    Gears of War, bir askeri bilim kurgu üçüncü kişi shooter video oyun tarafından geliştirilen Epic Games tarafından yayınlanan ve Microsoft Game Studios . Başlangıçta için bir özel başlık olarak yayınlandı Xbox 360, Kasım 2006 yılında Kuzey Amerika , Avustralya , ve bir çoğu Avrupa ve eklenen içerik ve konulu bir sanat kitabı ile bir "Limited Collector Kullanıcı Sürümü" dahil Destroyed Güzellik bu oyunun çok detaylı bir geri -bir hikaye . Xbox 360, seçkin, ilk açıklamalara rağmen Microsoft Windows oyun versiyonu ile birlikte geliştirilen İnsanlar Windows LIVE işlevselliği için Can Fly ve bir yıl sonra serbest, ek kampanya düzeylerinde, yeni bir multiplayer oyun modu ve Oyunlar da dahil olmak üzere yeni içerik . Gears of War 5 milyondan fazla sattı ve şu anda 5. Tüm zamanların en çok satan Xbox 360 oyun olarak duruyor.
    Oyun, askerlerin üzerine odaklanan Delta Squad , kalan insan nüfusu kurtarmak için çaresiz, son dakika girişimi ile mücadele gibi kurgusal bir gezegen olarak bilinen bir acımasız ve neredeyse durdurulamaz bir yeraltı düşman Sera Locust Horde . Oyuncunun rol üstlenir Marcus Fenix ​​, eski bir mahkum ve savaş sertleştirilmiş asker. Oyun kullanımına dayanmaktadır kapak senaryolar üzerinden ilerlemek için oyuncu ve stratejik yangın; ikinci bir oyuncu, yardımcı olmak için ana kampanya ile birlikte oynayabilir. Oyun aynı zamanda, sekiz oyuncuya kadar online multiplayer oyun modu sunuyor.
    Gears of War , sadece on hafta içinde üç milyon kopya sattı ve 2006 yılının en hızlı satan video oyunu gibi Xbox Live üzerinden ikinci en çok oynanan oyun sırasında 2007 . Oyun, Eylül 2008 yılından bu yana, beş milyondan fazla kopya sattı. Oyun, iyi oyun ve detaylı görsel övdü eleştirmenler tarafından alınan ve 2006 yılında çeşitli ödüller "Yılın Oyunu" kazandı. Oyunun başarı gelişimine yol açmıştır Gears of War serisinin 2008 netice de dahil olmak üzere, Gears of War 2 ve sonraki netice Gears of War 3, başlangıçta olduğu atanmış olmasına sonra 20 Eylül 2011, serbest bırakıldı 5 Nisan 2011 tarihinde yayımlanan, üzerine tarih Epic Games Cliff Bleszinski konuk olan Late Night with Jimmy Fallon [ 2 ] . Uyarlamalar kitaplar, çizgi romanlar yanı sıra, bir uzun metrajlı filmi beklenemez.
    3.Halo:
     Dünden Bugüne Xbox360

    Halo 3, Bungie tarafından Xbox 360 platformu için geliştirilen birinci şahıs nişancı türündeki video oyunu. Halo serisinin üçüncü oyunu olan Halo 3, Halo: Combat Evolved ile başlayıp, Halo 2 ile devam eden hikayeyi sonlandırmaktadır.[4] 25 Eylül 2007'de Avustralya, Brezilya, Hindistan, Yeni Zelanda, Kuzey Amerika ve Singapur,[1] 26 Eylül 2007'de Avrupa, 27 Eylül 2007'de ise Japonya'da satışa sunulan oyunun resmî çıkış tarihinden önce, piyasada 4,2 milyon kopyası bulunmaktaydı.[5]
    Halo 3; 26. yüzyılda, Covenant olarak bilinen bir uzaylı türü ile insanlar arasında geçen yıldızlar arası bir savaşı anlatmaktadır. Oyuncuların Master Chief adlı bir askeri kontrol ettiği oyunda, insan ırkı ile birlikte uzaylılara karşı mücadele verilmektedir.
    4.Mass effect 3:
     Dünden Bugüne Xbox360

    Mass Effect; Bioware şirketi tarafından önce Xbox 360 için daha sonradan bilgisayar için yapılmış bir oyundur.
    Oyun 2183 yılında oyuncunun Commander Shepard olduğu, galaksiyi SSV Normandy ile araştırdığı bir karakterdir.
    Mass Effect'in devamı olan Mass Effect 2, 26 ocak 2010 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Mass Effect 2'de birinci oyundan kalan kayıt dosyalarını aktarabilirsiniz ki bu sizin oyun boyunca yapacağınız şeyleride değiştirecektir.Mass Effect serisi Mass Effect 2 ile beraber IGN ve EA Games Entertainment açıklamasıyla tüm platformlarda 34.5 milyon satarak iyi bir başarı elde etmiştir.Aynı zamanda EA Games in en çok kazandıran ilk 5 oyunu arasında yer almaktadır...
    5.Forza:
     Dünden Bugüne Xbox360

    Forza Motorsport 4 yarış video oyun tarafından yayımlanan teslimi 10 Studios Xbox 360 . Içinde dördüncü taksit Forza Motorsport serisi ve 14 Ekim 2011 11 Ekim 2011 tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da piyasaya sürüldü. Bu son sürümü desteklemek için dizi ilk Kinect sensörü ile birlikte geleneksel denetleyici tabanlı oyun.


    Xbox 360, 2012 Exclusive Oyunları Listesi


    Halo 4
     Dünden Bugüne Xbox360
    Yapımcı: Microsoft
    Dağıtıcı: Microsoft
    Tür: FPS
    Çıkış Tarihi: Açıklanmadı


    Kinect Star Wars
     Dünden Bugüne Xbox360
    Yapımcı: Microsoft
    Dağıtıcı: Microsoft
    Tür: Entertainment
    Çıkış Tarihi: Açıklanmadı


    Fable: The Journey
     Dünden Bugüne Xbox360
    Yapımcı: Lionhead Studios
    Dağıtıcı: Microsoft
    Tür: Action
    Çıkış Tarihi: Açıklanmadı


    Minecraft
     Dünden Bugüne Xbox360
    Yapımcı: Notch
    Dağıtıcı: Microsoft
    Tür: Adventure
    Çıkış Tarihi: 1. Çeyrek 2012


    The Witcher 2: Assassin's of Kings
     Dünden Bugüne Xbox360
    Geliştirici: CDProjekt
    Dağıtıcı: Atari
    Tür: RPG
    Çıkış Tarihi: 17 Mayıs 2011


    Alan Wake's American Nightmare
     Dünden Bugüne Xbox360
    Geliştirici: Remedy
    Dağıtıcı: Microsoft
    Tür: Action
    Çıkış Tarihi: 15 Şubat 2012


    Age of Conan: Hyborian Adventures
     Dünden Bugüne Xbox360
    Geliştirici: Funcom
    Dağıtıcı: Eidos Interactive
    Tür: MMO-RPG
    Çıkış Tarihi: Açıklanmadı

    KAYNAK

    Buda Benim Konumdur Burda Da' Oynadğınız Oyunları Paylaşabilirsiniz. Yeni Başlayanlar İçin Fikir Edinebilirler.
    Xbox ta' En Çok Oynadığınız Oyun.
    Burdan bakabilirsiniz.

    bu sound track okurken dinlersiniz tadından yenmez.


    @ghostliving
    Birde birşey paylaşmak istiyorum, XBOX ismi nerden geliyor diye merak edenler vardır. veya anlamı nedir diye.

    XBOX ismi Direct X den geliyor. Direct X BOX. yani Direct X KUTUSU anlamı taşıyor. Direct X'de Microsoft un Grafik dilidir.

    _____________________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberkay -- 9 Şubat 2012; 14:56:25 >







  • Eline sağlık arkadaşım. Xbox360 ile yeni tanışacak arkadaşlar için iyi bir kaynak olabilecek bir konu açmışsın. Umarım en yakın zamanda zenginleştirirsin.
  • İlk 10'da Geow üçlüsü var, şu oyunlara hastayım
  • Eline sağlık, biraz daha derleyip toplarsan daha güzel olur
  • Eline sağlıkta Mass effect 3 exc. oyun değil ki. Multiplatform bir oyun. PC/PS3/XBOX hepsine çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucLear

    Eline sağlıkta Mass effect 3 exc. oyun değil ki. Multiplatform bir oyun. PC/PS3/XBOX hepsine çıkıyor.

    ama ilk olarak xbox 360 için çıktığından onun için yazmıştım oraya 5 saate yaptığım bi konu daha düzenlemeler oluacak tabiki.de uyarın içinde yinede teşşekür ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    Eline sağlık, biraz daha derleyip toplarsan daha güzel olur



    teşekkür ederim abi. üzerinde çalışmalar yapacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clubberkay

    quote:

    Orijinalden alıntı: nucLear

    Eline sağlıkta Mass effect 3 exc. oyun değil ki. Multiplatform bir oyun. PC/PS3/XBOX hepsine çıkıyor.

    ama ilk olarak xbox 360 için çıktığından onun için yazmıştım oraya 5 saate yaptığım bi konu daha düzenlemeler oluacak tabiki.de uyarın içinde yinede teşşekür ederim..

    İlk oyun sadece 360 ve PC'ye çıktı. 2. oyun önce 360 ve PC'ye, 1 yıl sonra da PS3'e çıktı. Ama 3. oyun her 3 platforma da aynı tarihte çıkacak

    Bu arada, ilk oyun belli bir süre sadece 360'da vardı. Sanırım bu yüzden karıştırdın biraz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    quote:

    Orijinalden alıntı: clubberkay

    quote:

    Orijinalden alıntı: nucLear

    Eline sağlıkta Mass effect 3 exc. oyun değil ki. Multiplatform bir oyun. PC/PS3/XBOX hepsine çıkıyor.

    ama ilk olarak xbox 360 için çıktığından onun için yazmıştım oraya 5 saate yaptığım bi konu daha düzenlemeler oluacak tabiki.de uyarın içinde yinede teşşekür ederim..

    İlk oyun sadece 360 ve PC'ye çıktı. 2. oyun önce 360 ve PC'ye, 1 yıl sonra da PS3'e çıktı. Ama 3. oyun her 3 platforma da aynı tarihte çıkacak

    Bu arada, ilk oyun belli bir süre sadece 360'da vardı. Sanırım bu yüzden karıştırdın biraz




    evet olabiliyo böle şeyler yarın düzenleme yapacağım sende gececisin benim gibi.




  • Güzel konu dostum, emeğine sağlık
  • Eline sağlık adamım Gears of War tanıtım kısmına ilk oyunun PC versiyonuna ait bilgileri yazmışsın (alıntılamışsın) yanlış anlamadıysam, düzeltirsen iyi olur. Bir de alıntı yaptığın birçok yer var, kaynak belirtirsen o yazıların sahibi arkadaşların emeklerine gereken saygıyı göstermiş olursun. Biri de senin bu çalışmanı haberin ve iznin olmaksızın başka yerde paylaşsaydı pek iyi hissetmezdin değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eli Wallach

    Eline sağlık adamım Gears of War tanıtım kısmına ilk oyunun PC versiyonuna ait bilgileri yazmışsın (alıntılamışsın) yanlış anlamadıysam, düzeltirsen iyi olur. Bir de alıntı yaptığın birçok yer var, kaynak belirtirsen o yazıların sahibi arkadaşların emeklerine gereken saygıyı göstermiş olursun. Biri de senin bu çalışmanı haberin ve iznin olmaksızın başka yerde paylaşsaydı pek iyi hissetmezdin değil mi?

    sadece vikipedi den, alıntı var mustafa geririsi benim; emeğim bide zaten, kaynalar belittim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberkay -- 5 Şubat 2012; 17:43:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ancient Mariner

    Güzel konu dostum, emeğine sağlık

    çok teşekkür ederim.
  • Top 10 Xbox 360 Exc.lerini ortalamaya göre hazırlarsan iyi olur bana kalırsa, sen konsol Exc.lerini PC'ye çıkanları katmışsın GR'de yeni nesil hali Exc. olduğunu sayarsak şöyle oluyor liste:

    1.Mass Effect 2
    2.Gears of War
    3.Halo 3
    4.Gears of War 2
    5.Forza 3
    6.Halo: Reach
    7.Gears of War 3
    8.Mass Effect
    9.Ghost Recon Advanced Warfighter
    10.Forza Motorsport 4
  • Eline sağlık çok güzel olmuş
  • Xbox 360'ta hangi ekran kartı kullanılıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rsan-

    Xbox 360'ta hangi ekran kartı kullanılıyor ?

    ATI Xenos
  • Konuyu hemen sil derim çünkü telif hakları yüzünden başın derde girebilir. Daha önceden verildi forumda.
  • Ah microsoft keşke şu exclusive oyunlara biraz özen göstersen o zaman tadından yenmez bu konsol vallahi
  • Eline sağlık konu çok güzel olmuş :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.