Şimdi Ara

MSI, Intel Cedar Trail desteğini arkasına alan Wind U180'i resmi olarak duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  

    MSI, Intel Cedar Trail platformu desteğini arkasına alan Wind U180 modelini resmi olarak duyurarak netbook portföyünü genişletmeyi sürdürüyor.

     

    263 x 186 x 21.26 mm ebatlarında ve yaklaşık 1 kilogram ağırlığında dizayn edilen Wind U180, Intel Atom N2800 (1.86 GHz) / N2600 (1.6 GHz) işlemciden, Intel GMA 3650 grafik biriminden, DDR3 800 MHz / 1066 MHz RAM'den (2 GB'a kadar arttırılabilir) güç alıyor; Windows 7 Starter işletim sistemiyle geliyor.

     

    10-inç boyutunda - 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde LED aydınlatmalı LCD ekrana (tepki süresi 8 ms) ve 250 GB / 320 GB kapasiteli 2.5'' sabit diske yer verilen netbook, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 bağlantılarına ev sahipliği yapıyor. Çift USB girişi, kart okuyucu (SD / MMC) ve HDMI portuyla donatılan netbookun ekranının üst kısmında görüntülü konuşma için VGA web kamera konumlandırılmış durumda. Netbookun, 6 hücreli bataryasının 8 saate varan kullanım süresi sağladığı belirtiliyor.


    MSI Wind U180'nin fiyat bilgisi ise henüz verilmemiş.
     










  • AMD'nin ''Brazos'' isimli Fusion işlemcileri varken artık Atom segmenti bitti diyebilirim Hondo ve Brazos II ile daha ciddi sıçrama yapacaktır mobil platformlarda
  • Yanlış hatırlamıyorsam Windows8 ön sürümünde çoğu uygulama en az 1024'e 768 ya da daha fazla bir çözünürlük istiyordu hatta bu nedenle elimdeki samsung netbookta /ekranı bu haberdeki ile aynı) neredeyse hiçbir uygulamayı çalıştıramamıştım. Yeni netbooklarda ekran çözünürlüğünü Win 8'e göre artırırlar diyordum ama aynı kalmış görünüyor. Demek ki ya Win8 için minimum çözünürlüğü aşağıya çekecekler ya da netbooklarda Win8 kullanılmayacak.
  • İnteli temsilen kullanması iyi güçlü,sağlam netbooklar yapmak istiyor galibada gelişim için uygun bir pv değil tabi sadece orta seviye insanlara hitap eden bir ürün..
  • son bir haftadır, netbook üzerinde,adobe creative suite 4 ile çalışıyorum.

    Kurulum esnasında bir uyarı penceresi belirdi ve düzgün çalışması için ekranın minimum 1024x768 olması gerektiğinden bahsetti, ancak ben kurulumu 1024x600 çözünürlüğündeki netbook umda yaptım. özellikle indesign ve illustrator kullanıyorum ve benim gözlemim, programların gayet stabil çalışıyor olduğu yönünde.

    şuan belirlediğim ve canımı sıkan tek problem, mesela illustrator de "fileprint" komutu verdiğinizde, açılan pencerenin ekran çözünürlüğünden daha fazla olması sonucu, panelin en alt kısmını görüntüleyemiyorum. paneli üstündeki bardan tutarak sayfa içinde yüzdürmeye ve dolayısıyla alt kısmı görmeye çalıştım, ancak bu da olmuyor.

    bu deneyimimden çıkan sonuç;
    windows7 ve donanım alanındaki yeni standartlar düşük sistem özelliklerinde programların gayet stabil ve akıcı çalışmasını olanaklı kılıyor. tabii bunda her yeni sürümüyle biraz daha stabil çalışan programlarında etkisini görmek gerek.

    bu anlamda netbook platformları için de daha yüksek çözünürlüğe sahip ekranların piyasa girmesi gerekir diye düşünüyorum. sanırım üreticiler, bu anlamda bir girişime yanaşmak yerine, açığı oyuna yeni dahil ettikleri ultrabook lar ile yamayacaklar. halk tabiriyle klasik nokia taktiği, asla talşep gören özellikleri tekl bir kasada, bir kere al, depe depe kullan mantığı içerisinde piyasaya sürmemeye kararlılar. oysa bu modelin geçersiz olduğunu apple iphone, ipad ve son olarak tek bir mac book pro konsepti ile gayet güzel gösterdi. ama işte anlayana.




  • hala 1gb ram ile win7 çalıştırmakta ısrar ediyorlar sss. windows+virüs prog: 600-700 mb ram geri kaldı 300 mb ee yangi uygulamaya yetecek alan bari 2 gb alsın yoksa çoook çekersiniz :)
  • Uzun zamandir netbook haberi duymuyoduk tabi hep intel yuzunden adamlar inat etti yeni islemci cikarmayacam diye piyasa doydu netbooka pazarida oldurdu ... simdiki islemcileride cok bisi vaat etmiyor cok iyi gelistiremedi tabi birazda cimriliginden sektorde tekel gibi bisi nede olsa
  • amd işlemcili netbook tan ziyade piyasada netbook kalmadı gibi öldürdüler netbooku
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet_Şahin

    amd işlemcili netbook tan ziyade piyasada netbook kalmadı gibi öldürdüler netbooku

    aynen şaşırtıcı bir durum oysaki 2009 son çeyreği ne kadar canlıydı piyasa

    birine netbook alıcam piyasada netbook yok ilginç
  • adam gibi netbook amazonda vs. var türkiyede satışta olanlar pek iç açıcı değil ultrabooklar da ateş pahası küçük boyutta orta seviye bişey bulamıyacaz anlaşılan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.