Şimdi Ara

durum 0xc0000225 hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
16.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [0xc0000225] gerekli bir aygıta erişilemediği için, önyükleme başarısız dedi

    Format atmak istiyorum fakat olmuyo lütfen yardım edebilir misiniz ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: digimonster

    Arkadaşlar, Oracle virtual box yada virtual machine gibi bişi kullanmıyorsanız ve de bölümleme işlemini acronis vs kullanmadan yaptıysanız olay kesinlikle windowsun APIC yada APM uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. BIOS a girip güç yönetimlerini enable yaparsanız , sorun ortadan kalkıyor. O kadar kişi okumuş yazmış ama bi tanesi de çözümü yazmamış, bilgilerinie sunulur...



    sorun bundan mı kaynaklanıyor emin değilim ancak olabilir de olmayabilir de. bu hata benim de başıma geldi ve 2 -3 gün bu hatanın çvzümünü aradım. en son "hiren's boot cd" adlı programıyla sorunu çözdüm. isimni verdiğim programın iso dosyasını rufus programıyla usbye yazdırdım. adından usbden pcyi boot ettim mini xp seçeneğinden devam ettim. mini windows xp nin masaüstü geldiğinde HBCD menuyu çalıştırdım. partıtıon / boot / mbr seçeneği>Commandline>MbrFix i çalıştırdım. ilgili command prompt açıldı. bu komut satırında aşağıda tırnak içine almış olduğum satırı yazdım ve entera bastım.

    "MbrFix /drive 0 fixmbr /win7 /yes"

    ardından mini windos xpye restart çektim. usb yi çıkaıp harddiskten windows 7 nin önyükleme yapmasını bekledim ve başarılı oldum. windowsum olduğu gibi karşımdaydı.

    hirens boot cdyle mbr onarımı için şu videodan yardım aldım:https://www.youtube.com/watch?v=bd73hV0audU

    bu sorunu ne zaman yaşadım onu da yazmalıyım. benzer vakalarda uygulanabilir. bilgisayarımda 1 ssd ve bir de hdd vardı. ayrıca pcye takılı bir de 3 tblik harici harddisk. linux yüklemeye karar verdim. hddyi windows 7 de bölümlendirip 50 gblik alana linux lite 2.4 versiyonu kurdum. ardından başka bir linux distrosu olan linux pisiyi yüklemeye çalıştığımda yanlışlıkla harici hardiskı seçmişim. 2.26 tblik verim yok oldu. (bunun farkına sonradan vardım). bu yaptığım hatayı anlamadığım için windowsu tekrar açtığımda hddmi windows üzerinden disk management yardımıyla biçimlendirdim. sorun da tam olarak burada başladı. bu şekilde biçimlendirdiğimizde harddiskin linuxa ait önyükleme dosyalarını tamamen silemiyoruz. linuxun grub denen önyükleyecisini silemeyip zarar verdiğmiiz için ne linux ne de windows açılıyor. windowsun mbr dosyaları zarar gördüğü için bootable bir usb veya dvd ile startup repair da yapamıyoruz. çünkü harddiskin mbr dosyaları hasarlı. ancak linux dağıtımlarının botable usbsinden herhangi bir linux distrosunu yükleyebiliyoruz. bunun nedeni linux isolarının live cd özelliği anladığım kadarıyla.

    baştasorunun APİC ayarlarıyla ilgili olup olmadığını kestirememin sebebi bu işlemleri uygulamadan önce biostan APIC ayarlarıyla oynadığımı hatirliyorum. ama başlamadan önce bu ayarları değştirip harddiskten önyükleme yapmayı denedim mi onu hatırlamıyorum.

    benden bu kadar. belki bir gün birine faydası olur. (ben dahil )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktar -- 9 Ağustos 2015; 1:15:20 >




  • 0xc00002250xc0000225 hatası için söylediklerinizi yaptım ve işe yaradı. çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.