Şimdi Ara

iphone 4 autofocus problemi (sizde de böyle mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sadece benim telefonda mı böyle, yoksa ios 5 problemi mi diye merak ettiğim bir konu var.

uzağı çekerken, ekrana dokunmadan net çekmiyor. telefonda net gözüküyor ama bilgisayara atınca işler değişiyor. fotoğraflarla anlatayım...

bu kamera uygulamasını direk açıp, ekrana dokunmadan çektiğim fotoğraf:

bu da aynı şekilde uygulamayı açtıktan sonra ekrana dokunup netlediğim fotoğraf:

fark bariz belli. donanımsal olduğunu düşünmüyorum bu problemin. ne yapmak lazım? var mıdır çözümü?

birde çektiğim fotoğraflara bilgisayardan bakarken hepsi ters. hepsini teker teker düzeltmek zorunda kalıyorum. telefonda bakarken düz, pcye geçince ters.. bunu nasıl düzeltirim?

en uyduruk telefonlarda bile yok böyle sorunlar koskoca applein düşürdüğü durumlara bak ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceza_61 -- 2 Şubat 2012; 21:06:49 >

• arkadaşlar deneyip yazarsanız memnun olurum
  • Buyur dostum üşenmedim denedim

1. ekrana dokunmadan kendi focuslayınca çekildi

2. ekrana dokunup focus yapıldı

sonuç : bende böyle bir sorun yok

• cok sağol denediğin için. bendeki problem ne acaba :S
  • Belki kiliftandir dedim ama değilmiş. Autofocusu kapatan tweak falan var mı bulamadım ben cydiada
  • güncel. 142 bakmış bir kişi yorum bırakmış. acil çözüm aranıyor
  • telefonum gelsin bende merak ettim bunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Garip bir sorun yada bug ios 12
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yarın bende deniycem bu durumu...Şimdi dallandırıp budaklandırmak istemem ama 2. resimleri atan arkadaşın camın önünde ki demirler belki etkilemişte olabilir..önü açık bir zeminde denemek lazım derim..
  • Yarin sabah deniyip atarim bende.
  • Bencede dokunmadan netlemior.
  • sağolun arkadaşlar, bekliyorum. umarım çözüm bulunur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Safak Akpınar

yarın bende deniycem bu durumu...Şimdi dallandırıp budaklandırmak istemem ama 2. resimleri atan arkadaşın camın önünde ki demirler belki etkilemişte olabilir..önü açık bir zeminde denemek lazım derim..

2.resmi atan benim kardeşşş şafak abeyy napıyon
  • Aynı şekilde benim telefonumda dokunmadan netlemiyor ve feci şekilde rahatsızım.
    Her fotoğraf çektiğimde uğraşmak sinir ediyor.
    Ahh nerde o n95 8 gb fotoğraf pratikliği...
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Aynı şekilde benim telefonumda dokunmadan netlemiyor ve feci şekilde rahatsızım.
    Her fotoğraf çektiğimde uğraşmak sinir ediyor.
    Ahh nerde o n95 8 gb fotoğraf pratikliği...

N95 8gb Resim çektikten sonra işlemesi falan 2-3sn beklerdik.

Yarın daha net resim koyup denerim. Eğer sorun yoksa yine bilinki sorun sizde
  • foto kısmını açınca çekeceğim yere tutup 2-3 sn. bekleyince oto focus yapıyor ve gayet net çekiyor ama bazen öyle rezil ki 10 fotodan 1 i fena
  • anlaşıldı, tek sorunlu olan benim telefon değilmiş. bende de nokia 5800 vardı fotoğraf çekmesi daha zahmetsizdi. vay arkadaş ya.

autofocusu kapatan tweak bulamadım. belki vardı? olmazsa da forumda bunu yapabilecek kimse var mıdır
  • Güncel. Konuya geri dönüş bekliyorum
  • eklicem
  • böyle olması çok doğal iphone da bir sorun aramayın bence..çünkü siz ekrana dokunmadığınız zaman onun odağı tam ortadadır ve geniş açıyla çeker, siz ekrana dokunduğunuzda iphone daha noktasal bir konuma focuslanır ve o gördüğü açı daralır ama çok netleşir..fark bundandır dolayısı ile bir sorun göremiyorum resimlere bakınca gayet normal..benim iphonedada böyle , 2. resimler içinde tamamen manzara ve ışık farkından kaynaklı aynı manzarada aynı ışıkta sonuçlar aynı olacaktır..
  • resimlerde sorun yok gibi ama...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.