Şimdi Ara

Samsung'a, mobil teknolojilerle ilgili patentleri nedeniyle AB tarafından anti-tekel soruşturması açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung'a, mobil teknolojilerle ilgili patentleri nedeniyle AB tarafından anti-tekel soruşturması açıldı






    Pek çok ülkede teknoloji devlerinin tekel oluşturmaya yönelik adımları kesinlikle hoş görülmüyor ve resmi yetkililer tarafından kısa sürede soruşturma başlatılıyor. Özellikle ABD ve AB'de bu konu oldukça sıkı takip ediliyor.,

     

    Anti-tekel konusunda Google bir süredir ABD ve AB'de anti-tekel soruşturmalarına konu oluyordu. Bu kez soruşturma Samsung için başlatıldı.




    Avrupa Komisyonu 31 Ocak'ta yaptığı duyuruda, Samsung Electronics firmasının, elinde bulundurduğu mobil teknoloji ile ilgili önemli patentleri Avrupa'daki mobil cihaz pazarını manipüle etmek için kullanıp kullanmadığına dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

     

    Soruşturmanın temeli ise Samsung'un Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'ne (ETSI) verdiği taahhütleri yerine getirmemesi olarak gösteriliyor.




    Samsung 1998 yılında ETSI'ye elindeki önemli patentleri AB mobil telefon standartlarının geliştirilmesi adına lisanslama imkanı sunacağı taahhüdü vermişti. Ancak 2011 yılında Samsung'un bazı Avrupalı mobil cihaz üreticilerine patent ihlali nedeniyle dava açması komisyonu harekete geçirdi.




    Önümüzdeki günlerde Samsung soruşturma kapsamında savunmasını verecek ve gerekli görülürse anti-tekel davası açılacak.

     








  • Patentin olmasa bir dert, olsa başka bir dert.
  • herşeyi kendinin buldugunu iddaa edip ona buna sürekli dava açan apple da bu soruşturmalara neden dahil edilmiyor acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    herşeyi kendinin buldugunu iddaa edip ona buna sürekli dava açan apple da bu soruşturmalara neden dahil edilmiyor acaba?


    Batı dünyası hep teknolojisi ile övünür ama bu sefer doğu (G.Kore) sahiden teknoloji alanında ciddi şekilde öne geçme eğiliminde; bu politik ve ticari sonuçları açısından ABD'de ve AB'de hoş karşılanmıyor.
  • Apple ona buna dava açıyor ona neden dava açılmıyor? Zoruna mı gitti gardaş? derler buna...
  • samsung yapıyor geliştiriyor satıyor. kime ne acaba bundan sende yap sende geliştir. utanmasalar adamların elindeki teknolojileri zorla ellerinden alacaklar. heralde doğu ülkelerindeki şirketlerin gelişmesi abd nin zoruna gidiyor.
  • Adamlar bulmuş kullanmayacaksın.Apple Dokunmatik ekran patentini alıp dava açıyor ya?Dikdörtgen tablet ve telefonlarada dava açıyor.Apple'ınki tekelcilik değil,Samsung'unki Tekelcilik ha?Bu Patent olaylarını Apple başlatmadımı zaten?O olmasa piyasa ne güzeldi,rekabet vardı.Umarım Samsung haklı çıkar.Apple gibi saldırgan bir firmanın piyasada olması son tüketicilere yaramıyor.Rekabeti engelliyor adamlar.Rekabetin olmaması fiyatların artması demek.Son tüketici yine kaybediyor.Keşke Apple patent davalarına karışacağına yeni teknolojiler geliştirse.

    • Kimi Apple'a neden soruşturma açılmıyor demiş. Patentin içeriği ne? Apple'ı patentleri ile davalık olan patentlerin içeriği tutmuyor zaten. Sidik yarıştırmak için soruşturma yapmıyor adamlar. Ayrıca tekrar ediyorum; patentin içeriği önemli. İletişim için olmazsa olmaz bir teknoloji patentiniz varsa, lisanslamak zorundasınız (onların yasalarına göre). Yoksa tekel girişimi olarak algılar ve soruşturma açarlar.
    • ABD'nin zoruna gidiyor diyen arkadaşlar var. Dava AB'de açılıyor, ABD ne alaka? Haberde benzer uygulamaların ABD ve AB ülkelerinde uygulandığından bahsedilmiş. ABD'de de soruşturma açıldığından bahsetmemiş. Yani kıskanılacak bir teknoloji durumu yok ortada. Ha Samsung teknoloji olarak ileride mi? KESİNLİKLE EVET. Fakat elzem teknolojiler için patenti varsa AB ve ABD içerisinde satış yapması için diğer üreticilere lisanslamak zorunda ki rekabet ortamı korunsun. Yani adamlar şirketleri zor durumda bırakmak için uğraşmıyorlar. Kullanıcıya daha fazla seçenek sunulabilsin diye uğraşıyorlar. Yasanın temeli de bu. Bir şirketin tekel olmasını engelle, rakip şirketler de olsun; kullanıcı sömürülmesin. Bizim zihniyetimize aykırı değil mi?
    • Ayrıca bu Samsung sevgisine de şaşırıyorum. Tamam, ben de severim. Adamlar teknolojik olarak çok büyük ilerlemeler kaydettiler. Normal bir şirket iken dünya üzerinde devasa bir şirkete dönüştüler. Her alanda varlar. Bu her şirketin yapabileceği bir şey değil. Fakat bu Samsung'u yüceltip diğer markaları kötülemek anlamına gelmemeli. Sırf Galaxy S II ya da başka bir Samsung telefonunuz var diye diğer markaları-modelleri yermek; ego tatmininden öteye gitmez. Lütfen egolarınızı da başka yerde tatmin edin.
    • Apple kullanıcıları da aynı ölçüde üzerlerine alınabilirler. Çünkü sadece Samsung hayranları için değil diğer tüm marka bağımlılarına da aynı şeyi söylüyorum. Burada "benimki seninkini döver" muhabbetleri görmekten gerçekten sıkıldım artık. Her mobil teknoloji haberinin yorumları eninde-sonunda "Samsung - Apple" kapışmasıyla sonuçlanıyor. Yahu her ikisini de para verip alıyorsunuz, biri 1600TL dolaylarında diğeri 1700TL dolaylarında ya da daha fazla. Neyse artık. Adamlar bu telefonları 600-700$ arası bir fiyattan satın alıyor yurt dışında. Biz burada sidik yarıştırıyoruz. Kaçan bize kaçıyor ama savunma yine bizden.
    • ABD kökenli şirketlerin alayına yakını zaten Doğuda üretim yaptırıyor. Kıskanıyorlarsa o fabrikaları geri getirmeye çalışsınlar. Bakalım yapabiliyorlar mı...
    • Ayrıca Samsung Ar-Ge Merkezlerinin tamamı doğuda değil. İsrail'den tutun da İngiltere'ye kadar çeşitli yerlerde Ar-Ge merkezi var (ABD'yi belirtmeme gerek yok sanırım). Yani teknoloji sadece Doğudan yükselmiyor. Demek istediğim ABD bir şekilde arada bir ilişik buluyor. Nasıl yapıyorlarsa artık. Darısı bizim başımıza...




  • Öfkeyle kalkan zararla oturur buna deniyor Samsung Applea misilleme yapıcam diye saçmalamaya başladı.
  • ABnin topunu patlatmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    herşeyi kendinin buldugunu iddaa edip ona buna sürekli dava açan apple da bu soruşturmalara neden dahil edilmiyor acaba?



    AB gercekten anti-tekelci olsa Apple'in urunlerine satis yasagi koyardi, ya da AB'de satilmasina hic izin vermezdi, ama onlar da payini aliyor heralde.
  • apple tekelcilik yapcam diye ona buna dava açar ama anti-tekel davası samsunga açılır. garip bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jibe

    Öfkeyle kalkan zararla oturur buna deniyor Samsung Applea misilleme yapıcam diye saçmalamaya başladı.


    Zaten bunu topluca o kadar insan bu düşünce içerisindeydi ya hiçbiri akıllı değil hepsi bir ayakmı ggidiyo sanıyosun sen futbol takımımı bu ? :)
  • Hiç bir şey olmaz
  • bazıları tekel oluşturuyor :)samsung ta anti-tekel oda güzel :)
  • "Yeniden icat etmek" bu sözü anlamayan 19 kişi varmış demekki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.