Şimdi Ara

MegaUpload veritabanı 15 Şubat'ta silinecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MegaUpload veritabanı 15 Şubat'ta silinecek


     


    Geçtiğimiz hafta dosya paylaşım sitesi MegaUpload'un Yeni Zelanda'da bulunan kurucusu Kim Dotcom FBI ile ortaklaşa yapılan bir baskınla gözaltına alınmıştı. Paylaşım sitelerinde panik havasına neden olan baskının ardından MegaUpload veritabanında milyonlarca dosyası olan kullanıcılar bu dosyaların ne olacağını sorgulamaya başladı. Cevap ise MegaUpload avukatından geldi.




    Avukat Ira Rothken şu an için kullanıcıların verilerine ulaşabilmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını, federal savcıların soruşturmayı tamamlamasına kadar verilerin hiç bir şekilde silinmeyeceğini belirtti. Soruşturmanın süresi ise 2 hafta civarında. Tutuklama kararının ardından site de yine mahkeme kararıyla kapatılmış durumda.




    MegaUpload ücretli abonelerinin verileri standart olarak hiçbir şekilde silinmiyor. Ancak kurucusu tutuklandıktan sonra verilerin tutulduğu sunucuların sahibi firmalara kiralar ödenmediği için silinme süreci kaçınılmaz oluyor.




    Soruşturma sürecinde savcılar verilere el koymadı. Sadece mahkemede kullanmak üzere telif hakkını ihlal eden veriler kopyalandı. 




    Rothken bunun yanında sunucu sahibi firmaların verileri tutmaya biraz daha devam edebileceklerini belirtti. Bunun için MegaUpload ve resmi yetkililer arasında görüşmeler devam ediyor ve müşterilerin haklarının korunması için özel bilgilerini yüklemiş kullanıcıların verilerine erişim sağlanmasına çalışılıyor. 




    Yine de bir uzlaşma sağlanamazsa sunucu sahibi firmalar veritabanlarını silmeye başlayacak.

     








  • Silicek mi silmeyecek mi ne olduğu belli değil.
  • Olan kullanicilara oldu yani.
  • Mediafire'a bir şey olmasında bir sürü dosyam var
  • olay MegaUpload ile ilgili iken sonucu bize bile dokandı..
    yeni alınmış 1 yıllık fileserve premium hesabım patladı.
    şimdilik netload aldım. bakalım bu ne zaman patlar.
  • Eksik partları tamamlayın.
  • @Salvation27

    Hocam bende daha yeni 75 günlük Fileserve hesap almıştım, 3. günümde elimde patladı. Hep 1 aylık alıyordum, bu sefer 75 günlük olsun dedim, demez olaydım... Bende netload aldım 1 aylık; artık aylık almaya devam edeceğim...
  • Geçmiş olsun , artık diğerleri de teker teker aynı sürece gider...Korsancılığa büyük darbe ,bununla birlikte ,rus serverlar bildiklerini okurlar lakin isp ler de korsan içerik barındaran serverlerın ip lerini kendi iç rotuerlarında banlarlar.Öyleyse büyük resim nedir?

    Ben öyle yazılım kuruluşları biliyorum ki bile bile kendi programlarının korsan kullanımlarını desteklerler çünkü bu orta vadede resmi satışlarının artması ve popülerliklerinin yukselmesı manasına gelmekte.Pc lerin ucuzlaması kullanımlarının yaygınlaşması sonucu dünya dijital ürün arzı fazlalaştı çünkü talep çıldırmış durumda ,10 sene önce her evde bilgisayar yoktu ancak şimdi akıllı telefonu olmayan garipsenmekte ve bundan yoksunluğu merak konusu olmakta. hollywood senede 24 ile 30 arası dünya geneline satabileceği film uretmekteydı bu sayı yılda 100 filmin uzerıne cıktı .Aynı zımbırtı muzık endustrısı ıcın de gecerlı ,eskıden saysanız 25 tane grup ya da solıstın dunya capında populerlıgı sozkonusuydu ,halbukı sımdı her bıreyin neredeyse kendı sarkıcısı var,tıfıl sesı yanık bır genc ıkı tane tıslama cımtıktak ıle unlu olabılmekte ve albumu yapılabılmekte ,lady gaga denılen muzıklerı eskı sarkıların elektronık sentezlemeyle yenıden ele alındıgı ,sarkıları da gorunumu de orangutan kıcına benzeyen bır tıp dunya capında tanınmakta,korsancılık sayesınde kıtlelerın bu ne ıdüğü belırsız kısıye ulasımı olmasaydı metroda dahı sacını basını yoldurmadan sarkı soyleyemezdı....Durum su olacak oyleyse ,dijital içerik türü ne olursa olsun fıyatları artacak ,bu talep edenlerı henuz taleplerı erımemısken donlarına kadar söğüşleme arzusundan ıbaret cunku haftada 3-4 fılm ya da album ındırmek suretıyle ,ya da oyun, bır tuketım alıskanlıgı ve bagımlılık kazanan tipler bundan yoksun olunca en azından bır tane kendılerını o hafta doyurmak maksadıyla orıjınalını satın alma yoluna gıdecekler.

    Torrent alemı ne olur ,ya da p2p ne olur onu da bır arkadasımız ongorulerını acıklarsa kafamızda bır fıkır olusmus olur...valla ne bılım benım cıkarımım bu.

    filesonic ,wupload,fileserve nanay oldu gari...calısa calısa uploaded ve filserve kaldı.Rapidshare sureklı kendı serverlarını yasal olmayan ıcerıklere karsı taramakta zaten bunun ıcın ıp paketlerın ıcerıgının ne oldugunu gosteren yuksek ve garıp bır algorıtma kullanmakta ,dılersenız aksama avatar fılmını kibar feyzo zip dosaya adıyla yukleyın sabaha bulamazsınız sılınır....




  • Büyük kayıp olucak ya çoüu şeyi oradan indirip upload ediyodum :/
  • @buraoca2
    aynen hocam. bende 2 kere 1 aylık aldım ilk aldığım zamanlarda sonra bide 3 aylık aldım çok iyi gitti. baktım sıkıntı yok. bende 1 yıllık yapıştırdım. güm :)
    artık aylık aylık yol alacaz.
  • üzücü, teker teker gidiyor özgür paylaşım alanları,

    (çıkıp birileri 150TL ye orginal oyun vs alın destekleyin yapımcıyı demesin)
  • fileserve hesap alan arkasdaşlar eğer paypal ile ödeme yaptıysanız ve 45 gün dolmadıysa dispute açın fileserve paraları iade ediyormuş ben 2 yıllık 20 gün önce almıştım dün dispute açtım şuan beklemedeyim büyük olasılıkla paramı iade alacağım
  • Sitelerde tam bir çöplüğe dönmüş durumda hangi siteye girereseniz girin içeriklerin yarısından fazlası patlamış.
    Uploadçılık öldü artık kimse hiçbir siteye güvenip illegal upload yapma yoluna girmez.Bütün siteler kendi sunucularını oluşturmaya başladı oralara ulaşabilmek içinde vip üyelik almak gerekiyor her sitedende alamıyacağımıza göre bizlerinde işi zorlaştı.

    Elimizde birtek torrent kalesi kaldı dostlar savunun son kaleyi bunlara inat açın seed musluklarını paylaşım nasıl yapılırmış gösterelim sopacılara.
  • Ah bu S.O.P.A. var ya. Mahvetti bizi...
  • film indiremez olduk yahu.. fileserve komple ne var ne yok silmiş herşeyi.. filesonic hepten kesti paylaşımı.. diğerleride aynı durumda.. dosya indirmek zorlaştı. hani torrent kullanalım desek yerli birşey indirmek mümkün değil. eskiden birtek rapid vardı bütün linkleri eklerdim premium hesabımla flashgete silinme diye birşeyde yoktu rahat rahat indirirdik. şimdi internetteki linklerin %90ı ölmüş durumda. deyim yerindeyse patlak link çöplüğüne dönmüş durumda..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendemail

    Geçmiş olsun , artık diğerleri de teker teker aynı sürece gider...Korsancılığa büyük darbe ,bununla birlikte ,rus serverlar bildiklerini okurlar lakin isp ler de korsan içerik barındaran serverlerın ip lerini kendi iç rotuerlarında banlarlar.Öyleyse büyük resim nedir?Ben öyle yazılım kuruluşları biliyorum ki bile bile kendi programlarının korsan kullanımlarını desteklerler çünkü bu orta vadede resmi satışlarının artması ve popülerliklerinin yukselmesı manasına gelmekte.Pc lerin ucuzlaması kullanımlarının yaygınlaşması sonucu dünya dijital ürün arzı fazlalaştı çünkü talep çıldırmış durumda ,10 sene önce her evde bilgisayar yoktu ancak şimdi akıllı telefonu olmayan garipsenmekte ve bundan yoksunluğu merak konusu olmakta. hollywood senede 24 ile 30 arası dünya geneline satabileceği film uretmekteydı bu sayı yılda 100 filmin uzerıne cıktı .Aynı zımbırtı muzık endustrısı ıcın de gecerlı ,eskıden saysanız 25 tane grup ya da solıstın dunya capında populerlıgı sozkonusuydu ,halbukı sımdı her bıreyin neredeyse kendı sarkıcısı var,tıfıl sesı yanık bır genc ıkı tane tıslama cımtıktak ıle unlu olabılmekte ve albumu yapılabılmekte ,lady gaga denılen muzıklerı eskı sarkıların elektronık sentezlemeyle yenıden ele alındıgı ,sarkıları da gorunumu de orangutan kıcına benzeyen bır tıp dunya capında tanınmakta,korsancılık sayesınde kıtlelerın bu ne ıdüğü belırsız kısıye ulasımı olmasaydı metroda dahı sacını basını yoldurmadan sarkı soyleyemezdı....Durum su olacak oyleyse ,dijital içerik türü ne olursa olsun fıyatları artacak ,bu talep edenlerı henuz taleplerı erımemısken donlarına kadar söğüşleme arzusundan ıbaret cunku haftada 3-4 fılm ya da album ındırmek suretıyle ,ya da oyun, bır tuketım alıskanlıgı ve bagımlılık kazanan tipler bundan yoksun olunca en azından bır tane kendılerını o hafta doyurmak maksadıyla orıjınalını satın alma yoluna gıdecekler.Torrent alemı ne olur ,ya da p2p ne olur onu da bır arkadasımız ongorulerını acıklarsa kafamızda bır fıkır olusmus olur...valla ne bılım benım cıkarımım bu.filesonic ,wupload,fileserve nanay oldu gari...calısa calısa uploaded ve filserve kaldı.Rapidshare sureklı kendı serverlarını yasal olmayan ıcerıklere karsı taramakta zaten bunun ıcın ıp paketlerın ıcerıgının ne oldugunu gosteren yuksek ve garıp bır algorıtma kullanmakta ,dılersenız aksama avatar fılmını kibar feyzo zip dosaya adıyla yukleyın sabaha bulamazsınız sılınır....


    Aslinda pekte oyle olmaz cunku pazar olarak bakilan ulkeler amerka gibi ulkeler .. buralarda durum daha farkli zaten yillardir bi cok kisi amerkada upload sitelerinden bisi indirmiyor kaldiki bluray filmin kirasi 1 dolar , netflixmidir nedir oraya aylik 14 dolara uye olup 2 gunde bi film kiralayip aradaki kayip zamanda internet sitesinden film ve dizi seyredebilirsiniz buna benzer ucuz video siteleri amerkada ve avrupada oldukca fazla muzik ve radyo dinleyeceginiz sitelerde var ... simdi bu firmalar oyunda kiralamaya basladilar eger MP oynamiyosaniz call of duty bitirdikten sona 60 dolarlik oyunu napacaksinizki kiralamak daha mantikli ... ve yine yurt disinda gamestop gibi firmalar var ikinci el oyun ve degistirme sistemleri var uyelikle yilda 6 dolar verip uye olunca ikinci elde bi al bi bedava kampanyalari oluyo




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    film indiremez olduk yahu.. fileserve komple ne var ne yok silmiş herşeyi.. filesonic hepten kesti paylaşımı.. diğerleride aynı durumda.. dosya indirmek zorlaştı. hani torrent kullanalım desek yerli birşey indirmek mümkün değil. eskiden birtek rapid vardı bütün linkleri eklerdim premium hesabımla flashgete silinme diye birşeyde yoktu rahat rahat indirirdik. şimdi internetteki linklerin %90ı ölmüş durumda. deyim yerindeyse patlak link çöplüğüne dönmüş durumda..

    Ya Batu sorma. Yıllardır hep para veriyorum.
    İlk önce 1 yıllık Rapid vardı.
    Bitti. 6 aylık Hotfile aldım.
    Bitti. 6 aylık Fileserve aldım.
    Bitti. Filesonic ve yine Fileserve aldık.
    Bitmedi yetmedi Wupload kullandım son birkaç ay.
    Şimdi 12 şer aylık Filesonic, Wupload, Filejungle ve Uploadstation aldım 150 liraya 3 taksit.
    Daha parayı tam ödemeden hepsi kapandı. Şimdi içerdeki paramın karşılığı 3 aylık Vip vereceklermiş.
    İyi de aynı şey değil. Tabi sağ olsunlar ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar ama birisiyle her yerden dosya indiriyorsun.
    Diğeriyle sadece 1 siteden. Valla iflahım kurudu...

    Yok mu şu Alldebrid gibi ama daha adam gibi birşey yahu?




  • Hırsızlara ölüm 150 lira verip orjinal film oyun alın.Adama bak hem hırsız hem utanmaz hem arlanmaz yorum bile yapıyor.İşin özü hırsızsınız siz hırsızsınız haha.
  • Yıllardır Megaupload Türkiye hostlarına yasaklıydı zaten (neden veya niçin yasaklıydı? unutuldu)vee host değişimi sayesinde kullanabiliyorduk hemde Türkçe olarak ama IPA SOPA gibi amarikan menşeyli yasakçı zihniyetin SOPAsını yiyen Megaupload/Megavideo'nun kapanmasıyla birlikte;Fileserve, Wupload, Filejungle, Uploadstadıon, Uploadic gibi yeni yetme hosterler korkularından teker, teker linklerin %98'ini sildi..(Hotfile'yi saymıyorum bile-ki zaten 1 sene öncesinden sanki bir uyarı misali serverlerine yüklenen pekçok linki silmekteydi) daha önceki linklerinin silinmesi tutumlarından dolayı uploaderlerin karşı cephe aldığı Rapidshare gimi eski dost, şimdilerde tek yakın kavşağımız oldu.Ayakta kalan kalelerden uploadet.to, Rapidshare,Turbobit ve Mediafire gibi eski dostları unutmamak gerekir..
  • Ne varsa torrent de var. Gerisi yalan. Torrentin ortadan kaldırılmasıda teknik olarak çok zor. Torrenti kapatmak demek herkesin evindeki interneti i kapatmak demek buda imkansıza yakın bir şey

    Türk film ve program sitelerinin, forumlarının acilen dosya depolama sitelerinden kurtulup torrent paylaşımına geçmeleri gerekiyor. Türkiye torrent siteleri yönünden epey geri kaldı. Başta arena olmak üzere bir elin parmağı kadar torrent sitesi var ve çoğu davetiyeli üyelik istiyor.

    Bu ülkenin i_s_o_hunt gibi herkese açık seed sayısı yüksek torrent sitelerine ihtiyacı var. Oldum olası dosya depolama sitelerine alışamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Şubat 2012; 13:26:52 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.