Şimdi Ara

Antistatik bileklik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu kablosuz ürünler vücutdaki elektriği atmosfere veriyor deniliyor. Tam mantığı nedir ?

İçinde 1m ohm direnç var bildiğim kadarıyla. Bazılarıda içindeki devre sayesinde ( örneğin ledli bir devre ) anında elektriği tüketiyor deniyor. İçini açıp bakmadım . Depolama ve sonra topraklama olayı saçma geliyor .

Kablolu oluyor zaten o anda topraklayabiliyorsunuz ama bu ürünlerde nasıl bir mantık var anlamış değilim .

• Hiçbir mantığı yok, işe yaraması da mümkün değil. Genelde Çinliler Ebay'de satıyor bunları görüyorum, bende de bir tane var ama kablolu olanlarından tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Hiçbir mantığı yok, işe yaraması da mümkün değil. Genelde Çinliler Ebay'de satıyor bunları görüyorum, bende de bir tane var ama kablolu olanlarından tabii ki.
    İllaki işe yarıyor mantığını merak ediyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

İllaki işe yarıyor mantığını merak ediyorum .

Alıntıları Göster
    Nasıl işe yarayabilir ki, yükün bir yere aktarılması lazım, toprağa veya başka bir büyük nesneye temas etmeden de bu mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Nasıl işe yarayabilir ki, yükün bir yere aktarılması lazım, toprağa veya başka bir büyük nesneye temas etmeden de bu mümkün değil.

Alıntıları Göster
    harici sabit disk kutusunun içine flashdisk koyup, satmakla aynı mantığa sahiptir. bildiğin statik bilekliğin kablosunu kesip, kablosuz gibi gösteriyorlar.(bu açıdan bakarsak, doğruluk payı yok değil.)
  • Bende de acayip elektiriklenme var gecen arkadasa dokundum çarpmadan telefonum düştü yere hangisi ise yarıyor bunlarin
  • Konuyu Hortlatmak olacak ama arkadaşlar benim daha önceki araştırmalarıma istinaden belirteyim. İlgili bilekliğin atmosfere ilettiği olayı yalandır. bazı kaliteli kablosuz antistatik bileklikler içindeki bir devre ile (Muhtemel bir kapasitör) elektriği depo ederek üzerindeki metal vasıtası ile bir metale temas ettirilerek bilekliğin deşarj ı sağlanıyor. Bazı kalitesiz modellerde ise içinde uyduruk birkaç şey koyup atmosfere iletiyor yalanı var. Ürün belki elektriği alıp üzerindeki vidayı bir metale temas ettirerek deşarj sağlıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Silikon Kılıf Bollastı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkeceler

Konuyu Hortlatmak olacak ama arkadaşlar benim daha önceki araştırmalarıma istinaden belirteyim. İlgili bilekliğin atmosfere ilettiği olayı yalandır. bazı kaliteli kablosuz antistatik bileklikler içindeki bir devre ile (Muhtemel bir kapasitör) elektriği depo ederek üzerindeki metal vasıtası ile bir metale temas ettirilerek bilekliğin deşarj ı sağlanıyor. Bazı kalitesiz modellerde ise içinde uyduruk birkaç şey koyup atmosfere iletiyor yalanı var. Ürün belki elektriği alıp üzerindeki vidayı bir metale temas ettirerek deşarj sağlıyor olabilir.
    Ben hala çözemedim mantığını . Tse denetlemeye geldiği zaman bunların takılmasını zorunlu tutuyor bizim şirketde. Mecbur takıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

Ben hala çözemedim mantığını . Tse denetlemeye geldiği zaman bunların takılmasını zorunlu tutuyor bizim şirketde. Mecbur takıyoruz.

Alıntıları Göster
    maliyetinin 300 katı fiyata satılıyorsa sahtedir. maliyet fiyatına yakında işe yarar olabilir.
  • Aradan 3 sene geçmiş fakat sorun devam ediyor. Google da ararken burayı buldum.

Arkadaşlar yokmu bu konuda tecrübesi olan? Arabadan inerken, biriyle tokalaşırken falan çat çut çarpıyor. hayattan soğudum yeminlen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9unkarekoku

Aradan 3 sene geçmiş fakat sorun devam ediyor. Google da ararken burayı buldum.

Arkadaşlar yokmu bu konuda tecrübesi olan? Arabadan inerken, biriyle tokalaşırken falan çat çut çarpıyor. hayattan soğudum yeminlen.
    Toprakta gezin. Kablosuz olmaz o iş.

Kendinizi kabloyla saksıya bağlamayın tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

Toprakta gezin. Kablosuz olmaz o iş.

Kendinizi kabloyla saksıya bağlamayın tabi.

Alıntıları Göster
    Bu bilekliklerin ucunda vida gibi bir metal kısım olur. Bu metal kısmı fabrikalarda antistatik enerji boşaltma noktalarına değdirdiğinizde boşaltılmış olur. Son kullanıcı için satılan bir ürün değil tabi sizde aynı sekilde kullanmaz iseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Retro35

Bu bilekliklerin ucunda vida gibi bir metal kısım olur. Bu metal kısmı fabrikalarda antistatik enerji boşaltma noktalarına değdirdiğinizde boşaltılmış olur. Son kullanıcı için satılan bir ürün değil tabi sizde aynı sekilde kullanmaz iseniz.

Alıntıları Göster
    Peki arkadaşlar bir tane antistatik bilekliğin iki ucunu ölçü aleti ile ölçtüm. Buzzer bölümünde ve ölçü aleti ötmedi. Antistatik bilekliğin iki ucu arasındaki direnç ne kadar olmalı. Sıfır mı Megaohm seviyesinde mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dh33

Peki arkadaşlar bir tane antistatik bilekliğin iki ucunu ölçü aleti ile ölçtüm. Buzzer bölümünde ve ölçü aleti ötmedi. Antistatik bilekliğin iki ucu arasındaki direnç ne kadar olmalı. Sıfır mı Megaohm seviyesinde mi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,
    Bu konunun özellikle evde fan-işlemci ve benzeri bakımlarını kendi yapanlar için de önemli olduğunu düşünüyorum.
    Bazı yurtdışı açık alışveriş sitelerinde 1-2 dolar aralığında var, gerçekten kablosuz -arkadaşın başta fotoğrafını paylaştığı- modeller de işe yarıyor mu @Retro35 in dediği gibi,
    Kablosuzundan kullanan var mı fabrika, iş yada evde, zaten fabrikada kullanılıyor ve tse kabul ediyorsa mutlaka bir mantığı vardır diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cavaliere48

Arkadaşlar merhaba,
    Bu konunun özellikle evde fan-işlemci ve benzeri bakımlarını kendi yapanlar için de önemli olduğunu düşünüyorum.
    Bazı yurtdışı açık alışveriş sitelerinde 1-2 dolar aralığında var, gerçekten kablosuz -arkadaşın başta fotoğrafını paylaştığı- modeller de işe yarıyor mu @Retro35 in dediği gibi,
    Kablosuzundan kullanan var mı fabrika, iş yada evde, zaten fabrikada kullanılıyor ve tse kabul ediyorsa mutlaka bir mantığı vardır diye düşünüyorum
    Arkadaşlar selam. Maalesef fazla bir bilgi kaynağı bulunmuyor konu ile ilgili. Bize marka model önerebilecek arkadaşlar var mı aramızda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesaverde

Arkadaşlar selam. Maalesef fazla bir bilgi kaynağı bulunmuyor konu ile ilgili. Bize marka model önerebilecek arkadaşlar var mı aramızda?

Alıntıları Göster
    çok önceleri bir fabrikada çalışırken, bize söylenen üzerindeki bir kapasitörün şarj olduğu.
    hatta bir metal vardı, her 1 saatte bir o metale değdirip boşaltıyorduk ve imza atıyorduk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

çok önceleri bir fabrikada çalışırken, bize söylenen üzerindeki bir kapasitörün şarj olduğu.
    hatta bir metal vardı, her 1 saatte bir o metale değdirip boşaltıyorduk ve imza atıyorduk :)

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Alıntıları Göster
    sorularınıza cevap olacak bir kaç şık bilgim var

1 vicutta srtünmeden doğan statik elektrik hassas elektronik cihazları etkileyip zarar verebilir
    2 kablosuz statik bileklik vicuttaki elektriği atmosfere veriyormuş :D yani bulunduğumuz oratama bu teoriyi makul sayarsak aslında bi yere gitmiyor gene hava sayesinde elektronik devrelere yapışıyor
    3 kablolu olarak statik elektriği aktarmak kabloalu bilekliklerden fayadalabilir elektriği bir noktada zarar vermeden aktarabiliriz

• Arkadaşlar ben era elektronikte çalışıyorum. Orada yapılan devrelere çıplak elle dokunulması yasak. Bileklik takılıyor. Banada saçma gelmişti. Kablosuz olara şu şekilde üstteki vidayı masalardaki plastiklere sürtüyoruz. Decrelere normal dokununca yada bilekliği masaya sürüp statik elektriği deşarj etmeyince devreler çalışmaz hale geliyor. Vücudunuzdaki statik elektrik bu hassas devreleri çalışmaz hale getirebiliyor. Birkaç devre benim yüzümden böyle yalan oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yok mu şu duruma kesin çözüm bulabilen? Klasik koşullanma oldu bende metale dokunamıyorum bildiğin 😑 Bunun basit bir çözümü olmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.