Şimdi Ara

NEC 1.3 milyar dolarlık kaybın ardından 10 000 çalışanını işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • @import url(data:text/css,);
    NEC 1.3 milyar dolarlık kaybın ardından 10 000 çalışanını işten çıkarıyor






    Kökleri yaklaşık 100 yıl öncesine kadar giden Japon elektronik devi NEC son yılların en kötü ekonomik krizlerinden birisini yaşıyor.




    Bloomberg Businessweek gazetesinin haberine göre 2011 mali yılı genelinde 1.3 milyar dolar kayıp açıklayan NEC son 4 yılda üçüncü kez milyar dolarlık kayıp yaşamış oldu. NEC CEO'su Nobuhiro Endo yaptığı açıklamada ağırlık mobil telefon bölümünden olmak üzere 10 000 çalışanın işine son verileceğini duyurdu.




    İşten çıkarmaların 7 bini Japonya'da gerçekleşecek. Hali hazırda 115 480 olan çalışan sayısı da 105 480 olarak revize edilecek. 




    NEC firması girişimleriyle Japonya'da öncü firmalardan sayılıyor. NTT Docomo, Panasonic, Samsung, Lenovo ve Fujitsu ile birlikte NEC Lenovo PC ortaklığını kuran NEC, 2014 yılında uzaya keşif için gidecek Hayabusa 2 uzay mekiğinin de programını yapıyor.

     








  • Ekrem Çukurca kardeş!!!
    "Asteroitten örnek getirme görevi için" desene "uzaya keşif için" demek yerine. Bence biraz fx57 haberleri okumalısın (yaklaşım iyileştirmesi için).
  • Nasıl bir milletimiz var. Sürekli eleştiri sürekli eleştiri. Yok o yazar şöyle yok bu yazar böyle... Otur kendin yaz kardeşim o haberleri okuyalım.
  • Boşuna bu krize küresel kriz demiyorlar. 100 yılık firmanın bile yeri gel dimi temmeleri sarsılıyor..
  • Doğal...Çünkü teknolojiyi üretiyor fakat bunu pazarlayamıyor. Yarı iletken pazarında kaç seneden beri ilk 10'a hatta son dönemlerde ilk 5'e oynuyor ama işte kendi ürününü yapamadığı için sorun işte orada başlıyor.
  • Gittikçe dökülüyor firma.Yeni bir şey değil yıllardır sıkıntıdalar.2-3 yıl önce zaten avrupadan çekilmişlerdi büyük bir sıkıntı içinde olduklarından.Sıkıntı gittikçe de büyüyor...
  • Şu samsunga bu yüzden çok hayranım.. Adamlar çok ciddi ar-ge çalışmalarının ardından çokta güzel pazarlıyorlar ürünlerini. nereye gitseniz en küçük yerleşim yerlerinde bile satıcıların samsungun liste başı ürünlerden biri olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Ama bazı japon firmalar nedense ülke beğenmiyorlar. bugün o kadar çok japon malı varki hiç ülkemize uğramayan sadece haberlerde gördüğümüz ve keşke olsada alsak dediğimiz. Kardeşim madem bir ürün için milyarlarca dolarlık yatırım yapıyorsun adam gibi dünyaya pazarlayamazsan bunu sadece üretmek seni kurtarmaz. Bunu sadece telefon vesaire olarak algılamamak lazım. Geneli böyle adamların.. Adamlar için varsa yoksa amerika ve bazı avrupa ülkeleri var.. ne yapsaydık acaba zamanında birde biz mi bir atom bombası atsaydıkta bizide adam yerine koysalardı anlamıyorum ki!!
  • nec bildiğim kadarı ile parayı çok daha büyük elektronik aletlerin satışından kazanıyor. MR üniteleri, büyük serverlar, telekom santralleri gibi. Japon halkının yerli malı kullanma özelliği dolayısıyla telefon işine de girmek zorunda kalmışlardır.
  • on bin kişi ortalama 3000 dolar alsa yılda toplam 36 milyon dolar yapar. 1.3 milyar dolar neree 36 milyon dolar nere şimdi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    Ekrem Çukurca kardeş!!!Asteroitten örnek getirme görevi için desene uzaya keşif için demek yerine. Bence biraz fx57 haberleri okumalısın (yaklaşım iyileştirmesi için).


    Bence sende biraz türkçe ve yazım kurallarını öğrensen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyankar_emre

    quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    Ekrem Çukurca kardeş!!!Asteroitten örnek getirme görevi için desene uzaya keşif için demek yerine. Bence biraz fx57 haberleri okumalısın (yaklaşım iyileştirmesi için).


    Bence sende biraz türkçe ve yazım kurallarını öğrensen.

    Türkçe yazım kurallarını öğren diyene bakın




  • Çıkarılan işciler foxconn müracat etsinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    MERHABA NEC NOTEBOOK VARDI BENİM BOZULMUŞTU TEK YAPAN YERwww.notebooktamiri.name oldu şindi bunlardan notebok da alamayız batarsa ne olacak servis zaten az özel servis buldumhttp://www.notebooktamiri.name/ bu arkadaşlar yapdı sadace


    güzel reklam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriMERHABA NEC NOTEBOOK VARDI BENİM BOZULMUŞTU TEK YAPAN YERwww.notebooktamiri.name oldu şindi bunlardan notebok da alamayız batarsa ne olacak servis zaten az özel servis buldumhttp://www.notebooktamiri.name/ bu arkadaşlar yapdı sadace
    güzel reklam


    Reklamın iyisi kötüsü olmazda kardeşim bu kadar salakçasıda olmaz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    on bin kişi ortalama 3000 dolar alsa yılda toplam 36 milyon dolar yapar. 1.3 milyar dolar neree 36 milyon dolar nere şimdi?

    360 milyon dolar yapar
  • bir sıfır eksik çarpmışım. ancak yinede 1 milyar dolar zarar kalıyor geriye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamtamam

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawlesson bin kişi ortalama 3000 dolar alsa yılda toplam 36 milyon dolar yapar. 1.3 milyar dolar neree 36 milyon dolar nere şimdi?
    360 milyon dolar yapar


    360 milyon doları 9 milyon dolara bölünce 40 yapar ve...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.