Şimdi Ara

Ram den ekran kartına aktarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim intel 4 series express chipset family ekran kartı bulunmakta ve 1340 toplam bellek gözüküyor ancak 128 mb paylaşımsız ayrıca 3 gb ram im bulunmakta ve neredeyse hiç bir oyun kaldırmıyor ekran kartı hatası veriyor ben bu ekran onboard ekran kartını bios tan ayarlayarak ram den alarak ekran kartına vermek istiyorum ancak benim bios ayarlarında ekran kartı ile ilgili bölümü bulamadım yok yani yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..



  • Merhabalar

    • Ekran kartının alacağı bellek miktarını otomatik olarak kendisi ayarlar. Sistem belleğinize bağlı olarak. Bazı anakartlar bellek boyutunu sizin seçmenize izin veriyor olabilir (eski anakartım öyleydi). Ancak tümü bu imkânı sunmaz.
    • Ekran kartınızın hata almasının sebebi bellek miktarı değil. Bellek; ekran kartının grafik işlemcisine gelen verileri, işlemeden önce depoladığı kısımdır. Grafik işlemcinizin işleme hızını sabit tuttuğunuzda, belleği arttırmak doğrudan başarım getirmez (sizin siteminiz için konuşuyorum). Grafik işlemciniz zaten bir sınır değer gelmiştir. Kabaca bir örnek verecek olursam; bir köprünüz var. Köprünüz toplam 2 şeritli bir yola sahip. Şimdi siz köprüye gelen yolu 10 şeride de çıkarsanız, köprü üzerinden geçebilecek araç kapasitesi sınırlıdır. Yani 5 şeritli bir yolla da köprüye gelseniz, 10 şeritli bir yolla da köprüye gelseniz en fazla iki şeritte geçersiniz. (Kötü bir örnek olduysa kusuruma bakmayın n'olur. Aklıma bu geldi )
    • Hata almanızın sebebi ise grafik işlemcinin özellikleridir. Aldığınız hata nedir bilmiyorum ama grafik işlemcinizin desteklediği DirectX sürümünden tutun da diğer teknolojilere kadar çeşitli parametreler vardır. Bunlardan dolayı hata alırsınız. Shader Model hatası alabilirsiniz mesela. Oyun Shader Model 3.0 ve üzeri ister ama grafik işlemciniz Shader Model 2.0 destekliyordur; hata alırsınız. Bunun gibi.
    • Ayrıca sistem belleğinden ekran kartına bellek ayırmak beklediğiniz başarımı sağlamaz. Ekran kartı üzerindeki bellek grafik işlemcinize çok daha hızlı veri iletir. Sistem belleğinden ayırdığınız kısım ise ciddi oranda yavaş kalacaktır. Bu nedenle getirisinden çok götürüsü olacaktır.
    • Bellek miktarı ne zaman önemli olur; yüksek bir çözünürlükte oyun oynayacaksınız diyelim (1920*1080 gibi mesela). Her şeyi en yüksek değerlere çektiniz. Yani en yüksek grafik kalitesine ayarladınız. Şimdi ekran kartına gelecek olan doku boyutları ciddi oranda artacaktır. Bu gibi bir durumda ekran kartı belleği önem kazanır. 512MB (sembolik olarak yazdım) bellek hemen dolacağı için bu kez grafik işlemci bellekleri bekleyecektir. Ekran kartının bellekleri dolup-boşalacak ve burada oluşan gecikmeler kendini size hissettirecektir. Bu durumda 1GB bellek ekran kartınızı rahatlatır. Başarımını arttırır. Çünkü grafik işlemci bellekleri beklemek zorunda kalmayacak.
    Umarım size fikir vermiştir. Hata ettiğim bir kısım var ise kusuruma bakmayınız.




  • bana yarımcı olabilirmisiniz çoook acil ekran kartımla ilgilii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.