Şimdi Ara

Strategy Analytics: Apple halen tablet pazarının lideri ancak Android farkı kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Strategy Analytics: Apple halen tablet pazarının lideri ancak Android farkı kapatıyor






    2011 yılını tablet pazarına hakim olarak kapatan Android ve iOS işletim sistemleri görünüşe göre 2012 yılında da tablet pazarındaki mücadelesini sürdürecek.




    Strategy Analytics tarafından 2011 4. çeyrek tablet satışları raporuna göre global tablet satışları tarihi rekor kırarak 27 milyon üniteye ulaştı. Apple yüzde 58 ile liderliği elinde tutarken Android yüzde 39 pazar payı elde etti.




    Tablet pazarı bu çeyrek geçen yıl aynı döneme göre yüzde 150 artış gösterdi. Apple dünya çapında 15.4 milyon iPad satarak pazar liderliğini sürdürdü. 




    Android ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 29 yıl bazında 3 kat artarak 10.5 milyon üniteye ulaştı. Bu çeyrekte Amazon, ASUS, Samsung gibi devler satış listesinde başı çekti. Ancak Android'in en çok eleştirilen tarafı da farklı arayüzlerin ve kişiselleştirmelerin neden olduğu ayrışma.  




    2011 yılı genelinde global tablet satışı 66.9 milyon ünite oldu. 2010 yılındaki 18.6 milyon tablet satışına göre yüzde 260 artış yaşandı. Tüketiciler netbook veya giriş seviyesi notebook yerine daha çok tabletleri tercih etmeye başladı.




    PlayBook ve webOS tabletlerin bu çeyrekte elde ettiği pazar payı 500 000 üniteyle yüzde 2 civarında kaldı.




    Microsoft'un 2011 4. çeyrekteki satışlardan payı ise 400 000 üniteyle yüzde 1.5 oldu. Windows 8'li tabletlerin yıl sonuna doğru piyasaya girişiyle tablet pazarında daha iddialı olabilecek. Ancak bunun hızlı olmasını beklemek yanlış olur. Tahminler 2013 yılında Windows 8 tabletlerin iddialı konuma gelebileceği yönünde.

     








  • Android farkı kapatamasaydı sorun var demekti, kapatamasaydı şaşırırdık rekabet artsın, kalite artsın
  • İçime android'in birinci olacağı doğuyor çünkü tablet piyasasının önde gelenlerinden olan apple ilk atılımla birlikte İOS çok stmıştı ama bu iş tersine dönüyor ve dünya android'e dönücek..:)
  • bunu bilmek icin analist falan olmaya gerek yok. Her akli basinda ve dusunebilen insan bunu bilebilirdi.
  • Şimdi burada açık konuşalım,Android tabii ki birinci olur!iOS sadece belli başlı en fazla 10 tane üründe varken,neredeyse her telefonda Android var artık,tabii 2. olur.Bir de Microsoft'un üçüncü olması beni şaşırttı,üçüncülüğe Symbian'ın gelmesini beklerdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsan_sa

    Şimdi burada açık konuşalım,Android tabii ki birinci olur!iOS sadece belli başlı en fazla 10 tane üründe varken,neredeyse her telefonda Android var artık,tabii 2. olur.Bir de Microsoft'un üçüncü olması beni şaşırttı,üçüncülüğe Symbian'ın gelmesini beklerdim.

  • başlığa bak
    elma ile armutu yok yok elma ile kaktüsü karıştırmışlar.
    apple bir markadır.
    android bilmem kaçtane firmanın kullandığı bir işletim sistemidir.
    android tabiki daha fazla olacak.
    ona bakarsan fiat kullanan sayısı bmw kullanandan fazla.fiat daha mı iyi anlamına geliyor
  • cikmasi planlana ICS+TEGRA 3'lu androidli tabletler ile bence iPAD3'un bile tutunmasi cok zor... Andorid iOS'yi 2014 ortalarinda gecmis olur diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 28 Ocak 2012; 18:28:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

    quote:

    Orijinalden alıntı: arsan_sa Şimdi burada açık konuşalım,Android tabii ki birinci olur!iOS sadece belli başlı en fazla 10 tane üründe varken,neredeyse her telefonda Android var artık,tabii 2. olur.Bir de Microsoftun üçüncü olması beni şaşırttı,üçüncülüğe Symbianın gelmesini beklerdim.


    Dikkat edersen tablet-pc arkadaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webislander

    başlığa bak elma ile armutu yok yok elma ile kaktüsü karıştırmışlar. apple bir markadır. android bilmem kaçtane firmanın kullandığı bir işletim sistemidir. android tabiki daha fazla olacak. ona bakarsan fiat kullanan sayısı bmw kullanandan fazla.fiat daha mı iyi anlamına geliyor


    birincisi apple marka olabilir ama olay apple'ın ios işletim sisteminde. android ürünlerin markası ne kadar değişse de bunlar android. ortadaki çekişme android-ios çekişmesi. karşılaştırma yapıldığında android mi daha iyi ios mu daha iyi diye yapılır genelde.

    bu bir nevi windows ile mac os'nin karşılaştırılması gibidir. apple'dan başka ios kullanan firma olmadığı sürece ha "ios kullanan tabletler" demişsin ha "apple marka tabletler" aynı şey. kelimelere boşuna takılmayın.

    olayı otomobil gibi tamamen farklı bir piyasayla karşılaştırman da anlamsız.
    android yaygınlaştıkça windows'un pc piyasasındaki halini alacak. her şey android'te çalıştığı için insanlar android alacak. ios'un en son durumdaki pazar yüzdesi %25'e kadar düşecek. sadece bmw gibi, macbook gibi karizması olacak ama sadece zenginler alacak, gerçek kullanıcılar pek yanaşmayacak.




  • kaynak belirttiğiniz gün dişimi kırıcam ekrem bey :Dhttp://www.engadget.com/2012/01/26/strategy-analytics-apple-still-owns-tablet-market-but-android/?a_dgi=aolshare_facebook

    başlığına kadar engadget çevirisi yapıyorsunuz ama kaynak yok. kaynak vermek ayıp bir şey değildir. öyle bakmayın olaya :)
  • Yahu apple bir cihaz markası. Android ise bir işletim sisteminin adı. Bu ayrım hala neden atlanıyor? Sonra apple kullanıcıları mobil dünyayı "iphone ve diğerleri" şeklinde kategorize edince de suç oluyor. Böyle haberler bu söylemi kuvvetlendiriyor. Çok da iyi oluyor.
  • apple ile android in karşılaştırılmasını saçma buluyorum. bir tarafta sadece iPad diğer tarafta bütün markalar. tablet satışı karşılaştırması yapılacaksa markalar arasında yapılmalı. örnek apple«»asus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    apple ile android in karşılaştırılmasını saçma buluyorum. bir tarafta sadece iPad diğer tarafta bütün markalar. tablet satışı karşılaştırması yapılacaksa markalar arasında yapılmalı. örnek apple«»asus


    tabletleri karşılaştırmıyorlar, işletim sistemlerinin pazar paylarını karşılaştırıyorlar. ozaman sana göre macos ile windows u da karşılaştırmak saçma. macos ile exper i falan karşılaştırmak lazım.
  • Ya neyle karşılaştıracaklardı pardon?

    Yani nasıl iOS bir işletim sistemi ise Android de öyle. Tabii ki ikisini karşılaştıracaklar.

    Yok Android vs. Zangief yapsalardı.
  • Android belki satis rakami olarak gecebilir ama hala ipad cok onde bir cihaz.
    HTC ya da Samsung bir turlu telefondaki basarisini (apple ile rekabet gucu) tablette gosteremedi.
    Ben HTC'den cok iyi bir tablet bekliyordum, 2012'de yalan oldu sanirim.
  • Android'in farkı kapatması gayet normal zira Apple tablet pazarında sadace 2 modeli (iPad, iPad2) varken Android yüzlerce farklı tablette kullanılıyor buna rağmen Apple tablet pazarında hala lider ise buda Apple'ın başarısını gösterir.
    Fandroidlerin eksilerini bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsan_sa

    Şimdi burada açık konuşalım,Android tabii ki birinci olur!iOS sadece belli başlı en fazla 10 tane üründe varken,neredeyse her telefonda Android var artık,tabii 2. olur.Bir de Microsoft'un üçüncü olması beni şaşırttı,üçüncülüğe Symbian'ın gelmesini beklerdim.

    Symbian'ın tablet cihazı var mı ki orada olmasını bekliyorsun?


    iOS altı üstü iki modelle pazarın %60'ına hakim. Diğer tarafta ise onlarca modeli ile Android var. Buna rağmen bariz bir fark var. iOS tablet işinde Android'den daha iyi bunu kabul etmek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon arkadaşlar mobil işletim sistemi karşılaştırması sanmışım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.