Şimdi Ara

Pentax K-5 Suya Dayanıklılık Testi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oem84

quote:

Orijinalden alıntı: previlla

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Görende sürekli su altında çekim yapıyorsunuz sanacak arkadaş. wr yi bu kadar abartmayın gözünüzde. kıytırık 400D bile yağmurun altında çekim yapıyor sorunsuz. Kaldı ki bir markaya bu kadar körü körüne bağlanmak da doğru değil. Amaç en az masrafla en fazla faydayı çıkarmaksa marka önemli değil. Hangisi bana daha çok faydayı daha az maliyetle getirecekse onu kullanırım. şınorkeli takıp su altı çekim yapamadıktan sonra çok bi faydası yok şu wr nin. kaç kişi muson yağmurlarına maruz kalıyor ki Türkiye de yağmur altında çekimde zorlansın

Ben senınle aynı fıkırde degılım. Herkes 7-24 gunes altında kuru havalarda fotograf cekmıyor ıklım kosulları geregı.
    En basıdınden yıne dırek kendı yasadıgım bı konudan ornek verıcem.Belkı aranızda o gezıye katılmıs olanlar bıle vardır kı benı zaten anlarlar
    Gecen ay Gulumseyın cekıyorum fotograf gurubuyla bırlıkte uludag gezısıen katıldım.Yaklasık 150 kişi falandık 2 otobus 1 mınıbus seklınde yogun katılımlı bı yolculuk
    Evet muson yamgurları yoktu ama gürül gürül lapa lapa kar yagıyordu mesela ? Ve otobuslerden ınmemıze 5-10 dakka kala ınsanlar cılgınlar gıbı poset ve lastık aramaya basladılar otobusun ıcınde
    Poset ve lastıklerı bulabılen sanslı ınsanlar marka,model ne olursa olsun en ucuzundan en pahalı govdeye kadar butun makınelerı ve lenslerını posetle sıkıca sarıp lastıkledıler.
    Uludag gezımızde arkamdan sureklı hışır hışır sesler gelen bi grupla dolastım yanı oyle dıyım. Sonucta ınsanlar psıkolojık olarak ta para verdıklerı seylerı korumak ıstıyorlar.Poset bulamayanlar ıse montlarının ıcıne ıcıne sakladılar makınelerı.Sadece cekım yaparken hızlıca cıkarıp yenıden montlarına soktular. Ben ıse belkı hosunua gıtmıcek ama 3 metre karın ıcıne attım makıneyı bıraz da bu durumu pentax lehıne bı reklama cevırmek ıcın. Ordakı bı cok arkadas once hayret arkasından merakla markayı tanıma egılımı ıcıne gırdıler.

Pentax K7 gövde ve 18-55 WR lens mevcuttu ustunde. Bılıyorsunuz ıkısı de suya,camura,toza,soguga son derece korunaklı..

Bunu nıy anlattım ? Ne denız altında cekım yapıyoruz ne de muson yagmurları var ulkemızde ama bence ınsan gıttıgı her yerde makınnesını sakınmadan ve cekınmeden kullanabılmelı ozgurce. Montun ıcınde salaya saklaya ya da hışır hışır posetlere sarıp dugmesı,ayarı bılmemnesı gozukmeden sırf sudan nemden korucam dıye gıttıgım bı fotograf gezısınden zerre keyıf almam ben.Bunun ıcın de bence cok onemlı ve ustun bır ozellık bu.
    Ha sana gore degıldır saygım var. Herkes kendı kullanım amaclarına gore govde almıyor mu zaten ?

quote:

Ben ıse belkı hosunua gıtmıcek ama 3 metre karın ıcıne attım makıneyı bıraz da bu durumu pentax lehıne bı reklama cevırmek ıcın. Ordakı bı cok arkadas once hayret arkasından merakla markayı tanıma egılımı ıcıne gırdıler.

hasta mısın?

şahsen inandırıcı gelmedi bana anlattığın masal :)

Masal lafı bana değildi sanırım. Zira ben öyle bir cümle kurmadım. 3 metre karın içine değil fotoğraf makinesini atmak ben hafıza kartını bile atmam kaybolurda bulamam diye

• quote:

ikinci el bölümünde k200D vardı. onu mu alıyorsun?

270 euro civarina buldum 5000 cekimde.
    Bu arada o ilanin sonunda "Ayrıca çekim sayısı çok filan değil 37.000 nedir ki bi Pentax için en az 400 - 600.000'lik makine bunlar" yazan arkadasi da tebrik ediyorum.
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

270 euro civarina buldum 5000 cekimde.
    Bu arada o ilanin sonunda "Ayrıca çekim sayısı çok filan değil 37.000 nedir ki bi Pentax için en az 400 - 600.000'lik makine bunlar" yazan arkadasi da tebrik ediyorum.

o da güzelmiş

145tr

aynı şey işte. weather resistant ise bizim milletimiz onu su geçirmez olarak çevirir. Hemen yüzümüze vurmasan olmaz

• @ Piêr Dé Sans

opss yanlislik yapmisim kusura bakma :) o kendini biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem84 -- 31 Ocak 2012; 15:19:38 >

quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Yahu neye dokunuyor anlamıyorum.

Tamam Pentax ucuz ve en iyisi bunu mu dedirtmek istiyorsunuz?

Konu dışı topiği olabilecek nitelikte bir konu buraya konuluyor sizin markanızı pohpohladığı için de "yok buna dokunuyor, adamlar sadece şaka yapıyor gibisinden sözler sarf edebiliyorsunuz."

Pentax fanatizmi sizde her an kavgaya tutuşturabilecek düzeyde.

Pentaxtan soğuma sebebi sizin gibi fanatiklerin varlığıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

quote:

Pentax ın hergün daha fazla tanınıp yaygınlasması (Turkıye ıcın konusuyorum) sahsen benım hosuma gıtmıyor.Eskıden cevremdekı ınsanlara markanın ustun ozellıklerını ve neden tercıh ettıgımı detaylı anlatırdım sımdı ıse hıc ustelemıyorum bıle dırek gecıstırıyorum bısey soran dıger marka kullanıcılarını cunku marka tanınıp yaygınlasmaya basladıkca eskıden cok daha ucuza ve kolayca buldugum lens,ekıpman,govde vs gıbı seylerı sımdı daha pahalıya daha zor buluyorum ozellıkle manuel lenslerı. O yuzden bence gerek yok boyle tanıtımlara.Kımseler bılmeden etmeden daha ıyıdı sankı

Bende yeni uyandım durumu hep K-r tavsiye ederdim geçen adama 550D al dedim

Zaten buradan süper bir anlam çıkıyor. Pentax'ın olağanüstü satışları(!) hele hele Türkiye gibi bir ülkede tavan yaparken sizin yorumlarınız üzerine millet durmadan almakta fiyatlarda karaborsa olmakta ama değil mi? Zaten Pentax hep bu forumdan yapılan yorumlarla satış yapıyor. Ben de bu kadar gülünç açıklama yapan birine bir şeyler anlatmaya çalışıyorum.

Senden acıklama bekledıgımı hatırlamıyorum ya da senınle herhangı bı tartısma ıcınde olmadım hatta suan benden alıntı yaptıgın msj sebebıyle nıckını dahı yenı goruyorum.Ben bızzat yasadıgım,gordugum,gozlemledıgım bı durumdan bahsettım.Pentax kullanıcısı oldugum ıcın halıyle gerek manuel lensler gerek dıger ekıpmanlar hakkında sıcak bılgı ve arastırmalara sahıbım cunku suan ıcın herhangı bır ekıpman ya da lens almıcak olsam dahı rutın olarak gunluk pıyasa arastırması yaparım takıp ettıgım forumlar ve alısverıs sıtelerınde.Pentax uyumlu manuel lensler bundan 1.5 sene oncesıne kadar nerdeyse yok pahasına bulunabılıyorken suan markaya olan ılgı ve talep netıcesınde (Turkıye ıcın konusuyorum) 1 sene once yok pahasına satılan lensler ya da ekıpmanlar ya da govdeler tavan yapmıs durumda. Eskıden aradıgım lensı 1,2 hafta ıcınde bulup gayet uygun fıyata alırken sımdı aradıgım lense benımle bırlıkte 15 kişi bırden talıp oluyor. Kendı gozlemledıgım,yasadıgım ve bızzat ıcınde oldugum bı durumdan bahsettım sen bunu alıp pentax fanatızmıne cevırıp benı de de bu dedıklerımden dolayı fanatık ılan edıyorsan o senın kullandıgın markaya olan fanatıklıgın netıcesınde gayet okunaklı ve acık yazılmıs bı analızı bılerek anlamama ya da anlayamama sorunundan kaynaklanıyor uzgunum

Arkadaşım orada esasında alıntıladığım senin mesajın değil!
    Boşuna yazmışsın ki o kişi de kendini biliyor.
    Seni fanatik falan ilan etmedim maalesefki o kadar hırçınla yazmışsın kime yazdığımı bile anlayamamışsın.
    Bu arada o analiz dediğin olay Pentax marka ekipmanların fiyatlarının arttığını söylüyorsan bana saçma geliyor açıkcası ama fanatik diye size itham etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle fly free

quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Biraz da pentax ın yaptığı ünden kaynaklı sanırım. Water Resists diye ürün tanıttılar öyle kaldı akılda. Yoksa Kai bunu canon ve nikonda da denedi 400D çatır çatır çekiyordu zorlu koşullarda

WR'nin acilimi Weather Resistant.

Pentax'in pazarlama taktiginden kaynaklaniyor. Acikcasi Canon 7D'nin cok farkli oldugunu sanmiyorum ama hicbir reklaminda Ayse Teyze'nin cantasindan bir Sasal sisesi cikartip boca ettigini görmedim. Firmalar sonucta farklilik hissi yaratmak zorunda.

Farklılık da burada çıkıyor zaten sanırım. Pentax, diğer markaların sadece en üst seviye gövdelerinde sunduğu bazı özellikleri, daha ulaşılabilir fiyatlara sunmaya başladı. Bunların başında da WR özelliği geliyor. Bu sayede pazardaki paylarını arttırmayı hedefliyorlar sanırım.

Cok katilmiyorum; fiyatlara anlik bakmak yerine seyrine bakmak gerektigini düsünüyorum. K-5'in fiyati daha yeni yeni olmasi gerektigi yere indi (~900 eur)

Ben 7D'yi 2010 Ekim'de Almanya'da aldim ve 1250 eur ödedim. Nikon D7000, Canon 60D ve Pentax K-5 tam o siralarda cikmisti ve fiyatlari 1150 eur civarindaydi. Canon'un fiyati 3-4 ay icerisinde 900 eur'lara geriledi. Ama Nikon ve Pentax uzun süre 1100 eur civarinda kaldi. Bu durumda baktigimda 100-150 eur daha fazla verip 7D almak bence yerinde bir karardi.

Lens'lerine baktigimda da acikcasi kaliteli ve sifir olanlarin fiyatlari Canon/Nikon'dan cok cok ucuz degil. Pentax'in bence 2 tane maliyet artisi var:
    1- Eski manuel lensleri adaptörsüz kullanabilmesi
    2- Gövde de olan titresim önleyici

• quote:

145tr

aynı şey işte. weather resistant ise bizim milletimiz onu su geçirmez olarak çevirir. Hemen yüzümüze vurmasan olmaz

Eski Canon'cunun yüzüne niye vurayim. Dönüp dolasip dogru yolu bulacaksin eninde sonunda

Bir de yer yüzünde sadece Pentax manuel lens kullanabiliyor gibi yazmışsınız Pentax satıldıkça lens bulamıyorum diye. Bi Canon kullanıcısına 30 liraya bakar manuel lens kullanmak. Adaptör aldınız bitti. Nikoncu da 30 liraya kullanır ancak Nikonda manuel lenslerde netlik problemi var bildiğim kadarıyla.
    Pentax;pk lensler

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

145tr

Eski Canon'cunun yüzüne niye vurayim. Dönüp dolasip dogru yolu bulacaksin eninde sonunda

Bir anda parayı bulup K5 almazsam eğer olabilir.Hangi makine işimi görürse onu alırım valla. o anki maddi durumuma bağlı

• Yuh arkadaşlar nereden nereye :D :D Adamlar geyik yapmışlar bir video hazırlamışlar eğlenmişler kendi aralarında :)

Pentax'ın en büyük artısı

*ADAPTÖRSÜZ K bayonet olan tüm lensleri tanıması ve titreşim önleyici sisteminin gövde de olması...

*Yağmurda çamurda kullanabilirsiniz evet ama Lenslerinde WR olması gerek :) Yoksa bayonetten içeri sızarsa ağlarsınız :D :D

--------------------------------

Ama artık Pentax'ın bir artısı kalmadı...

Kullanıcı sayısının artması , Sony NEX ve Canon kullananlar K bayonet lensleri Adaptörlerle (Özellikle FF kullananlara gıcığım aslında Diyafram çubuğunu kırıyor güzelim lenslerin :( ) kullanmaya başlamaları
    "Ucuz" dediğimiz manuel lensleri deli fiyatlara çıkarttı... Ve eskisi gibi de bulunmuyor kolay kolay :(

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Her makinenin kendine has bir rengi vardır... Canon , Nikon , Pentax vs vs vs...

Ben pentax'ı seviyorum... Pentax olmasa Nikon'u severdim... Olay budur büyütmeye tartışmaya gerek yoktur :) Bırakınız ekipman kavgasını fotoğraflarınız konuşsun :)

NOT:Pentax'ta gıcık olduğum tek durum var... AF Prime lens sıkıntısı... Bu yüzden Canon ve Nikon'u hayvan gibi kıskanırım her daim :)

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f

• quote:

Orijinalden alıntı: oem84

@ Piêr Dé Sans

opss yanlislik yapmisim kusura bakma :) o kendini biliyor

Sen de yakında kendını bılır ,forum adap ve kurallarına uyum sağlamayı başarabılırsın umarım.
    Tanımadıgın ve herhangı bır samımıyetın olmayan ınsanlara langur lungur hakaret ıceren sozler sarfederken 2 kere dusumen dılegıyle.
    Msjın şıkayet edıldı
  • Ayrıca insanlara 3 metre kar bu karda kışta neden bu kadar cok anormal geldı onu da anlamak mumkun degıl ? Istanbul ya da merkezı cogu sahıl sehrınde bıle kar kalınıgı 30-40 cm lere ulasmısken uludağ olsun Kartepe olsun zaten 2,3 metre karlı cevrılı durumda.Ve evet son 20 gun ıcınde yapmıs oldugum gezılerde metrelerce kar ıcıne de attım karın ıcınde de bıraktım kar topu savasında da lensın onu arkası govdenın her yerı oluk oluk kar oldu ve sıcak bı ortama gırdıgımde makıneden şırıl şırıl erımıs kar da aktı ve kesınlıkle en kucuk bı endısem ya da korkum olmadı ? Şimdi burda boyle sankı cok cok onemsız bı ozellıkmıs te ben abartıyomusum gıbı tepkı gosteren makıne sahıplerının de gormek ısterız boyle bol karlı kar topu savaslı ya da oluk oluk kar yakan bı ortamda makının bı kenarı azıcık kar olsun ya da ıslansın o lenslerı o zaman gorurum yuzlerını de burda tabı konusmak olay

Herkes bılıyor yagmur ya da kar altında makıne sahıplerının tedırgınlık ve korkularını sımdı ne dıye burda gelıp bunu sankı cok onemsız bı ozellıkmıs gıbı gosterme cabası ıcındesınız ? Ben dogru baslıktayım cunku baslık konusu Pentax K5 ve bızzat su altına sokulup yapılmıs bı deneme ve ben de pentax kullanıcısı olarak deneyım ve dusuncelerımı soyluyorum. Buna olan tepkı ve anlasılmaz ofkenın sebebını anlayamadım.

Bana ve dıger pentax kullanıcılarına bu sebeplerden saldıran kısıler ellerındekı o ''canonda da var nıkonda da var bız soyluyo muyuz'' tandanslı cıkıslarını bı de kendılerı su usttekı Pentax K5 denemesı gıbı bı denemeyle bızzat kendı makınelerınde deneyıp ,gorsellestırıp acsınlar bı baslık ta gorelım hepsınde olan ozellıgı canlar

Bahsettiğim 3 metre kar da işte bu fotografını cektıgım yerdekı kadar bı kar. Sanırım gozunuzde iceberg falan canlandı 3 metre dıyınce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 31 Ocak 2012; 18:39:51 >

• quote:

Ayrıca insanlara 3 metre kar bu karda kışta neden bu kadar cok anormal geldı onu da anlamak mumkun degıl ? Istanbul ya da merkezı cogu sahıl sehrınde bıle kar kalınıgı 30-40 cm lere ulasmısken uludağ olsun Kartepe olsun zaten 2,3 metre karlı cevrılı durumda.Ve evet son 20 gun ıcınde yapmıs oldugum gezılerde metrelerce kar ıcıne de attım karın ıcınde de bıraktım kar topu savasında da lensın onu arkası govdenın her yerı oluk oluk kar oldu ve sıcak bı ortama gırdıgımde makıneden şırıl şırıl erımıs kar da aktı ve kesınlıkle en kucuk bı endısem ya da korkum olmadı ? Şimdi burda boyle sankı cok cok onemsız bı ozellıkmıs te ben abartıyomusum gıbı tepkı gosteren makıne sahıplerının de gormek ısterız boyle bol karlı kar topu savaslı ya da oluk oluk kar yakan bı ortamda makının bı kenarı azıcık kar olsun ya da ıslansın o lenslerı o zaman gorurum yuzlerını de burda tabı konusmak olay

Herkes bılıyor yagmur ya da kar altında makıne sahıplerının tedırgınlık ve korkularını sımdı ne dıye burda gelıp bunu sankı cok onemsız bı ozellıkmıs gıbı gosterme cabası ıcındesınız ? Ben dogru baslıktayım cunku baslık konusu Pentax K5 ve bızzat su altına sokulup yapılmıs bı deneme ve ben de pentax kullanıcısı olarak deneyım ve dusuncelerımı soyluyorum. Buna olan tepkı ve anlasılmaz ofkenın sebebını anlayamadım.

Bana ve dıger pentax kullanıcılarına bu sebeplerden saldıran kısıler ellerındekı o ''canonda da var nıkonda da var bız soyluyo muyuz'' tandanslı cıkıslarını bı de kendılerı su usttekı Pentax K5 denemesı gıbı bı denemeyle bızzat kendı makınelerınde deneyıp ,gorsellestırıp acsınlar bı baslık ta gorelım hepsınde olan ozellıgı canlar

Bahsettiğim 3 metre kar da işte bu fotografını cektıgım yerdekı kadar bı kar. Sanırım gozunude iceberg falan canlandı 3 metre dıyınce

Olay pentax ı kötülemek falan değil ki. Pentax ı bu kadar fanatizm havasında savunmak. Yani her pentax konusunda " canonda yok bu işte " gibi bir imaj vermek bana mantıksız geliyor. Canon veya nikon makinelerde gayette o şartlarda kullanılabiliyor. Ki herkes pentax la kar ve doğa fotoğrafı çekmiyor. Makineye o kadar para verdikten sonrada "birşey olmaz nasıl olsa" diyip metrelerce karın altına atıp, şakır şakır yağmurun altında korumasız fotoğraf çekmek de doğru gelmiyor bana açıkcası. hatta abartı gösteriş olarak görüyorum. Bulunduğunuz ortamda koruyabilecek birşey olmayabilir o ayrı mesele ama bunu gösteriş olarak yapmak saçma. Hadi yapıyorsun laf atmak saçma.

• Dostum fanatızm havasında savunmadım kı ben.Soyledıgım seylerden hangısı yalan ya da fanatızm ?
    Baktım pentax K5 baslıgı ve konu makıneın şırıl şırıl akan su altında bıle sorunsuz sekılde ıslevıne devam etmesı.
    Ben de son 1 aydır yapmıs oldugum kar temalı gezılerde basıma gelenler ve yasadıklarımla ılgılı bızzat kendı gorduklerım ve yaptıklarımı yazdım ?
    Burası hadı canon baslıgı olur ya da nıkon konulu bı baslık olur anlarım ınsanların tepkısını de pentax baslıgında pentaxın ıyı yonlerını soylemek fanatıklıkse o zaman nıkon baslıgı canon baslıgı pentax ana baslıkları bastan sonra fanatık dolu hepsı kapansın ?

Ve kar ya da su gecırmezlıkle alakalı olarak bahsettıgınız olay laf atma falan degıl.Sonucta fotograf makınesı sadece studyoda ya da sıcacık korumalı evlerde odalarımızda kullandıgımız bı hadıse degıl.Bu makınelerle cogu ınsan fotograf gezılerıne katılıyor ya da zorlu kosullarda da fotograf cekmek ıstıyor. Fotograf makınesı temalı bı forumda makıneın bu ozellıgını soylemek ya da tecrubelerle anlatmak laf atmak degıldır kı bunu pentax baslıgında yapmak hıc te fanatıklık degıldır.Gelıp dıger marka ıle ılgılı bı konuda baslıkta alakasız sekılde bunu yapsam haklısın da.

Neyse karsılıklı yanlıs anlamalar mevcut sanırım uzatılcak bısey yok her sey fotograf ıcın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 31 Ocak 2012; 18:49:30 >

• quote:

Ayrıca insanlara 3 metre kar bu karda kışta neden bu kadar cok anormal geldı onu da anlamak mumkun degıl ? Istanbul ya da merkezı cogu sahıl sehrınde bıle kar kalınıgı 30-40 cm lere ulasmısken uludağ olsun Kartepe olsun zaten 2,3 metre karlı cevrılı durumda.Ve evet son 20 gun ıcınde yapmıs oldugum gezılerde metrelerce kar ıcıne de attım karın ıcınde de bıraktım kar topu savasında da lensın onu arkası govdenın her yerı oluk oluk kar oldu ve sıcak bı ortama gırdıgımde makıneden şırıl şırıl erımıs kar da aktı ve kesınlıkle en kucuk bı endısem ya da korkum olmadı ?

Merhaba,
    Yağışlı ve soğuk havalarda çekim yaptıktan sonra makineyi birden sıcak veya ılık ortamlara maruz bırakmayınız.(Aynı şey ılık ortamdan çok soğuk ortama geçişte de geçerli) Çünkü bu gibi ani ısı farklarından dolayı makinenin elektronik aksamı zarar görebilir.Bunu yetkili servisler ve deneyimli tamir ustaları da özellikle belirtiyorlar.Bilginiz olsun istedim.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

• Videodaki arkadaşlar da canonda nikon bu özellik yok demediler zaten onlardan da bekleriz dediler.Niye alındı herkes?

Ayrıca adam bana D90 nın canına okudum videoda koyabilirim dedi.Koy deyince buluşalım istersen dedi Ne yani bu?

Kim fanatik?Bide çocuk gibi ''koyarım ama alabilir misin?'' (koysa da beni kapak edeceğini sanacaktı herhalde halbuki ben merakımdan koymasını istemiştim) nedir yani liseliler bu şekilde konuşmuyor yahu.

Ben facebookta da görüyorum fotorafiuma üyeyim paso nikonun canonun kar altında objektif buz tutmuş ama hala çalışıyor makineleri..

Biz kötülemiyoruz ki alınganlık yaptılar.

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Ayrıca insanlara 3 metre kar bu karda kışta neden bu kadar cok anormal geldı onu da anlamak mumkun degıl ? Istanbul ya da merkezı cogu sahıl sehrınde bıle kar kalınıgı 30-40 cm lere ulasmısken uludağ olsun Kartepe olsun zaten 2,3 metre karlı cevrılı durumda.Ve evet son 20 gun ıcınde yapmıs oldugum gezılerde metrelerce kar ıcıne de attım karın ıcınde de bıraktım kar topu savasında da lensın onu arkası govdenın her yerı oluk oluk kar oldu ve sıcak bı ortama gırdıgımde makıneden şırıl şırıl erımıs kar da aktı ve kesınlıkle en kucuk bı endısem ya da korkum olmadı ?

Merhaba,
    Yağışlı ve soğuk havalarda çekim yaptıktan sonra makineyi birden sıcak veya ılık ortamlara maruz bırakmayınız.(Aynı şey ılık ortamdan çok soğuk ortama geçişte de geçerli) Çünkü bu gibi ani ısı farklarından dolayı makinenin elektronik aksamı zarar görebilir.Bunu yetkili servisler ve deneyimli tamir ustaları da özellikle belirtiyorlar.Bilginiz olsun istedim.

Aynen ben perde gevşiyor ömrü azalıyor diye bir şey okumuştum soğuk ortamdan aniden sıcağa geçince..

Araştırmak gerek yanlışta olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gary_2550 -- 31 Ocak 2012; 19:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim dikkate alıcam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.