Şimdi Ara

Minecraft'a Büyük Bir Tercüme Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•      Minecraft'in en son versiyonu oyuncuları "You are a NIGGER" yani " Sen bir ZENCİSİN" diye karşılıyor. Bildiğiniz gibi "Nigger" kelimesi Amerika'da başta olmak üzere çok ırkçı bir kelime ve bunu söylemenin cezası oldukça büyük olabiliyor.

Oyunu oynayan oyuncular eğer oyunun dilini "Afrikaans"a getirirlerse bu cümle ile karşılaşıyorlardı. Anlaşılan o ki, oyunun değişik dillere çevirmek ile sorumlu çalışanlardan biri kendince bir espri yapmak istemiş. Bunu gören Mojang sözcüsü Jens "Jeb" Bergensten bugün hatayı farketti ve Twitter üzerinden oyunculardan özür dileyerek hatanın giderileceğini ve yapanın da cezalandırılacağını belirtti.

Minecraft bugüne kadar Korsan dili ve Kanada ingilizcesi gibi garip diller de dahil olmak üzere toplamda 56 farklı dile çevirildiğinden böyle hatalar gözden kaçabiliyor.

• Türkçe'de bağzı çeviriler çok saçma ve inanılmaz kötü sanki içlerinden beri çocukmuş gibi çevirmişler yani bir çocuğun söyleyemeyeceği küfürler var. Yeni güncelleştirmede düzeltirler umarım.
  • türkçe'de de birçok hata var mesela off:of of kömüe gibi yanıyorum on: rakamla 10 böyle buda kendince espri yapmış ama hiç hoş değil daha çok var
  • inci malları yine saldırmış. oyunçeviri ve bir ekip daha vardı isimlerini unuttum onlar gayet iyi çeviriyordu. sonra bunlar devralmış. sonuç ortada.
  • Türkçe versiyonunda ayarlara bakın.OFF OFF KOMUR GIBI YANIYORUM...Yazıyor bazı ayarlarda :D
  • hata filan oldugunu düşünmüyorum açıkçası ''NIGGER '' büyük yazılmış birde
  • abi ne incisi bilip bilmeden konuşmayın, biz 3-5 kişi sıkılıp yaptık o çevirileri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atahan12

Türkçe versiyonunda ayarlara bakın.OFF OFF KOMUR GIBI YANIYORUM...Yazıyor bazı ayarlarda :D

bu saatte güldüm ha :D
  • hayatımda ilk defa stun'a katılıyorum. hata falan değil bence de bu. direk hakaret söz konusu. kim yaptıysa bilerek yapmış.
  • Türkçe süper ya Süper fiat, havalara bak mk ve offf kömür gibi yanıyorum :D
  • Not dil çevirilerinde kimse çalışmıyor, sizde girip bu çevirilere katılabilirsiniz :D
  • Türkçede achviement kazanınca "Havalara bak MK!" diye bir yazı çıkıyo:Dİlk gördüğümde baya bi gülmüştümde sonradan cıvıdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edikey

Not dil çevirilerinde kimse çalışmıyor, sizde girip bu çevirilere katılabilirsiniz :D

Önüne gelen katılınca olacağı da bu. :)
  • 1.2 pre release geldi onda düzeltmişler . artık küfür yok ( başarılarda büyü masası ne yazıyordu ) mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: stun

hata filan oldugunu düşünmüyorum açıkçası ''NIGGER '' büyük yazılmış birde

Aynen katılıyorum.. Yıl olmuş 2012, hala bu zihniyette insanların olduğunu görmek gerçekten şaşırtıcı..
  • Bu çeviri işi sadece Türkçe'de fiyasko olmamış demek ki. Mojang en azından bizim çevirileri Oyun Çeviri ekibine yaptırsa da kendi dilimizde oyunu oynayabilsek. Saçma sapan çeviriler yapmışlar bizimkiler. Daha haritaya geçmeden dili İngilizce'ye geri çevirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 28 Ocak 2012; 23:22:59 >
  • Türkçe kelimelerdede saçma saçma espiriler yapılmıs bence giderilsin

Atahan12 ' örnek vermiş zaten ...
  • Türkçe çevirileri yapanların yaptıkları espriler ilkokul düzeyinde, komik olduğunu sanıyorlar kendileri.
  • havalara bak .. xD
  • 1.2'de düzelecek o. benim kuzenim 1.2'nin çeviri ekibinde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.