Şimdi Ara

Strategy Analytics: Nokia global mobil telefon satışlarında liderliğini sürdürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Strategy Analytics: Nokia global mobil telefon satışlarında liderliğini sürdürüyor






    Akıllı telefon pazarında geçen yıl gerileme yaşayan ve liderliği kaptıran Nokia, buna rağmen mobil telefon pazarında birinciliğini devam ettiriyor.




    Strategy Analytics verilerine göre mobil cihaz segmenti 1 milyar 550 milyon satış rakamını geçti ve geçen yıla göre yüzde 10 artış elde etti. Mobil telefon pazarında Nokia liderliğini devam ettiriyor. Geçtiğimiz hafta 1.5 milyarıncı S40 telefonunu satan Nokia, 2011 4. çeyrekte 113 milyon cihaz satarak 2011 toplamını 417 milyona çıkardı. Samsung son çeyrekte 95 milyon mobil telefon sattı ve yıl genelinde 327 milyona yükseldi. Apple ise 37 milyon satışla yıl genelini 93 milyon rakamıyla kapattı.




    Nokia'nın halen güçlü S40 telefonları satması liderliğini korumasına yardım ediyor. Samsung bu yıl ki 300 milyon mobil telefon tahminlerini aştı ve ikinci sıraya yerleşti. 4. çeyrekte satılan 95 milyon mobil telefonun 35 milyonu akıllı telefon oldu. Samsung'un bu yıl birinciliği alabileceğini tahminini yapabiliriz. Yeni yıldaki pazarlama stratejisi bunda etkili olacak. Nokia'nın yine bu yıl da 400 milyon seviyesini koruyacağı tahmin ediliyor. Akıllı telefon pazarında Apple ile mücadele eden Samsung, mobil cihaz pazarında da Nokia ile başabaş gidiyor.




    Akıllı telefon pazarına baktığımızda son çeyrekte 155 milyon satış yapıldığını görüyoruz. Yıl bazında yüzde 54 artış ile rekor kaydedildi. Apple pazarda liderliği Samsung'dan devraldı. Samsung son analizlere göre 35 milyon akıllı telefon satarken Apple 37 milyon iPhone sattı. Ancak yıl genelinde liderlik yine Samsung'un. 100 milyondan fazla akıllı telefon satan Samsung, pazarın yüzde 20'sine hakim durumda. Apple ise 93 milyon akıllı telefon sattı.




    2012 yılı için sıralamanın fazla değişmeyeceği öngörülüyor. Apple 100 milyon iPhone barajını geçerken Samsung yeni modelleriyle liderliğini sürdürecek.

     








  • nokia ve samsung başabaş gidiyor ....desenize az kaldı biriciliğe
  • Hala 3 boyutlu snake hayranı çok fazla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Core2han

    Hala 3 boyutlu snake hayranı çok fazla


    o eski 2100, 2300 lardaki yılanın yerini piton bile tutmaz
  • Nokia mobil alanında elbette birinci olucak hiç belli olmaz Samsung ani sollama yapabilir ama ancak bunu akıllı telefon segmentinde yapar.. Bu tablo Nokia'nın liderliğinde böyle kalır.. :)
  • liderliği others grubu sürdürmüyormu ? benmi yanlış algılıyorum
  • Nokia'nın telefon satışlarında lider olması gayet doğal birşey. Akıllı telefon segmentinde yarışta geri kalsalar da hala bana kalırsa en iyi telefon üreticisi Nokia'dır.
  • Nokia oyuncak fabrikası değil miydi ya?Telefon işine mi girmiş onlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    liderliği others grubu sürdürmüyormu ? benmi yanlış algılıyorum

    Others bir marka değildir
    Bu tabloda olmayan, mesela huawei,rım(yani blackberry dersek daha anlaşılır olur),motorola,sony ericsson(artık sadece sony olarak anılacaktır.),lg gibi markaların toplam satış değerini ifade etmek için Others, yani diğerleri sekmesi konumlandırılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 28 Ocak 2012; 0:46:12 >
  • Şimdi benim anlamadığım apple'ın samsung'un telefonları akıllı da nokia'nınkiler akılsız mı? Nokia niye akıllı telefon üretiminde geri kalmış oluyor? Buna kim karar veriyor? Sandık başına gidilip oy mu kullanılmış? Bildiğim kadarıyla apple'ın 4-5 tane akıllı telefonu var samsung'un 10 tane nokia'nın 10 tane falan. Mesele oyun uygulama bolluğuysa ve bir uygulamayı çıkartan firma android için ayrı ios için ayrı ayrı yayınlarken symbian için yayınlamıyorsa bu niye nokia'nın ayıbı oluyor? Mesele donanımsa ki ben donanımsal olarak n8 de bir eksiklik göremiyorum. Kasaysa kasa ekransa ekran kameraysa kamera. Apple ile samsung ile mars gezegenine canlı mı bağlanılıyor ne oluyor anlamıyorum ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepanto

    Nokia'nın telefon satışlarında lider olması gayet doğal birşey. Akıllı telefon segmentinde yarışta geri kalsalar da hala bana kalırsa en iyi telefon üreticisi Nokia'dır.

    Gördüğüm adamakıllı tek cevap. Biri de kalkmış oyuncak fabrikası vs aman ne komik! Böyle ergen yorumları görmekten bıktık. Her konuya bot gibi gelip kopyala-yapıştır yorumlar. Cidden baydı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Gördüğüm adamakıllı tek cevap. Biri de kalkmış oyuncak fabrikası vs aman ne komik! Böyle ergen yorumları görmekten bıktık. Her konuya bot gibi gelip kopyala-yapıştır yorumlar. Cidden baydı artık.




    Dünkü belik bebek aldıkları oyuncakları övüp almayanlara hakaret edecek yer arıyorlar ne olacak işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sungur 13

    quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez liderliği others grubu sürdürmüyormu ? benmi yanlış algılıyorum
    Others bir marka değildir Bu tabloda olmayan, mesela huawei,rım(yani blackberry dersek daha anlaşılır olur),motorola,sony ericsson(artık sadece sony olarak anılacaktır.),lg gibi markaların toplam satış değerini ifade etmek için Others, yani diğerleri sekmesi konumlandırılmış.

    ben buna ergen yorum derim koptum.ciddiye almış yaw.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepanto

    Nokianın telefon satışlarında lider olması gayet doğal birşey. Akıllı telefon segmentinde yarışta geri kalsalar da hala bana kalırsa en iyi telefon üreticisi Nokiadır.


    Arkadaş Olayı Özetlemiş Akıllı Telefon Pazarında Ne Kadarda Geri Kalsalar Alt Segmentinde Liderlik Devam Eder.
  • Adam insan yarıne koyup cevap yazmış herkes herşeyi bilcek diye bişey yok bilmeyebilir geyiğinede sorabilir bunlara da gülünmez asıl ergen sensin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    liderliği others grubu sürdürmüyormu ? benmi yanlış algılıyorum


    Yanlış algılamışsın hocam Total akar alem bakar.

    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPerience -- 28 Ocak 2012; 2:16:52 >
  • Ne istediğinize bağlı bence nokia her bütçeye uygun telefon çıkartıyor herkesin kafasına sokmuşlar iphone iphone diye ben facebook twitter sürekli kullanmıyorum telefonda oyun oynamıyorum fotograf çekmiyorum yani telefonla çekiceğime profesyonel makinamı kullanırım daha iyi sırf yandaki kıza hava atıcam seviyem yükselicek diye iphoneda alıcak değilim dizayn güzel olan "işimi gören" telefon benim için en iyi telefondur nokia'nında işimi gören sınıfında baya modeli mevcut hesaplı olsa iphone alırdım ama bana fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-militarist

    Şimdi benim anlamadığım apple'ın samsung'un telefonları akıllı da nokia'nınkiler akılsız mı? Nokia niye akıllı telefon üretiminde geri kalmış oluyor? Buna kim karar veriyor? Sandık başına gidilip oy mu kullanılmış? Bildiğim kadarıyla apple'ın 4-5 tane akıllı telefonu var samsung'un 10 tane nokia'nın 10 tane falan. Mesele oyun uygulama bolluğuysa ve bir uygulamayı çıkartan firma android için ayrı ios için ayrı ayrı yayınlarken symbian için yayınlamıyorsa bu niye nokia'nın ayıbı oluyor? Mesele donanımsa ki ben donanımsal olarak n8 de bir eksiklik göremiyorum. Kasaysa kasa ekransa ekran kameraysa kamera. Apple ile samsung ile mars gezegenine canlı mı bağlanılıyor ne oluyor anlamıyorum ki.

    symbianlı telefonlar da akıllı oluyor. uygulamayı çıkartan firmalar symbian için çıkartmıyorlarsa tabi nokia'nın ayıbıdır. sanıyor musunuz ki firmalar ios ve android'e babalarının hayrına uygulama çıkarıyorlar. ya potansiyeli görüyorlar, para kazanmak için çıkarıyorlar ya da apple ve diğer firmalar bir şekilde bağlantıya geçiyor, yardım ediyor, yanına çekiyor vesaire. nokia bunu yapmıyorsa hatalı tabi. bir de n8'de donanımsal olarak bir eksiklik yok da ilk çıktığında kasıyordu telefon. sonra anna diye bir update çıktı sanırım, telefon çok akıcı olmuş. şu an için eksiği yok da ilk çıktığında doğru düzgün çıkmadı telefon. ordan kaybetti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamtamam

    quote:

    Orijinalden alıntı: sungur 13

    quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez liderliği others grubu sürdürmüyormu ? benmi yanlış algılıyorum
    Others bir marka değildir Bu tabloda olmayan, mesela huawei,rım(yani blackberry dersek daha anlaşılır olur),motorola,sony ericsson(artık sadece sony olarak anılacaktır.),lg gibi markaların toplam satış değerini ifade etmek için Others, yani diğerleri sekmesi konumlandırılmış.

    ben buna ergen yorum derim koptum.ciddiye almış yaw.


    forumun amacı bılgılendırmek olduguna gore ben de cevap yazdım. Belkı arkadas dalga gecmek ıcın yazdı belkı de gercekten bılmıyordu. Dalga gecse bıle bu baslıgı okuyan onca ınsan arasında bılmeyenler cıkarda bunu anlar dıye yazdım.
    Gercı az bı mantık yeter othersın ne oldugunu ama yarısma programlarındakı zır cahıl ınsanları gordujce yazmak ve bılgılendırmek geregı duyuyor ınsan....




  • biri other ın ne anlama deldiqini bilmez laf atar biri bebekken kumda oynadıqı oyuncağı nokia sanar :D bi arkadaşada katılıyorum bu sitede bot çok yada androidden hisse senedi alıp öven ortaklar. Her nokia başlıqına çörekleniyolar. Ben symbiana alıştım symbian kullanırım sen native sisteme veya bi başkasına alıştın onu kullan bundan kimene ? Elit olmayamı çalışıy0nuz anlam veremedimki:S

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.