Şimdi Ara

PS Vita bu hafta 15.000 rakamında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • http://admin.donanimhaber.com/uploads/aaaa.jpg', 0, 0)" class="dh-image-class" src="
    http://admin.donanimhaber.com/uploads/aaaa.jpg" border="0" alt="PS Vita bu hafta 15.000 rakamında kaldı" />


     Oyunseverlerin merakla beklediği yeni nesil taşınabilir oyun konsolu Sony PS Vita, 17 Aralık tarihinde Japonya'da piyasaya sürüldü. Global satışına 22 Şubat'ta başlanacak PS Vita için Japonya satış grafiği büyük önem taşıyor. Ancak bazı analistlerin dile getirdiği gibi PS Vita satışları dibe vurmuş durumda.




    MediaCenter sitesinin bilgilerine göre ilk hafta 325.000 satan PS Vita ikinci hafta 72.000 rakamına düştü. Sonraki hafta 42.000 olan rakam takip eden hafta 18.000 olurken 27 Ocak'ta biten son haftada sadece 15.000 adet satabildi. Toplamda 480.000 adet PS Vita satılmış oldu.




    Analistler rakamların global satış öncesi umut verici olmadığını belirtiyor. Diğer bir taşınabilir oyun konsolu Nintendo 3DS beklentileri karşılayamasa da Japonya'da aylık 80.000 satış ortalamasını yakaladı. Nintendo 3DS'in ilk ay Japonya satış rakamı 1.5 milyon olarak belirtilmişti. Bu bakımdan PS Vita'ya 3 kat fark attığı söylenebilir.




    Nintendo'nun yaptığı gibi Sony'nin de bir fiyat indirimine girmesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Sony kısa bir süre önce tarihinin en büyük tanıtım kampanyasını PS Vita için başlattığını duyurmuştu. Bu tanıtımın global satışları ne kadar etkileyebileceği bilinmiyor. Ancak indirim ve yeni yapımların daha hızlı piyasaya sürülmesi PS Vita'ya yukarı doğru ivme kazandıracaktır.

     

     







  • kim ne yapsın şimdi vitayı? oyun yok birşey yok. bir uncharted la olmaz bu işler.
  • makineden kazıkladığı yetmiyomuş gibi birde hafıza kartıda değişik yaptılar para kazanmak için sonra milleti gerizekalı sanıp satış rekorlarımı kırmak istiyolardı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanaygunoglu

    kim ne yapsın şimdi vitayı? oyun yok birşey yok. bir uncharted la olmaz bu işler.


    aynen öyle oyun yok birşey yok :D ps vita'm var uleyn demek için almayacak kimse
  • akıllı telefonlar varken ne işimiz olur :-)
  • Metal Gear Solid çıksın. O zaman satışları görün
  • Tabi dibe vurmuş durumda olur, bunlarmı kaldı artık ya(tabi bu tür konsolları sevenlere sözüm yok) ama günümüz son teknooloji telefonlar,Ps3 ler, v.b. aletlerin hepsi oyun kanynıyor ben PS Vita v.b. konsolları günümüzün PS Vita'sı eskii çağlaron Gemboyu gibi birşey oldu artık :))
  • Yurt dısında buyuk ıhtımal insanlar fiyatın dusmesını bekliyor 3ds'te de ındırım olana kadar satıslar cok kotuydu. Vita'da 70-80 dolar ındırım olana kadar zorlama gıder satıslar gıbı gelıyor.
    Ben vodafone anlasmalı satılır dıye beklıyordum son haberlerden sonra o da suya dustu. Soyle 39tlx24 kampanyası olsa tadından yenmezdi. Sonucta 950 tl fıyatlı bır alet benzer fıyatlı telefon kampanyalarıyla aynı olurdu.

    Ama olmadı.
  • Bu satış bile fazla Vita için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parcali

    Yurt dısında buyuk ıhtımal insanlar fiyatın dusmesını bekliyor 3dste de ındırım olana kadar satıslar cok kotuydu. Vitada 70-80 dolar ındırım olana kadar zorlama gıder satıslar gıbı gelıyor. Ben vodafone anlasmalı satılır dıye beklıyordum son haberlerden sonra o da suya dustu. Soyle 39tlx24 kampanyası olsa tadından yenmezdi. Sonucta 950 tl fıyatlı bır alet benzer fıyatlı telefon kampanyalarıyla aynı olurdu. Ama olmadı.

    VITA'nın fiyatı değil, hafıza kartı ve oyunların fiyatı yüzünden VITA satmaz. aynı zamanda oyun yelpazesi şu an için geniş değil. bu nedenlerden dolayı VITA global pazarda da ilgi görmeyecek.
  • Vita, eski PSP'ler gibi kırılsın, o zaman satış patlaması yaşanacak. Yoksa kimse bir oyuna 100$-200$ verecek değil.
  • Oyunlar çok pahalı yav...
  • Norvet'te on siparisle alayim dedim ama inanilmaz pahali. Eski PSP'yi daha cok seviyorum artik :)
  • Konsol dört dörtlük ama kendini akıllı sanan sony nin her yeni cihazda yeni bir memory kartı taktiği ile milleti dört bir koldan sömürmeyi düşünmesi satışlara en büyük baltayı vuran etken.
  • Ben söyleyeyim satmamasının nedenini;
    1.Gereksiz hafıza kartı vs. masrafı(çok pahalı ayrıca bir micro SD class 10 yeterdi)
    2.Düzgün oyun yok.(Uncharched ile olmaz bu işler)
    3.Oyunlar çok pahalı(Uncharched 40-50 dolar civarı olması lazım.O paraya uzun senaryolu oyunlar alınabilir,gerek pc gerek PS3 platformunda.)
    4.Konsol çok pahalı.

    Şu oyun masrafı ve aksesuar olayı sony'yi bitirecek.
  • Fiyatından öte adam akıllı oyunu yok. Sağlam oyunlarla çıkış yapsa idi satışlar çok daha iyi olurdu. Bence global olarak çıkış yaptıktan sonra fiyatında indirim yapacak Sony.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    makineden kazıkladığı yetmiyomuş gibi birde hafıza kartıda değişik yaptılar para kazanmak için sonra milleti gerizekalı sanıp satış rekorlarımı kırmak istiyolardı acaba ?


    Kesinlikle katılıyorum size, ve telefonlardaki oyun bolluğu da etkiledi. Açıkcası ilk vita alıcaklardan biriydim ki arakadaşım yurt dışından getirene kadar. Ciddi ciddi makine güzel olabilir ilk etabda ama makine tek bir oyun götürmez. Hafıza kartı olayı başlı başına mide bulandırıyor. Neden eski tür kartı ile devam etmediler. Zaten sony şu son 5 sende hep zara ediyor buda onlardan biri bence.

    Yiğenlerinme 140 doalardan 4 tane 3ds aldım yurt dışından şimdi düşünün vita almayı deneyin. Neden alıcam okadar pahalı ve çocukalra yönelik pek oyunu yok ve oyun konusundada pek umutlu değilim açıkcası.

    Herkezin elinde dokunmadik android telefon dururken oyun ihtiyacını karşılıyor grafiksel olmasada anlık ihtiyacı karşılıyor ve herzaman elinin altında olduğundan bir kalabalık etmiyor. Sonuçta fiyatı çok düşük olması gerekiyor alınabirlik açısından yoksa bu satış rakamlarını bile ararlar ki şu anda rarma içindeler zaten.




  • PSP ilk çıktığında böyle birşey yoktu.
    Şimdi ortalık Android lerle dolduğu gibi ,Ipod Touch 4G gibi ufak cihazlar varken
    kocaman cihazı kim ne yapsın.
    Şarjı ayrı herşeyi ayrı pahalımı pahalı oyunlar da pahalı.
    Ne dersiniz yakın bir zaman da Walkman in kalması ile bu cihazlar da kalkar belki ama daha çok var.
  • yeterli oyun yelpazesine sahip değil ve maliyet sorunları alsana satamayan konsol ...zaten ilerleyen zamanda fiyat aşağı çekilir oyunlarda gelir o zaman vita tepelere oynar satışlarda
  • PS Vita nintendo 3ds gibi indirime gidicek belkide plan pahalıdan ucuz yapıp müşteri çekmektir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.