Şimdi Ara

Volvo S40 1.6 Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    100 km'deki yakıt tüketiminiz ne kadar acaba?
    Aracım 2008 S40 1.6D Dynamic yazın 7.4 kışın yani şuanda 8.5 litre yakıt harcıyorum.

    aracım 50binde.

    etrafımda kimi insan 6.2'lerden bahsediyor anlamış değilim nasıl mümkün olacağını.

    Uzun yolda 5.5 klima ile 6.2'leri görüyorum ancak şehir içinde 7.4'ün altını göremedim.
    Çok hızlı kullanmıyorum genelde eskişehir yolunda 100km sabit hızla gidiyorum, fazla dur kalkımda yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionida -- 26 Ocak 2012; 16:27:02 >



  • Soğuk havalarda aracın fazla yakıt tüketimi gayet normal.şehir içinde yakıt tüketimini tam anlamıyla ölçülmen.
  • Bende ki değerlerde aşağ yukarı böyle 2006 S40 1.6d
  • evet kışın çok yakıyor benimki 2012 5000 km de 7 litre şehir içi
  • 2008 s40 aracım kışın yol bilgisayarında 8.7 lt şehiriçi gösteriyor ama hesaplayınca 8 litre yakıyor.

    yazın ise 8lt gösteriyor 7.4 civarı yakıyor.

    yani hemen hemen aynı yakıyorum sizinle. aynı motor focuslarda 6 lt yakıyor. aracı almamın sebebi dizel olmasıydı fakat aracında en geri kalmış kısmı motoru bence..
  • motoru derken teknoloji olarakmı diyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samil422

    motoru derken teknoloji olarakmı diyorsun

    teknoloji olarak bilemicem. PSA grubunun çabalayıp ortaya çıkardığı bir motor az çok teknolojisi vardır. kalite olarak söyledim. aracın diğer kısımlarından düşük bence..
  • Arkadaşlar,

    Aynı model yılı ve aynı tip araçtan söz ediliyor (2008 S40 1.6 D). Bu forumlarda yazan iktisatçı bir arkadaşımızın terimleri ile, sabitler, değişkenler ve örneklemler değişir... Ama tüm faktörler göz önüne alındığında bile aradaki farkların bu kadar büyük olması iktisat terminolojisinde ne isim alır bilemiyorum! Ben de aynı aracı kullanıyorum. Ancak en olumsuz koşullarda bile 6-6,5 lt/100 km'nin üstünde kalmadım. Daha önce de belirtmiştim, bir performans kiti kullanıyorum ve aracım 109 BG'den 141 BG'ne çıktı ve ortalama yakıt tüketimim (aynı kullanım şartlarında) %5,8 lt/100km'den, 4,5 lt/100 km'ye düştü. 100 TL'lik euro diesel ile en az 500 km yol yapıyorum. Kışın bu tüketim miktarı artıyor (4,7 lt/100 km) ama hiçbir zaman 7 veya 8 litreleri görmedim... Kullanım sırasındaki vites değişim devir aralıkları tabii ki çok önemli! 4000 d/d aralıklarında değiştirilen vites yakıt tüketimini ne kadar olumsuz etkiler, herkesin malumu! Ama bu kullanım şekli, performans araçlarıyla uygulanır genelde. Amaç performans ise, zaten bu tüketim değerleri göze alınmış demektir. Ayrıca sözünü ettiğimiz araç performans amaçlı üretilmemiştir (yanlış anlamayınız, performansa niyetlenmeyelim gibi bir mesajım yok!) Bu durumda aklıma gelenler sırasıyla;
    1- Sürekli şehir içi dur-kalk trafiğinde araç kullanmak
    1- Bakım aralıklarına uyulmaması
    2- Hava filtresinin normalden daha fazla kirlenebileceği bir ortamın varlığı
    3- Yakıt filtresi değişim aralığının uzun tutulması (malum, bu eleman bakımın en pahalı parçası, belki 2 bakımda bir değiştiriliyordur)
    4- Yakıtın kalitesi (!)

    Bazı faktörlerin eliminasyonu mümkün değil (sürekli şehir içi trafiğinde araç kullanmak gibi). Ancak bakım aralıklarına uyulması, yüksek devirli kullanımdan kaçınılması gibi faktörler durumu değiştirebilir. Bunlar da faide vermiyorsa, 2000 cc bir araç alıp, istenilen performansa ulaşmak ve "en azından 2000 cc araç kullanıyorum, arpasını da ona göre tüketiyorum ve mutluyum" demek en iyisi :))




  • Sn.BuyukBilge bize yazacak birsey bırakmamış;)Hepsine katilmakla beraber
    Benim son 5000 km sehiriçi sehir dışı karışık ortalamam kış lastiklerim takılı durumda 6.1 lt.Bunun %70 i heralde sehiricidir.
  • söylediklerinize eksiksiz uyuyorum ben. fakat arac bakımı geldiğinde de, bakımdan çıktığında da 7 7,5 civarı yakıyor. siz de istanbuldasınız galiba. eğer değilseniz zaten kıyaslamaya gerek yoktur araçları..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blade038

    söylediklerinize eksiksiz uyuyorum ben. fakat arac bakımı geldiğinde de, bakımdan çıktığında da 7 7,5 civarı yakıyor. siz de istanbuldasınız galiba. eğer değilseniz zaten kıyaslamaya gerek yoktur araçları..

    merhaba,

    birgün yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırlayıp, o günkü ortalama tüketim ve ortalama hızınızı güzergah-saat ile beraber paylaşırsanız, insanlar kendi araçları ile daha kolay mukayese edebilirler.

    çünkü ortalama hızınız eğer 20'nin altındaysa tüketiminiz bana göre gayet normal, zira bu motor düşük hızlarda verimsiz, yüksek hızlarda ise çok verimli bir motor.

    bir de uzun yolda 100 civarı hızlarla ortalama kaç litre yakıyor?
  • büyük bilge arkadaşım bu chip olayından memnunmusun çok fark ediyormu, motora zararı var mı ve ne kadar maliyetli bişey.kısacası taktırmakta ne tür faydaları ve zararları var ?
  • + bir soruda benden aracinizdaki uygulama chiptuning mı powerbox mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samil422

    büyük bilge arkadaşım bu chip olayından memnunmusun çok fark ediyormu, motora zararı var mı ve ne kadar maliyetli bişey.kısacası taktırmakta ne tür faydaları ve zararları var ?

    Öncelikle uygulamanın chiptuning olmadığını belirteyim (bilindiği üzere chiptuning uygulamaları aracın kendi yazılımının geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirilmesidir, aracın yakıt püskürtme oranları tamamen değiştirilir ve araç yazılımı artık sadece bu oranları taşır), powerbox da bir marka adı olduğu için tam olarak o da değil.

    Kısaca, yakıt püskürtme oranlarının, otomobilin kendi yazılımına bırakılmayıp, farklı bir modül tarafından ayarlanması şeklinde çalışan bir uygulama. Küçük bir kutu şeklindeki modül aracın çok pinli orijinal soketine uygun bir kablo aracılığı ile bağlanıyor. Volvo S40 1,6 D için hazırlanan yazılım, aynı motoru taşıyan diğer volvo modellerinde (C30, S80 gibi) kullanılamıyor. Tüm markaların herbir modeli için ayrı ayrı yazılımlar taşıyor bu modüller... Modülü 10-15 dakikada (aracın en küçük bir yerini delmeden/kırmadan/değiştirmeden) monte ediyorlar. Modülü nefes alabilen ancak su geçirmeyen bir kılıf içerisinde sigorta kutusunun yanına sıkıştırıyorlar. 2 senedir yerinden kımıldamadı.

    Yararlarını yukarıdaki mesajımda belirttim. Özellikle klima çalışırkenki hantallık kalktı, hızlanmalarda fark edilir bir değişiklik var! Ama en önemlisi bence yakıt tüketiminde... Ben yakıtı tüketirken cimri davranırım. 2500 devri aşmadan (genellikle) vites değiştiririm, hız sabitleyiciyi her fırsatta kullanırım (zira onun da inanılmaz etkisi var yakıt tüketimini düşürmede, özellikle yeşil dalga olan şehir içi geçişlerinde çok işe yarıyor). Ama tek başına bunlar, bu modülü taktırmadan önce 4,5 litreleri görmemi sağlayamamıştı!

    Zararları konusunda söylenen, bu modülün tadını çıkarmak adına sürekli yüksek devirlere çıkarak ve oralarda kalarak yapılacak sürüş tabii ki aracınızın erken yıpranmasına sebep olur! Ancak bu durum, takılan parçanın yarattığı bir hasar değil, sizin bu parçaya güvenip veya dediğim gibi tadını çıkarmak için sürekli aracı zorlayan koşullarda kullanmanızdan olabilecektir. Ben bu modülü (performans kitini) tam 2 sene önce 2010 mart ayında taktırdım. Denememe izin verildi. Takıldıktan sonra 1-2 ve 3. viteste "tamam" dedim, alıyorum bunu (oysa 1 hafta sonu denemek üzere anlaşmıştım:)). O günden bugüne hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Az yakıt tüketen ama gerektiğinde 141 beygiri altıma servis eden ve iyi ki almışım dediğim bir modül olarak görüyorum hep bu parçayı... Çok memnun kalmam sebebi ile de konu açıldıkça öneriyorum herkese... Üstelik şu anda İzmir'de Arkas'ın otomotiv grubunun sattığı markalarda "garantiyi bozmayan ürün" olarak 0 km araçlara bile (müşterinin talebi doğrultusunda) araç henüz teslim edilmemişken satıcının elindeyken takılıyormuş. İzmir Volcar da bunlardan biri... Bu kadar güvenilmese herhalde bu uygulama yapılamazdı!

    Ben o tarihte 1150 € vermiştim bu modüle. Sanırım hala aynı paraya satılıyor. Arzu eden arkadaşlara kiti satın aldığım kişinin telefonunu PM ile gönderebilirim. Fazladan 30 küsur beygir için (motor hacmini/vergisini artırmadan) verilebilecek bir bedel olduğunu düşünüyorum. S40 2.0 D'nin 136 beygir olduğunu öğrenince daha da cazip geliyor insana bu kiti satın almak :))

    Umarım soruları eksiksiz cevaplayabilmişimdir.




  • Bu arada, yakıtımı sürekli Opet'ten alıyorum, ama birkaç arkadaşım Shell'in sattığı katkılı dizel ile eskisine oranla 100 TL'lık yakıtla ortalama 30-40 km fazla yol yaptıklarını söylediler. Denemek lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: blade038

    söylediklerinize eksiksiz uyuyorum ben. fakat arac bakımı geldiğinde de, bakımdan çıktığında da 7 7,5 civarı yakıyor. siz de istanbuldasınız galiba. eğer değilseniz zaten kıyaslamaya gerek yoktur araçları..

    merhaba,

    birgün yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırlayıp, o günkü ortalama tüketim ve ortalama hızınızı güzergah-saat ile beraber paylaşırsanız, insanlar kendi araçları ile daha kolay mukayese edebilirler.

    çünkü ortalama hızınız eğer 20'nin altındaysa tüketiminiz bana göre gayet normal, zira bu motor düşük hızlarda verimsiz, yüksek hızlarda ise çok verimli bir motor.

    bir de uzun yolda 100 civarı hızlarla ortalama kaç litre yakıyor?

    gittiğim güzergah yenibosna e5 den c.bağ ve çapa. sabah saat 8 ile 9 arasıdır. ortalama hız 40 50 civarı. ortalama yakıt tüketimim 7.4 oluyor.

    100 civarı hızlarla 50 km üzeri yolda 5.5-6 görebiliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade038 -- 5 Mart 2012; 15:34:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blade038

    quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: blade038

    söylediklerinize eksiksiz uyuyorum ben. fakat arac bakımı geldiğinde de, bakımdan çıktığında da 7 7,5 civarı yakıyor. siz de istanbuldasınız galiba. eğer değilseniz zaten kıyaslamaya gerek yoktur araçları..

    merhaba,

    birgün yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırlayıp, o günkü ortalama tüketim ve ortalama hızınızı güzergah-saat ile beraber paylaşırsanız, insanlar kendi araçları ile daha kolay mukayese edebilirler.

    çünkü ortalama hızınız eğer 20'nin altındaysa tüketiminiz bana göre gayet normal, zira bu motor düşük hızlarda verimsiz, yüksek hızlarda ise çok verimli bir motor.

    bir de uzun yolda 100 civarı hızlarla ortalama kaç litre yakıyor?

    gittiğim güzergah yenibosna e5 den c.bağ ve çapa. sabah saat 8 ile 9 arasıdır. ortalama hız 40 50 civarı. ortalama yakıt tüketimim 7.4 oluyor.

    100 civarı hızlarla 50 km üzeri yolda 5.5-6 görebiliyor..

    güzergaha ve saatte göre bana göre gayet normal.


    gittiğiniz yol yaklaşık 9-10km, 40-50 km ortalama hız için kontağı açmanızla kapatmanız arası geçen sürenün 12-13 dakika olması lazım,

    ortalama hız derken durduklarınızı, park etmeyi vs dahil etmeden seyir halindeki hızınızı kastettiniz sanırım...




  • Sn. Büyük Bilge,

    Mahsuru yoksa taktırdığınız kit Rica Tuning ürünü mü, eğer yazdıysanız da ben göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: blade038

    quote:

    Orijinalden alıntı: 19can84

    quote:

    Orijinalden alıntı: blade038

    söylediklerinize eksiksiz uyuyorum ben. fakat arac bakımı geldiğinde de, bakımdan çıktığında da 7 7,5 civarı yakıyor. siz de istanbuldasınız galiba. eğer değilseniz zaten kıyaslamaya gerek yoktur araçları..

    merhaba,

    birgün yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırlayıp, o günkü ortalama tüketim ve ortalama hızınızı güzergah-saat ile beraber paylaşırsanız, insanlar kendi araçları ile daha kolay mukayese edebilirler.

    çünkü ortalama hızınız eğer 20'nin altındaysa tüketiminiz bana göre gayet normal, zira bu motor düşük hızlarda verimsiz, yüksek hızlarda ise çok verimli bir motor.

    bir de uzun yolda 100 civarı hızlarla ortalama kaç litre yakıyor?

    gittiğim güzergah yenibosna e5 den c.bağ ve çapa. sabah saat 8 ile 9 arasıdır. ortalama hız 40 50 civarı. ortalama yakıt tüketimim 7.4 oluyor.

    100 civarı hızlarla 50 km üzeri yolda 5.5-6 görebiliyor..

    güzergaha ve saatte göre bana göre gayet normal.


    gittiğiniz yol yaklaşık 9-10km, 40-50 km ortalama hız için kontağı açmanızla kapatmanız arası geçen sürenün 12-13 dakika olması lazım,

    ortalama hız derken durduklarınızı, park etmeyi vs dahil etmeden seyir halindeki hızınızı kastettiniz sanırım...


    trafik sürekli 50 ile gitmiyo. biraz yanlış olmuş. az çok biliyosunuzdur diye söyledim. 10 km yol 45 dkda gidiyorum. 50 km ile gidip duruyosun sonra tekrar aynı şekilde. sürekli 50 değil yani :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.