Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kombi arızaları forumda baya dağılmış durumda bir başlık altında toplamak istedim.

    benim kombi baymak petekte sorun yok.mutfaktan akan su yeterince ısınırken en uzak olan banyo ılık,kombi ustası batarya arızalı değiştir dedi.
    bu konuda yardım rica ediyorum şimdiden tşk.



    istanbul3750 bu mesajı paylaştı
  • insanların aklına su petek temizleme olayını soktularya baskada bisey demiyorum artık.yazık günah valla.Her yıl falan petek temizlenmez.Belkide hiç temizlenmez.Kombininiz pompasını bakdırın peteklerin reglaj ayarını yapın.Petek temizleme işi yüzünden kombilerin pompasını bozuyolar.Peteginizin içinden cıkan siyah suya falanda aldanmayın.Cıkması normal
  • insanların aklına su petek temizleme olayını soktularya baskada bisey demiyorum artık.yazık günah valla.Her yıl falan petek temizlenmez.Belkide hiç temizlenmez.Kombininiz pompasını bakdırın peteklerin reglaj ayarını yapın.Petek temizleme işi yüzünden kombilerin pompasını bozuyolar.Peteginizin içinden cıkan siyah suya falanda aldanmayın.Cıkması normal
  • Arkadaslar kis ortasinda kombiden agzi yanan biri olarak faydali olabilecegini dusundugum bi bilgi vermek istiyorum sizlere eger ankara da ikamet ediyorsaniz cok uygun fiyatlara kombi parcalari satan bi yer ogrendim bi arkadasim vasitasiyla soyle soyleyim kombi anakartini 50 tl ye aldim hemen hemen her model kombi parcasi bulunuyor benim isim cozuldu belki birine faydamiz dokunur ilgilenen olursa adres verebilirim
  • Yarin wilo pompanin turkiyede satisini dusurecek bir icatta bulunacagim gobek dagitan wilolarin porselen yatagi yerine teflon yatak yapiyorum bana sans dileyin eger dusundugum gibi olursa 5 yil garantili wilo pompa yapacagim :-) :-) :-) :-)
  • Burda cevap yazan arkadaşlar kombiyi görmeden yazıyor olabilecek ihtimalleri yazıyorlar görmeden..onuda göz önünde bulundurun.. Kombiyle başbaşa gelse zaten sorunu anlar uzaktan anlatmayla bu kadar olur.
  • coyote3880 kullanıcısına yanıt
    ben sensor diyecekdim .sadece ustanin sozunun ustune soz getirmek istemedim ) sayqilarla )
  • Parçayı kombi tamircisinde buldum gidip evde değiştirdim sorunsuz çalışıyor :)
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    her ikisini temizle
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Durup durup aynı şeyi yazıp sonra yine gelip yazıyorsunuz. Daha önce yazmıştım yine yazayım.

    Size özel bir duzenleme yapilmayacak. Siz istediginiz icin de kimse forumdan uzaklastirilmayacak. Bu durumda Yazıp yazmamak da sizin kararınızdır bizi baglayan bir durum yok. Kimseye zorla da yazdirmiyoruz, ricayla da :)

    Zaten mevcut olan bir konu var iken kendi kendinize yeni bir konu acmışsınız, kilitledim diye ise bu tavrınız, anlamsız olmuş :)
  • Kombimiz BAYMAK BAXI Eco 240 fi.
    Geçen acayip rüzgar çıktı ve arıza ışığı yandı.
    Defalarca resetledik vs ama düzelmedi.
    Kombide ateş yanıp 5 -6 saniye sonra yine arıza moduna geçiyordu.

    Usta çağırdık; yok anakart yok bilmem neler değişecek dedi ve 850 tl istedi, def ettim.
    Başka usta çağırdık o da 'anakart tamiri lazım' dedi 500 tl istedi..
    Tamir yahu sadece..
    Değişim bile değil..
    Ona da ''bi ev sahibiyle konuşalım' dedim..

    İnternetten baktım; bana sadece tamirine 500 tl dediği anakartın sıfırı 150 tl idi.
    Bu usta milletinin çoğu ne şerefsiz oluyor arkadaş.

    Derken kombi kendi kendine düzeldi..

    Tekrar etmez umarım..

    NOT: 2. gelen usta görünümlü dolandırıcı da 5 dk. evde durarak 50 tl aldı. Anneme fiş al dedim telefonda, usta tamam demiş ama fiş fatura yerine geçmeyen servis kağıdı vermiş şerefsiz.

    Sırf bu usta denen dolandırıcılarla muhattap olmamak için elektrik,tesisat vs işlerini çok iyi öğrenmek gerekiyor arkadaş.




  • durum gerçekten gülünecek durum. yoğuşmalı kombi taktırdığın zaman sana söyleyen olmadı mı; yoğuşmalı kombilerin yoğuşma suyu gideri olur diye. ))))))))))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: propes

    merhabalar.
    kombim ariston bs 24 ff modeli
    sabaha karşı evin sigortası atmıştı kalktığımda sigortayı kaldırdım geri attı tüm sigortalı deneyerek kombiye giden sigorta atıyodu tek sabah işe gitmem gerekiyordu uğraşamadım geldiğimde sigortayı kaldırdım kombi çalıştı. hem bu sorun için hem de bakım için servis çağırdım. gelen ekip 3 yollunun değişmesi lazım dedi o damlatıyor olabilir elektronik aksamlara 350 tl dedi. sıcak su ve kalorifer suyu ısıtmasında herhangi bir sorun görmedim daha önceden basıncın devamlı düştüğünü söyledim her hangi bir yerden kaçak olmadığını söyledim genleşme tankının tamir görmesi gerekiyor dedi 80 tl fiyatı. petekler çamur dedi 300 tl de o tutar dedi. temizliğini yapmazsan sorunlar yine olur dedi. sigorta atmadan önce ısıtmada herhangi bir sorun yoktu. ekip gerçekten işini yapanmı yoksa para avcısımı.

    sigorta dediğin kaçak rölesi(en büyük sigorta) ise kombiden olabilir. ama bildiğimiz sigorta ise kombidende olabilir fakat sigorta attırıyorsa hep attırır, zorlarsan bi daha attırmaz ama kombiye hiç elektrik gelmez kombi kartının içini yakar. kombinin içindeki çok düşük amperde cam sigorta(max 2amper) varken yüksek amperli(10-15 amper) ev sigortası atmaz. ama ev sigortan hassaslaşmış bozulmuş olabilir bakılması lazım. kaçak rölesi atıyorsa ise pompa ve 3 yollu vana motorudur, ihtimal mihtimal olmaz bakınca anlaşılır.
    genleşme tankının bakımı olmaz sadece hava basılır yada değişir. hava basmaya 80 tl olmaz.
    her tesisatta az veya çok su eksiltme olur. yerini bulmak zordur. fakat genleşme tankının havası yoksa 100 gram su eksilince 1,5 bardaki tesisatın basıncını 0,5 rahat düşürür. ama genleşme tankının havası tam olursa 4-5 litre su eksiltirsa anca 0,5 bara düşer.
    gelen ekip eksikleri görmüş fiyat vermiş yaptırmak size kalmış.




  • ceyar kullanıcısına yanıt
    Basınç sondası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    1660 tl nire 250 tl nire



    yetkili servis iş yapmak istemiyor zaaar



    senin açından hayırlı oldu güle güle kullan

    Sorma hocam özel servislere önyargım vardı şimdi yetkili servislere var. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 3 Şubat 2018; 20:9:57 >
  • kombiustası anadolu yakası şiddetle bakım arıza vs aklınıza ne gelırıse tavsıye edılır.işinin ehli durust insan hayırlı pazarlar Forum üyeleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaca38 -- 11 Şubat 2018; 11:41:2 >
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    neresi ora ingilteremi ?
  • Hubifrit H kullanıcısına yanıt
    dursun usta ile irtibata geçin çözüm sunar 0535 642 90 93
  • sadrainman kullanıcısına yanıt
    . Bak ben olsam servis parası alırdım hemde iki katı
  • petekler her yıl kirlenmez/temizlenmez tabi. iyi temizlenememiş veya kombiden kaynaklı bi sorun olabilir. bazı kombilerde 3 yollu veya başka sorunlar olabiliyor
  • erturkcan2 E kullanıcısına yanıt
    Beni en çok sevindiren şey olumlu geri dönüşler sorunun çözülmesine çok sevindim şimdi yapmanız gereken su saatinin oraya basınç düşürücü takmak ondan sonra kombi bir daha aynı hatayı vermez 👍

    Bu arada yaşım 30 ona göre abi ya da arkadaş terimlerin kullanalım bende belli büyük olabilirsiniz ayıp olmasın 😀

    ECA yetkili servisleri donanımlı insanlardır ben tüm ısıtma bilgimi ECA firmasından aldım muhtemelen arkadaşlar soruna tam teşhis koyamamışlardır umarım sorun çözülür ya da size tavsiyem sorunu forum sayfasından çözdüm diye mail atın o zaman tüm servisler oryantasyon eğitimine girerler bu vesile ile diğer müşteriler sorun yaşamaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.