Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (262. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar günaydın baymak fi24 kombi arıza geçmiş sabah fark ettim süreli yanıyor gibi ama yanmıyor hata kodu vermiyor ekrandan yanıp sönüyor reset alıyorum ama kapanmıyor şartelden kapatıyorum servis cevap vermiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_unsal

    S.a kombi ustası ve kombiden anlayan herkes. Bendeniz 12 senelik tesisatcı kardeşiniz Hakan.Her ne kadar genel olrak konuya hakim olsamda ayrıntılarda boguluyorum bazen.Sorunların ustesinden gelmem için kombi cihazının ustası olmam gerekiyor ama değilim.O yuzden bazı dusuncelerim ve sorularım olacak.

    1- Vaillant pro-tech 3/3 cihazımın kullanım kitapcıgında en az 3 petek calıstırmalısınız yazıyor.Benim tecrubelerime gore sirkulasyon pompası suyu ha 1 petekte dondurmus ha 30 petekte.Tesisatın içinde 2barlık basınc mevcut zaten.Yani hava veya önünde boş bir alan yok.Sadece amacı suyu devridaim etmek. 3 petek acık olunca yani amortisor sistemimi goruyor acaba, basıncı absörbemi ediyor diyecegim ama absörme edecek bir hava boslugu veya atmosfere bakan açık bir yeride yok sistemin, cunku kapalı sistem.

    2-Oda termostatı istenilen dereceyi bulunca sürkülasyon pompasını devreden cıkarıyor mu? Kombimiz 65'e ayarlı diyelim ve oda termostatımızda 23 desek,oda 23 dereceyi buldugunda kombimizin 65 dereceyi yakalamadan duruyor mu?

    3-Kombimi 60 dereceye ayarladıgımda 65 derecede stop ediyor.50 derecede tekrar devreye giriyor.Bu 15 derecelik alt limiti azaltabilir veya cogaltabilirmiyim?

    4-Kombiyi yuksek derecedemi calıstırmak daha verimli yoksa dusuk derecede mi? 60'mı 70'mi ayarlamalıyım ? Koridorumda ve banyomda termostatik vanam yok bu arada.Bu iki petek haliyle cok ısınacaklar ve kontrol edemeyecegim.Buna oneriniz nedir?



    1 petek farketmez hiç olmasa cihaz çalışır bypass yapsanda 2pompa dewamlı çalışır 3 normal 4 bunun kıstadı petek elinin tersini ısıracak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by falcon

    Arkadaşlar günaydın baymak fi24 kombi arıza geçmiş sabah fark ettim süreli yanıyor gibi ama yanmıyor hata kodu vermiyor ekrandan yanıp sönüyor reset alıyorum ama kapanmıyor şartelden kapatıyorum servis cevap vermiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim

    senin yapabileğin sadece suyuna gazına bakıp resetlemek
  • Servisi aradım gün içinde bakacaklar hayırlısı benim yapabileceğim birşey ise servisi meşgul etmemek için yazmıştım ilginize Tşkker

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaillant kombilerin tamammı sürkilasyon pompasını kendi ayarlıyor? 1 petek acıkken devir dusuruyor gibi birseyler yazıyorda merak ettim bilginiz var mı kombi ustası
  • yeni modellerde modulasyonlu pompa var
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: bmilli

    Arkadaşlar merhaba, lütfen yardım edin. Evimde alarko Harmony marka kombi var. 7 adette farklı ölçülerde radyatör. Petekleri on gün önce temizlettirdim. Radyatorlerin alt kısımları buz gibi üst kısımları sıcaktı, en sondaki petek komple buz gibiydi. Hala öyle. Petek temizleyen eleman temizlikten sonra kombiyi çalıştıramadı ortalığı birbirine kattı ve gitti. Tamirci çağırdım. Gelen eleman basınç tankında sıkıntı var değişecek dedi. Pompanın gidici dedi. Tankı sıfır taktı ama eskisinden galiba küçük bi tank taktı emin değilim ve Çıkma pompa taktı. Aynı sorunum devam ediyor. Evimde bebek var kafayı yedim. Ustayı aradım makina hararete düşüyor galiba dedi. sıcak suyu her yere iletmeden kısa sürede beklemeye alıyor kombi kendisini sanırım. Telefonda üç yollu vanadan bahsetti. Sizce sorun nedir. Ne yapmam lazım? Kombi neredeyse sona yakın derecede çalışıyo.

    yapan adamı arasan iyi olur

    Aradım zaten fakat genel bi bilgim olsun istedim. En sondaki petek bebeğin odasında ve peteğin altı buz gibi. Genleşme tankının küçük olması neden olur mu buna? Yada Pompanın gücü mü yetersiz acaba tam devir daim yaptırmıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ustalar benim hkd 260 demirdokum kalısto kombi var ateşleme yaparken 10 taneşlemenin 3 ünden pat pat diye yanıyor sizce sorun nedir genişleme tankında hava bitmiş olabilir mi???
    hava ise sorun el pompası ile nerden basabilirim havayı yardım lütfen??birde ntc nerde bu kombinin acaba kendim değiştirmek istiyorum teşekkürlerr??
  • benimde bir srum olacak ustalarım.
    5-6 yıllık vailant kombim var ve pompası arızanmış yeterli basıç yapamıyor diye değitircem ancak servis dediki petek temizliği yapılmamasından dolayı oluşan bir arızadır petekleri temizlememiz lazım dedi. ne dersiniz
    bu arada pompa fiyatı 400 tl normal mi.
  • pompa fiyatı pompalanmış gibi pompanı söküp temizle petek temizliği yaptır bende 12 yıllık waillant var pompa hala saat gibi
  • 9 senelik ferroli marka kombim var kombi bir süredir yaz modunda idi cuma akşam kış moduna aldım ve kombin içindeki suyu kaynattığını kaynamadan dolayıda patlayacakmış gibi genleşme sesleri çıkarttığı farkettim ve hemen kombiyi kapattım çünkü pompanın sirkülasyon yapmadığını anladım. ön kapağı söktüm pompa sıkışmışmı diye baktım yok pompa sirkülasyon yapmıyor pompaya gelen kabloyu kotrol ettim elektrik yok ana karttan şüphelendim bana göre ilk şüpheleneceğim yer olarak geldi anakartı söktüm karttıça götürdüm kendi modülüne bağladı kartta herhangi bir sorun yok kartla ilgili bir sorun olmadığını bende yanında gördüm bu sefer herhalde pompa ömrünü doldurdu düşüncesiyle pompa aldım pompayı değiştirdim kartı tekrardan yerine taktım sorun yine devam ediyor ne yaptıysam çalıştıramadım giriş soketlerine kadar söktüm tektek taktık kabloyu değiştirdim ama nafile bu arada bende bu işle ekmeğimi kazanan bir meslektaşınım ama işin açıkçası ferroliler ile çok fazla haşır neşir değilim ve sanırım terzi kendi söküğünü dikemedi senin başına böyle bir durum geldimi hiç acaba arızayı yanlış yerdemi düşünüyorum şaşırdım kaldım bende bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır düşüncesiyle ustalardan yardım almaya karar verdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atillaca

    Merhabalar.

    Baymak Luna kombimiz var. 11 yıldır kullanıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde kombiyi bi kaç kez tamir etmiştim. Anakart, 3 yollu vana, switch ve membran gibi. Bu sene kolleksiyona yeni bir arıza daha eklendi :)

    Kombinin ısıtma konumunda herhangi bir sorun yok gayet iyi çalışıyor. Ancak su ısıtma konusunda problem var. Sıcak suyu açınca kısa bir süre yanıyor sonra tekrar sönüyor. 1-2 dk aralıkla tekrar kısa süreli yanıp duruyor.

    3 yollu vanayı switch ve membran sağlam. Arıza neden olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    Not:Elektronik konusunda uzmanım, Mekanik olarak ta oldukça iyi bir tecrübeye sahibim. Aksi taktirde bu tür onarımları yapmaya kalkışmam.

    Merhaba,

    Suyun akışını kontrol eden pervaneli sensörünüz vardır onun pervaneleri zamanla erimiş olabilir kontrol edin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    pompa fiyatı pompalanmış gibi pompanı söküp temizle petek temizliği yaptır bende 12 yıllık waillant var pompa hala saat gibi

    pompayı söküp temizlicek kabiliyet bende var mı? Baktım yok...
  • pompa neysede petek temizliği bana bıraz gereksiz bir işlem gibi geldi ne dersiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkman

    benimde bir srum olacak ustalarım.
    5-6 yıllık vailant kombim var ve pompası arızanmış yeterli basıç yapamıyor diye değitircem ancak servis dediki petek temizliği yapılmamasından dolayı oluşan bir arızadır petekleri temizlememiz lazım dedi. ne dersiniz
    bu arada pompa fiyatı 400 tl normal mi.

    pompa fiyatı 250 tl orj wilo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merso45

    9 senelik ferroli marka kombim var kombi bir süredir yaz modunda idi cuma akşam kış moduna aldım ve kombin içindeki suyu kaynattığını kaynamadan dolayıda patlayacakmış gibi genleşme sesleri çıkarttığı farkettim ve hemen kombiyi kapattım çünkü pompanın sirkülasyon yapmadığını anladım. ön kapağı söktüm pompa sıkışmışmı diye baktım yok pompa sirkülasyon yapmıyor pompaya gelen kabloyu kotrol ettim elektrik yok ana karttan şüphelendim bana göre ilk şüpheleneceğim yer olarak geldi anakartı söktüm karttıça götürdüm kendi modülüne bağladı kartta herhangi bir sorun yok kartla ilgili bir sorun olmadığını bende yanında gördüm bu sefer herhalde pompa ömrünü doldurdu düşüncesiyle pompa aldım pompayı değiştirdim kartı tekrardan yerine taktım sorun yine devam ediyor ne yaptıysam çalıştıramadım giriş soketlerine kadar söktüm tektek taktık kabloyu değiştirdim ama nafile bu arada bende bu işle ekmeğimi kazanan bir meslektaşınım ama işin açıkçası ferroliler ile çok fazla haşır neşir değilim ve sanırım terzi kendi söküğünü dikemedi senin başına böyle bir durum geldimi hiç acaba arızayı yanlış yerdemi düşünüyorum şaşırdım kaldım bende bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır düşüncesiyle ustalardan yardım almaya karar verdim.



    flow sıvıç arızalı




  • Teşekkür ederim vermiş olduğun cevap için o kadar çok şey denedim ki yanılmıyorsam swichide denedim ama emin olmak adına tekrardan deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merso45

    Teşekkür ederim vermiş olduğun cevap için o kadar çok şey denedim ki yanılmıyorsam swichide denedim ama emin olmak adına tekrardan deneyeceğim.

    Tek esanjorlu kombide swich takili kalirsa pompa calismaz sohben mantigi ile yanar en sonda pompa devreye girerse by pass icindir cift esanjorlude swich takili kaldigini da ben kombiustasi sayesinde farkina vardim hatirlar baretta mynute eger asiri isi kesmez ise plakali esanjor patlayana kadar sicak su icerde doner cunku 3 yollu peteklere gecisi keser hepimiz gun be gu birseyler ogreniyoruz parca degisttirerek. Ne yazkki usta olmuyor insan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenkman

    benimde bir srum olacak ustalarım.
    5-6 yıllık vailant kombim var ve pompası arızanmış yeterli basıç yapamıyor diye değitircem ancak servis dediki petek temizliği yapılmamasından dolayı oluşan bir arızadır petekleri temizlememiz lazım dedi. ne dersiniz
    bu arada pompa fiyatı 400 tl normal mi.

    pompa fiyatı 250 tl orj wilo

    teşekkür ederim..
  • sayın ustalarım ekteki resimdeki parçadan su damlıyo ara sıra acaba değişmesi gerekir mi maliyeti ne olur? birde nerede bulabilirim.

    VAİLLANT VCK TR 182 E
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepbluee61 -- 2 Aralık 2014; 16:01:15 >




  • 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.