Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (8 Mobil) - 5 Masaüstü8 Mobil
5 sn
16.701
Cevap
319
Favori
1.528.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: txard

Arkadaşlar az önce baymak kombimi çalıştırmaya çalıştım ama ekranda kalorifer ikonu altında açma kapama ikonu çıktı ve kombi çalışmıyor, kullanma kılavuzunu bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

cihazın timer parametreleri ile oynamışsın google.a star extra pdf yaz kullanım klavuzu ile düzelt

• Eyvallah hocam sağol babanem yanlışlıkla basmış söylememiş de şimdi söyledi hallettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar evimde buderus yoğuşmalı kombi kullanıyorum. 1 haftadır 3y arızası veriyor kombi, servisi çağırdım 500-600 TL'ye hallederiz, fanı bozukmuş değiştiririz düzelir dediler. Bende biraz internette araştırma yaptım bu gibi arızalarda kart tamir oluyormuş gibi yazılarla karşılaştım birde sizlere sormak istedim bu işin aslı nedir? Şimdiden teşekkürler ilginize.

quote:

Orijinalden alıntı: baker46

Saygıdeğer ustalar, lütfen yardım.

"buderus logamax plus gb012" marka kombimiz "b3"arıza kodu verdi.

kullanım klavuzunda şu bilgiler var:

hata tanımı: yoğuşma eşanköründe su seviye kontrol sonucu hata (kısa devre)

kontrol adımı: yoğuşma eşanjörünü ve sifon giderini kontrol edin.

not: biz cihazın genel bakımı ve temizliğini yaptık. (yanma odası, fan.. vs) fakat sorun hallolmadı. genleşme tankı basıncı normal.

yoğuşma eşanjörünü açmaya gözümüz kesmedi. ne dersiniz. başka yolu var mı yoksa mutlaka açılmalı mı? bir de yoğuşma eşanjörünü açmak icab ederse ne önerirsiniz. buderuslarda dikkat edilmesi gereken bir husus var mı? tşk.

yardım lütfen

fotoları ekliyorum.

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

Yoğuşma eşanjörünün içinde su birikmiş, sensör hata veriyor
    cihazın yoğuşma çıkışını açın akış normal mi onu kontrol edin önce
    yoğuşma sifonunu temiz mi ona bakın
    herşey temiz ise servis çağırın, cihazı sökmekle uğraşmayn sıkıntılı bi kısım orası

quote:

Orijinalden alıntı: baker46

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

Yoğuşma eşanjörünün içinde su birikmiş, sensör hata veriyor
    cihazın yoğuşma çıkışını açın akış normal mi onu kontrol edin önce
    yoğuşma sifonunu temiz mi ona bakın
    herşey temiz ise servis çağırın, cihazı sökmekle uğraşmayn sıkıntılı bi kısım orası

ilginize teşekkürler.

@ahmetbayram beyefendi, dediğiniz yaptık oldu. geçmişinize rahmet.

yoğuşma çıkışındaki sanırım yoğuşma sifonu tıkanmış. suyu atamıyormuş. söküp temizleyince oldu.

aynı sorunu yaşayabilecekler için temizlediğimiz parçanın fotosunu da ekliyoruz.

fotoğrafta sağ alt köşedeki beyaz plastik kutu. içi kum ve çamurla dolu idi.

fotolar
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt-46 -- 5 Nisan 2014; 19:19:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slh001

Arkadaşlar evimde buderus yoğuşmalı kombi kullanıyorum. 1 haftadır 3y arızası veriyor kombi, servisi çağırdım 500-600 TL'ye hallederiz, fanı bozukmuş değiştiririz düzelir dediler. Bende biraz internette araştırma yaptım bu gibi arızalarda kart tamir oluyormuş gibi yazılarla karşılaştım birde sizlere sormak istedim bu işin aslı nedir? Şimdiden teşekkürler ilginize.

Bu soruna ilişkin bir çözüm önerisi olan arkadaşlar yok mu?

quote:

Arkadaşlar evimde buderus yoğuşmalı kombi kullanıyorum. 1 haftadır 3y arızası veriyor kombi, servisi çağırdım 500-600 TL'ye hallederiz, fanı bozukmuş değiştiririz düzelir dediler. Bende biraz internette araştırma yaptım bu gibi arızalarda kart tamir oluyormuş gibi yazılarla karşılaştım birde sizlere sormak istedim bu işin aslı nedir? Şimdiden teşekkürler ilginize.

fanın elek kartı tamir edilebiliyor 250 tlye

Orijinalden alıntı: seraw

arkadaşlar,benim airfel logic marka kombim var.son günlerde banyo ve mutfakta sıcak su kullanırken E04 hatası veriyor.neden acaba?servis çağırmam gerekirmi?

durum servislik gazınız açıksa
    Ustam bizde Demirdöküm aden kombi var. Basınç göstergesi normalde 2 de duruyor, Kalorifer çalıştığında , motordan gelen ses çok gürültülü ( eskiden böyle ses çıkartmazdı.) ve basınç göstergesi kırmızı çizgilere çıkıyor. Ayrıca Sıcak su kullanımında bazen sıcak bazen, soğuk su veriyor. Soğuk su gelince kullanım musluğunu kapatıp biraz bekletince, tekrar sıcak su vermeye başlıyor. 2-3 ay önce de NTC yi değiştirmiştim.
    Sorun ne olabilir?

Yardımlarınız için teşekkür ederim....
  • cok cok cok acil yardim sabah ddmirdokum kalisto kombimizde f4 hatasi vardi ekranda yanip sonuyordu basinc gostergeside 3 e dayanmis hem bunu nasil dusurecegim hemde kombiye nasil reset atacagim lutfenn yardim edin

• f4 arızasının sizin bahsettiğiniz arızalarla ilgisi yok. F4 arızası gaz yokluğu veya iyonizasyon problemidir.Yani kombide alev oluşmaz veya oluş sada iyonizasyon elektrodunda problem varsa alev varken ateşleme devam eder ve kombi söner . basınç 3 e çıkıyor, kombi su kaçırmıyor ve basınç sabit kalıyorsa, genleşme tankının diyaframı patlak veya genleşme tankının havası kaçmış olabilir. sizin yapacağınız öncelikle kombinin suyunu basınç 1,5 bar olana kadar boşaltmanızdır.daha sonra kombiyi çalıştırıp deneyin. basınç tekrar 3 bara yükselip sabit kalıyorsa genleşme tankı problemlidir. Ankara daysanız gelip bakabilirim. Telefonum 0 505 2227191

Orijinalden alıntı: Discovery52

cok cok cok acil yardim sabah ddmirdokum kalisto kombimizde f4 hatasi vardi ekranda yanip sonuyordu basinc gostergeside 3 e dayanmis hem bunu nasil dusurecegim hemde kombiye nasil reset atacagim lutfenn yardim edin

http://forum.donanimhaber.com/m_87794229/f_//tm.htm#87794229

suyun basıncını herhangi bir peteğin muslugundan su alarak düşürebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 12 Nisan 2014; 1:56:13 >

quote:

kartı 50-100 liraya tamir ettirebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: seraw

arkadaşlar,benim airfel logic marka kombim var.son günlerde banyo ve mutfakta sıcak su kullanırken E04 hatası veriyor.neden acaba?servis çağırmam gerekirmi?

kombiye 1,5 bara kadar su doldurun.

• merhaba arkadaşlar baykan yıldız marka kombim de bugün söyle bir durum oluştu.kombiyi açtığım zaman 8su veya petek farketmiyor)ateşleme ateşe yaktıktan sonra tarrrrr tarrrrrrrrrrrrr diye sürekli bir ses çıkarmaya başladı.bu durum neden kaynaklı olabilir.bu haliyle pazartesiye kadar kullansam sorun teşkil edermi?benim yapabileceğim bir şey varmı acaba.yardımlarınızı bekliyorum
  • Ustam bu arıza tamir edilir mi fiyatı ne kadar olur bilginiz varmı. Çünkü bu baykan yıldız kombi aldığım dan beri sürekli arıza çıkarıyor.eğer fiyat yüksek çıkacak sa yeni kombi alayım ben.baymak falke önerir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: efe4334

arkadaşlar doğalgaz alarmı çaldı sonra kombi çalışmadı sıcak su gelmiyor ama aygaz çok az yanıyor . kombiye reset attım gene çalışmadı .
    ne yapmam lazım ?

gaz tesisatında kaçak olabilir.

gaz kokusu var mı(sarımsak kokusu gibidir), şüpheniz varsa ilinizdeki gaz idaresini arayın, gelip kontrol yapsınlar...gaz kokusu olup olmadığından iyice emin olmadan uyumayın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.