Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (8 Mobil) - 5 Masaüstü8 Mobil
5 sn
16.701
Cevap
319
Favori
1.528.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam haklısın ben kart arıza yapmaz demiyorumki ama arkadaşın açıklamasını okuduysan hortumdan kendisi emince cihaz çalışıyor emmeyi kesince cihaz duruyor. demekki kontak çalışıyor röle aç kapa yapıyor. zaten röle takılı kalsa cihaz c1 arızasından hiç çıkmaz fan devreye gir komutu gelmeden karta prosestat kontakları açıksa devamlı c1 arızası verir lütfen hocam açıklamalara dikkat.
  • klimavekombi ve abd1984 de çok teşekkür ediyorum ilgilendikleri için.ventürde herhangibir tıkanıklık veye deformasyon yok,kontrol ettim.fan rolesinde arıza olabilir diye kontrol ettirdim,rolede bir sorun yok.klimavekombi arkadaşın söylediği gibi prosestatla ilgili bir sorun var galiba.kombinin üstündeki prosestat 26/18 Pa.sonradan aldığım prosestat ise 40/25 Pa. bu değerler farklı olduğu için çalışmıyor olabilirmi.veya daha geniş aralıklı bir prosestat taksak ne olur.

Orijinalden alıntı: mehmetakan24

klimavekombi ve abd1984 de çok teşekkür ediyorum ilgilendikleri için.ventürde herhangibir tıkanıklık veye deformasyon yok,kontrol ettim.fan rolesinde arıza olabilir diye kontrol ettirdim,rolede bir sorun yok.klimavekombi arkadaşın söylediği gibi prosestatla ilgili bir sorun var galiba.kombinin üstündeki prosestat 26/18 Pa.sonradan aldığım prosestat ise 40/25 Pa. bu değerler farklı olduğu için çalışmıyor olabilirmi.veya daha geniş aralıklı bir prosestat taksak ne olur.

prosestat değerleri tabiki önemli onu sormak aklıma geldi ama farklı birşey takacağını düşünmemiştim. eğer söktüğün termostat honeywell marka ise bir daha aynısından takma derim. plastik prosestatlar var üzerlerinde yuvarlak renkler mevcut Pa değerlerini hatırlamıyorum fakat gri renkli olanı bir çok kombide denedim hiç bir sorun çıkarmadı hatta şöyleki baymak falke 24 master kombi prosestatı en çabuk bozulan kombi her kış değiştirmek gerekiyor nerdeyse hatta fabrika artık servislerine honeywell marka göndermiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: klimavekombi

quote:

klimavekombi ve abd1984 de çok teşekkür ediyorum ilgilendikleri için.ventürde herhangibir tıkanıklık veye deformasyon yok,kontrol ettim.fan rolesinde arıza olabilir diye kontrol ettirdim,rolede bir sorun yok.klimavekombi arkadaşın söylediği gibi prosestatla ilgili bir sorun var galiba.kombinin üstündeki prosestat 26/18 Pa.sonradan aldığım prosestat ise 40/25 Pa. bu değerler farklı olduğu için çalışmıyor olabilirmi.veya daha geniş aralıklı bir prosestat taksak ne olur.

prosestat değerleri tabiki önemli onu sormak aklıma geldi ama farklı birşey takacağını düşünmemiştim. eğer söktüğün termostat honeywell marka ise bir daha aynısından takma derim. plastik prosestatlar var üzerlerinde yuvarlak renkler mevcut Pa değerlerini hatırlamıyorum fakat gri renkli olanı bir çok kombide denedim hiç bir sorun çıkarmadı hatta şöyleki baymak falke 24 master kombi prosestatı en çabuk bozulan kombi her kış değiştirmek gerekiyor nerdeyse hatta fabrika artık servislerine honeywell marka göndermiyor...

kullandığım prosestat gri renkli marka falan yazmıyor zaten kombiden çıkandada yazmıyor.bu değerleri birebir uyan prosestatı nerden bulabilirim.ben kocaelide oturuyorum

• quote:

quote:

quote:

kullandığım prosestat gri renkli marka falan yazmıyor zaten kombiden çıkandada yazmıyor.bu değerleri birebir uyan prosestatı nerden bulabilirim.ben kocaelide oturuyorum

ben istanbuldan sipariş veriyorum. pns teknik 02163090044 kartal yakacıkta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben istanbuldan sipariş veriyorum. pns teknik 02163090044 kartal yakacıkta.

teşekkür ederim

• arkadaslar Viessman Vitopend 100 kullanicisiyim , kombiden garip su sesleri gelmeye basladi , simdi calisiyor , ama musluklara sıcak su hic gitmiyor . Eger petekleri kapatip sadece musluklara sıcak su almak istesem bile su peteklere gidiyor , asiri bir sicak peteklerde . Basınc 0 ı gosteriyor . altindaki kucuk siyah vanayi cevirmem de fayda etmiyor . ne onerirsiniz ?

Sorunum şu. Kombim Demirdöküm Aden. Kombide yaz, kış ayarı bölümü mevcut. Kombi kış ayarındayken hiçbir sıkıntım yok, musluğa sıcak su geliyor. Lakin yaz ayarına alınca hiçbir tepki vermiyor kombi ve musluktan gelen su soğuk.

Acaba yaz ayarı bölümünde mi bir sıkıntı var diyorum ancak o bölüme alınca da tepki veriyor kombi, ışıkları yakıp kapatıyor. Acaba ne gibi bir problemi vardır kombinin?
  • tesisat plastikmi bakırmı mutfakla banyonun aynı ısı olmasını bekleme hermatikmi bacalımı kombiniz

Orijinalden alıntı: f1b0n4cc1

arkadaslar Viessman Vitopend 100 kullanicisiyim , kombiden garip su sesleri gelmeye basladi , simdi calisiyor , ama musluklara sıcak su hic gitmiyor . Eger petekleri kapatip sadece musluklara sıcak su almak istesem bile su peteklere gidiyor , asiri bir sicak peteklerde . Basınc 0 ı gosteriyor . altindaki kucuk siyah vanayi cevirmem de fayda etmiyor . ne onerirsiniz ?

kendim sorayım kendim cevaplayım , kombiyi kapatiyorum , petek su sıcaklığını 0 yapıyorum yani kapatıyorum . kombiyi açmadan once musluklardan sıcak suyu açıyorum . daha sonra kombiyi açıyorum ve bu şekilde musluklardan sıcak su kullanıyorum . kombide bir arıza oldugu kesin , lakin şu aşamada servis çağıracak durumda değilim . belki birisine faydalı olur diye yazıyorum denedğim yöntemi
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

• quote:

arkadaslar Viessman Vitopend 100 kullanicisiyim , kombiden garip su sesleri gelmeye basladi , simdi calisiyor , ama musluklara sıcak su hic gitmiyor . Eger petekleri kapatip sadece musluklara sıcak su almak istesem bile su peteklere gidiyor , asiri bir sicak peteklerde . Basınc 0 ı gosteriyor . altindaki kucuk siyah vanayi cevirmem de fayda etmiyor . ne onerirsiniz ?

burada herşeyi anladım da basınç sıfır ı gösteriyor cümlesinden bir sonuç çıkaramadım zira basınç sıfır ise cihaz hiç çalışmaz.

sorun yukarda anlatıldığı gibi üç yollu vana motoru yada buna bağlı gruptaki deformasyondan kaynaklanıyor kendi başına sorunu çözmen biraz zor çünkü belkide kombi elektronik kartın üç yollu motora çıkış bile vermiyor olabilir. gözlemlenmesi gerekir.

• kombi viessmann vitepend 100 . birgün sabah uyandığımda ev çok soğuktu bu kışta , sonra mutfağa gittim kırmızı ikaz lambası yanıyordu . sonra kombi çalışmadı , şehir -31 derece olmuştu , sivastayım bu arada . sonra gündüz olmasını bekledim . teknik servisi aradım , dış baca donmuştur , tornavida ile bacadaki buzları kır çalışır dedi . ben de dediklerini yaptım . gerçekten de kombi çalıştı herhangi bir problem olmadan.

yalnız bir sorun vardı , basınç 0 ı gösteriyordu . teknik servisi aradım ve altındaki siyah küçük vanayı sonuna kadar çevirmemi söyledi , sağdan sola doğru . Ama ne kadar çevirirsem çevireyim basınçta en ufak bir değişim olmuyordu . Ama kombi peteklere ve musluklara su veriyordu sorunsuz . Ben de bu şekilde geçen haftaya kadar kullandım . Sonra yaz geldi edasıyla petekleri kapattım sadece musluklara sıcak su alıyordum . Birgün banyoda sıcaksu arada soğuk gelemey başladı , bir sıcak , bir soğuk . Akabindeki günlerde hava biraz daha soğudu ve ben arada petekleri de açtım ev ısınsın diye . Lakin o gün kombiden değişik sesler gelmeye başladı . normalden daha yüksek geliyordu suyun sesi , ve peteklere su verirken musluklardan sıcak su akmamaya başladı , tamamen soğuk geliyordu , ve gözlemlediğim bir konu : eğer musluklara sıcak su almak istersem , petekler anormal ısnıyordu , sanki sıcak su peteklere pompalanıyor gibiydi , musluklar yerine .

bütün bunlar olurken basınç hep 0 da , hiç değişmiyor . şu an izlediğim tek yol , musluklara sıcak su alacaksam , önce suyu açıyorum , sonra kombiyi , bu şekilde sıcak su alıyorum , banyo da yapıyorum . ama kombiyi kapatsam bile , birkaç dakika (5 dk gibi ) o ses devam ediyor , ve su bir yerlere pompalanıyor , kombi çalışmasa bile . Gerçekten çok garip , polisiye dedektif hikayeleri gibi oldu , ustam söz sizde , nedir yorumlarınız ?

• quote:

kombi viessmann vitepend 100 . birgün sabah uyandığımda ev çok soğuktu bu kışta , sonra mutfağa gittim kırmızı ikaz lambası yanıyordu . sonra kombi çalışmadı , şehir -31 derece olmuştu , sivastayım bu arada . sonra gündüz olmasını bekledim . teknik servisi aradım , dış baca donmuştur , tornavida ile bacadaki buzları kır çalışır dedi . ben de dediklerini yaptım . gerçekten de kombi çalıştı herhangi bir problem olmadan.

yalnız bir sorun vardı , basınç 0 ı gösteriyordu . teknik servisi aradım ve altındaki siyah küçük vanayı sonuna kadar çevirmemi söyledi , sağdan sola doğru . Ama ne kadar çevirirsem çevireyim basınçta en ufak bir değişim olmuyordu . Ama kombi peteklere ve musluklara su veriyordu sorunsuz . Ben de bu şekilde geçen haftaya kadar kullandım . Sonra yaz geldi edasıyla petekleri kapattım sadece musluklara sıcak su alıyordum . Birgün banyoda sıcaksu arada soğuk gelemey başladı , bir sıcak , bir soğuk . Akabindeki günlerde hava biraz daha soğudu ve ben arada petekleri de açtım ev ısınsın diye . Lakin o gün kombiden değişik sesler gelmeye başladı . normalden daha yüksek geliyordu suyun sesi , ve peteklere su verirken musluklardan sıcak su akmamaya başladı , tamamen soğuk geliyordu , ve gözlemlediğim bir konu : eğer musluklara sıcak su almak istersem , petekler anormal ısnıyordu , sanki sıcak su peteklere pompalanıyor gibiydi , musluklar yerine .

bütün bunlar olurken basınç hep 0 da , hiç değişmiyor . şu an izlediğim tek yol , musluklara sıcak su alacaksam , önce suyu açıyorum , sonra kombiyi , bu şekilde sıcak su alıyorum , banyo da yapıyorum . ama kombiyi kapatsam bile , birkaç dakika (5 dk gibi ) o ses devam ediyor , ve su bir yerlere pompalanıyor , kombi çalışmasa bile . Gerçekten çok garip , polisiye dedektif hikayeleri gibi oldu , ustam söz sizde , nedir yorumlarınız ?

şimdi şöyle söyleyeyim senin kombiyi görmeden birşey söylememiz zor ama sana birkaç durumdan bahsedeyim. bu kombi denen cihazların kışları don koruma modları vardır. su sıcaklığı belirli bir seviyenin altına inince cihaz 3 dk sirkülasyon pompası çalıştırıp suyu hareketlendirir donmasın diye yada 3dk ateşleme yapar. cihaz kalorifer kısmını çok güzel korur fakat kullanım suyunu sirküle edemediğinden bu kısım donabilir ki -31 de donmaması imkansız.tabi bu donma bazen patlaklar verir su akıtır bazende kullanım suyu blokları içindeki parçalara zarar verir. kombi kullanım suyunu ısıtmak için plaka eşanjör dediğimiz kısmı kullanır bu kısım çift katmanlıdır birinci kısma ana eşanjörden dolaşan su gelir diğer kısma kullanım suyu gelir ısı transferiyle suyunuzu ısıtır. tabi bunu yapması için ana eşanjördeki suyu peteklere giden kısımdan yön değiştirerek plaka eşanjöre vermesi gerekirki bu kısım üç yollu motorun kuvvetiyle açılan kapakçıklardır işte büyük ihtimalle senin kombinin içinde ki bu kısım dondan zarar görmüş ve kapakçıklar ya hiç açılmıyor yada hiç kapanmıyor bunuda tabiki söküp bakmak gerekir.

• merhaba demirdöküm kalisto kombiye restart atmak
    istiyorum.cihazda ac kapa tusu yok. sadece isi
    ayarlayan bolumler, vs mevcut.tus falanda yok. isi
    gostergesi ekranı bir gidiyor bir geliyor.kombi
    cakmiyor.atesleme olmuyor.sicak su gelisi mevcut
    degil.ana kart degistirmeye 250 tl dediler. sorun ana kartmi onuda bilmiyorum? tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: nighthood

merhaba demirdöküm kalisto kombiye restart atmak
    degil.ana kart degistirmeye 250 tl dediler. sorun ana kartmi onuda bilmiyorum? tesekkur ederim

kart arızalı tamir edilecek

• Baymak kombimiz var.
    Su basıncı düşüp duruyor ve E10 arızası veriyor.
    5-6 saat çalışıp sonra basınç düşüyor.
    Neden olabilir?
    Önceleri bazı kalorifer peteklerini kısınca yapardı, şimdi artık sadece sıcak suda ve kalorifer ısıtması kapalı iken bile yapıyor.

Orijinalden alıntı: abd1984

quote:

Orijinalden alıntı: nighthood

merhaba demirdöküm kalisto kombiye restart atmak

kart arızalı tamir edilecek

İyi günler. Arkadaşın yardımı ile işi hallettik. 12.30 gibi aradım 14 gibi geldi, kısa sürede arızayı giderdi. Kesinlikle tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.