Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.243
Cevap
313
Favori
1.444.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    quote:

    Orijinalden alıntı: USTA 61

    quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    quote:

    Orijinalden alıntı: USTA 61

    meddah 58 , o filtre temizse mesele yok. devirdaim pompası normalde 3 kademelidir. 3. kademede olmalıdır.

    evet filtre temizdi.yani pislik felan yoktu .pompamda grundfus gibi bir marka ve kademesi 3 te.2 ye aldım denedim ama mobil sistem olmasına ragmen radyatörlerin alt kısmını nazlanarak ısısttı.


    o zaman bu duruma denecek tek şey kaldı. kombini derecesini düşük tutuyorsun.biraz daha yükselt ve test et. düşük dereceyle peteklerin altı ısınmaz. ne kadar gaz o kadar ısı. fatura ayrı mesele tabiki. ona yapacak bişey yok..

    tamam tesekkur ederim.bu arada aramıza hos geldin yorumlarını ve cevaplarını takipteyiz:D baki selam...

    siviç arızasıdır bu veya sivice giden kırcal borular tıkalı

    Ustacim bir de unutmadan pompayi syleycem servise bir de bu svici syleycem ama ne sivici derse bana usta?pompa sivici mi diycem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pompa swiçin saglam , problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Evimde Bosch Classic marka kombi ve demirdokum petekler var. Kombi yaklasik 3 sene once takilmis ve 6 ay once kullanilmaya basladi. Kollektorlu sistem ile tesisati yapilimis, butun borular yere gomulu ve peteklerde sadece bir vana var.
    Evin en uzak petegi isinmiyordu. Gelen servis isinmayan petegin giris ve cikis kismini sokerek tesisattan bir kova kadar su aldi. Sonra isinmaya basladi. Fakat su eksiltmeye de basladi. Gozle gorunur hicbir yerde su kacagi bulamiyorum. Iki gunde, bar ibresi sifira kadar dusuyor. Cok hizli eksiliyor. Kis modunda calistirmazsam (petekler isinmazsa) eksilme cok daha yavas oluyor. Sorunlu petegin girisindeki vanayi kapatirsam, su eksilmesi tamamen duruyor.
    Servis geldi bakti su kacagi bulamadigimiz icin yapacak birsey yok diyor. Sorunun nereden kaynaklandigini anlayamiyorlar. Cok hizli su eksilttigi icin kombiyi kullanamiyoruz.
    Sorun sizce ne olabilir. Lutfen beni yonlendirir misiniz?

    Tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ettu

    Her ikinize de teşekkürler USTA 61 ve kombiustası.
    Yarın Vailant servisini çağırayım.
    Kafam karıştı. Arızalı olan resimdeki pompa by pass sivici mi, NTC sensörü mü? Yoksa her ikisi de aynı parça mı?


    Soruma cevap alabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ısıtma sorunları

    basınç göstergesinin tesisata bağlanan kısmını sökün ( tabiki kalorifer tesisatındaki suyu boşalttıktan sonra) ve o kısmı porçöz ile yıkayın sonra suyla durulayın o parçanın içindeki ince deliğe oraya uygun ince bir kablo teli iğne gibi bir parçayla temizlemeye çalışın o bölgedeki pislik basıncın ölcülmesine engel oluyordur eğer düzelmezse monometre değişimine gidersiniz


    saygılar kolay gelsin......

    eyvallah ustam verdiğiniz bilgi için çok sağolun bunu mutlaka deneyeceğim..
    saygılarımla..
  • Merhaba,

    Baymak Baxi eco 240 Fi kombim var. Banyoda sıcak su musluğu açıldığında
    peteklelerin sıcaklığı düşüyor ve petekler soğuyor.

    Sorunun kaynağı ne olabilir acaba ?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorunvar_yardım


    Merhaba,

    Baymak Baxi eco 240 Fi kombim var. Banyoda sıcak su musluğu açıldığında
    peteklelerin sıcaklığı düşüyor ve petekler soğuyor.

    Sorunun kaynağı ne olabilir acaba ?

    Teşekkürler.

    hiçbir sorun yok. tüm kombiler bu şekilde çalışır.
  • Arkadaşlar duo tech 24 premix yoğuşmalı kombi aldım
    kombiyi bir tanıdığım aracılığyla aldım .
    tanıdıktır yamuk yapmaz diye hemde piyasadan 150 200 lira fazlaya aldım (petekler dahil)
    yalnız kombi geldiğinde kutusu ıslanmıştı takılacağı günde yağmurluydu hani eyvallah dedim olabilir neyse
    kombi takılmadan mutfakta diktiler dururken kombiden su aktığını gördüm dedilerki piyasaya çıkmadan test edildiği için içinde su kalıyor dediler tanıdık ya
    doğrudur dedim aradan zaman geçti evde otururken birden hiç bir kullanım kılavuzu felan vermedikleri aklıma geldi
    sonra içime iyiden iyiceye bir kurt düştü benim kombi bi yerden sökülmüş veya tamirden gelen spot kombilerden olabilir mi? diye
    ya arkadaşlar ne olursunuz yardım edin kombi daha monte edilmeden kutudan çıktığında içinde su olur mu? düşüncelerinizi yazın gidip adamın başına çökeceğim nasıl tanıdıksın yaptığın iş batsın diyip bütün ilişkilerimi koparacağım düşünceleriniz nedir lütfen yardım edin...
  • kombinizin ne marka olduğunu söylerseniz yardımcı olabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klimavekombi

    dostlar şu demirdöküm kombilere nepto neva gibi oda termostatı takıcam servis parametrelerine giripte aktif hale getiremedim daha doğrusu parametrelere girmek için gerekli tuş kombinasyonunu bilmiyorum bilen var mı?

    kombi markanızı söylerseniz yardımcı olabilririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliance21

    quote:

    Orijinalden alıntı: klimavekombi

    dostlar şu demirdöküm kombilere nepto neva gibi oda termostatı takıcam servis parametrelerine giripte aktif hale getiremedim daha doğrusu parametrelere girmek için gerekli tuş kombinasyonunu bilmiyorum bilen var mı?

    kombi markanızı söylerseniz yardımcı olabilririm

    özür dilerim yazmışsınız markalarını pp06 parametresini değiştirmeniz gerekiyor öncelikle neva kombilerde sırasıyla arka arkaya sagdaki +,- soldaki +,- tuşlarına bastıktan sonra mode tuşuna basılı tutucaksınız. karşınıza 2 adet çizgi gelicek .Buraya 11 yazıcaksınız.Onu da soldaki + tuşuna 2 defa basarsanız yazabilrisiniz.11 yazdıktan sonra mode tuşuna basın.Parametrelere girmiş bulunmaktasınız.Karşınıza PP01 yazısı gelicek.+ ve - tuşlarıyla gene ilerleyerek PP06 konumuna kadar gelin ve mode tuşuna uzun basın parametrenin içine gireceksiniz.Karşınıza 00 yazısı gelicek.+ ve - tuşlarıyla 01 yaptıgınızda artık oda termostatı konumuna alınmış olur cihazınız.Kaydetmek içinde 01 yaptıktan sonra mode tuşuna uzun basın kendisi parametre içinden çıkıcaktır.Daha sonra on/off butonu na arka arkaya basarak ana ekrana gelebilrisiniz.Umarım anlatabilmişimdir.Aslında çok kolay faklat yazınca biraz karışık oluyo:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyhat

    quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: seyhat

    bunu nasıl tesbit edebilir ve hernangi bir fiziki müdahele ile sorunu bulabilirmiyim?

    cihazı yaz konuma alın kapatın açın ekran toparlayana kadar bekleyin sıcak suyu açın cihaz hiç bir tepki vermiyorsa akış şalteri eğer tepki verip çalışmıyorsa ntc arızalı

    ustam yaz moduna alıp kapadım ve yeniden açtım kombide tık yok..led gösterge sabit 38 derecedeydi..musluğu açtım kombide en ufak bir çalışma durumu olmadı ama derece 38-37-36-35......18 e kadar saldı kendini..

    nedir bu ya?..daha düne kadar canavar gibi olan kombi neyi kendine dert etti anlamadım..

    flow sensör arızalı suyun akışını hissetmiyor kombiniz kapagı açtıktan sonra sağ tarafta 3 kablolu bi soket vardır(ince kablolar olacak sanırım renkleri kırmızı yeşil mavi olabilir) yerinden çıkmış olabilir zor bir ihtimal eger soket çıkmamışsa flow sensör arızalı yada kart üzerindeki devresinde sorun var
  • güncell
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    güncell

    Aşağıdaki sorunuma yardımcı olabilirseniz sevinirim
    Merhaba, yeni aldığım evde Baymak Energy 240i model kombi bulunuyor. Yaklaşık 2 yıl kapalı durmuş ve kullanılmamış kombiyi açtığımda gaz olmasına rağmen hiçbir tepki vermiyordu kapağını söküp baktım ancak birşey bulamadım. Eve yakın yerdeki kombiciyi çağırdım kapağı söktü denedi dogalgaz saatini kontrol etti cihaz ateşleme yapmıyor dedi. Elle kombinin içinde yuvarlak sarı bir parçanın üstünde arkasına 2 adet kırmızı kablo giren aradaki küçük bir kısımda bulunan yaprak gibi bir parça var onu kaldırdığında çıt çıt etti ve kombi ateşleme yaptı yanmaya başladı. Pompa bozuk değişmesi lazım dedi (Grundfos up 15-50 AO) sıfırı 400-500 lira bende ikinci el temiz var 180 pompa 20 de ben alırım 200 lira olur dedi, gelen kişinin konuşmaları ve tavrı beni ikna etmedi açıkcası o nedenle ben düşüneyim olmazsa çağırıp yaptırırım dedim sevis ücreti 20 TL istedi verip gönderdim.
    Kombici gittikten sonra kapağı tekrar ben söktüm, elle kaldırıp yanmaya başlayan yeri bulup kendim kaldırdım çıt etti ve kombi ateşlemeye başlayıp yandı. Elle kardırdıgım küçük parçanın altında vida başı gibi bir yer var ortasından bir çubuk çıkıp elle kaldırdığım yeri kendi kaldırması gerekiyor anladığım kadarı ile ancak kaldırmadığı için cihaz çalışmıyor. Eski bacalı kombiye masraf etmek istemediğim ve 1-2 sene sonra kombiyi balkon tarafına taşıtıp hermetik ile değiştirme niyetim var ve maddi olarak epey sıkışık durumdayım o nedenle en az 1-2 sene kombiyi kullanmam gerekecek. Elle kaldırdığım yerin altına karton sıkıştırdım ve sabitledim 2 gündür cihaz düzgün çalışıyor petekler ısınıyor otomatik yanıyor ve sönüyor bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Benim cihazın arızası ne kombicinin dediği gibi gerçekten motor mu arızalı? Eğer yaptırmam gerekiyorsa bana kaça mal olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Kombim ECA PROTEUS,olup plastik montaj ekipmanları kullanılmış.
    Kalorifer suyu borusundan(resimdeki bağlantılardan sen sağdaki sıcak üzerinde kırmızı işaret var,cızırtılı ses gelmektedir.Durmaksızın.Isınmada bir sorun yaşamıyorum sıcak suda da sorun yok.Ama inanılmaz cızırtılı bir ses var.Kombinin içinden değilde o borudan geliyormuş gibi.Bu kombi markasının da problemli olduğuna dair çok fazla yorum var.Bu problem de bunlardan biri midir acaba?neden kaynaklanıyor olabilir?

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • pislik tutucudan cızırtı şeklinde ses gelebilir mi?kombi,tesisat ilk defa kullanılıyor.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tncyoo

    quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    güncell

    Aşağıdaki sorunuma yardımcı olabilirseniz sevinirim
    Merhaba, yeni aldığım evde Baymak Energy 240i model kombi bulunuyor. Yaklaşık 2 yıl kapalı durmuş ve kullanılmamış kombiyi açtığımda gaz olmasına rağmen hiçbir tepki vermiyordu kapağını söküp baktım ancak birşey bulamadım. Eve yakın yerdeki kombiciyi çağırdım kapağı söktü denedi dogalgaz saatini kontrol etti cihaz ateşleme yapmıyor dedi. Elle kombinin içinde yuvarlak sarı bir parçanın üstünde arkasına 2 adet kırmızı kablo giren aradaki küçük bir kısımda bulunan yaprak gibi bir parça var onu kaldırdığında çıt çıt etti ve kombi ateşleme yaptı yanmaya başladı. Pompa bozuk değişmesi lazım dedi (Grundfos up 15-50 AO) sıfırı 400-500 lira bende ikinci el temiz var 180 pompa 20 de ben alırım 200 lira olur dedi, gelen kişinin konuşmaları ve tavrı beni ikna etmedi açıkcası o nedenle ben düşüneyim olmazsa çağırıp yaptırırım dedim sevis ücreti 20 TL istedi verip gönderdim.
    Kombici gittikten sonra kapağı tekrar ben söktüm, elle kaldırıp yanmaya başlayan yeri bulup kendim kaldırdım çıt etti ve kombi ateşlemeye başlayıp yandı. Elle kardırdıgım küçük parçanın altında vida başı gibi bir yer var ortasından bir çubuk çıkıp elle kaldırdığım yeri kendi kaldırması gerekiyor anladığım kadarı ile ancak kaldırmadığı için cihaz çalışmıyor. Eski bacalı kombiye masraf etmek istemediğim ve 1-2 sene sonra kombiyi balkon tarafına taşıtıp hermetik ile değiştirme niyetim var ve maddi olarak epey sıkışık durumdayım o nedenle en az 1-2 sene kombiyi kullanmam gerekecek. Elle kaldırdığım yerin altına karton sıkıştırdım ve sabitledim 2 gündür cihaz düzgün çalışıyor petekler ısınıyor otomatik yanıyor ve sönüyor bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Benim cihazın arızası ne kombicinin dediği gibi gerçekten motor mu arızalı? Eğer yaptırmam gerekiyorsa bana kaça mal olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    altına parca koyduğunuz alet pompa swiçidir. devirdaim pompanız arızalı değil sağlamdır. sağlam olmasa ne petekler ısınır nede sıcaksu alırdınız. gelelim teknik detaya. uzun süre kullanılmayan kombilerin ya pompası sıkışır yada pompa swiçine basan vida başı gibi dediğiniz mil , kireçlenmeden olayı sıkışır. şu an o mil yukarı çıkıp o swiçe basmadığı için kombi kendi kendine devreye girmiyor. yani sizin elle yaptığınınız işi o mil yukarı çıkıp yapmalı. boşuna pompa değiştirtmeyin. iyi bir usta çağırıp o milin dışarı çıkmasını sağlayın. nasıl yapılacağını doğalgazlı bir cihaz olduğu için ve risk taşıdığı için burdan söyleyemem. bu şekilde kullanmanızda doğru değil. pompa herhangi bi sebeple durursa cihazın bi taraflarını hararet yapıp patlatabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miraclederya

    pislik tutucudan cızırtı şeklinde ses gelebilir mi?kombi,tesisat ilk defa kullanılıyor.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    tesisatınız yeni olduğu için peteklerin ve boruların içindeki partiküller resimdeki süzgeçe takılır ve devirdaim esnasında ses yapabilir. süzgeç eğer temizse süzgeçsiz çalıştırmayı deneyin(kısa süreli). Eğer ses yoksa kombi içinde ses vardır. yetkili servisinizi arayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: USTA 61

    quote:

    Orijinalden alıntı: tncyoo

    quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    güncell

    Aşağıdaki sorunuma yardımcı olabilirseniz sevinirim
    Merhaba, yeni aldığım evde Baymak Energy 240i model kombi bulunuyor. Yaklaşık 2 yıl kapalı durmuş ve kullanılmamış kombiyi açtığımda gaz olmasına rağmen hiçbir tepki vermiyordu kapağını söküp baktım ancak birşey bulamadım. Eve yakın yerdeki kombiciyi çağırdım kapağı söktü denedi dogalgaz saatini kontrol etti cihaz ateşleme yapmıyor dedi. Elle kombinin içinde yuvarlak sarı bir parçanın üstünde arkasına 2 adet kırmızı kablo giren aradaki küçük bir kısımda bulunan yaprak gibi bir parça var onu kaldırdığında çıt çıt etti ve kombi ateşleme yaptı yanmaya başladı. Pompa bozuk değişmesi lazım dedi (Grundfos up 15-50 AO) sıfırı 400-500 lira bende ikinci el temiz var 180 pompa 20 de ben alırım 200 lira olur dedi, gelen kişinin konuşmaları ve tavrı beni ikna etmedi açıkcası o nedenle ben düşüneyim olmazsa çağırıp yaptırırım dedim sevis ücreti 20 TL istedi verip gönderdim.
    Kombici gittikten sonra kapağı tekrar ben söktüm, elle kaldırıp yanmaya başlayan yeri bulup kendim kaldırdım çıt etti ve kombi ateşlemeye başlayıp yandı. Elle kardırdıgım küçük parçanın altında vida başı gibi bir yer var ortasından bir çubuk çıkıp elle kaldırdığım yeri kendi kaldırması gerekiyor anladığım kadarı ile ancak kaldırmadığı için cihaz çalışmıyor. Eski bacalı kombiye masraf etmek istemediğim ve 1-2 sene sonra kombiyi balkon tarafına taşıtıp hermetik ile değiştirme niyetim var ve maddi olarak epey sıkışık durumdayım o nedenle en az 1-2 sene kombiyi kullanmam gerekecek. Elle kaldırdığım yerin altına karton sıkıştırdım ve sabitledim 2 gündür cihaz düzgün çalışıyor petekler ısınıyor otomatik yanıyor ve sönüyor bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Benim cihazın arızası ne kombicinin dediği gibi gerçekten motor mu arızalı? Eğer yaptırmam gerekiyorsa bana kaça mal olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    altına parca koyduğunuz alet pompa swiçidir. devirdaim pompanız arızalı değil sağlamdır. sağlam olmasa ne petekler ısınır nede sıcaksu alırdınız. gelelim teknik detaya. uzun süre kullanılmayan kombilerin ya pompası sıkışır yada pompa swiçine basan vida başı gibi dediğiniz mil , kireçlenmeden olayı sıkışır. şu an o mil yukarı çıkıp o swiçe basmadığı için kombi kendi kendine devreye girmiyor. yani sizin elle yaptığınınız işi o mil yukarı çıkıp yapmalı. boşuna pompa değiştirtmeyin. iyi bir usta çağırıp o milin dışarı çıkmasını sağlayın. nasıl yapılacağını doğalgazlı bir cihaz olduğu için ve risk taşıdığı için burdan söyleyemem. bu şekilde kullanmanızda doğru değil. pompa herhangi bi sebeple durursa cihazın bi taraflarını hararet yapıp patlatabilir..

    Cevap için teşekkürler ustam, ben o parçayı söktüm içerden o mil pompaya doğru gittiğini gördüğümde galiba kombici dogru söylüyor motor bozuk basınç yapmıyor diye düşünmeye başlamıştım sizin cevabınızı görmeden ancak sizde yazınca pompa sağlam lk düşündüğüm doğru bu anlaşıldı . Özelden pm ile o milin tekrar düzgün çalışmasını nasıl yapılacağını iletirseniz sevinirim elimden iş gelir sadece nasıl yapılacağı konusunda bilgiye ihtiyacım var. Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emir

    ben öğrenci evinde kalıyorum.kombi proteherm lynx.genelde 50 derecede yakıyorum ve sadece salondaki 2 petek yanıyor.fakat ilk başta çok güzel ısınıyor,sonra kendini dinlendirmeye mi alıyor nedir,35 derecelere falan otomatik düşüyor kombideki göstergeye baktığım zaman.sonra tekrar artıyor sıcaklık.ortam soğuyor derece düştüğü zaman.neden böyle derece kendisi düşüyor acaba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.