Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    o cihaz sanuier duval fransız malı ön panelden hava çekerse arızaya düşer kapağın fitillerini konrtol edin

    Kapağın fitilleri derken, direkt ön panelin viddaları-fitilleri vs. mi? Açılan kapak var o değil herhalde? Neyse olmadı başka bi servis çağırıp ne diyecekler bi bakacağız..

    Hocam cihaz o değil ama aynı stil, şöyle birşey:
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • bu cihazdan kısa zamanda kurtulun benden söylemesi miadını fazlasıyla doldurmuş masrafa değmez manuel herşey bu cihazda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    hocam o klips milimetrik yukarı aşağı gidebiliyor hem aşağı hem yukarı şekilde denedim iki türlüsünde de elektrik gelmiyor hiçbir ışığı yanmıyor hala.



    (şu kombi düzelsin düzelmesin tanımadığın adam için çıkarın olmadan fotoğrafa yazı yazmışsın ya çok sağol hocam adamsın eyvallah)




  • klipsi kendine doğru çek sigorta içinde sigortayı kontol et içinde kıl kadar tel var atmiş mı o atmişsa ince tel ile birbirine ilet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    bu cihazdan kısa zamanda kurtulun benden söylemesi miadını fazlasıyla doldurmuş masrafa değmez manuel herşey bu cihazda

    Tamamdır hocam cevap için teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    klipsi kendine doğru çek sigorta içinde sigortayı kontol et içinde kıl kadar tel var atmiş mı o atmişsa ince tel ile birbirine ilet

    hocam çekti çıkardım cam tüp içinde tel var zigzaglı şekilde. sağlam duruyor tel.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
  • demekki kart arızalanmış istda olsaydın yapardık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    demekki kart arızalanmış istda olsaydın yapardık

    göndersem hocam?
  • Selamun aleyküm arkadaşlar,

    Yaz ortasında vuw tr202/2-5 r1 model kombim F28 hatası verip duruyordu. Ben de çakmak sembolüne basarak resetleyip çalıştırdım bir kaç kez. Sonra cihazın içini açarak bir temizlik yaptım (yanma odasını, fanı falan temizledim. Esasen yaptığım temizlik toza yönelikti sadece). Sizlerden aldığım direktifleri takip ederek prosestat'ı falan kablolarını temas ettirerek ve borulara üfleyerek kontrol ettim vs... ancak bir soruna rastlamadım (yani prosestat düzgün çalışıyor gibi idi).

    Şu anda F28 hatası çok uzun zamandır çıkmıyor karşıma ancak su çok geç ısınıyor. Uzun süre su aktıktan sonra ısınmaya başlıyor. Bazen banyo esnasında arada soğuyor, sonra tekrar ısınıyor. Sorun ne olabilir? Esasen tesisat filtrelerini temizlemedim ve plakalı eşanjör müdür nedir o parçayı çıkartıp onu da temizlemeyi düşündüm ama o işe girmedim daha. Bunları mı temizlesem? Tavsiyeleriniz nedir?

    Ya da benim yapabileceğim bir şey yok ise İstanbul Gaziosmanpaşa'ya destek verebilecek bir arkadaş varsa (bizim orada bazı firmalar var bakım için ancak güvenemiyorum çok fazla. Eline elektrik süpürgesi alan bakım yapıyor. Hatta o süpürgeyi de sizden istiyorlar eve gelince.) bir gelsin, çayımızı kahvemizi içsin, masrafı neyse halletsin kışa hazır girelim. Su bir ısınıp bir soğuyor, bizim için sorun değil de evde çocukta var.

    Kolay gelsin,




  • gelen arakadaşlarsıcak su türbünini
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA
    deyiştirsinler birde bakım yapsınlar arkadaşım cevat beyi ararsanız size yardınmcı olur 0554 748 24 77 ararsanız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 5 Kasım 2012; 10:56:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    http://forum.donanimhaber.com/m_67132470/tm.htm

    burada bir konu işlenmiş benim için çok önemli. özellikle arıza bölümünde sormak istedim.

    http://i.imgur.com/6La7f.png

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    ustalara ve konuya cevap veren kombiustasına sormak istiyorum.

    daha evvelde bahsi oldu. aynı durum bizdede mevcut sadece banyo duşunda problem var bataryayı değiştirdim. kombi tamircisi tesisatta problem var dedi ve durum öyle kaldı. kombinin üç yollu vanası yeni değişti. kapıdaki basınç düşürücüye bataryaya kadar inanın yaklaşık 1,5 yılda 560 tl masrafım çıktı üstteki uzun mesajımda yazdım. ecaya kadarda daha önce bozuk attım maille.

    hidrofor 6/8 ayarında çalışıyor 14kat 40 dairelik bir hidrofor olduğu söyleniyor. küresi yeni değişti sanırım 500lük bir küre var. kapımızdaki su basıncı yaklaşık 3,5 bara ayarlı. birkez 2.75 bara düştüğünü gördüm sanırım kürede su azaldığından olmuştur.

    elektronik sistem kurulmazsa su basıncının her daireye aynı gelmesi mümkün olmadığı konusunda baya evvelden bir bilgi almıştım kombi parça satıcı bir firmadan sizler tanırsınız as teknik. nekadar doğru ise. mesela kombi servislerinden biri bana her daireye basınç düşürücü takılıp 3 bara ayarlansa kombi 8/10 çalışsa (binadaki ana tesisat borusu buna yeterli dedi birkaç yıl evvel değişmişti eski boru daha kalın bir plastik boru ile.) bu sorun aşılabilir demişti onuda bilmiyorum artık nekadar doğrudur. yanlız inat ettim değiştirmeyceğim bu kombiyi.

    ısıtması sıcak suyu felan mükemmel birtek banyo duşunda problem var. bana göre tesisatta problem varsa bile şayet oraya su yetmiyorsa bile kombiustasının diğer konuda demiş olduğu

    akış şalteri veya flow sivici konrtol etsin düşük basınçta açıyormu baksın çözülebilir açıklam mantıklı.

    kombi ustası dostum bakın aşağıya.

    http://i.imgur.com/1iy3H.png

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    aynı pompa var üstünde. birgün resmedip işlycem buraya zaten. eskiden salmson vardı 1 senede bozuldu. halbuki kullanım kılavuzundada grundfos gözüküyor demek baymak özel üretim yaptırmış utanmaz herifler. hatta şimdiki falke ve lambertlerde dahi düşük debili pompa kullanıyormuş baymak. pompa değişse eski lunalar gibi iş görür diyordu son gelen servis.

    son gelen servis bana dedi sen bunu 4-5 barda kullanmazsan sıcak suyu duştan almazsın. dakikada 11 litre su akmazsa bu kombi durup tekrar devreye girer ve banyo esnasında üşütür dedi. bana göre kolaycılıktan başka bir şey değildi bu durum. başka bir durum var tahminimce çözülemeyen. halbuki 11 litre dakikada verebileceği su olarak belirtilmiş bir durum olabilir.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    bu resimde işaretlemiş olduğum 0,2 bar ne manaya gelir arkadaşlar?
    bir kombiciye telefon açıp sordum durumu anlattım bu kombinin 2 barda dahi çalışacağını söyledi bana. zaten daha evvelde aynen 2 barda çalışıyordu yıllarca kullandık. bana birde dedi yeni kombi felan alma ben iddia ederim tesisatta sorun var ister byamak merkez servis gelsin isterse 50 tane özel servis gelsin çözemez dedi bu sorunu. (yahu basınçta hiç bir problem yok aynı debi duştada var) şeytan diyor gir iddaya diğer evde nasıl olsa tadilat olacak sök ordaki aristonu getir tak buraya çalışırsa vur kafasına çalışmaması için imkan yok. çünkü diğer evde daha düşük basınçta ve koç vuruşu denen durum var hidroforda banamısın demiyor adi ariston uno)

    sizlerin diğer konudaki demiş olduğunuz testleri ve dediğiniz ayarı yaptığını sanmıyorum zira eski servis gibi elinde cihazı yoktu. eski servisin elinde binbir türlü cihaz vardı ama sanırım oda 3 yollu vanadaki sorunu tespit edememişti. bana anında hem su basınç düşürücü ve ona bağlı bir batarya bir t. musluğu artı servis masrafı ettirdi. iyi bir insandı ama hepsi boştu bu masrafın. gerçi servislerin efendiliğnden sorun yokta. birde çözüme ulaşabilseler.

    http://youtu.be/IZuXumQEhzY

    bu videoda sizlerin söylemiş olduğu çekvalf önerdiğiniz tesisattaki koç vuruşu bumudur? sizlerin yazılarını okuduktan sonra defalrca denedim. sadece birkez denk geldim üstüne tekrar defalarca deneme yaptım bu durumu görmedim. zaten sizler suyu kapatınca yükseliyor koç vuruşu meselesini diyorsunuz. oysaki burda su açılınca yükseldi. zaten bir tutukluk sonucu olduğunu düşünüyorum basınç kapayınca 1,5 bardan aşağı düşmedikten sonra olan bir durum. tekrar video yüklemek istemiyorum buraya. dolu video var elimde kesinlikle rastlamadım bu duruma. yanlız birgün diğer evdeki suyun nekadar dengesiz aktığını kapıdaki basınç düşürücüden görüntüleyip buraya işleyeceğim.

    kimse kusura bakmasın ama bir kombi ile bukadar uğraşılmaz. klimakombi biraderin dediği gibi para almanın sanırım kolay yolu bulunmuş. diycem ama saygısızlık yok işiniçinde bence biraz boşvermişlik var. işi bitirmediysen almıycaksın o parayı arkadaş diycem onuda diyemiyorum emeklerini gözümle gördüm. ama nediyim isim koyamıyorum. kötü bir niyetim yokki benimde sadece sorunumu gidermek istiyorum. 3 yollu vana değişti gene aynı sorun sürüyor. plakalı eşanjöre ntc lere kadar değişip denendi yok aynı. bence çok basit bir eksiklik var hemde çok basit birşey çıkacak ama nasıl çözülecek bakalım.

    ustalar ben şimdi bu yazıyı kendi servisime kadar atıcam umarım sonuç alırım çünkü artık bir kuruş bile masraf etmek istemiyorum. istemesemde gidip en ucuz kombiyi alacağım. sizce servisle iddaya girsem kendi evimdeki aristonu söktürsem getirip bağlatsam bu eve nedersiniz. gelde delirme gene koca sayfayı doldurdum el yardım ustalar. alptuğ56 görürse gene benle kafa bulacak. birolu düşünemiyorum bile.

    uzun bir mesaj ve inan kafam allak bullak oldu bir sürü rakkam basınc servis yorumu tesisatçı yorumu hidrofor konusunda ek bilgiler elektronik sistemler falan filan ama anladığımı şöyle bir sağlamasını alırsak. anladığım kadarıyla evinizde mutfak ve banyo lavobolarında rahatlıkla sıcak su kullandığınız halde duş kısmını açtığınızda sıcak suda sorunla karşılaşıyorsunuz normalde kombi ustası arkadaşımızın yorumuna katılmamak elde değil doğru bir tespit yapmış su akış şalterinin kontrol edilmesi lazım yalnız şöyle bir durum daha var evin her yerinde sıcak su kullanabiliyorken eğerki duşta sorun yaşıyorsanız kullandığınız duş armatürünün delikleri bu durumda önemlidir eğerki delik sayısı veya büyüklükleri su akış hızını düşürüyorsa da bu sorunlada karşılaşabilirsiniz bence ilk önce yapmanız gereken su akış şalterini değiştirmek bana kalırsa bu değişimle sorununuz ortadan kalkacak çünkü su akış şalterindeki defarmasyon bu sorunlara sebep olabilir birde o kullanma klavuzundaki bilgilerdeki basınç değerleri değilde su debisi değerleri önemlidir ordaki basınç farklılıkları ister istemez debiyi etkileyecektir bence işe su akış şalterini değiştirmekten başlayın saygılar kolay gelsin......




  • ya arkadaşlar bir daha elime demirdöküm vinto arızası gelirse kabul etmeyeceğim ya bu ne arkadaş ya kesekağıdı kadar bir yere bütün parçaları yerleştirmişler eşanjör sökecem sanki doğum yaptım cihazın su basınç sivici arızalanmış su yok diye fazla su basmışlar doğal olarak emniyet ventilinden damlatmaya başlamış bir tane sivir zeka gelmiş emniyet ventilinin yay gerilimini yükselterek damlamayı kesmiş tabi su basıncı yine düşük göründüğü için kullanıcıda vermiş suyu vermiş suyu sonuç plaka eşanjörün bağlantı yerlerinden sızdırmaya başlamış aynı sivri zeka gelmiş plaka eşanjör bağlantı vidalarını sıkmış tabi sonuç olarak plaka eşanjörün bağlantı yeri bombe yapmış ve ikinci su basımında ise kombinin bütün parçaları su içinde (allahtan kart kısmına girememiş ) uzun uğraşlar sonucu plaka eşanjörü değiştirdim baktım basınç şalteri bozuk onu değiştirdim sonrada su türbünü bozuk onuda değiştirdim yahu değiştir değiştir bitmiyor en sonunda yaptım ama valla illallah dedirtti canımı burnuma getirdi ilk defa bir kombiden bu kadar nefret ettim sadece paylaşmak istedim bu gün sonunda kurtuldum o kombiden şu anda sorunsuz çalışıyor kombinin sahibi istediğim paradan fazlasını verdi helali hoş olsun dedi o bile acıdı benim halime vallahi içler acısı bir durumdur bu gülmemek için zor tutuyorum kendimi :))))))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klimavekombi

    quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    al bir tane bundan sabit ayarla dert bitsin gelen oynamasın
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    çok güzel dedinde ben nerden bulucam bundan ya

    quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    orgaz veya yıldızgaz marka piyasada mevcut tüpçüler bile satıyor
    Selamun aleyküm,

    ne güzel bilgi paylaşıyorsunuz kendi aranızda. Esasen arada atışmalarınız da hoş ancak yapmasanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Her ustanın kendi çapında iyi bildiği, az bildiği veya hiç bilmediği şeyler olabilir. Mühim olan birbirimizin bilgilerinden mümkün olduğunca istifade etmektir.

    Ben de buraya bir soru sormak için girdim, ancak bilgim olsun diye bütün mesajları da tek tek okudum. Bu mesajınıza da okurken rastladım zaten.

    Kimse kusursuz değildir. Her türlü noksandan münezzeh olan yalnız Allah (c.c.)'dir. Ben lise mezunuyum ve eğitimim bilgisayar üzerine değil ancak ne üniversite bilgisayar bölümü mezunu insanlar tanıdım ki bana format nedir gibi basit soruları bile sordular. Ben de onların bildiğini bilemem, onlar da işin teorisini okulda çok iyi öğrenmişlerdir belki.

    Lütfen aranızda kırıcı sözler ile atışmaktan ziyade bu şekilde fikir paylaşımı yapın. Her ikinizin de buradaki amacı hem insanlara yardım etmek (para almadan, tarif ederek de sorun çözdürüyorsunuz çoğu zaman) hem de eğer uzaktan yapılamayacak bir şey ise müşteri kazanmak. Bu şekilde birbirinizi kırmadan devam etmenizi istirham ediyorum. Bunda sizler de dahil herkese bir fayda olacaktır.




  • quote:

    ısıtma sorunları
    uzun bir mesaj ve inan kafam allak bullak oldu bir sürü rakkam basınc
    servis yorumu tesisatçı yorumu hidrofor konusunda ek bilgiler elektronik
    sistemler falan filan ama anladığımı şöyle bir sağlamasını alırsak.
    anladığım kadarıyla evinizde mutfak ve banyo lavobolarında rahatlıkla sıcak
    su kullandığınız halde duş kısmını açtığınızda sıcak suda sorunla
    karşılaşıyorsunuz normalde kombi ustası arkadaşımızın yorumuna katılmamak
    elde değil doğru bir tespit yapmış su akış şalterinin kontrol edilmesi
    lazım yalnız şöyle bir durum daha var evin her yerinde sıcak su
    kullanabiliyorken eğerki duşta sorun yaşıyorsanız kullandığınız duş
    armatürünün delikleri bu durumda önemlidir eğerki delik sayısı veya
    büyüklükleri su akış hızını düşürüyorsa da bu sorunlada karşılaşabilirsiniz
    bence ilk önce yapmanız gereken su akış şalterini değiştirmek bana kalırsa
    bu değişimle sorununuz ortadan kalkacak çünkü su akış şalterindeki
    defarmasyon bu sorunlara sebep olabilir birde o kullanma klavuzundaki
    bilgilerdeki basınç değerleri değilde su debisi değerleri önemlidir ordaki
    basınç farklılıkları ister istemez debiyi etkileyecektir bence işe su akış
    şalterini değiştirmekten başlayın saygılar kolay gelsin......


    sevgili kardeşim, Allah razı olsun cevabınız için. bir gün evvel şu konuya
    yazmıştım

    forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=67695906

    http://i.imgur.com/pshe6.png

    yetiştirebilirsem videoda eklerim demiştim kombi ustası arkadaşa. güzel
    kardeşim güzel açıklama yapmışsınız evet ben uzun yazıyorum karışık oluyor
    ama işte ne edersiniz meslekten olmayınca. birde tam açıklam yapma huyum
    var:))

    hocam siz nerdesiniz bu kombi ustası gelmez zaten:)) klimakombi arkadaş
    çanakkaledeymiş bari istanbuldaysanız anadolu yakasındaysanız siz gelin
    diycem:))

    güzel kardeşim duşun bataryasıda yeni duşbaşlığıda şuan yetiştirebilrisem
    buraya video işliycem (ama dün dediğim video değil zaten o videodaki durum
    sizin dediğinize denk geliyor. aynen sizin demiş olduğunuz debi
    olayını bana eca söylemişti 3 litre suyu ne kadar zamanda doldurduğuna dair
    video çektirmişti. ve debi başka basınç başka demişlerdi ben onu
    anlayamamıştım dünkü yazımdada dilim dönmediği için yazamadım.)

    dün 3 litrelik kap bulamadığım için o videoyu çekemdim başka bir video
    çektim.

    elimde eski video var fakat mutfaktaki evye bataryasından çekmiştim ozaman.
    basınç regülatörüde 2,5 bara ayarlıydı hemde. hatta net 2,5 bile değildi.
    özellikle bu şekilde çekmiştim videoyu eca ya inat. (bana boşun basınç regülatörünü değiştirttikleri için. ve bu şekli ile okey verdiler. onlara 3 barda çektim dedim. artık yanlışmı yaptım bilmiyorum.

    şimdi yetiştirebilirsem eski ve dün çektiğim videoyu ekliyim. hastane
    evraklarını hazırlamam lazım öğlene yakın hastane randevusu için. erken
    kalktım evraklar çorba gibi hep. aksi durumda gene tahlil vs
    tekrarlattırıyorlar malum. yazamazsam bu akşam eklerim.

    http://youtu.be/0dkRa4yBy5Q

    banyo bataryası ve duş başlığı.

    bu basınç yetmezmi acaba ben eski hususi diğer evdeki duş başlığını getirdim acaba bu başlıktan su azmı geliyor diyerek. fark yok hatta daha evvel bir başka başlığı özellikle deliklerini genişletmiştim onuda denedim. değişen bir şey yok.

    http://youtu.be/P86NSB6SOzc

    eca ya gönderdiğim video. 3sn de başlayıp 32 sn bitiyor 1-2 sn taşma ve ölçü değiştirme 27-28 sn.

    inşaAllah çözeriz şu durumu. peki birader bu arıza okadar gizli bir arızamı zira denmez ustalara şu usta şunu söyledi şeklinde. ben birkez mecbur kaldım ondada utandım söylediğime. o kabahatte kombi ustasının:)) gerçi haklıydı söyletmekte o sözü. ama olmuyor işte adama dedim bak bir arkadaş var eğitimden tanırmışsınız zaten kendisini. bir görüştüreyim sizi dedim. (aslında işin içinde ukalalık felan yok ama öyle görülüyor işte bir tür. halbuki çözülemeyen bir durum varken neden olsun. ama insan kendisini düşüncesiz görgüsüz gibi hissediyor işte bir taraftan.) yani bunu zaten göremiyorlarsa ortadada bir dolu edilen masraf var. gerçekten düşündürücü bir durum ustalık açısından. inanın ben bir taraftan arızanın orda bile çıkmasını istemiyorum bir taraftan ki, o ustalarada ayıp olmasın bu kadar ince düşünüyorum zaman zaman delirip olmadığı yazsamda.

    bu arada 2003 te taktırdığım kombi ustasının kalite demiş olduğu pompanın resmini aldım. pompayı baymak emeklisi servis 2011 de yenimi takdırdın diyor diğer son gelen servisin bir elemanı ise pompanın ömrüde dolmuş olabilir diyor. halbuki pompayı aldığım firma bana dedi Allah ömür verirse 20 yıl sonra getir bozulursa ogünün rakamından geri iade alırım beni dinle demişti Allah razı olsun. aha 10 yılına bastı hemen hemen. yani bukadar tesadüfi olmamalı. ok en olmadık yerden arıza çıkar tesadüflerinde her işte tesadüflerinde önemi büyüktür tabiki. ama tesasat komple bakırken bu kalitede pompanında en son peteğe kadar canavar gibi alt üst neredeyse aynı derecede suyu çevirebiliyorsa dırlıtı mırıltı yok yağ gibi çalışıyor. sanırım pompanın ömrü bitmiş demekte biraz tesadüf olur.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    buda yine kombi ustası arkadaşa işleyeceğim dediğim kombinin iç resmi üçyollu valf yeni değişti. özellikle işledim bu durumu dikkat edilirse kombinin altında baya oksit var. oda baymağın eski merkez servisinin suçu. su kaçağı bulmak için orayı gevşettiler tam sıkamamışlar çok az kaçaktan dolayı bu şekle gelmiş sanırım. asıl amaçları kombi revizyon istiyor diye sökmekti 2005 veya 2006 da eşanjörler dolmuş dediler söküp bakıma alalım dediler. hala çalışıyor kombi ve kesinlikle eşanjörlerde bir durum yok dedi son 2 servis. ama baymak emeklisi 2003 te kombiyi komle revizyon eden serviste 2011 başında sökülmesi gerekir demişti:(( mesajı uzatmak istemiyorum zaten vaktimde yok ama resmi özellikle koydumki sizinde görüşünüzü alayım diğer arkadaşlarda görsünler.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    bu resimde google görsellere hediye olsun. aynı kombinin resmi yok hemen hemen. baya uzadı gene mesaj. kafamda durudu ama her iki yönden uzadı. inanın saat 6:30 gibi başladım anca bitirdim. çok teşekkür ettim sn kardeşim. artık burdaysanız bir bakın derim. nediyim kombi ustası kardeşim gelmiyor işte cevap bile yok çağırcam diye:)) Allah razı olsun ondanda bana bir video aldırdı 2. videoyuda çektim gönderdim dönüş yapmadı ona ama ordan arızayı bana yakalattı arkadaş gerçekten tebrikler. tüm arkadaşlara teşekkür ederim klimakombi ustamında çok faydası oldu. ama bu aralar gözükmüyor yine sanırım yoğun işleri. bende klima topiğine giremiyorum. klimakombi hocam. geçen gün arkadaşa sormuşsunuz ayarlı gaz regülatörü bende onlardan 4-5 adet vardı eski mesleğimden dolayı dükkandan kalma hepsi hurdaya gitti. görünce dedim bak dursaydı işe yarardı kargo yapardım size hediye olarak:)) herkeze selamlar.




  • Selamlar,

    Demirdöküm Neva model kombim var, cihazı alalı 2.5 yıl oldu. Bugün cihaz hata verdi ve çalışmamaya başladı.

    Hata ise ekranda F12 yazıyo ve cihazı açıp kapatınca, reset atınca yine aynı F12 hatası görünüyor. Bu hatanın açılımı ise düşük voltajmış.
    Müşteri hizmetlerini aradım sorun için aç kapat reset at gibi bir şeyler söylediler hepsini yaptığımı söyledim o zaman servis yönlendirmesi yapalım dediler, bunun meali ise yüklü bir rakam çıkartmak. :(

    Acaba sorun ne olabilir, evde düşük voltajlık bir durum yok, her şey normal çalışıyor.

    Fikir verebilirseniz sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombici06

    sevgili arkadaşlar kış başlangıcında cihazlarda beliren ısıtmama sorunlarının geneli üç yollu vana sorunlarıdır. üç yollu vana devreyi tam kapayamazsa ısınan suda kombi içinde yoğuşmaya sebeb olur ve bu ısı yoğuşması peteklere aktarılamadığından olduğu yerde devinim yaparken aşırı ısı emniyet ventili yada ntc sini devreye sokmuş olur cihaz soğuduğunda yeniden çalışmayı deneyecektir. üç yollu vana devreyi tam açamazsa kalörifer yanıyor gözükür ancak kalöriferlere su aktaramaz buda cihazın kısa süreli yanıp sönme periyodlarına girmesine sebeb oluryani randımansız yanış söz konusudur. buda cihazın sürekli devreye girip çıkmasıyla yada yüksek ısı ikaz ışığını yakmasıyla kimi kombilerde ise hiç bir uyarı vermeden sadece kombiyi kilitlemesiyle anlaşılır ntc yada cihaz resetlendiğinde tekrar çalışmayı deneyecektir. üç yollu vananın sökülüp temizlenmesi yada iç takımlarının değiştirilmesi sorunu çözecektir. ancak tesisatı çok kirli olan bir sistemde bu parça tekrardan çok kısa bir sürede takılı kalacaktır. sistemdeki suyun temiz olmasıda bu sorunla karşılaşma periyodunu uzatacaktır. saygılarımla.

    Servis arızalara baktıgı kadar radyatörden dolaşan suyun zamanla degişmesi gerektigini müşteriye anlayacagı şekilde izah etmeli ve düşük bir üçretle bu işi yapmalıdır diye düşünüyorum su ne kadar temiz olursa suyla calışan parcaların ömrü uzun olur .ama servis kombi haricinde pek iş yapmak istemiyor ancak akıl veriyor suyu degiştir nasıl degiştirsin bir tesisatcı cagırsan hepten berbat eder,su olmayınca kombi bir işe yaramaz benzinsiz araba gibi saygılarımla,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 486 DX2

    Selamlar,

    Demirdöküm Neva model kombim var, cihazı alalı 2.5 yıl oldu. Bugün cihaz hata verdi ve çalışmamaya başladı.

    Hata ise ekranda F12 yazıyo ve cihazı açıp kapatınca, reset atınca yine aynı F12 hatası görünüyor. Bu hatanın açılımı ise düşük voltajmış.
    Müşteri hizmetlerini aradım sorun için aç kapat reset at gibi bir şeyler söylediler hepsini yaptığımı söyledim o zaman servis yönlendirmesi yapalım dediler, bunun meali ise yüklü bir rakam çıkartmak. :(

    Acaba sorun ne olabilir, evde düşük voltajlık bir durum yok, her şey normal çalışıyor.

    Fikir verebilirseniz sevinirim..


    f 12 resetle düzelmezse kart arızasıdır tamir olmaz deyişecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    ısıtma sorunları
    uzun bir mesaj ve inan kafam allak bullak oldu bir sürü rakkam basınc
    servis yorumu tesisatçı yorumu hidrofor konusunda ek bilgiler elektronik
    sistemler falan filan ama anladığımı şöyle bir sağlamasını alırsak.
    anladığım kadarıyla evinizde mutfak ve banyo lavobolarında rahatlıkla sıcak
    su kullandığınız halde duş kısmını açtığınızda sıcak suda sorunla
    karşılaşıyorsunuz normalde kombi ustası arkadaşımızın yorumuna katılmamak
    elde değil doğru bir tespit yapmış su akış şalterinin kontrol edilmesi
    lazım yalnız şöyle bir durum daha var evin her yerinde sıcak su
    kullanabiliyorken eğerki duşta sorun yaşıyorsanız kullandığınız duş
    armatürünün delikleri bu durumda önemlidir eğerki delik sayısı veya
    büyüklükleri su akış hızını düşürüyorsa da bu sorunlada karşılaşabilirsiniz
    bence ilk önce yapmanız gereken su akış şalterini değiştirmek bana kalırsa
    bu değişimle sorununuz ortadan kalkacak çünkü su akış şalterindeki
    defarmasyon bu sorunlara sebep olabilir birde o kullanma klavuzundaki
    bilgilerdeki basınç değerleri değilde su debisi değerleri önemlidir ordaki
    basınç farklılıkları ister istemez debiyi etkileyecektir bence işe su akış
    şalterini değiştirmekten başlayın saygılar kolay gelsin......


    sevgili kardeşim, Allah razı olsun cevabınız için. bir gün evvel şu konuya
    yazmıştım

    forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=67695906

    http://i.imgur.com/pshe6.png

    yetiştirebilirsem videoda eklerim demiştim kombi ustası arkadaşa. güzel
    kardeşim güzel açıklama yapmışsınız evet ben uzun yazıyorum karışık oluyor
    ama işte ne edersiniz meslekten olmayınca. birde tam açıklam yapma huyum
    var:))

    hocam siz nerdesiniz bu kombi ustası gelmez zaten:)) klimakombi arkadaş
    çanakkaledeymiş bari istanbuldaysanız anadolu yakasındaysanız siz gelin
    diycem:))

    güzel kardeşim duşun bataryasıda yeni duşbaşlığıda şuan yetiştirebilrisem
    buraya video işliycem (ama dün dediğim video değil zaten o videodaki durum
    sizin dediğinize denk geliyor. aynen sizin demiş olduğunuz debi
    olayını bana eca söylemişti 3 litre suyu ne kadar zamanda doldurduğuna dair
    video çektirmişti. ve debi başka basınç başka demişlerdi ben onu
    anlayamamıştım dünkü yazımdada dilim dönmediği için yazamadım.)

    dün 3 litrelik kap bulamadığım için o videoyu çekemdim başka bir video
    çektim.

    elimde eski video var fakat mutfaktaki evye bataryasından çekmiştim ozaman.
    basınç regülatörüde 2,5 bara ayarlıydı hemde. hatta net 2,5 bile değildi.
    özellikle bu şekilde çekmiştim videoyu eca ya inat. (bana boşun basınç regülatörünü değiştirttikleri için. ve bu şekli ile okey verdiler. onlara 3 barda çektim dedim. artık yanlışmı yaptım bilmiyorum.

    şimdi yetiştirebilirsem eski ve dün çektiğim videoyu ekliyim. hastane
    evraklarını hazırlamam lazım öğlene yakın hastane randevusu için. erken
    kalktım evraklar çorba gibi hep. aksi durumda gene tahlil vs
    tekrarlattırıyorlar malum. yazamazsam bu akşam eklerim.

    http://youtu.be/0dkRa4yBy5Q

    banyo bataryası ve duş başlığı.

    bu basınç yetmezmi acaba ben eski hususi diğer evdeki duş başlığını getirdim acaba bu başlıktan su azmı geliyor diyerek. fark yok hatta daha evvel bir başka başlığı özellikle deliklerini genişletmiştim onuda denedim. değişen bir şey yok.

    http://youtu.be/P86NSB6SOzc

    eca ya gönderdiğim video. 3sn de başlayıp 32 sn bitiyor 1-2 sn taşma ve ölçü değiştirme 27-28 sn.

    inşaAllah çözeriz şu durumu. peki birader bu arıza okadar gizli bir arızamı zira denmez ustalara şu usta şunu söyledi şeklinde. ben birkez mecbur kaldım ondada utandım söylediğime. o kabahatte kombi ustasının:)) gerçi haklıydı söyletmekte o sözü. ama olmuyor işte adama dedim bak bir arkadaş var eğitimden tanırmışsınız zaten kendisini. bir görüştüreyim sizi dedim. (aslında işin içinde ukalalık felan yok ama öyle görülüyor işte bir tür. halbuki çözülemeyen bir durum varken neden olsun. ama insan kendisini düşüncesiz görgüsüz gibi hissediyor işte bir taraftan.) yani bunu zaten göremiyorlarsa ortadada bir dolu edilen masraf var. gerçekten düşündürücü bir durum ustalık açısından. inanın ben bir taraftan arızanın orda bile çıkmasını istemiyorum bir taraftan ki, o ustalarada ayıp olmasın bu kadar ince düşünüyorum zaman zaman delirip olmadığı yazsamda.

    bu arada 2003 te taktırdığım kombi ustasının kalite demiş olduğu pompanın resmini aldım. pompayı baymak emeklisi servis 2011 de yenimi takdırdın diyor diğer son gelen servisin bir elemanı ise pompanın ömrüde dolmuş olabilir diyor. halbuki pompayı aldığım firma bana dedi Allah ömür verirse 20 yıl sonra getir bozulursa ogünün rakamından geri iade alırım beni dinle demişti Allah razı olsun. aha 10 yılına bastı hemen hemen. yani bukadar tesadüfi olmamalı. ok en olmadık yerden arıza çıkar tesadüflerinde her işte tesadüflerinde önemi büyüktür tabiki. ama tesasat komple bakırken bu kalitede pompanında en son peteğe kadar canavar gibi alt üst neredeyse aynı derecede suyu çevirebiliyorsa dırlıtı mırıltı yok yağ gibi çalışıyor. sanırım pompanın ömrü bitmiş demekte biraz tesadüf olur.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    buda yine kombi ustası arkadaşa işleyeceğim dediğim kombinin iç resmi üçyollu valf yeni değişti. özellikle işledim bu durumu dikkat edilirse kombinin altında baya oksit var. oda baymağın eski merkez servisinin suçu. su kaçağı bulmak için orayı gevşettiler tam sıkamamışlar çok az kaçaktan dolayı bu şekle gelmiş sanırım. asıl amaçları kombi revizyon istiyor diye sökmekti 2005 veya 2006 da eşanjörler dolmuş dediler söküp bakıma alalım dediler. hala çalışıyor kombi ve kesinlikle eşanjörlerde bir durum yok dedi son 2 servis. ama baymak emeklisi 2003 te kombiyi komle revizyon eden serviste 2011 başında sökülmesi gerekir demişti:(( mesajı uzatmak istemiyorum zaten vaktimde yok ama resmi özellikle koydumki sizinde görüşünüzü alayım diğer arkadaşlarda görsünler.

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA


    bu resimde google görsellere hediye olsun. aynı kombinin resmi yok hemen hemen. baya uzadı gene mesaj. kafamda durudu ama her iki yönden uzadı. inanın saat 6:30 gibi başladım anca bitirdim. çok teşekkür ettim sn kardeşim. artık burdaysanız bir bakın derim. nediyim kombi ustası kardeşim gelmiyor işte cevap bile yok çağırcam diye:)) Allah razı olsun ondanda bana bir video aldırdı 2. videoyuda çektim gönderdim dönüş yapmadı ona ama ordan arızayı bana yakalattı arkadaş gerçekten tebrikler. tüm arkadaşlara teşekkür ederim klimakombi ustamında çok faydası oldu. ama bu aralar gözükmüyor yine sanırım yoğun işleri. bende klima topiğine giremiyorum. klimakombi hocam. geçen gün arkadaşa sormuşsunuz ayarlı gaz regülatörü bende onlardan 4-5 adet vardı eski mesleğimden dolayı dükkandan kalma hepsi hurdaya gitti. görünce dedim bak dursaydı işe yarardı kargo yapardım size hediye olarak:)) herkeze selamlar.

    sorun nedir unuuttum cepten ararsanıoz yardımcı olurum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ısıtma sorunları

    ya arkadaşlar bir daha elime demirdöküm vinto arızası gelirse kabul etmeyeceğim ya bu ne arkadaş ya kesekağıdı kadar bir yere bütün parçaları yerleştirmişler eşanjör sökecem sanki doğum yaptım cihazın su basınç sivici arızalanmış su yok diye fazla su basmışlar doğal olarak emniyet ventilinden damlatmaya başlamış bir tane sivir zeka gelmiş emniyet ventilinin yay gerilimini yükselterek damlamayı kesmiş tabi su basıncı yine düşük göründüğü için kullanıcıda vermiş suyu vermiş suyu sonuç plaka eşanjörün bağlantı yerlerinden sızdırmaya başlamış aynı sivri zeka gelmiş plaka eşanjör bağlantı vidalarını sıkmış tabi sonuç olarak plaka eşanjörün bağlantı yeri bombe yapmış ve ikinci su basımında ise kombinin bütün parçaları su içinde (allahtan kart kısmına girememiş ) uzun uğraşlar sonucu plaka eşanjörü değiştirdim baktım basınç şalteri bozuk onu değiştirdim sonrada su türbünü bozuk onuda değiştirdim yahu değiştir değiştir bitmiyor en sonunda yaptım ama valla illallah dedirtti canımı burnuma getirdi ilk defa bir kombiden bu kadar nefret ettim sadece paylaşmak istedim bu gün sonunda kurtuldum o kombiden şu anda sorunsuz çalışıyor kombinin sahibi istediğim paradan fazlasını verdi helali hoş olsun dedi o bile acıdı benim halime vallahi içler acısı bir durumdur bu gülmemek için zor tutuyorum kendimi :))))))

    demirdöküm vinto milenium plus protherm btv modelleri aynı cihazlardır ilk başta zor gelir ama aslında çok söküp takması kolaydır
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA




  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.