Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
17
Favori
200.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O tarihe kadar yaptirabilirisniz. Tecil edilir siniflandirmaniz yapilmaz ya da siniflandirma yapildiktan sonra tecil edilirse(tecil isleri okul tarafindan yapilacak) tecil bittikten sonra siniflandirmanizin yapildigi yere katilis yapmaniz beklenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratsy M kullanıcısına yanıt
    Sizin bakayalik uzun surmez. Kurumunuza yazi gonderirler calisaninizin ilisigini kesin diye. Doktorayi da tamamlamissiniz bu saatten sonra tecil yapilacak bir imkaniniz kalmamis. Bir an once, kendinizi gitmeye hazirlayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    merhaba benim sorunumda bunlara benziyor. Öğretmenim ve ağustosta tecilim bitiyor daha önce rapor alarak aday öğretmenlik durumumu göstererek ve son yol yani ek-A belgesini alarak askerliği tecil ettirdim.
    soru1) bakaya kaldığım durumda sadece para cezası mı uygular yoksa okulla ilişiğim kesilerek askere mi alınırım ve yahut yakalanarak askere alınır mıyım.?

    soru2) yüksek lisansa başvurmak istiyorum. bakaya kalmadan kayıt olursam tecil durumum mümkün müdür? bakaya kaldığım vakit yüksek lisansa başvurabilir miyim. yüksek lisansla tecil etmek istediğimden sordum

    soru3) seneye eğer bakayalık durumum olursa ve devam edecek olursa ki edecek gibi duruyor il dışı öğretmen atamasına basvurabilir miyim bu durum engel teşkil eder mi çok araştırdım ama bu soruma yanıt bulamadım eskiden atamalarda bu durum olmuyormuş ama yeni yasa ile böle bi durumdan söz edilmiş mi?

    bu kadar uğraşmamın nedeni zorunlu hizmetimi tamamlayıp sonrasında askere gitmek sorularımı cevaplarsanız kafamdaki soru işaretleri bi nebze olsun azalmış olacak şimdiden teşekkür ediyorum. @BNYZ
  • genco_firari G kullanıcısına yanıt
    Bakayalik durumunda para cezasi uygulaniyor ama uzun surerse bu durum kuruma yazi yollandigina dair durumlar yasandigini okumustum. Yakalanarak direk askere yollama yok. Polis gelirse elinize 15 gun icinde subeye ugrayin yazisi imzalatir.
    Bakaya kalmadan yuksek lisansa kayit olabilirsiniz. Hatta okul uygun gorurse tecilin bitiminden kisa bir sure sonra da tecil yapip sizi bakayaliktan kurtarabilir.
    Son sorunuzun cevabini ne yazik ki ben de bilmiyorum. Ancak kurumla ilisiginiz dondurulursa haliyle tayin isteyemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    30 haziranı kapsayacak şekilde 3-4 günlük rapor alsam beni kasım celbine kadar erteler mi ? bakaya kalmadan yüksek lisansa kayıt yaptırmış olurum böylelikle değil mi? bilginiz var mı ? @BNYZ
  • genco_firari G kullanıcısına yanıt
    Tecilinizin tam olarak ne zaman bittigini yazar misiniz? Cunku tecili 31 temmuzda bitecek olup da agustos celbine tabi olan bazi arkadaslari kasim celbine almislar. Dediginiz tarihi kapsayan rapor ile bakaya kalmadan ertesi celbe biraktirabiliyormus ama tam bilmiyorum onun gecerliligini.
    Evet bakaya kalmadan yuksek lisansa kayit yaptirabilirsiniz kasima kalirsaniz hatta bu aralar kayit yapan okullar da bulunabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar 2 veya daha fazla yakalanıpta hala gitmeyen var mı prosedür nasıl işliyor her şeyi biliyoruzda bu konuda bir bilgi yok maalesef.10 ayda 3 kez şubem hem evden hem cepten aradı bakayasınız gelmeyi düşünmüyor musunuz diye hem aranıyorsunuz diyip hem gelecekmisiniz diye taciz ediyolar vallahi
  • Arkadaslar bugun subeden arandim ve 31 haziranda bakaya kalacagim soylendi. Kamuda uzman yardimcisiyim o yuzden tecilliydim ve artik yardimcilik bitti.

    Askerligi geriye atmak icin ne zaman rapor almaliyim?

    Bir de polise gbt'den yakalanmak ile yakalanmamak arasinda ne fark ver?

    Bebegimiz en azindan bir yasina girsin oyle gideyim istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serghat

    Arkadaslar bugun subeden arandim ve 31 haziranda bakaya kalacagim soylendi. Kamuda uzman yardimcisiyim o yuzden tecilliydim ve artik yardimcilik bitti.

    Askerligi geriye atmak icin ne zaman rapor almaliyim?

    Bir de polise gbt'den yakalanmak ile yakalanmamak arasinda ne fark ver?

    Bebegimiz en azindan bir yasina girsin oyle gideyim istiyorum.

    Maalesef güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otelde Şafak baskını yedik imzaladık kağıdı 15 gün içinde uğra dediler. 2 gün içinde gitmem gerek geçen yıl temmuzda tecil bitti hiç uğramadım, ben 2015 mayısta gitmek istiyorum bir yolu var mı acaba? Ayrıca 30 haziranı kapsayan rapor aldım en azından Kasıma kalırım diye, gitmesem ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Şubeye gittiğimde 1 Temmuzdan önce olmayacağını belirttiler.
    Karar aldırdığınız kağıtta da yazdığı gibi 30 Eylüle kadar yüksek lisans kaydı yaptırabilir fakat o yüksek lisans ile askerliğinizi tecil edemezsiniz.
    Bana da Almanya'dan iş teklifi geldi, muhtemelen olursa askere gitmeyeceğim.
  • bakaya cezasi en ucuz hangi yontemle kapatilir ?
    15 gun icerisinde karsi dava acmak ?
    Askerlige suluste belirtilen donem tarihinde teslim olarak 1/2 odemek ?
    yada ?
  • ACILL!

    Arkadaslar yardim ederseniz ock cok sevinirim..

    Ekim 1983 dogumluyum..Yurtdisindaydim..6 ay once ulkeye dondukten sonra gbt de yoklama kacagi oldugum ortaya cikti..15 gun kagidi imzalattilar..Durum yolece kaldi..

    Okulu bitirmedigim icin askerlige basvurmamistim...simdi mezun oldum ama kasimda askere gitmek istiyorum..

    simdi bu durumda;

    1.Yarin askerlik subesine basvursam, beni agustos celbine mi alirlar kasima mi?ya da yas itibariyle hemen ertesi gun gidiyosun diye bisey soyleyebilirler mi?

    2.Bildigim kadariyla agustos celbine gideceklerin yerleri 22 temmuzda belli olacakmis...o zamana kadar bekleyip oyle mi gitmeliyim???

    Yardimci olursaniz cok sevirim..
  • Merhaba arkadaslar
    2013 subatta tecilim bitti mayis celbine gitmedim birligime su anda bakaya durumundayim. Askerlik subesine basvurdugum zaman ne kadar surede yollarlar acaba bilgisi olan cevap verirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan143 -- 7 Temmuz 2014; 8:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infini-bleu kullanıcısına yanıt
    1. Kasım'a alırlar zira Ağustos için son başvuru 1 temmuz imiş ki ben de bakaya olmama rağmen 20 haziran civarı gidip Kasım'a aldırdım. Eğer minimum lisans mezunuysan celp dönemi harici askere almazlar öyle bir korkun olmasın.

    2. Beklemene gerek yok, boşuna stres yapma. Seni görünce "Sen bakayasın hadi hemen askere alıyoruz" gibi 1 mantık yok,benim gördüğüm kadarı ile. İstemezsen kasıma bile yazılmadan elini kolunu sallaya sallaya çıkarsın şubeden. Tabi ceza süreci katlanarak devam eder o ayrı.
  • serkan143 S kullanıcısına yanıt
    Lisans mezunuysan yani yedek subay aday adayı isen Kasım a değilsen devre kaybı olarak 3-5 gün içinde birliğine yollarlar.
  • Fazla iyimserbir cevap olmus. Subeden donuyorum 09.07.2014 itibari ile teslim olmam gerekiyor. Bilecik jandarma :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader cok sagol ya..

    Peki yas ile ilgili bir durum olmaz mi ne diyosun?1983 dogumluyum?
  • serkan143 S kullanıcısına yanıt
    Kardes sen mezunmusun peki?nasill hemen aldilar bi anlatirmisin durumun ne?
  • Lise mezunuyum. Normalde mayis 2013 te gitmem gerekiyordu. Bugun subeye gittim. Bakaya gorunuyorum islemlerimi yaptirmak icin geldim dedim. 2 dilekce doldurttular sonrasinda yol parami silusumu verip yolladilar. 1 gun yol izni 9 teslim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.